Pilsēta vs lauki

Reitings 374
Reģ: 13.07.2012
Labrīt!
Vakar ar draudzeni pie kafijas tases sākām domāt - kā ir sanācis, ka es esmu palikusi uz dzīvi Rīgā, bet viņa atgriezusies laukos. Aizsākās viss vienādi - abas pēc skolas atbraucām uz Rīgu studēt, kopā īrējām dzīvoklīti. Pēc studijām es paliku uz dzīvi Rīgā, bet viņa atgriezās mūsu ciemā (par mazpilsētu droši vien to nevar pat nosaukt). Mani iemesli par labu pilsētai ir iespējas - gan darba/karjeras, gan izklaižu ziņā. Arī tādi sīkumi kā transporta satiksme(nav jāgaida autobuss, kuru nokavējot nākamais ir pēc 3 h :D), pat to pašu veikalu daudzveidība un pieejamība, arī pilsētas burzma man savā ziņā patīk. Bet viņas atbilde, par to kapēc viņa dzīvo laukos bija: "Es pat nezinu!"
Man palika interesanti, cik šeit ir meiteņu, kas ir no laukiem/citām LV pilsētām, kuras ir pārcēlušās un palikusās uz dzīvi Rīgā..Bet galvenais - kapēc Jūs izvēlējāties pilsētas dzīvi? Un varbūt šeit ir kāda, kura tomēr izvēlējusies atgriezties savā pilsētā/laukos, un kapēc?

Tāds penteris sanāca :D bet ceru, ka sapratāt manu domu un padalīsieties ar savām domām/uzskatiem! :)
04.10.2012 10:17 |

Reitings 374
Vienreiz biju Bolderājas pludmalē - redzētu cik tur tādu iezemiešu trenuškās ar plastmasenēm rokās :D salīdzinoši Vecāķos ir zolīdas pludmales(bet es eju tālāk, nevis publiskajā).
Oj, neeju arī uz nūdistu pludmali, bet uz otru pusi :D Tur parasti ģimenes ar bērniem lielākoties atpūšās.
04.10.2012 13:09 |

Reitings 6676
Reģ: 07.02.2009
Bāc es domāju, ka es vienīgā kurai šķiet, ka viss kas nav Rīga ir lauki :D vienreiz pat vienu cilvēku no Saldus aizvainoju.. pasakot "jums te laukos..." reāli apvainojās un teica mazpilsētā vispār jau provincē :D :D :D
04.10.2012 13:09 |

Reitings 460
Reģ: 17.08.2010
Esmu pilnīgs lauku bērns, doma, ka varētu dzīvot Rīgā man jau bija, tagad kad viena augstskola beigta un sākta nākošā, pagājuši 4 gadi un tieši pirms pāris dienā iedomājos, ka redz kā, esmu te un sajūta, ka palikšu, tāpēc jau labu laiku šo vietu saucu par savām mājām, jo viss ir te gan darbs, gan draugs, gan mājas...braucam uz laukiem atpūsties gan maniem, gan viņa un tā ir labi... no manas mazās klasītes šķiet, ka esmu vienīgā meitene, kas dzīvo te...
04.10.2012 13:21 |

Reitings 341
Reģ: 06.05.2009
Pašas redzat, ka pamatojat lauku izvēli ar mieru, atpūtu un harmoniju? Man gribas domāt, ka tieši tāpēc lauki patīk - jo tos saistāt ar atpūtu, tur varat aizbraukt gandrīz neko nedarīt. Ja reāli nedēļu rukātu laukos un brīvdienās brauktu uz Rīgu sēdēt parkos un dzert tēju restorānos, tad to asociētu ar mieru un harmoniju :)

Esmu no laukiem arī, lai gan Rīgā adoptējos labi, esmu pārliecināta, ka gribu dzīvot kādā "lauku" pilsētā. Man pietrūkst tieši attiecību, savstarpējās komunikācijas, kas nav Rīgā. Nekad nevarēs salīdzināt šīs divas pasaules šajā ziņā, protams, tajā pašā laikā jārēķinās arī ar tās ēnu pusi.
Atliek tik nākotnei lūgt labas darba iespējas ārpus Rīgas :)
04.10.2012 13:22 |

Reitings 290
Reģ: 06.02.2011
Nu,kad es aizbraucu uz laukiem, tad tas noteikti nenozīmē laiskošanos. Tur ir lauku darbi uz pilnu klapi. Vnk maz cilvēku un trokšņu. :)
Jo brīvdienās Rīgā iešanu uz restorāniem, veikaliem, kino utt., par atpūtu neuzskatu. Tur ir masas, skaļums utt. Tikpat nogurdinoši kā ikdienā.
04.10.2012 13:28 |

Reitings 570
Reģ: 29.01.2009
16 gados pārcēlos uz Rīgu,pirms tam dzīvoju netālu no rīgas (pilsētā). iepazinos ar draugu un jau kādu gadu dzīvoju Ventspilī,nu jāsaka godīgi,nevisai te patīk-darbiespēju ļoti maz,augstskolās profesijas arī nekādas... man par garlaicīgu,ļoti patika Rīgā dzīvot-cilvēki,burzma,veikali,viss notiek strauji,manas draudzenes un draugi.
Tagad šeit dzīvojot nejūtos kā savā pilsētā,diezgan sveša pilsēta priekš manis... Bet draugam šeit ir labs darbs un ģimene. Tomēr ļoti ceru un un jūtu ka pēc dažiem gadiem dosimies atpakaļ uz Rīgu.

ak jā,diezgan grūti bija šeit iedzīvoties,vēl joprojām nav tādu īstu draudzeņu,tikai drauga draugi. Un protams bez asarām un ilgām pēc draugiem un iepriekšējā dzīves veida neiztikt,bet nu jau tas kaut kā pārgājis.
Brīvdienās uz Rīgu,par to priecājos :)
04.10.2012 13:40 |

Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
Es esmu riktīgs pāķēns, bet jau pirmajā kursā man visi teica, ka es izskatoties ļoti rīdzinieciska. Un mna ļooti patīk pilsēta, cilvēki, iespējas – gribu, aizbraucu uz Zoo, gribu – aizeju šodien uz kaut kādām trakajām dienām veikalā.. un viss te ir pieejams. Es vispār kaut kāda urbāniste esmu, jo laukos man ir garlaicīgi. Vasarā jau riktīgi patīk aizbraukt mājās, tomēr redzēt savējos, milzu suni, kas Rīgas dzīvoklī man, protams, nebūs, sauļoties, peldēties tāpat vien, nestraucoties par apkārtējiem.
Ko es visu dzīvi tur darīt? Droši vien dzertu un tusētos, degradētos un strādātu vietējā veikalā. Labi, vulgarizēju, bet tendence ir tāda.

Nākotnes mērķis – dzīvot max 50km attālumā no Rīgas, privātmājā.
04.10.2012 13:56 |

Reitings 444
Esmu no Ventspils, bet sevi par ventspilnieci jau vairs neuzskatu, jo jau 5 gadus dzīvoju Rīgā.
Cenšos aizbraukt vismaz vienu reizi mēnesī apciemot savus mīļos, bet tomēr jūtos tur kā ciemos, jo mājas un māju sajūta man ir Rīgā. Šeit ir arī labs darbs, skola un var teikt arī gandrīz visi draugi.

Savu dzīvi tuvākajā desmitgadē saistu ar Rīgu, bet tad, kad man būs pašai sava ģimene, tad labprāt dzīvotu Ventspilī, jo patīk tas, ka pilsētā par gandrīz visu ir padomāts.

Manuprāt, vienīgie mīnusi ir tas, ka ir grūti atrast labu darbu, jo to uzņēmumu ir tik cik ir, bet gan jau ar laiku arī tas uzlabosies.
Un vēl tas, ka veikalu ir maz. Praktiski nav kur nopirkt apģērbu un apavus, bet ja tā padomā, tad līdz Rīgai ir viens pūtiens un tie visi ir dzīves sīkumi. :-)
04.10.2012 14:00 |

Reitings 2569
Reģ: 16.07.2012
Mēs ar mammu vasarā stāvam Talsos lielajā Maximā rindā, kaut ko runājam, un mamma saka 'Nu tā jau te laukos ir..' un visa rinda pret mums pagriežas tāāādām acīm :D:D Tabu vārds! :D
04.10.2012 14:05 |

Reitings 10
Reģ: 02.03.2010
brrrr, nespēju iedomāties savu dzīvi laukos vai mazā pilsētā. man patīk ātrums, steiga, cilvēki apkārt (VIENMĒR, nevis tikai pa dienu vai brīvdienās, kamēr gaišs), satiksme, sajūta, ka vienmēr var kur aiziet un jauni cilvēki , iespējas ir rokas stiepiena attālumā.
04.10.2012 14:13 |

Reitings 1001
Reģ: 14.11.2011
Riebjas Rīga!Pietiek jau ar to,ka reizi mēnesī man jāsēž tajos sastrēgumos!
Lieki padirsts mans laiks!
04.10.2012 14:21 |

Reitings 1001
Reģ: 14.11.2011
didija,kas Tev ceļu atmaksā?:D
04.10.2012 14:24 |

Reitings 779
Reģ: 02.09.2009
Pati ari nevarētu vairs dzīvot mazpilsētā, tagad, kad aizbraucu uz mājām ciemos no garlaicības palieku neapmierināta un gribas braukt ātrāk prom. Varu padzīvoties divas, trīs dienas, bet ne vairāk. Un vismaz Latgalē, no kurienes nāku es mazos ciematos jūtama bezcerība - darba nav, naudas nav. Mana vecmamma vispār dzīvo meža vidū blakus tikai vieni kaimiņi, līdz veikalam 4 km, nu tur ir vispār, tur jauno ģimeņu vispār nav, katra otrā māja tukša, vaia ri palikuši tikai veci cilvēki, blakus pagastiņa pamatskolā no 1 - 9 klasei kopā 24 bērni mācas. Briesmīgi!

Es arī atnācu uz Rīgu, izmācījos, un tagad visu dzīvi saistu ar šo pilsētu vai ārzemēm. Lai gan neviens nezina, kā dzīvē var iekārtoties. Bet lauki, noteikti nē!!!
04.10.2012 14:44 |

Reitings 8187
Reģ: 27.12.2009
O Megija, tad jau mēs no vieniem laukiem ( Ventspils ) :D
Nākmgad pārceļos uz Rīgu vai arī, tagad ir parādījies variants-Valmiera, skola laba, bet negribu iegrābties vēl vienos ''laukos''.
04.10.2012 15:20 |

Reitings 670
Reģ: 03.10.2010
te gan visas tik uz Rīgu :D nē, nē, Rīgā nedzīvošu, tikai kādreiz aizbraukt un viss! Gribu dzīvot tīrākā pilsētā kaut kur Kurzemē un man tomēr patīk savā mazpilsētā, kur ir visi mani draugi, ģimene un paziņas. Un nedēļas nogales vienmēr laukos - pie dabas, kad praktiski tur vienmēr būs ko darīt, kaut vai karstā vasaras dienā aizbraukt uz ezeru nopeldēties, vai vakarā uztaisīt mazu pasēdēšanu un izbļaustīties cik vien spēka un tev neviens to prieku neizbojās, nez kaut kādi īgņi kaimiņi un policisti! Protams, ja nebūs darba manā mazpilsētā, meklētu to vai nu Ventspilī vai nu Jelgavā, Liepājā, tur kur vairāk dabas. Man šķiet Rīgā vienīgais, ko var darīt noballēties un iepirkties, pārējais interesantais pārsvarā jau ir ārpus Rīgas.
04.10.2012 15:26 |

Reitings 374
CICĪ
Nav jau nu gan tā!! Es protams, varu atbildēt tikai par sevi, bet cilvēki Rīgā ne tikai ballējas un iepērkas. Kā tad ar teātri, operu, izstādēm, koncertiem, pastaigām gar krastmalu/parkiem, muzejiem, utt? Daudzās Latvijas pilsētās arī ir pieejamas šādas izklaides, kapēc lai Rīgas iedzīvotāji to neizmantotu? Rīgā tomēr tās kultūras ir vairāk(nesaku, ka citur nav, bet vnk vairāk/biežāk). Ja rīdzinieki tikai ballētos un viss, tad iespējams lielākā daļa būtu degradējušies..
04.10.2012 15:38 |

Reitings 374
šausmas, tāds nopietns penteris sanāca... :D
04.10.2012 15:38 |

Reitings 570
ērzelis
laimīgā,tu jau pēc gada,bet es te tikai gadu emsu :D ceru,ka vismaz pēc diviem gadiem es atkal varēšu celties no rītiem pirms modinātāja no no pilsētas murdoņas :)
04.10.2012 15:42 |

Reitings 8187
Te piekritīšu Last song.
Manā pilsētā teātris ir, viesizrādes arī it kā ir, bet repertuārts švaks.
Rīgā dzīvojusi neesmu, bet jūtu,ka nu ir tā mana pilsēta.Tādas foršas sajūtas uzjumdī, tādas vienkāršas lietas,ka,kad kādu laiku nav būts Rīgā, brauc ar troli pa tiltu, pastaigas pa vecrīgu.Un,jā.Esmu kritusi uz gaismiņām.Rīga naktī ir perfekta.Skatīties uz pilsētu no radisona vien ir bauda acīm.Un rituāls braucot ārā no Rīgas ir nobraukt gar swedbanku pie vanša tilta, jo ļoti ļoti patīk kā tumsā izskatās.
04.10.2012 15:43 |

Reitings 8187
Megija- gadu.Es te esmu 19 gadu.Tu arī studē te?
Tūristiem te darīr ir ko,bet man tā pilsētele jau aknās sēž.
04.10.2012 15:44 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)