Pilsēta vs lauki

Reitings 374
Reģ: 13.07.2012
Labrīt!
Vakar ar draudzeni pie kafijas tases sākām domāt - kā ir sanācis, ka es esmu palikusi uz dzīvi Rīgā, bet viņa atgriezusies laukos. Aizsākās viss vienādi - abas pēc skolas atbraucām uz Rīgu studēt, kopā īrējām dzīvoklīti. Pēc studijām es paliku uz dzīvi Rīgā, bet viņa atgriezās mūsu ciemā (par mazpilsētu droši vien to nevar pat nosaukt). Mani iemesli par labu pilsētai ir iespējas - gan darba/karjeras, gan izklaižu ziņā. Arī tādi sīkumi kā transporta satiksme(nav jāgaida autobuss, kuru nokavējot nākamais ir pēc 3 h :D), pat to pašu veikalu daudzveidība un pieejamība, arī pilsētas burzma man savā ziņā patīk. Bet viņas atbilde, par to kapēc viņa dzīvo laukos bija: "Es pat nezinu!"
Man palika interesanti, cik šeit ir meiteņu, kas ir no laukiem/citām LV pilsētām, kuras ir pārcēlušās un palikusās uz dzīvi Rīgā..Bet galvenais - kapēc Jūs izvēlējāties pilsētas dzīvi? Un varbūt šeit ir kāda, kura tomēr izvēlējusies atgriezties savā pilsētā/laukos, un kapēc?

Tāds penteris sanāca :D bet ceru, ka sapratāt manu domu un padalīsieties ar savām domām/uzskatiem! :)
04.10.2012 10:17 |

Reitings 2569
Reģ: 16.07.2012
Esmu 100% dzimusi augusi rīdziniece, man Rīga šķiet maza, dzīvot laukos nevarētu iedomāties.. Ķekavā, Berģos, Mārupē ,utt. gan labprāt, patīk varints pilsētas malā, bet tālāk par Jūrmalu jau ir lauki.
04.10.2012 12:16 |

Reitings 290
Reģ: 06.02.2011
Un tā rodas iespaids, ka Rīdziniekiem, viss aiz Rīgas vai tās tuvumā, ir lauki :D
04.10.2012 12:18 |

Reitings 2569
akula,

bet Rīga taču ir tik maza! Jo vairāk sanāk ceļot, jo vairāk saprotu, ka Rīga tāda mazpilsēta vien ir.
04.10.2012 12:23 |

Reitings 262
Reģ: 29.01.2009
Studiju laikos dzīvoju Rīgā, bet vienmēr, vienmēr gribēju dzīvot atpakaļ laukos. Nu tas ir piepildījies - dzīvoju īstos laukos, bet darbs ir Rīgā, diemžēl. Braucu katru dienu 100km uz vienu pusi.Bet nespētu sevi iedomāties Rīgas dzīvoklī.
04.10.2012 12:24 |

Reitings 374
Roxy, Tev tiešām paveicies. Kur atradi tādu paradīzi Rīgā???
04.10.2012 12:25 |

Reitings 2569
Es minu, ka Roxy dzīvo Vecmilgāvī.
04.10.2012 12:27 |

Reitings 374
Manai māsai, kura dzīvo Īrijā, ir uzskats, ka viss, kas ir aiz Dublinas, tie ir lauki :D
04.10.2012 12:27 |

Reitings 374
jēziņ, diidija, nav nogurdinoši turpat 2 h no dienas pavadīt ceļā vien???
04.10.2012 12:29 |

Reitings 8272
man patīk dzīt pilsētā. varu uz laukiem aizbraukt, bet ne ilglaicīgi. laukos dzīvojot, darbs vairāk noriss arī uz lauka piemājas vai kādā lielākā saimniecībā. un tas nu gluži nav mans aicinājums. ja gribētu iet kur izklaidēties, tad nebūtu īpaši kur, un lai tiktu atpakaķl mājās, būtu jāizdod milzīgi līdzekļi. kad biju maza, dzīvoju laukos, dēļ tā samgā sloga, kas ut valda, netaisos vairs tur atgriezties.es pati dzīvoju pilsētā, bet ne pašā centrā. drīzāk jau pilsētas nomalē. ir klusums gandrīz kā laukos, dari gandrīz ko gribi, lai gan tāpat jārēķinās ar kaimiņiem, bet pats centrs ir ļoti tuvu.
04.10.2012 12:30 |

Reitings 1123
Reģ: 18.04.2012
Esmu dzīvojusi riktīgos laukos, nelielā pilsētā un Rīgā. No tām trīs vietām vislabāk man patika Rīgā, bet no Rīgas centra es izvairījos vairāk patika ārpus centra.
Tagad dzīvoju Vācijas lauku pilsētā, kas varētu būt pat lielāka par Rīgu. Dzīvoju 7km no paša centra privātmāju rajonā. Un man šeit ļoti patīk.. tāds miers, klusums, visur var aizbraukt, bet vienmēr var atgriezties mierā un klusumā. Nodzīvoju arī divus mēnešus lielā Vācijas pilsetas centrā, tur vairs negribētu atgriezties.. tāds troksnis un ķnada.
04.10.2012 12:36 |

Reitings 6676
Reģ: 07.02.2009
Queen

Gandrīz trāpiji... bet tomēr Vecāķos...
04.10.2012 12:39 |

Reitings 374
Nezinu kapēc, bet man rajoni - Vecmīlgrāvis, Vecāķi, Sarkandaugava, Bolderāja liekas tādi baismīgi :D Man būtu bail tur dzīvot. Nekad gan neesmu tur dzīvojusi un varbūt no malas tik liekas tā. Gan jau tiem, kas tur dzīvo liekas, ka ļoti labi rajoni, bet es nevarētu..
04.10.2012 12:47 |

Reitings 146
Reģ: 05.11.2009
Lasu komentārus un domāju..mans draugs dzivo laukos un esam kopa jau n-tos gadus..esam tāds brīvdienu pārītis, kas tiekas brīvdienas un uz reta viņš atbrauc uz rīgu.. pēdējā laikā aiz vien biežak dzirdu no viņa to ka beidzot butu jāizvēlas un jānolemj kā dzivosim tālāk un kur.. Un no savas puses pateica ka uz Rīgu nenāks.. Man nav tā ka Rīga un tikai rīga, bet nu uz laukiem es arī negribu..nezinu ko lai dara.. negribu pazaudēt viņu un laukos arī negribu dzīvot... nu jau kādu laiku mani moka šis jautājums... tāda dilemma...;(:(
04.10.2012 12:50 |

Reitings 6676
Last song

Lūgšu nejaukt Vecāķus ar šiem pārējiem rajoniem... Vecāķi ir tikpat labs rajons kā Mežaparks , es uzskatu, ka vēl labāks... man kaimiņos nav neviens urla.. vispār krievi šausmīgi maz... ( varbūt tāpēc arī kopts un mierīgs rajons) Tas ir privātmāju kūrorta rajons... Vecmilgrāvis tā gan ir totāla bedre... Kaitina ka vasarā pilns ar tiem urlām uz jūru brauc... bet nedzīvoju Vecāķu centrā un tie jūrinieki pārsvarā vazājas pa galveno ielu un viss .. tālāk atkal miers un klusums...
04.10.2012 12:52 |

Reitings 1183
Reģ: 15.02.2012
Es turpretim lasu un domāju, vai man vienīgajai Rīga šķiet kā lauki? :D nekādu lielpilsētas trauksmaino dzīvi te neesmu saskatījusi, un es nesalīdzinu ar citām Eiropas galvaspilsētām, vienkārši Rīga pati par sevi tāda mierīga un garlaicīga...
04.10.2012 12:54 |

10 gadi
Reitings 5631
esmu lauķe! :D lielāko savas dzīves daļu esmu pavadījusi laukos, man tur patīk. Iespējams, ja dzīvotu Rīgā vai kādā citā pilsētā man patiktu tur, bet šobrīd man patīk manas mājas. Strādāju Rīgā, katru dienu braukāju uz māju, nav tik traki! :D
04.10.2012 12:54 |

Reitings 262
Last song, dienā ceļā pavadu 3h. Protams, ir nogurdinoši, bet pie visa pierod - gan pie garā ceļa, gan agrās celšanās.
Bet visamz dzīvoju savā mājā, nevis īrētā dzīvoklī, kā būtu, ja izvēlētos dzīvot Rīgā. Man apkārt ir svaigs gaiss, berns laimīgs... Arī skola nav tālu, ciemā ir gan bankomāts gan aptieka, gan bibliotēka. Un braukāt sanāk vismaz 2x lētāk nekā dzīvot normālā vietā un dzīvoklī Rīgā.
04.10.2012 12:57 |

Reitings 374
Roxy
Es vasarā uz jūru braucu tikai uz Vecāķiem(citas pludmales tādas pabriesmīgas liekas). Rajons tiešām skaists un varbūt pat to var nosaukt par elitāru Rīgas rajonu un tagad zināšu, ka iespējams, Tu dzīvo kādā no tām lepnajām mājām :) Bet nepārproti, neuzskatu Vecāķus par "briesmīgu" vai netīru rajonu, vienkārši pati baidītos tur dzīvot, jo tur samērā zaļš un padaudz koku (man ir bail iet tumsā gar krūmiem un mežiem, jo liekas, ka kāds izskries tūlīt un uzbruks man :D) Starp citu arī Mežaparkā baidītos staigāt tumšos vakaros, kaut rajons skaitās elitārs.
04.10.2012 12:59 |

Reitings 6676
Last song

Jā vasarā kad pilns ar iebraucējiem ir traki.. nereāla burzma.. sabrauc visi purčika uc rajonu pamatiedzīvotāji trenušķās ar dvuiškām sauļotie un tad ir fui... pati eju vairāk uz Mangaļsalas pludmales pusi, tur mierīgāks un nav dvielis pie dvieļa... tagad rudenī vispār tāds mieriņš...

P.S. man nav diemžēl viena no lepnajām mājām:( , bet parasta :D :D :D jo nav jaunceltne vai jaunais prjekts, bet jau veca māja.. jo mana ģimene tur dzīvo jau vairākās paaudzēs :)
04.10.2012 13:05 |

Reitings 290
Reģ: 06.02.2011
Salīdzināt (pielīdzināt) Rīgu ar citu valstu pilsētām, tiešām nav šoreiz vajadzīgs (jo tas būtu pat bik cits temats), jo Latvija ir valsts ar tajā sadalītajām teritorijām - pilsētas un lauku reģionu.
Rīga man šķiet gana trauksmaina, skrejoša un piepildīta ar cilvēkiem, lai brīvdienās gribētos mazāk tautas, satiksmes un skaļuma (tas gan var būt arī tādēļ,ka dienā tie man ir 4 transportii, jeb kopumā 3,5 h sabiedriskajā transportā, katru darba dienu cauri centram, sabiedriskā gaidīšana utt.).
Jelgava, Ogre, Sigulda utt, liekas klusas pilsētiņas, gana labas tādai dzīvošanai, kad būtu līdzsvars-nenogurtu no pilsētas burzmas, bet dzīvot laikam negribētos šajās pilsētās.
Atnācu uz Rīgu no maza, maza pagasta (nu jau pie izmirušajiem googlē var atast :D), tieši pēc pamatskolas beigšanas. Palieku, jo šeit šo gadu garumā ir bijušas manas mācību iestādes un ir lielākas darba iespējas.
Uz laukiem atpakaļ negribu bezdarba dēļ, un arī tā iemesla dēļ, ka tur visi viens par otru zin labāk kā katrs par sevi. :)
04.10.2012 13:05 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)