Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Garšvielas

 
10 gadi
Reitings 4593
Reģ: 29.01.2009
Labs vakars! :)

Pastāstiet, kuras ir tās laimīgās un foršās garšvielas, kuras Jūs liekat klāt gandrīz visiem ēdieniem!?

+ kur tās var iegādāties un aptuveno cenu

Es parasti vegetu liku daudz kur klāt, bet jau panikusi sen un gribas ko garšīgāku ;)

Pie reizes varu padalīties, ka ķiploku sāls ir forša, bet maltie ķiploki ja ne gluži nekam neder, tad ir tādi neizteiksmīgi...
Ā, tās garšvielas, kas nāk līdzi zupiņām ir dievīgas, man ļoti patīk, kā viņas garšo kopā ar dažādiem ēdieniem, bet tā kā ar zupiņām neaizraujos, tad nu nepirkšu jau speciāli dēļ garšvielām... ;D
02.10.2012 19:39 |
 
Reitings 368
Reģ: 12.04.2011
dilles lieku daudz kur, tad vēl minētais ķiploksāls garšo
02.10.2012 19:43 |
 
Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
kjiplokus svaigaa veidaa, ne kiploku saali... manupraat, labaak...
bet taa saals+melnie pipari visur klaaat.... vegeta, buljonu kubinji manaa izpratnee tikai bojaa eedienu garshu- padara visu vienveidiigu...

pie cuukgaljas patiik timiaans,
tur, kur tomaati ir labi iet klaat baziliks....
02.10.2012 19:43 |
 
Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
aa, jaa dilles.... bet tur, kur esmu es dilles gruuti atrast, gan svaigaas, gan kalteetaas :(
02.10.2012 19:44 |
 
Reitings 374
Reģ: 13.07.2012
Bieži lieku ēdienos lauru lapas. Protams nemetu viņas kur pagadās vai vārītos kartupeļos :D Bet kādās zupās, mērcēs, sautējumos, arī pelmeņus vārot. Un vēl gaļas ēdieniem pievienoju koriandru reizēm, bet arī skatos kādos, jo noteikti neliktu koriandru vistas nuggets vai tā. āāā, vistu karija mērcē taisu. Visiem ēdieniem lieku klāt sāli.
02.10.2012 19:46 |
 
10 gadi
Reitings 4593
Reģ: 29.01.2009
Dilles, sāls un pipari arī man topā!
Svaigu ķiploku mērcīti taisu bieži un dievinu!

Es aizvakar nopirku kaltētas dilles Rimčikā! Pameklē pie garšvielām ;)
02.10.2012 19:46 |
 
Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
nikitinna, neesmu Latvijaa, te dilles ir tikai 1 veikalaa un ne vienmeer! laikam vinjiem negarsho!
02.10.2012 19:47 |
 
10 gadi
Reitings 4593
Reģ: 29.01.2009
Laikam būs jāpamēģina baziliks :)

Varu ieteikt arī maltus čilli piparus asu ēdienu cienītājām! Ja pieliek nedaudz tad ēdiens pat nesanāk ass, bet tāds patīkami pikants ;)
02.10.2012 19:48 |
 
10 gadi
Reitings 4593
Reģ: 29.01.2009
Ā, nu tad bēdīgi.. ;D Nezinu, paprasi kādam, lai atsūta no LV ;)
02.10.2012 19:48 |
 
Reitings 1093
Reģ: 02.11.2011
Izmantoju tikai dabīgās garšvielas - pētersīļus, baziliku, dilles, oregano (raudeni), kurkumu, melnos/sarkanos piparus, paprikas pulveri, kariju.. Varbūt ko vēl, bet nevaru uz sitienu atcerēties. Katrā ziņā nekādas gaļas kopējās garšvielas, piedevas vistas gaļai, vegetas, u.tml manā virtuvē nevar atrast :)
02.10.2012 19:53 |
 
Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
es jau paprasiiju - seeklas, audzeeshu pati uz balkona :D

kalteetu papriku, piem, neiesaku... labaak svaigu piegriezt klaat... man taa kalteetaa liekas bojaa garshu..

baziliks man patiik arii svaigaa veidaa, bet ne daudz...

zupaas parasti lauru lapu censhos neaizmirst iemest....

citreiz, gatavojot vistu, meercee pielieku klaat sweet chilli souce, patiik...

veel sojas meercee vistu var pamarineet pirms gatavoshanas...
02.10.2012 19:53 |
 
Reitings 991
Reģ: 11.05.2012
Virtuves plauktiņā vienmēr ir vidusjūras garšaugu maisījums (Santa Maria). Patīk, ka satāvā ir tikai garšaugi, bez sāls u.c. nevajadzīgām lietām.
02.10.2012 19:53 |
 
10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Vasarā lieku pārsvarā svaigās no dārza - dilles, lociņi un baziliks īpaši topā :)
Pārējos gadalaikos izvēlos no paciņām. Tās pašas dilles, baziliku, piparus(tagad no sāls uz pipariem esmu pārmetusies :D ), paprikas pulveri, kariju.
Nelietoju santamarijas, vegetas vai tamlīdzīgus maisījumus. Draugs saviem ēdieniem liek klāt to Anniņas maisījumu, bet man tas negaršo.
02.10.2012 19:57 |
 
10 gadi
Reitings 4593
Reģ: 29.01.2009
Iegūglēju par vidusjūras garšaugu maisījumu - izskatās pamēģināšanas vērts! (mm)
02.10.2012 19:58 |
 
Reitings 289
Reģ: 08.05.2012
Ķiplokpipari, lauru lapas, garšvielas zupām, kartupeļiem, gaļai utt. Viss no Santa Maria sortimenta.
02.10.2012 20:03 |
 
Reitings 3031
Reģ: 26.02.2010
malti melnie pipari, čilli, kaltētas dilles, baziliks, pētersīļi, svaigs ķiploks un sīpols. tās man top lietas!
02.10.2012 20:06 |
 
Reitings 306
Reģ: 16.05.2011
Pēdējā laikā daudz ķiplokus un medu izmantoju.

Bet jebkura veida gaļai man tradicionāli kā vienmēr ir bijusi Santa Maria Gaļas kopējā garšviela. Tai garšai vienkārši nevaru tikt pāri - ņamma.
02.10.2012 20:08 |
 
Reitings 205
Reģ: 29.01.2009
Sāls un pipari (melnie vai čili) principā pie visiem ēdieniem (izņemot saldos, protams :D). Un tad vēl tie, ko lietoju ļoti bieži ir ķiploks, dilles, ķimenes vai kumins, svaigs ingvers, jau minētais Vidusjūras garšaugu maisījums, kurkuma, karijs, lauru lapas, kanēlis (gan pie saldajiem, gan parastajiem ēdieniem). Nu lietoju arī daudz citas garšvielas, bet šīs sanāk visbiežāk. :)
02.10.2012 20:10 |
 
10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Pashtaisiitajaas tomaatu meercees - rozmariins, timiaans un baziliks no daarza. Vienkaarshi paaris zarinjus/lapinjas.
02.10.2012 20:11 |
 
Reitings 624
Reģ: 20.06.2011
Man ļoti patīk tādā zaļā iepakojumā garšaugu maisījums. Tur nav ne sāls, ne kas cits, tikai dažādi kaltēti garšaugi un šito lieku visam klāt :)
02.10.2012 20:12 |
 
Reitings 205
Reģ: 29.01.2009
Un uz ziemas sezonu man ļoti topā ir arī krustnagliņas un kardamons (pākstīs).
02.10.2012 20:13 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!