Autore, priecāšos, ja uzklausīsi manu padomu. 1.un pats svarīgākais-NEPAGARINI t.i. neveic nevienam, nevienam kredītam pagarinājuma maksas, lai "novilktu laiku". NEPARKO to nedari! Tādā veidā tu tikai paildzini savas problēmas un atdot absolūti liekus līdzekļus, jo TIEŠI ŠIS ir tas veids, kā visi šie kredīti pelna naudu.
2. NENOSODI SEVI, bet mācies no savām kļūdām un risini tās. Visi, kuri tevi zākā, nekad paši nav saskārušies ar šo situāciju. Es Tevi saprotu. Es pati izgāju "cauri ellei" ar šiem kredītiem, bet nevajadzēja man jaunas kurpes.. Alga man vienmēr ir sasniegusi pie 500Ls, ir ļoti labs darbs, esmu izaugusi ļoti kārtīgā un inteliģentā ģimenē, tomēr...arī es domāju, kas man bija uznācis, šaustīju sevi, kaunējos kādam stāstīt, lai arī līdz tam NEKAD neiedomātos, ka man būs šādas problēmas.
Ko es tev iesaku darīt? Viennozīmīgi, dari kā ieteica viena no lietotājām. Sāc maksāt pa daļām un maksājuma mērķī raksti "parāda nomaksa pa daļām" nevis "pagarinājums". Un lai viņi tev draud un saka ko grib, tās ir muļķības,ka viņi Tev var kaut ko izdarīt, ja Tu maksāsi kaut pa daļām, jo tu veic parāda nomaksu. Sliktākais, kas var notikt ir ielikšana "creditreform" vai "paus konsults" un, atvaino par slikto padomu, bet tomēr tas ir arī labākais kaut kādā ziņā, jo tad parāds automātiski neceļās un paliek konkrēta summa, kuri šīm kompānijām var droši maksāt pa daļām. Ja runājam par kredītvēsturi, jā, tā ir un paliks sabojāta. Neko mainīt un labot ir gandrīz neiespējami, tomēr, ja pati tagad apzinies, ka ar šādiem kredītiem netiec galā, tad varbūt pat labāk, ka nevarēsi ņemt "lielos" kredītus-hipotekāros utml, jo nav garantijas, ka pēc gadiem ar šiem tiksi galā.
Maksā pa daļām, kaut smieklīgi mazām, bet maksā ATPMAKSU PARĀDAM, nevis pagarinājumu. Ja viņi tev zvana, saki, ka visu summu uzreiz nevari atgriezt un punkts, bet no parādsaistībām neizvairies un maksāsi pa daļām. Neviens netiek sūdzēts tiesā par parādsaistību risināšanu.
Lai tev veicās, ceru, ka kaut kas noderēs:)