Cosmo mammas

Reitings 3376
Reģ: 18.03.2012
Bieži pavīd tēmas par bērniem, tad nu kļuva interesantu uzzināt, kuras šeit ir māmiņas.
Sākšu pirmā:
man ir dēliņš, drīz paliks viens gads. :)
25.09.2012 11:57 |

Reitings 7497
Reģ: 29.01.2009
Šarlote,
"grūst virsū kādam savu bēbi" - skan šausmīgi

es laikam dzīvoju kaut kur citā pasaulē, kur cilvēki viens otram palīdz un atbalsta. un arī es pati to daru.
25.09.2012 21:17 |

Reitings 7497
vaboleens, man gan no kontrakciju sākuma līdz brīdim, kad bēbis bija klāt, pagāja 2 stundas un nekādas trakās sāpes nebija. kontrakciju laikā atcerējos visus labos brīžus, ko man dāvājis bērna tēvs (lai gan jau nebijām kopā uz to brīdi), un sāpes kaut kur pazuda - smadzenes laikam nevar koncentrēties uz sāpēm un labāk domām vienlaicīgi.
25.09.2012 21:19 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
kas gatavs palīdzēt savu iespēju robežās

tur jau taa lieta, ka tieshi gimene paliidz iespeeju robezjaas, bet draugi - cik komforta liimenis atljauj!!! diez vai draugi bez maksas pieskatiis diendienaa mazo vai iedos naudu studijaam! tu pati buutu gatava finansiaali pabalstiit savu draudzeni,kurai ir jaundzimushais un nav kur iet vai arii briivdienaas aukleet vinjas mazo, lai vinja var pastraadaat? domaaju, ka nee. ir viegli runaat, it iipashi, kad ir knapi paari 20 un visa atbildiiba ir bijusi uz citiem cilveekiem.
25.09.2012 21:25 |

Reitings 4775
Lancaster, ne visas dzīvo vienā pilsētā ar vecākiem, vecvecākiem. Ja, piemēram, neesi no Rīgas un bērna tēvs nav no Rīgas, bet studiju laikā sapazinušies un tagad dzīvo Rīgā, bet vecāki palikuši kaut kur tālu laukos vai mazpilsētās - nu nav kam atstāt bērnu. Atliek vien draugi, tāpēc ari runāju par to nogrūšanu, un ne jau nicīgā nozīmē
25.09.2012 21:29 |

Reitings 4775
krista +++
25.09.2012 21:29 |

Reitings 1308
Reģ: 08.12.2011
Mēs galīgi neplānojām bēbi. Es vēl studēju. Manējais tiešī dzīvokli nopirka. Un uzzināju,ka esmu stāvoklī biju ļoti nelaimīga,negribēju pat paturēt. Mans vīrietis mani atrunāja no muļķībām.
Un protams,ka vieglāk ir ja kāds palīdz. Mums arī palīdzēs radi. Es nākamgad atsākšu savas studijas,vēlāk darbu. Būs protams grūtāk ar naudiņām,vajadzēs skaitīt,nevarēs tā vieglprātīgi kā pirms tam. Bet tas ir tā vērts. Un tgd ļoti priecājos,ka mazo paturēju.:)
25.09.2012 21:53 |

Reitings 701
Krista - nu tu jau tiesam briesmigu situaciju esi iztelojusies. Ok, ir tadas, kuram nav radu vai draugu, kas varetu palidzet. Bet ir tacu virietis- cilveks, ar kuru kopa so bernu radijat! Pa diviem tak var sadomat ka tikt uz kajam, kautvai kamer viens strada otrs skatas mazo un otradi. BET, ja nav draugu, nav radu un virietis tevi pamet (vai ir tads, kuru nakas pamest), tad tiesam ta sieviete ir kkada sturi ieravusies vienpate, vai ari galigi neprot izveleties draugu/s. Un tur vairs nevar vainot apstaklus, tur vaina ir vina pasa.
25.09.2012 21:54 |

Reitings 7497
nu lūk Amelles saprata, ko es gribu teikt.

Krista, tu par mani saki, ka pārliku atbildibu uz citiem? vai tad esam pazīstamas? ;) Tici man, es sava bērna dēļ esmu ļoti augusi un daudz strādāju, lai viņam viss ir. nevienu materiali neesmu apgrūtinājusi. vecvecāki par to, ka mazais bija jāpiekata, ir tikai pateicīgi, jo tad viņiem bija kā dēļ dzīvot, neslimot un būt stipriem. viņi jorpojām lūdz, lai mazo vedu uz dārziņu tikai dažas dienas nedēļā, jo viņiem bez bērna ir slikti, lai gan redzamies gandrīz katras brīvdienas.
mana man ar dēlu ir ļoti īpašas attiecības un ļoti liela mīlestība. mēs dzīvojam skaistā vairāk kā 100m2 lielā dzīvoklī, kur vakaros spēlējam futbolu un metam kūleņus.
savos 23 pelnu vairāk nekā jebkurš cits manā ģimenē, un drīz man būs otra profesija.
mana dēla tēvs ne materiali, ne fiziski dēla audzināšanā nepiedalās - esam divi vien.
tā kā par atbildības pārlikšanu varētu neko arī neteikt.
25.09.2012 22:11 |

Reitings 664
man sheit, dzivojot arpus Latvijas, nav ne vecaki ne vira vecaki, kas varetu palidzet ar pieskatishanu\finansiali. jau no pasha sakuma esam cinijushies pashi un, paldies Dievam, viss ir ok. protams, ka gribas izrauties no muzigas bernu aukleshanas, bet saprotu, ka berninjsh ir mazs tik isu bridi... tagad to izbaudu, bet kad saksies darzinjsh, vreshu vairak pieversties sev ( tas nenozime, ka staigaju netiriem matiem un trninjbikses :D )
25.09.2012 22:13 |

Reitings 6531
Reģ: 18.08.2010
Lancester audzina nakamo David Beckham :D
25.09.2012 22:17 |

Reitings 7497
nazic, nē. drīzāk es esmu lielā sporta fane. gribēju vēl mājās mazo basīša gozu pielikt, šis atteicās :D
viņš paziņoja, ka grib nopirkt moci. es prasu, kur ņems naudu. šis saka, ka gleznas zīmēs un tirgos :D
mans brālis viņu ved uz galeriju gleznot (jā, jā - atkal es tipa kādu apgrūtinu :D, bet brālis tajā laikā, kamēr bērns glezno, dzer tēju ar mākslas cilvēkiem un sabīda kontaktus savām mācībām un biznesam)
25.09.2012 22:21 |

Reitings 779
Reģ: 02.09.2009
Lancaster - izklausās, ka tu tiešām esi ideāla mamma savam dēliņam. Prieks lasīt tavus komentārus:)
25.09.2012 23:15 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Lancaster - es ar to gribeeju pateikt, ka ja pashai viss ir un atbalsta nav truucis, ir gruuti iedomaaties , ka citam tas arii var nebuut. ir lietas un apstaaklju sakritiibas, kas nav atkariigas no cilveeka, bet pie taas apzinjas daudzi nonaak veelaak, jo jauniibaa visiem skiet, ka juura ir liidz celjiem. :) protams, prieks par tevi, ka bija gimene blakaam, bet nevajag uzreiz paarmest kaut ko tiem, kuriem taa nav dota vai bez veelmes paliidzeet.
25.09.2012 23:55 |

Reitings 895
kopš es uzzināju, ka es esmu stāvoklī, man arī visādi ir gājis. esmu bijusi gan viena, bez atbalsta, gan dzīvojusi ar drauga ģimeni, gan arī ar saviem vecākiem. un nevienu brīdi neesmu "palaidusies". protams, ir mammītes, kas tā smuki nobīda savus sīčus uz citu pleciem. pilnīgi piekrītu Lancaster un Amelle. ja māte būs pietiekoši... pat gribētos teikt - pie pilna prāta -, atradīs cilvēkus, izdarīs visu.
no sākuma biju viena pati, dzīvoju mazā istabiņā Anglijā kopā ar draudzeni, kurai tas, ka esmu stāvoklī likās kā pasaules gals, jo es vairs nevarēju ar viņu tusēties. ātri atbrīvojos no tā cilvēka, kaut gan viņa bija vienīgais man tuvāk pazīstamais cilvēks tur, UK. sakrāju naudu savai istabiņai. visu laiku atliku naudiņu braukšanai mājās, lai bebim būtu vismaz kaut kas. ilgi cīnījos, kamēr sagaidīju, to termiņu (~11 ned pirms noteiktā dzemdību datuma), kad varēju iet dekrētā. strādāju faking aukstā fabrikā, kur, ja paveicās bija +5 grādi, 8 vai 12 stundas dienā, jo zināju, ka man nav neviena, kurš varētu palīdzēt ar naudām - bērna tēvs diezgan ilgi nespēja pieņemt, ka viņš būs tēvs un atradās Latvijā, tā kā no viņa neko negaidīju. kad atgriezos mājās, kaut bija iekrāta nauda, ņēmu visu, ko man deva - drēbītes, vannītes utt. pārējo no pirku lietotu. īsi pirms dzemdībām attapās arī bērna tēvs. par mūsu attiecību problēmām jau daudz te esmu rakstījusi, tāpēc neizplūdīšu. sanāk tagad, ka mēs dzīvojam atsevišķi. tagad, protams, viņš palīdz ar naudu, saņemu arī pieklājīgu dekrēta naudu no UK, kas ir lielāka par bērna tēva algu. par spīti tam, man nav kauna viņam prasīt naudu, jo uzskatu, ka bērns ir jāuztur arī viņam, neatkarīgi no tā, cik daudz naudas ir man. man nav kauns pirkt mazajai drēbītes lietotu drēbju veikalos vai pieņemt kaut ko, ko man dod, jo, kā jau teica - kāpēc man jāšķiežas tur, kur var ietaupīt? un man ir gan draudzenes, gan mana ģimene, pat draudzeņu mammas, kas piedāvājas mazo pieskatīt, kad man vajag. un es neuzskatu, ka tā ir uzgrūšana. trakāk man liekas ir, kad tev jāvazā sīcis līdzi visu - vai tu ej uz slimnīcu, kur var aplipt ar visādiem dranķiem, vai banku, vai VID vai jebkur citur.
nepiekrītu - ja viss ir, nav grūti iedomāties, kā ir, kad nekā nav. lielākajai daļai mammu ir bailes visu pazaudēt tieši bērnu dēļ un tas arī rada motivāciju attīstīties.
manai mazajai ir gandrīz pusgads, un varu pilnīgi droši apgalvot, ka viņai netrūkst nekā un tas nav neviena cita nopelns, kā tikai mans. tāpēc goda vārds, nestāstiet man, cik jums grūti un tā tālāk. ne jau tas, kurš tu startē nosaka to, kurš tu būsi finišā. viss ir atkarīgs tikai un vienīgi no gribasspēka.
26.09.2012 01:04 |

Reitings 729
Reģ: 07.06.2012
Tik patīkami lasīt Ances komentāru! Who run the world? GIRLS! :D Tiešām jauka diskusija.
26.09.2012 01:25 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
Ance tiešām malacis! Cepuri nost! Ja visas tā varētu...
26.09.2012 08:44 |

Reitings 7497
Jā, Ance malacis :)

Zane, nu ideāla mamma diemžēl es neesmu. Tā kā strādāju jau sen uz pilnu slodzi un mācos pilna laika klātienē, tad nu brīžiem ir kā ir - bērns uz brīvdienām ik pa laikam tiek "uzgrūsts" omēm, lai tieku galā ar mācībām. Brīvdienās pavadam maz laika kopā, tāpēc cenšos darba dienu vakarus padarīt piepildītus - daudz runājam par "nopietnām" tēmām (stāstu viņam arī par betonmaisītājiem, asfaltu, dažādiem celtņu tipiem :D )
26.09.2012 09:38 |

Reitings 61
Reģ: 02.12.2010
meita - 1gads
26.09.2012 11:51 |

Reitings 472
Reģ: 11.07.2010
Ance malacis, jā, bet ES tādā situācijā baidītos iznēsāt bērnu - katru dienu smags darbs aukstumā, stress, slodze, grūtības... Protams, kolosāli, ja viss beidzas laimīgi gan māmiņai, gan bērnam. Ja ne tuvākie, tad kādi citi spēki palīdz. :)
Bieži vien tā gadās - sievietēm, kuras ļoti nopietni pieiet grūtniecībai un cenšas, lai tās laikā viss ir "perfekti", dzīve piespēlē dažādus sarežģījumus, veselības problēmas. Bet tām, kurām viss vienalga, var arī nopīpēt visu grūtniecību, dzimst normāli bērni, ļaunākajā gadījumā ar samazinātu dzimšanas svaru, un viss ir jauki.
26.09.2012 14:06 |

Reitings 6676
Reģ: 07.02.2009
siren

Mjaa... es arī to esmu pamanījusi, un skumji, pazīstama sieviete centās lai viss būtu perfekti, ēda veselīgi, attīrijās, gatavojās, stabilizējās un vēl nez ko izdarījās, lai tik viss būtu kā nākas, bet viņai mazais jau vēderā esot radīja problēmas, bija uz saglabāšanām jāguļ, tagad slimīgs alerģisks un tā...

turpretim vēl viena paziņa pīpēja stāvoklī būdama, strādāja smagu darbu un nedzīvoja ideālajos apstākļos, bet viņai bērnam viss OK!!
26.09.2012 15:58 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits