Studijas - matemātika.

10 gadi
Reitings 2151
Reģ: 31.01.2012
Heheey.))

Lieta tāda, ka man jau pēdējais gads vidusskolā un esmu sapratusi, ka matemātika - tas ir mans. Bet lieta tāda, ka tiešām nezinu, par ko tālāk iet. Kaut ko par finanšu analītiķi esmu dzirdējusi, vai kaut ko tādu, bet nezinu, ne kurā augstskola, ne arī kāda studiju programma jāizvēlas, lai uz kaut ko tādu tēmētu. Zinu, ka par matemātikas skolotāju tiešām negribu būt, kā arī vēlos būt kaut kas vairāk, kā grāmatvede. Tātad, varbūt kāda zina, kur un kā, un varētu man palīdzēt, kaut ko ieteikt, kaut kādas studiju programmas, kurā skolā utt, tālāk jau pati skatīšos un mēģināšu izvēlēties. :)
26.09.2012 20:23 |

10 gadi
Reitings 2151
Reģ: 31.01.2012
bet, aizejot uz ēnu dienu LU matemātikas programmā, sapratu, ka kaut kas tik ļoti boring noteikti nav priekš manis.

Pastāsti plašāk par to, kāpēc boring? :) Es, piemēram, tiešām vēlos sēdēt kaut kādā kabinetiņā un darboties ar papīriem, un galvenais, lai laba alga. :)
26.09.2012 21:14 |

Reitings 93
Reģ: 25.06.2010
runājot par to, ko mācīties/darīt
pieminot to pašu statistiķi, varu teikt, ka viņš mācījās socioloģiju (!!), bet vēlāk, sevi pierādot, kļuva par statistiķi - bez reāla matemātiķa diploma, vien ar lieliskām zināšanām (gan matemātikā, gan socioloģijā, gan IT) un kreatīvu domāšanu (ņemot vērā to, ka viņš šo amatu veic mediju aģentūrā)

ar to gribēju pateikt, ka tas, par ko izmācies, nebūt noteikti nebūs tavs dzīves ceļš. gandrīz katram bakalauram ir vairākas iespējas dzīvē un tās nemaz nav tik aprobežotas, kā varētu šķist pēc pirmā skata. galvenais sevi pierādīt! :) un, protams, ir forši mācīties tos 3-4 gadus to, kas tiešām patīk, tāpēc uzskatu, ka pēc tā arī jāvadās! skaties, kas vairāk interesē mācību programmās - konkrēti to, kas tiks mācīts! :)
26.09.2012 21:24 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
curly, es nerunāju par statistiķiem, bet gan plikiem matemātiķiem. Arī par aktuāriem es uzrakstīju, bet laikam Tevi tik ļoti aizskāru, ka nespēj visu izlasīt ;) Aktuāru darbu augsti vērtēju, bet tad jābūt pārliecībai, ka tiešām esi labākais, jo visiem tas nav pa spēkam.
26.09.2012 21:25 |

Reitings 6531
Reģ: 18.08.2010
bljin kapec skola nemacijos matematiku...ehh :D
26.09.2012 21:57 |

Reitings 472
Reģ: 11.07.2010
Pēc vidusskolas arī gribēju pietiekties matemātiķos - statistiķos, bet neizdarīju to. Izvēlējos citu profesiju.
Tagad, visu apsverot, nožēloju. :)
26.09.2012 23:00 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits