Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

ņamma.

 
Reitings 312
Reģ: 04.07.2011
Šodien,PIRMO reizi,esmu nolēmusi uzbliezt lazanju. Lai gan,cik nu autentisko,bet vismaz tuvu variāciju par tēmu. :)
Padalieties ar savām,garšīgajām receptēm. Es jau te pa gabaliņam vācu kopā.

Un vai laznaju ir iespējams reāli sapurgāt līdz ārā mešanai? :D
04.10.2012 12:54 |
 
Reitings 312
Reģ: 04.07.2011
;)
04.10.2012 12:58 |
 
Reitings 3031
Reģ: 26.02.2010
domāju, ka nevar tik ļooti sabojāt!
es taisu pēc savas receptes, ja godīgi nemaz neesmu skatījusies, kā būtu pareizi taisīt! :D
1. reizi gatavojot sanāca diezgan sausa, bet nākošajā jau bija ļoooti laba, vīrs slavēja un pašai prieks! :)
04.10.2012 12:58 |
 
Reitings 312
Reģ: 04.07.2011
Ā,un ko vēl var uztaisīt no tām lazanjas plāksnēm,kādus ietīteņus vai kā... ?! :D
04.10.2012 13:30 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Recepte pēc kuras gatavoju:

1 paciņa lazaņjas plāksnes
Gaļas mērcei: 0,5 kg liellopa maltās gaļas, 1 gab. vidēja lieluma burkāns, 1 gab. neliels sīpols, 2 gab. selerija kātu, 2 ēd. k. tomātu pastas, 2 ēd. k. olīveļļas, 1l ūdens, sāls un pipari pēc garšas.
Bešamela mērcei: 30 gr. sviesta vai olīveļļas, 3 ēd. k. miltu,½ - 1 l piena, 90 gr. rīvēta Parmas siera, pēc garšas sāls un pipari, šķipsniņa rīvēta muskatrieksta

Maltās gaļas mērcei gaļu kārtīgi apcep uz pannas, tad liek sautējamā katlā. Nomizo burkānus un sīpolus. Burkānus sarīvē uz rīves. Smalki sagriež sīpolus un selerijas kātus. Apcep eļļā burkānus, seleriju un sīpolus līdz zeltainai krāsai, tad pievieno tomātu pastu un pakarsē vēl 2 min. Apceptās saknes pievieno gaļai, pielej ūdeni, pievieno sāli un piparus, tad sautē uz lēnas uguns 30 min.
Maltās gaļas mērcei jābūt pašķidrai.
Bešamela mērce — katliņā sakarsē taukvielas, tad pievieno miltus un apcep, maisot ar koka karoti līdz zeltaini brūnai krāsai. Pakāpeniski apceptiem miltiem, kārtīgi maisot, pievieno pienu, lai mērcei būtu biezā krējuma konsistence (mērci nedrīkst vārīt, tikai karsēt). Tad mērci noņem no uguns un pievieno 60 gr. rīvēta siera, sāli, piparus, muskatriekstu, kārtīgi sajauc, lai nebūtu kunkuļu.
Ņem cepešpannu 26 cm x 36 cm ar augstām malām. Pannas dibenā ielej kausiņu gaļas mērces, tad kārto vienu pie otras lazaņjas plāksnes, tad atkal uzlej kausiņu gaļas mērces, kurai virsū izziež Bešamela mērci, tad no jauna pa virsu kārto lazaņjas plāksnes. Šo procesu atkārto vēl divas reizes. Virskārtu nobeidz ar Bešamela mērci, kurai uzkaisa atlikušu sieru. Cep līdz 180o sakarsētā krāsnī 20-30 min. Kad lazaņja ir gatava, izņem no krāsns un pagaida 10 min., lai varētu vieglāk sagriezt.

Un lazanju vēl kā var sabojāt, ka jāmet laukā neatskatoties...
05.10.2012 09:35 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)