Pilsēta vs lauki

Reitings 374
Reģ: 13.07.2012
Labrīt!
Vakar ar draudzeni pie kafijas tases sākām domāt - kā ir sanācis, ka es esmu palikusi uz dzīvi Rīgā, bet viņa atgriezusies laukos. Aizsākās viss vienādi - abas pēc skolas atbraucām uz Rīgu studēt, kopā īrējām dzīvoklīti. Pēc studijām es paliku uz dzīvi Rīgā, bet viņa atgriezās mūsu ciemā (par mazpilsētu droši vien to nevar pat nosaukt). Mani iemesli par labu pilsētai ir iespējas - gan darba/karjeras, gan izklaižu ziņā. Arī tādi sīkumi kā transporta satiksme(nav jāgaida autobuss, kuru nokavējot nākamais ir pēc 3 h :D), pat to pašu veikalu daudzveidība un pieejamība, arī pilsētas burzma man savā ziņā patīk. Bet viņas atbilde, par to kapēc viņa dzīvo laukos bija: "Es pat nezinu!"
Man palika interesanti, cik šeit ir meiteņu, kas ir no laukiem/citām LV pilsētām, kuras ir pārcēlušās un palikusās uz dzīvi Rīgā..Bet galvenais - kapēc Jūs izvēlējāties pilsētas dzīvi? Un varbūt šeit ir kāda, kura tomēr izvēlējusies atgriezties savā pilsētā/laukos, un kapēc?

Tāds penteris sanāca :D bet ceru, ka sapratāt manu domu un padalīsieties ar savām domām/uzskatiem! :)
04.10.2012 10:17 |

Reitings 4197
Reģ: 16.09.2011
Dzīvoju pieRīgā, mazā ciematiņā, kas nav ne lauki, ne pilsēta..kaut kas pa vidam. 40 min braucienā ir Rīgas centrs, tā kā esmu gan tur, gan tur.. esmu pa pusei lauciniece, un pa pusei pilsētniece. Bet sirdij tomēr tuvāki tie lauki.
05.10.2012 10:55 |

Reitings 2258
Reģ: 29.01.2009
Uzaugu mazpilsētā. Tagad dzīvoju Rīgā. Pirmos gadus protams biju sajūsmā, bet tagad zobus sakodusi. Nepatīk man burzma, daudz krievvalodīgo visur uz ielām, veikalos utt. Jā, studiju laiks, tusiņi, bāri tas viss bija forši, bet tagad dzīvoju gandrīz Vecrīga, bet tā pat tusēt vairs negribas. Esmu sākusi sapņot par māju un dzīvi mazpilsētā. Tikai žēl, ka šobrīd ta situācija tāda, ka ciematinos un mazpilsētās darbu var dabūt tikai tad, kad (atvainojos) kāds vecais darbinieks nomirst. Jo jaunas darba vietas veidojas ļoooti reti. Rīgā visi tik maina tos darbus, ar vien labākus un labākus un tajā vāveres ritenī var paspēt kkur iespraukties.
Jā, es gribētu māju, kaut ar malkas apkuri, ar īstu dēļu grīdu, bez kaimiņu trokšņiem virs galvas, ar ciemiņiem sestdienās, ar pastaigām pa mežu un izbraucieniem uz pilsētu šopingā.
06.10.2012 10:06 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)