Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Radio Skonto akcija. un valodas.

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Klausos, un brīnos.Laikam esmu naiva vai kā.Kā sazvana krievu cilvēku,99% nemāk vispār latviski runāt. Daži atsakās sakot ka bezmaz tādā suņu valodā nerunās. Ptiešām tik daudzi nemāk runāt latviski?
25.09.2012 10:42 |

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
neciešu neciešu, ja nemāki valsts valodu,tad brauc uz savu Krieviju un dzīvo tur,ja te tik slikta suņa valoda, nav ko dzīvot.
25.09.2012 10:44 |

Reitings 27552
Ne, es patiesi esmu izbrīnīta ka tik daudzi neprot .Tur sazvana dazāda vecuma cilvēkus, un nemāk. Tas izklausās tik pazemojoši tam kas neprot, ka tāds mucā audzis.
25.09.2012 10:46 |

Reitings 2258
Reģ: 29.01.2009
Man tas pats otrādi :) Nezinu cik vēl ir tādi, procentos, kā es, bet ja man prasa kaut ko krieviski, es apmēram tikai noprotu tēmu, par ko ir runa un tad atbildu latviski, ja krievvalodīgais nesaprot, tad saku to pašu angliski, un viss. A, ko man darīt, skolā tāda krievu valoda man nebija, augstskolā arī nē, neuzaugu ne Rīgā, ne pie televizora. Tagad sapņoju par iešanu krievu valodas kursos, jo nevaru strādāt pat apkalpojošajā sfērā bez tās krievu valodas, bet lai ietu kursos, vajag naudu, lai dabūnu naudu, vajag darbu, lai dabūtu darbu, vajag krievu valodu :D
25.09.2012 10:47 |

Reitings 6676
Reģ: 07.02.2009
Es arī uzskatu, ka viņi ar to parāda cik stulbi ir... ja ārzemnieks kurš nodzīvojis LV labi ja gadu, var sarunāties latviski, protams ar problēmām, bet VAR un grib... tad tie kas te dzīvo gadiem un nevar pār lūpām ne vārda pārspļaut, manā uztverē ir tiešām tukšpauri.. nu cik stulbam jābūt??

Es darbā runāju krieviski tikai ar tiem kuri reāli no krievijas atbraukuši un tikko uzturēšanās atļauju dabūjuši... pārējiem nāku pretim tikai tad, ja redzu, ka tas cilvēks cenšas, bet viņām grūti, tad pāreju uz krievu val, ar mērķi lai pati to labāk apgūtu un pilnveidotu ( trennētos). Tie kuri nemaz nemēģina un baigi ponto.... visu labu, jo ja viņi nāk pie manis, tas nozīmē, ka viņiem kaut ko no manis vajag... un spēt ar mani saprasties ir viņu pašu interesēs... :)
25.09.2012 10:49 |

Reitings 27552
Man laiku atpakaļ zvanija no krievu radio, viena apveikuma sakarībā no kolēģiem.Paldies Dievam ka pratu, nebija jakaunas. Mani tie Skonto zvani šokēja. :D Un tik daudzi..
25.09.2012 10:50 |

Reitings 819
Traki vispār. Vakar ar acu galu paskatījos to vakariņu raidījumu ar slavenībām, kur Roberto un vēl viens no, man šķiet, Libānas piedalījās, diemžēl vārdu neatceros, tāds sarežģīts bija :D Gribot negribot uzreiz prasās salīdzināt visu mūžu Latvijā nodzīvojušos krievus ar iebraucējiem, kas, protams, ne perfekti, bet runā latviešu valodā un ciena šīs valsts kultūru un cilvēkus. Uzreiz pilnīgi savādāks skats uz viņiem un arī gribas teikt paldies, ka izvēlējies Latviju par savām mājām :) Tomēr ir taču jauki sarunāties ar cilvēkiem un saprast viņu kultūru, nevis būt stūrgalvīgam aunam, parādot savu neizglītotību un izlikties par muļķi.
25.09.2012 10:50 |

Reitings 6676
Reģ: 07.02.2009
sunset

Man bija taspats.. bet strādājot un mēģinot ( kaut kropli un tizli mežģoties un garmatiski nepareizi) ar laiku tā valoda aiziet un var sarunāties un vārdu krājums tikai aug... nekādos kursos neesmu gājusi, bet tikai darbavietās centusies runāt pus llv pus krieviski, līdz tagad jau varu arī tikai krieviski...

a kāda viņiem problēma darīt tāpat.. un neteikšu, ka esmu not iem cilvēkiem kuri vius ātri apgūst, skolā man gāja grūti :D
25.09.2012 10:52 |

Reitings 27552
Lindas vīrs,eks ministres iekšlietu.Abu Meri,ārsts .Runa ļoti labi latviski.
25.09.2012 10:52 |

Reitings 991
Reģ: 11.05.2012
Ja man atrodoties citā valsti būtu pieejami vietējie mediji LV valodā, daļa pasākumu/teātris/kino notiku LV valodā, veikalos ar mani runātu LV valodā, valsts iestādēs, pastā utt., tāpat ar mani runātu LV, tad kāda velna pēc man mācīties to citu valodu?
Ar šo es gribu pateikt, ka krievu tautības cilvēki neizjūt vajadzību mācīties valodu, jo gandrīz viss tiek nodrošināts krievu valodā.
25.09.2012 10:54 |

10 gadi
Reitings 6261
Reģ: 01.04.2009
sunset, man tas pats! Esmu uzaugusi latviskā vidē ne-Rīgā, skolā mācījos angļu un vācu valodas, krieviski mācījos pati no vārdnīcas, bet pamatu jau ta nav :D No TV sevišķi iemācīties nevar, tur jau filmās neviens speciāli nerunā vienkāršā valodā :D
25.09.2012 10:55 |

Reitings 27552
tad kāda velna pēc man mācīties to citu valodu?

Intelekta dēl arī varbūt? Lai cienitu sevi pirmkārt, un citus.
25.09.2012 10:57 |

Reitings 6037
Reģ: 10.08.2011
ārzemnieki, kas LV studē medicīnu, ļoti ātri iemācās latviešu valodu. viņi to grib un cenšās. un vispār savādāk jau nemaz nevar, jo ar pacientiem nevarēs parunāt.
25.09.2012 10:59 |

Reitings 772
Man šķiet, ka tur tie sazvanītie krievvalodīgie vienkārši ir pārlieku principiāli un nevis nemāk, bet negrib...
25.09.2012 10:59 |

Reitings 748
Reģ: 25.02.2009
Labāk beidzat cepties par mūžīgo krievu valodas jautājumu Latvijā un padalieties - kādai no jums vai radiem, draugiem ir zvanīts kādreiz no Skonto? Uz zvaniem ar maģisko frāzi neatbildu, man neviens zināmais nav sazvanīts, gribu palasīt, kā citiem gājis. :D
25.09.2012 11:00 |

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
vienu puisi no Tibetas runāju angliski, centos un centos un hops šis skaidri latviski runā, viņš tā arī atbildēja valoda nav grūta, es tācu šeit dzīvoju man valoda valsts jāzin
25.09.2012 11:00 |

Reitings 1951
Reģ: 17.03.2009
Kāds man bija gadījums brīvdienās, man likās es no dusmām uzsprāgšau!

Man jau kādu laiku kaimiņi līdz 1-2 naktī skaļi klausās televizoru, aiziet līdz viņiem nevaru. jo vņu ieejai priekšā kods, un uzskatu, ka man arī naktī tas nebūtu jādara... Brīvdienās atbraucu, ieeju mājā, a tur tādi basi, ka jumsts ceļās, nu man mērs bija pilns..
Dabūju kodu aizeju runāties... atver durvis vīrietis un es viņam saku- labdien, es esmu kaimiņiene, kas dzīvo zem jums, viņš tāds- čevo, es atkārtoju to pašu latviski, un tad viņš sāk muldēt kaut ko spāniski, man vispār acis lielas palika, bet par cik es biju ļoti nikna sāku ar viņu runāt krieviski, viņš man tāds saka; nu što, vspomnela ruskij...
Lieki piebilst ka ar viņu sarunāt neko nevarēja. Aizgāju mājās un pēc 10 min atgriezos pie viņa ar policiju, ja viņš ir pilnīgi atsaldēts kretīns, tad lai viņama rī tiek. Par laimi arī policija pret tādiem krievu valodīgajiem bija noskaņota pareizajā virzienā!

Man nav iebildumu runāt krieviski, un es to arī daru, man pat ir ģimenes loceklis ar kuru runāju tikai krieviski, bet tādus mēslus, kas iedomājas, ka visiem ir pienākums ar viņiem runāt krieviski, es pati ieliktu mašīna un uz staciju prom, ar visiem koferiem iemestu vilcienā Rīga- Maskava, redzētu cik viņiem tur labi klātos.

P.s šī tēma mani tā uzvelk, ka rakstot pat rokas trīc! :D
25.09.2012 11:01 |

Reitings 27552
Man šķiet, ka tur tie sazvanītie krievvalodīgie vienkārši ir pārlieku principiāli un nevis nemāk, bet negrib...

Daži jā, un stulbi izklausās.Ja ta darītu latvietis, ar tizlu būtu, pec tada loha. Taču daudzi tiešām nezinaja.
25.09.2012 11:02 |

Reitings 1496
Reģ: 12.09.2009
njā, dazreiz ir gadījies, ka ar krievu runaju krieviski, nezinu vienu vārdu kā pateikt, pasaku , iesaistot krievu valodas tiekumā, to 1 latviešu vārdu, un beigās tas krievs neuztver domu, jo nesaprot to 1 sūda vārdu. Tad es tiesām skatos un domāju, PSC! Un, protams, domāju kā savādāk apspēlēt paskaidrot to vardu. Nerunaju pa veciem cilveekiem, kas auguši ''krievu laikos'' bet pa jauniešiem - 20 un uz priekšu!
25.09.2012 11:03 |

Reitings 27552
Uz zvaniem ar maģisko frāzi neatbildu, man neviens zināmais nav sazvanīts, gribu palasīt, kā citiem gājis.

atbildu, bet man nezvana.

Reitings 1431
Reģ: 04.04.2012
Man skolā bija vācu valoda, bet nu no TV muļķikiem bērnībā iemācijos šo valodu +/-. Kad pārbraucu no mazpilsētas uz Rīgu, sapratu, ka bez krievu valodas Rīgā,diemžēl, nav aršana. Neviens darbā negrib ņemt- domāju apkalpojošo sfēru. Labi, ka to valodu biki burziju. Nu kaut kā tā dzīvē iegrozījās, ka man apkārt bija krievu kompānijas, un tagad jau kādu 6 gadu strādāju pie krievu šefiem. Tagad man, principā, vienalga, kurā valodā sarunāties, bet sākums bija grūts.
Bet par tēmu- vispār ļoti kaitina, ka Latvijā dzīvojošie krievi, nerunā un pat nesaprot latviski. Bieži vien apzvanot krievvalodīgos klientus, sāku sarunu latviski, un ziniet- šie nemaz nepāriet uz krievu valodu, bet smuki laužās latviski. Tas priecē.

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits