janietim neiespējami....

Reitings 436
Reģ: 08.04.2010
šodien tvnet.lv bija rakstīts, ka jaunietim atrast labu atalgotu darbu ir teju neiespējami. vai lasījāt?? traki, ka tik daudz augstskolu beidzēji, daudzi vēl mācās un gatavojas stāties, bet beigās, kad jaunietis izstudējis viņu neviens darbā neņem, jo nav gūta pieredzes.
http://financenet.tvnet.lv/zinas/438001-atrast_labi_apmaksatu_darbu_jaunietim_ir_teju_neiespejami
02.10.2012 18:58 |

Reitings 2258
Reģ: 29.01.2009
Strādājot apkopējas un citus darbus, var studēt, bet sanemot no apkopējas/skolotaja minimālo algu kā lai īrē dzīvokli un nopērk ēst un samaksā par studijām? Īre ļoti pieticīgam dzīvoklim Rīga, lai neteiktu ūķim ir ap 100Ls vēl komunālie, kur tur vēl sanāk studijām, kas maksā arī ap 100Ls/mēnesī?
Jā, es strādāju un studēju, dzīvoju pusbadā, tikai kamēr ieguvu profesiju, strādāju mazkvalificētu darbu citā jomā (dzīvoju vnk darbā, man nepietika alga gan studijām, gan dzīvesvietai) un beigās ta pat esmu ar izglītību, bez pieredzes savā profesijā un darba nav. Paldies dievam nebiju paņēmusi kredītu, tagad bezdarbniekos sēžot vismaz nav jāplēs mati no galvas un jādoma kā atmaksāt kredītu.
Jā, es piekrītu, ka nevajag čīkstēt, zinu, ka viss ir iespējams, var macīties pa naktīm, būt radošs, gudrs un spēcīgs, bet beigās tam visam tā pat nebija jēgas, sabojāju veselību un varu savu diplomu spraust uz naglas.
02.10.2012 19:40 |

Reitings 103
Reģ: 23.05.2010
Ir personas, kas ar 2 diplomiem labi apmaksātu darbu nevar dabūt, un ir tādi, kam ir ķēriens un jau ātri sāk ar labu rezultātu darboties!

Jo vairāk ticēsi sev un patiešām meklēsi darbu, jo lielāka varbūtība, ka viss tik drūmās krāsās viss nebūs!.

Es arī, tā pat kā Becky gan maģistratūras , gan bakalaura mācību laikā strādāju pilnu slodzi, bankā ,pēcāk valsts iestādē un tagad varu būt lepna par to, ka esmu daudz tālāk tikusi par saviem kursabiedriem, kuriem bija stipendijas un izcilas atzīmes un visu zināja tikai teorētiski!:)
02.10.2012 19:40 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Alise, mēs pašlaik nerunājam par mani, bet par to, ka lai dzīvē tiktu uz priekšu ir jāstrādā un jāpārvar īslaicīgas grūtības, nevis iedomāties, ka Latvijā vai jebkur citur pasaulē, darba devējs, kuram tu esi vienība, kas ienes naudu, ir tev, apriori, parādā labu algu un vispār pateicību, ka esi atnākusi strādāt!
02.10.2012 19:42 |

Reitings 1550
Reģ: 29.03.2010
UK ir tas pats ;) . Nesen lasiju rakstu, ka jauniesiem Job Centre darbinieki iesaka meklet labak apkopeja, vai oficianta darbu, jo pasreiz darba tirgus cilvekiem ar augstako izglitibu nav tik plass. Ari tas pats variants, ka zalus gurkus no skolas sola negrib nemt, izvelas pieredzejusakus. Visa Eiropa uztraucas par to, ka veidojas 'zudusi paaudze', kas jauniba sevi nerealize, lidz ar to visu dzivi pavada nekadi. Par visu ir jacinas un stiprakais vai cilveks ar specigu aizmuguri izdzivos, ta luk!
02.10.2012 19:45 |

Reitings 10475
t.i. nav parādā.
02.10.2012 19:48 |

Reitings 1550
Reģ: 29.03.2010
Ir sieviete, kas nostrādāja, teiksim, 10 gadus uzņēmumā un pavisam zaļa studente, kas augstskolā abgrābstījās kādu teoriju un, pat ja izgāja labu praksi, viņai vēl augt līdz tai sievietei ar 10 gadu pieredzi, protams, algas nebūs vienāds.

Hmm... Man tas kaut ka neskiet godigi, ka algu mera pec pieredzes, ja cilveki veic vienadu darba apjomu. Pienakumi tacu tie pasi, ne ta? Kada nozime gadu skaitam, cik ilgi tu sava profesija esi nostradajis? OK, tu esi apbruzajies, pieredzejusaks, atraks, kludies mazak, var piepalidzet kadas mahinacijas... Manuprat, jamaksa par darba apjomu, nevis par cilveka spejam!
02.10.2012 19:54 |

Reitings 10475
Kumeliņš, nu vismaz pusgads paiet, kopš zaļais students spēj strādāt tādā pašā tempā un apjomā kā pieredzējis cilvēks, līdz ar to pilnīgi normāli tajā posmā jaunākais grāmatvedis saņem mazāku algu + viņu vēl ir jāapmāca. Es to nedomāju kā pastāvīgu praksi, bet salīdzinot, ka nevar uzreiz jaunais veikt to pašu, ko pieredzējušais un saņemt vienādi.
02.10.2012 19:56 |

Reitings 991
Reģ: 11.05.2012
kumeliņ,
becky piemērā ir tāda doma, ka pieredzējušam darbiniekam maksā vairāk, jo viņš uzņēmumam dod vairāk, bet zaļais gurķis neko nejēdz un vēl papildus ir jāapmāca. Un tajā pašā grāmatvedībā dažu mēnešu laikā vēl nevarēs visu apgūt.
Pie mammas praksē bija grāmatvedības studente, mamma nezināja, ko viņai dot darīt, jo viņa nejēdza pilnīgi neko.. :D Un nav noslēpums, ka augstskolās studentus darba tirgum nesagatavo.
02.10.2012 20:02 |

Reitings 1093
Reģ: 02.11.2011
Šis jautājums arī man šobrīd aktuāls. Neesmu tikko no studiju sola, ir mana laba darba pieredze - 5 gadi kādā valsts iestādē, labā amatā (pirms tam citā iestādē, zemākā amatā), BET - es vairs negribu strādāt valsts iestādēs! Un te nu lūk mana pieredze visiem kļūst absolūti vienaldzīga, jo tā gluži vienkārši ir visai specifiska un man ir izvēle - vai nu vēlreiz sākt no 200 Ls algas, vai turpināt strādāt valsts iestādēs.
Sludinājumos norādītās prasības patiešām bieži vien izskatās, ka ir pierakstītas, lai kaut ko vispār pierakstītu. Piemēram, šodien skatījos sludinājumu, kurā kaut kādā iestādījumā Pļavniekos ir nepieciešama fluent English. Nu priekš kam? (man nav problēmas ar šo valodu, bet vienkārši rodas jautājums) Cik bieži Pļavniekos kādā veikalā iepērkas angļi? Un daudz šādu muļķīgu prasību!
02.10.2012 20:04 |

Reitings 436
par grāmatvežiem esmu dzirdējusi, ka tieši tir vecie stagnāti, kam nepatīk nekādi jauninājumi un likumu izmaiņas, ir tie nederīgie. labāk jauns progresīvs, kas ātri apgūst jauno
02.10.2012 20:08 |

10 gadi
Reitings 3122
Kaadeelj gan zaljs gurkjis, kas ir tiko pabeidzis augstskolu ir pelniijis labi apmaksaatu darbu? Es uzkatu, ka tas ir veseliigi, ka jauniesi saak ar mazuminju, ieguust pieredzi, maacaas un pamazaam kaapj pa karjeras kaapneem. Citaadi siem jauniesiem riktiigi galvaa sakaapj un vini negrib ne pirkstinju kustinaat, kameer kaads vinjiem nemaksaa tuukstosus.
02.10.2012 20:10 |

Reitings 10475
Alise, interesanti tu runā, likumu izmaiņas nevar patikt vai nepatikt, ja neņemsi tas vērā, sataisīsi uzņēmumam sūdus, neviens tādu darbā negribēs turēt neatkarīgi no vecuma.
02.10.2012 20:11 |

Reitings 571
Reģ: 03.03.2012
klaviatura, es nesen redzēju sludinājumu, kurā apkopējai(kurai,kā bija minēts, būtu jānāk tīrīt no rīta, pirms pārējo darbinieku ierašanās) bija jāzin latviešu, angļu un krievu valodas vislabākajā līmenī, plus bija datorprasmes vajadzīgas un vismaz 5 gadi pieredzes apkopējas darbā. Man radās iespaids, ka kāds sludinājumu ielicis lai paņirgātos un paskatītos, cik cilvēki atsauksies.
Tomēr, ''labākais'', ko pēdējā laikā lasīju bija sludinājums, kurā bija pierakstīts, ka kandidātam kategoriski aizliegts slimot un atvaļinājums tikai ziemā. Ja neesi drošs, ka spēsi visu laiku strādāt un nekad neslimot, neatsaucies.
Visiem vienmēr vajag pieredzi, bet kur lai gūst pieredzi, ja nekur neņem darbā? Es, piemēram, nevēlos strādāt par apkopēju, jo diez vai šāda pieredze man palīdzētu tikt darbā, kurš būtu manā specialitātē. Arī tagad strādāju ne to, ko studēju un zinu, ka šī pieredze nekādi man nenoderētu, ja es vēlētos šobrīd sākt strādāt savā speciālitātē....
02.10.2012 20:13 |

Reitings 436
becky - privātā biznesā ātri uzķers, ja nejēga, bet iestādēs jau var izmanto visādus vecās metodes, neizmantot jaunās programmas u.t.t
02.10.2012 20:17 |

Reitings 1093
Reģ: 02.11.2011
Arī valsts iestādēs šī "veco darbinieku" problēma ir liela. Ne tas, ka vecākie darbinieki negrib mācīties, bet jaunajiem vienkārši ātrāk pielec un līdz ar to darbs rit ātrāk, mazāk kļūdas, utt. Bet šādi vecāki darbinieki, savukārt, ir augstākos amatos, pelna ļoti labas algas un nebaidās tikt atlaisti (jo tas nav tik vienkārši dēļ arodbiedrībām, utt), līdz ar to jaunajiem motivācija pilnībā zūd, jo saprot, ka paaugstināts netiks, līdz šis vecākais darbinieks neaizies pensijā (jo kurš 40 vai 50-gadīgs ar tik labu algu ies prom?), bet strādāt par tādu salīdzinoši mazu samaksu arī īsti negribas vēl gadus 10, 20 vai 30.
02.10.2012 20:21 |

Reitings 646
Reģ: 05.03.2011
Nightberrii:parak sekli doma. sen tas laiks pagajis, kavisi doma ka tur viss baigi kruti.

tikai logiski...lai kkas butu un labi pelnitu ir jasak no zemaka amata.ari vaditajam ir jamak zemako darbinieku pienakumi
02.10.2012 20:22 |

Reitings 895
Čīkstētāji čīkstēs vienmēr.

Gribētos paturpināt - un darītāji darīs. Kamēr vieni jaunieši sūdzas un filozofē par to, ka viņiem ir grūti atrast darbu, citi jau strādā pašu dibinātos uzņēmumos. Mans klasebiedrs, piemēram, studēja RTU, kaut ko ar fiziku saistītu, vēl pat īsti nav pabeidzis, bet jau ir paspējis nodibināt savu LED apgaismojumu izplatīšanas firmu.
Kāds cits paziņa saņem ministra algu darbojoties loģistikas nozarē.
Tā kā tas viss ir viens liels bulšits.
02.10.2012 20:22 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Man jau puslīdz normāli apmaksātu darbu studējot liekas nereāli atrast. Nu ok, meklēju tikai nedēļu, pieredze ir, zvana, aicina uz intervijām, bet viss apstājas pie jautājuma - kurās dienās jums notiek lekcijas?... Pilnīgi dusmas rauj, jau vairāki labi piedāvājumi ir aizgājuši gar degumu tikai tāpēc. Neklātienē negribu iet, jo man ir skaidrs mērķis, kura sasniegšanā arī tas pusgads, ko pieliks klāt, būtu no svara. Un ko darīt, kur tādus - ar mācībām apvienojamus darbus lai atrod? Būs jāiet bezmazvai uz tām konsumācijām, no kurām gan vienā laidā zvana. Nemaz nezināju, ka Rīgā tāda veida iestādījumu ir tik daudz. Skumji un absurdi vienlaikus
02.10.2012 21:14 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Ak vai, šis ir patiešām labākais sludinājums, ko esmu pēdējo gadu laikā redzējusi :D:D http://www.zip.lv/show/?i=2286873&popup=1&search=bb443272b2e891070156429ddf8958e8&place=4
02.10.2012 21:19 |

Reitings 473
Reģ: 16.07.2012
Jā, tas ir normāli, ka visus auzgtskolas beidzējus uzreiz negrib ņmet par vadītājiem augstos amatos, BET, lielākā daļa darba devēju pieprasa darbiniekus ar pieredzi, kuru augstskolas absolvents nevar iegūt, jo nav jau kur- bez pieredzes reti kurš vēlas ņemt darbā. var jau arī saprast darba devējus šajā gadījumā, jo daudzi ausgtskolas beidzēji ir tādi pēdējā sola sēdētāji, kuri visus gadus tā arī trallinot pavadījuši, no savas specialitātes neko nezina, bet pie tā jau nav vainīgi centīgie, tā kā, koks ar diviem galiem..
Patīkami ir vismaz tas, ka daudziem augstskolu beidzējiem izdodas nodibināt labus sakarus ar savām prakses vietām un iegūt darbavietu tur, pie tam savā specialitātē.
Bet, kas meklē, tas atrod! Ar neatlaidību var izsisties šajā dzīvē uz augšu, sākot ar mazāk apmaksātu darbu, iegūstot pieredzi, paveras plašākas darba iespējas jau augstāk par pašu iesākumu.
02.10.2012 21:27 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits