Darbs ārzemēs

Reitings 729
Reģ: 07.06.2012
Kur meklēt,ja nav paziņu ārzemēs?
Caur kaut kādām darbā iekārtošanas firmām?
Uz kuru valsti labāk braukt 18.gadīgai meitenei? Domāju par Zviedriju,Norvēģiju,varbūt UK. Kur labāk nopelnīt un kā tur ir ar dzīvošanu? Tās meitenes,kuras strādā ārzemēs,kā Jūs atradāt un kā vispār ir? Padalieties pieredzē. Gribu piepelnīties.
Un kā ar tām vīzām,utt,kas vispār jādara/kādi dokumenti jākārto lai strādātu ārzemēs?
26.09.2012 12:57 |

Reitings 2552
Reģ: 11.04.2011
nez kpc nav bildes! :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
26.09.2012 16:08 |

Reitings 86
Reģ: 26.02.2012
Sveikas !!!

baigā diskusija te izvērtusies :D

bet ja nu tiešām gribi kko iekrāt pameiģini uz kruīzu kuģiem..par īri nav jāmaksā un par ēdienu arī ne...
tik cik pati gribi tērēt izejot ostās ārā..

labākais jau būtu uz eiropas kuģiem...vinji maksā algas eiro, manu prār tas ir labāks kurs nekā dolāriem :)
26.09.2012 16:35 |

Reitings 1283
Reģ: 02.09.2012
Pastāstīšu no savas pieredzes-uzreiz pēc vidusskolas ar draugu aizbraucām uz UK, arī biju domājusi piestrādāt, sapelnīt naudu mācībām, varbūt aizķerties. Vienīgais darbs,kas bija pieejams bija cepumu rūpnīcā. Vairāk par 3 dienām neizturēju, jo + 40°C bija 9h no vietas 10+ kg smagas kastes jāstaipa, man tas bija par daudz. Braucot biju cerējusi uz apkopējas/ viesmīles darbu, bet nekā. Pēc tam vispār pilsētā iestājās panīkums (tad bijām Bredfordā), liela daļa atbraucēju sēdēja bez darba, nekas nekustējās. Pēc vasaras atgriezos uz LV neko nenpolenījusi, bet vismaz ar pieredzi, sāku studēt.

Pašlaik iet otrais kurss, aktīvi meklēju darbu. Esmu sūtījusi CV apkopējas, pārdevējas, tulka darbiem- nekādas atbildes VISPĀR. Jā, nav man tās darba pieredzes, bet neviens arī nevēlas to dot,tur tā problēma! Cīnīšos te tālāk, bet vispār izaugsmes iespējas pašlaik neizskatās diez ko spīdošas.

Meitenei iesaku apdomāt visu kārtīgi-ja jūt,ka nespēs te izcīnīties, tad labāk braukt uz ārzemēm un mēģināt tur. Vecums atļauj, varbūt arī paveiksies.
26.09.2012 17:04 |

Reitings 134
Reģ: 05.06.2012
dažas komentētājas riktīgas dusmas uzsita:@
Jums ne1 neprasīja nedz mācīt,nedz nosodīt,kāpēc braukt uz ārzemēm nevis jāpaliek LV,kāpēc nestudē utt.
Katram ir izvēle-kā/kur cīnīties par sevi,savu nākotni,tas manuprāt,ir labi,ka ir vēlme un cilvēks meklē iespējas,kā uzlabot dzīvi nevis gaidot,kas uzlabosies te-LV.
_paris-Tev galīgi nav izpratnes par to, kas notiek valstī,nevajag spriest pēc 2-3 cilvēku pozitīvās pieredzes.
Ir konkrēta saskarsme ikdienā ar reālu darba tirgu valstī-darbu tiešām nav viegli atrast,lai cik arī būtu tās augstākās izglītības;daudzi iekārtojas caur pazīšanos,+pat par apkopēju utml darbinieku nav nemaz tik viegli kļūt bez pieredze uc prasmēm, arī ka algas ne visur ir 200-300 un pat 500Ls(1 un tajā paša nozarē algas bieži vien atšķiras).Un tie nav tukši vārdi,ko bieži dzirdam ziņās vai kā,bet tā ir reāla situācija īsumā.
Par augstāko izglītību-arī ne visiem tā pozitīvā pieredze,zinu cilvēkus ar vairākām nopietnām izglītībām,bet bez reāla darba un ne jau tāpēc ka būtu slinki vai stulbi.Par sevi-arī augstākā,bet šobrīd nestrādāju savā profesijā un esmu apmierinātā ar tagadējo darbu(kaut arī pirms tam nekas tāds netika nedz studēts,nedz bija kāda pieredze).

Par valstīm,nevaru ne1 par supervalsti nosaukt(ja nu vienīgi Kanāda),jo visās ir plusi,mīnusi,tā pat arī cilvēku pieredze ir dažāda.
26.09.2012 17:16 |

Reitings 729
Paldies,Dadzi! Un paldies arī pārējām,kas padalījās.
Domāju pilnīgi nopietni. Tikai vēl kārtīgi padomāšu,kas un kā!
26.09.2012 17:20 |

Reitings 636
Reģ: 29.01.2009
Tev sākumam būs pietiekami nauda?
26.09.2012 17:36 |

Reitings 729
zaa*,nu cik pieņemsim vajadzētu?
26.09.2012 17:42 |

Reitings 1319
Reģ: 11.10.2009
MIA, es Tev ieteiktu doties studēt+ varēsi piestrādāt.
Iekrāt nav viegli, jo uzrodoties naudai, tēriņi kļūst lielāki, gribās to un šito...kā jau kāda te minēja "apetīte rodas ēdot", un beigās atgriezīsies bez nekā. Bet, ja papildus studēsi- būs vismaz izglītība!
26.09.2012 17:48 |

Reitings 1319
Reģ: 11.10.2009
Starpcitu, man arī bija doma pēc vidusskolas aizbraukt pusgadiņu pastrādāt, lai nostriprinātu valodu...bet esmu ļoti priecīga, ka tomēr nolēmu neatlikt un uzreiz uzsākt studijas!
26.09.2012 17:49 |

Reitings 636
Vispār es nezinu cik vajadzētu :D
Paziņa saka ,ka iesākumam vismaz 1 k vajag. Otrs paziņa aizbraca ar 200 ls kabatā, bet viņš dzīvoja sākumā pie paziņām, par velti.
26.09.2012 17:53 |

Reitings 374
Reģ: 13.07.2012
MIA
Katram sava dzīve un jāizlemj Tev vai braukt vai ne. Bet tiešām kārtīgi apdomā. Ja Tu saki, ka Tev tur neviena pazīstama nav vēl jo vairāk, jo padomā - aizlidosi, izkāpsi no lidmašinas un ko tālāk? Palikt nav kur, darba nav.
Mans brālis jau 3 gadus strādā UK, bet viņam tur jau bija draugi, kas sākumā palīdzēja ar dzīvesvietu, darbu. Tagad, protams, ir izsities pats. UK jau arī nesastāv tikai no Londonas un fermām :D ir daudzas citas pilsētas, kurās IR darbs un ne tikai "melnais". Par LV darbā iekārtošanas aģentūrām, nu nez.. ir bijuši gadījumi, kad cilveki aizbrauc caur šīm aģentūrām, bet nonākot tur izrādās, ka ne dzīvesvietas, ne darba kā bija solīts un paliek bešā.
26.09.2012 18:07 |

Reitings 475
Reģ: 03.03.2011
es ar 150 ls kabatā aizbraucu,nenomiru :D
26.09.2012 18:08 |

Reitings 636
zizhele , tev bija paziņas pie kā palikt ?
26.09.2012 18:11 |

Reitings 475
Reģ: 03.03.2011
zaa* ne gluži. Man,kad es jau uk lidostā biju,draudzene atsūtīja kaut kāda čaļa nr,ka varēs tur kādas trīs dienas palikt. Tik beigās viss beidzās ar attiecībām, bet es tur dzīvoju labi,ja 5as dienas, istabu atradu uzreiz,nākamajā dienā,kad ierados
26.09.2012 18:14 |

Reitings 45
No savas pieredzes - aizbraucu uz ārzemēm pēc vidusskolas, tas jau bija laiku atpakaļ. Toreiz vecāki nevarēja mani atbalstīt ar naudu studijām, jo tanī brīdī bija materiālas problēmas. Tā nu izlēmu braukt krāt pieredzi, paskatīties kā dzīvo citur, nostipronāt valodas zināšanas. Sākumā bija grūti, strādāju tā saukto melno darbu. Bet biju apņēmusies atrast ko labāku - brīvajās dienās staigāju pa pilsētu un nesu CV, internetā pētīju sludinājumus, gāju uz darba biržu. Līdz atradu darbu ofisā par administratori - asistenti. Pelnīju tik daudz, lai bez problēmām izdzīvotu pati, pluss vēl palīdzēju vecākiem LV. Nenožēloju, ka aizbraucu. Tā bija lieliska dzīves skola un pieredze. Jau braucot prom zināju, ka atgriezīšos, jo pārāk mīļa man ir Latvija (par ko pārliecinājos vēl vairāk dzīvojot svešumā). Kaut gan visas iespējas bija palikt tur un sākt studēt. Tagad esmu paguvusi izmācīties LV. Un ieraksts CV man ir tikai palīdzējis šeit. Bet der atcerēties, ka ārzemēs neviens negaida ar atplestām rokām, viss jāizcīna pašam. Ir arī pazīstamie no LV, kas gadiem strādā fabrikās un nemaz necenšas vairāk neko sasniegt. Bet katram savs.
26.09.2012 18:46 |

Reitings 231
Reģ: 03.05.2012
Lūdzu, ņem vērā, ka Uk national minimum (min.alga stundā) vecuma grupā no 21+ no 1.oktobra būs £6.19, BET jauniešiem 18-20 gadi būs kaut kur ap £4.25 (īsti neatceros, jo neesmu tajā vecuma grupā). Saproti to, ka £800 mēnesī tu nepelnīsi, jo Tev ir tikai 18. Brauc studēt!
26.09.2012 18:46 |

10 gadi
Reitings 303
Reģ: 26.08.2010
Neieteiktu braukt uz UK, brauc uz kādu citu valsti un mēģini savu laimi atrast tur. Pašai ir 20, atbraucu uz Dāniju, un jā, man ir viss, ko varu vēlēties. Savus trīs mēnešus ar viena mēneša algu mierīgi var dzīvot, jā, nestrādāju ne fabrikā, ne fermā. Un iekrāt var lielu naudu, tāpēc, jā, nebaidies, meklē, un viss būs kārtībā (:

Neklausies pārējos!
26.09.2012 18:50 |

10 gadi
Reitings 376
Reģ: 18.08.2009
Lai sāktu Norvēģij;a strādāt vaig kādu drošu naudu,kas bus pa rokai-dzivošana ,ēšana ! Man bija 2 tukst, atbraucu dzivoju, man palidzeja, un tikai pec 2 mēn atradu darbu ;) Bez norvēģu valodas ir grūti, toties tagad priekšnieciba ir prieciga,ka paņēma mani darbaa :)
26.09.2012 19:09 |

Reitings 511
Reģ: 04.08.2011
MIA, no vienas puses, malacis, ka mēģinikaut ko pati savā dzīvē sasniegt.. lai arī tas arī ir tas, ka Tu brauc uz arzemēm kkur strādāt, tas audzinās tikai Tavu raksturu, un kas zina, kad atbrauksi atpakaļ, varbūt sāksi mačības augstskolā, citādāku ,nopietnāku skatu uz dzīvi , BET es diemžēļ nespēju nepamanīt, ka ,piemēram, TIRGUS sadaļā, Tu pārdod savas louboutin un izsakies, ka vajadzētu vismaz no Jimmy Choo u.c. brendiem būt vismaz vienam kurpju pārim mājas, ar to es tikai saprotu, ka Tavs dzīvesstils nav vis vienkāršs, kurpju pāris maksā vien vairāk kā 300 ls , es ar to vienkārši gribu teikt, ka ir jārēķinās ar to, ka ārzemēs dzīvošana un strādāšana nav medus maize, gatavojies piedzīvojumiem! Novēlu visu to labāko!
26.09.2012 19:55 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits