Krutie ,atbrauc no ārzemēm!

Reitings 965
Reģ: 21.10.2011
Sveikas!

Esmu palikusi Lv un cīnos šeit,jo te ir manas mājas,mana zeme!
Bet kas visvairāk tracina?Tā saucamie draugi,kuri devušies labākos dzīves meklējumos,atbrauc no Anglijas,kur nu kurais,no kura stūra uz Lv,nu un tad,nu iet vaļā dižošanās un krutošanās!!!
Manis pēc tādi varētu pat nebrauk ciemos,pie radiem,draugiem,ģimenes!Ja visu laiku ir kas sliktsa sakāms par mūsu zemi!!!

Jūsu draugi ar mēdz atraucot padižoties?
Atbrauc un atbrauc,bet kad prasa cik tad labi iet tur,vai mašīnas jau nopirktas,mājai sakrāts,tad izvairās no tādām sarunām,un saka nauda pieteikot!
Pietokot,ta pietiekot,drošvien dzīvošanai un maz drusciņ iekrāšanai,bet ja labi grib,var cīnīties un krāt te pat Latvijā,arī!
18.09.2012 17:18 |

Reitings 2258
Reģ: 29.01.2009
Man nav iebildumu pret tiem, kas strādā ārzemēs, es tikai neciešu tos (arī latvijā palikušos), kas lieto terminu - melnie darbi, melnstrādnieki. Padomājiet, ja visi tie tūkstoši tagad pēkšņi iebrauktu atpakaļ LV, viņi visi (pat ja tur būtu studējuši valodas un biznesu, un ekonomiku) nevarētu strādāt labi apmaksātus darbus (štrunts par samaksu), prestižus darbus, tādus, kas te dažām nešķiet melnie. Kā jums šķiet? Kā valsts var pastāvēt, ja visi būs tikai ierēdņi un vadītāji?
19.09.2012 08:19 |

Reitings 4129
Vienmēr lasot vai domājot par šo tēmu brīnos, ka tiešām tik daudzi ir porm. No maniem radiem un draugiem neviens nav aizmucis no Latvijas uz UK vai Īriju strādāt-nav pat pie kā ciemos aizlidot. :)
19.09.2012 10:19 |

Reitings 2230
A Tev tas baigi rausta?
Man tieši besī tie, kas te palikuši, uzskata, ka ārzemes ir zelta bedre un visu laiku bāžas virsū ar jautājumiem- nu, cik naudas jau ir sakrāts utt? Ja pateiks, ka daudz, tad tā būs lielīšanās. Ja pateiks, ka necik, tad tas aizbraucējs būs muļķis, jo veltīgi braucis.. Stulbā latviešu domāšana. Beidz lūrēt citu maciņos, labāk savā paskaties.
Ārzemēs arī neviens neko uz paplātes nepasniedz, viss ir jānopelna. Un tā ir katra izvēle- braukt vai nebraukt.
19.09.2012 10:35 |

Reitings 12651
Nezinu, kur Tu tādus foršus cilvēkus esi iepazinusi :D Bet manējie arī tā neuzvedas, viņi ir priecīgi atbraukt atpakaļ uz mājām un izbauda to laiku kārtīgi, nevis domā par to, kā no sevis uztaisīt krutāku. :)
19.09.2012 10:38 |

Reitings 357
Pilnībā piekrītu Lapsīgajai!!!!
19.09.2012 12:32 |

Reitings 475
Reģ: 03.03.2011
Dzīvoju Uk divus gadus,pirms tam pusgadu Vācijā. Varu pateikt,ka arī šeit nav viss tik forši. Izglītības līmenis,starpcitu,Latvijā ir daudz labāks. Šeit bērniem reizināšanas tabula tiek mācīta 6.klasē! Man māsīca rādīja savu matemātikas eksāmenu, reāli,to visu 7ā klasē mēs iemācamies.
Alkohols ir ļoti dārgs,dzīvokļa īre,mašīnas apdrošināšana, sabiedriskais transports,restorānā nekad ar 10 paundiem nevarēsi paēst un iedzert. Naudu,mājas dod visādiem babajiem, kuri sadzemdē 102 bērnus,bet tiem,kam ir viens nieka 50 paundus nedēļā tik dod. Pietrūkst arī pļavas un meži,un lauki. BET, visur ir savi mīnusi. Uz UK pārvācos nevis tāpēc,ka Latvijā nevaru realizēt kaut ko, bet gan tāpēc, ka man patīk ceļot un grūti nosēdēt vienā vietā. Un šeit es varu atļauties daudz ko vairāk nekā,kad dzīvoju Latvijā. Bet reali besī arī tādas kuces, kuras pašas jautā kā tev iet un tu saki,ka labi uzreiz saka,ka lielies. Tas,ka tev iet sūdīgi nenozīmē,ka visiem tā jābūt!
19.09.2012 12:41 |

Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Man arī nav draugu, kuri aizbraukuši peļņā.
2 draudzenes aizbrauca kā brīvprātīgās kaut kādās jauniešu organizācijās un tagad jau strādā labu darbu un dzīvo ārzemēs, viena pārcēlās, jo viņai darbs sūtīja uz citu valsti un tagad jau tur ir vadošā amatā.

Necienu tos, kuri aizbraukuši peļņā. Reāli viņi tur nav nekas. Tādēļ, ja kāds man arī kko atļautos dižoties, man būtu pāris teikumi, kas viņiem aizvērtu mutes.
19.09.2012 12:47 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Necienu tos, kuri aizbraukuši peļņā. Reāli viņi tur nav nekas.

Sviests. Vini tur strada un dzivo. Un ja cilvekis cinas par savu dzivi,tas ir cienas verts.
19.09.2012 12:50 |

Reitings 357
Es izlasiju reiz kādu ļoti labu grāmatu, kur bija minēts tā- Turīgie dzīvo un nesūdzās, bet nabagie kā māk tā sūdzās par turīgajiem, to sauc par nabadzīgu domāšanu, un kamēr Tu domāsi ka citi lielās un taisās kruti, pati nekad neko vairāk nesasniegsi.Jo būsi tik ļoti koncentrējusies uz citiem, ka aizmirsīsi par sevi.
19.09.2012 12:56 |

Reitings 475
Reģ: 03.03.2011
koshlene , stulba esi? :D Varbūt,ne visiem pārvākties uz Rīgu ir lielākais notikums viņu dzīvē.
19.09.2012 12:58 |

Reitings 8407
Man prom ir daudzi gan radi, gan draugi, gan paziņas, bet neviens nekad tā nav dižojies, tāpēc nav man problēmas, kā arī neteikšu, ka viņi tur nav nekas, tad jau puse Latvijas iedzīvotāju ar nav nekas. Kā arī daudz aizbraukuši tieši mācību dēļ, bet arī piestrādā.

Kā pats nekas īsti nebūdams var par citiem tā teikt, ka viņi nav nekas - tā tu tikai pats parādi cik esi aizspriedumains un neko nesaproti, jo dzīvē gadās visādi.
19.09.2012 12:58 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
AURA, tavam teiktajam vēl var piemetināt to, ka daudziem cilvēkiem šeit raksturīga upura tēlošana un nekāda mērķtiecība, respektīvi, ja āfrikā vispār nav ko ēst, tad man ir jābūt laimīgam par maizes klaipu un pienu nedēļā. Cilvēkiem bail gribēt vairāk.
19.09.2012 13:00 |

Reitings 39
Reģ: 04.09.2012
Koshlene - piedot, bet tas, ko tu uzrakstīji izklausās aprobežoti, tāpēc tevi par īpaši gudru neuzskatu:D

Tas, ka pašai un tavai ģimenei nav naudas grūtību un nevienam nav jādodas prom, nenozīmē, ka Latvijā visi dzīvo labi, bērni ģimenēs ir pabaroti, apģērbti, komunalie nomaksāti utt. Ja cilvēks nevar izdzīvot savā zemē, loģiski, ka dosies citur, lai varētu atlauties padzīvot tā, kā šeit, iespējams, nekad nedzīvos.

Vot besij man šitie ļautiņi, kas visu mēra pēc sevis un savas situācijas un Koshlene ar savu aprobežoto domu parādija savu stulbumu!!! Neciešu tādus cilvēkus!!!
19.09.2012 13:00 |

Reitings 39
Aizmirsu piebilst, ja paskatās situāciju laukos, kad darba vietu nav tik daudz, vai nav vispār, un visi, kā saprotams, nevar tagad ņemt un pārvākties no laukiem uz lielo, "iespēju pilsētu" Rīgu, tad, ko lai cilvēks dara tādā situācijā? Ne visiem liekas pieņemami uzsēsties uz kakla valstij un saņemt sociālos. Ir tāda atseviškā sabiedrības daļa, bet ne visi.
19.09.2012 13:06 |

Reitings 27552
Arinčiks:) Tiesi ta, ir cilveki kuri blakus majas nevar atrast darbu.Un nav bagatu vecaku, tad ko mirt badu? Vai vieglako celu iet, nodzerties aiz bezceribas? Logiski ka stiprakie,pratigakie brauc prom un cinas par sevi. Ari darot melno darbu nes pasaulei vairak labuma, neko nedarot neko.Malaci manuprat.
19.09.2012 13:17 |

Reitings 39
Kubiete+++
19.09.2012 13:21 |

Reitings 3743
Sviests. Vini tur strada un dzivo. Un ja cilvekis cinas par savu dzivi,tas ir cienas verts.

Kubiete Laikam es neskaidri izteicos, bet doma ir par tiem, kuri brauc saraust naudu- PEĻŅĀ, nevis pārvācas uz ārzemēm dzīvot un strādāt normālu darbu. Tas ir pavisam kas cits, kā aizbraukt saraust piķi un tad braukt atpakaļ un mētāt kruto, jo esi salasījies kāpostus, gadu dzīvojis būdiņā un tagad iedomājies, ka esi pasaules naba.

koshlene , stulba esi? Varbūt,ne visiem pārvākties uz Rīgu ir lielākais notikums viņu dzīvē.

zizhele Pati tu esi stulba. Tie ir mani uzskati, gribu un tā domāju. Ja esi no laukiem pārvākusies uz Rīgu, nespried par visiem pēc sevis.

Kā pats nekas īsti nebūdams var par citiem tā teikt, ka viņi nav nekas - tā tu tikai pats parādi cik esi aizspriedumains un neko nesaproti, jo dzīvē gadās visādi

Liliii Es kādam konkrēti tā esmu teikusi? Nevajag izzīst no pirksta kaut kādu sagrābstītu informāciju. Turklāt ne tu zini, kas es esmu, kur strādāju, ko esmu sasniegusi un kā man dzīvē ir gājis. Tādēļ diezgan muļķīgi ir veikt šādus apgalvojumus.

Koshlene - piedot, bet tas, ko tu uzrakstīji izklausās aprobežoti, tāpēc tevi par īpaši gudru neuzskatu

Tas, ka pašai un tavai ģimenei nav naudas grūtību un nevienam nav jādodas prom, nenozīmē, ka Latvijā visi dzīvo labi, bērni ģimenēs ir pabaroti, apģērbti, komunalie nomaksāti utt. Ja cilvēks nevar izdzīvot savā zemē, loģiski, ka dosies citur, lai varētu atlauties padzīvot tā, kā šeit, iespējams, nekad nedzīvos.

Vot besij man šitie ļautiņi, kas visu mēra pēc sevis un savas situācijas un Koshlene ar savu aprobežoto domu parādija savu stulbumu!!! Neciešu tādus cilvēkus!!!

Arinčiks:) Ja nu kāds ir aprobežots vai stulbs, tad tā esi tu. Katram ir savi uzskati, bet vai esi tevi lamāju tādēļ, ka tu izvēlies braukt uz ārzemēm un darīt melno darbu?!

Vienkārši esmu patriote, nebrauktu prom no valsts pat tad, ja man būtu minimālā alga. Tā jau ir katra cilvēka izvēle- palikt šeit un cīnīties, vai aizbraukt strādāt melno darbu. Es nesaku, ka tā nekādā gadījumā nevar darīt, vnk necienu un viss.
Un?! Kas tad būs pēc tam, kad 30 gadu vecumā esi aizbraucis, pēc pieciem gadiem atgriezies, esi izkritis no aprites un viss! Šeit normālu darbu vairs nevar dabūt (protams, vienmēr var paveikties), bet tas ir ļoti grūti. Zināšanas savā jomā arī ir pabalējušas. Es zinu dažus piemērus, kuri bija spiesti braukt atpakaļ, jo šeit vairs neko nevarēja atrast. Vispār atbalstu braukšanu prom tikai tad, ja brauc darīt darbu, kas saistīts ar profesiju. Un nevajag kliegt, ka laukos nav darba. Zinu lauku saimniecības, kurās NAV kas strādā, jo visi dzer. Divas dienas pastrādā, trīs plosto. Bet jā, ja sēž laukos pie sveces, neko nedara un raud, ka nav darba, tad jā- vieglāk ir aizbraukt prom. Tā jau ir vienkārši negribēšana neko darīt. Un es zinu tikai vienu piemēru, kur cilvēks no melnā darba darītāja ir kļuvis par labi atalgotu darbinieku.
Jā, es vairāk cienu cilvēkus, kuri paliek tepat un dara visu, kas viņu spēkos un mazliet vairāk, lai dzīvotu labāk.
19.09.2012 14:26 |

Reitings 27552
Kubiete Laikam es neskaidri izteicos, bet doma ir par tiem, kuri brauc saraust naudu- PEĻŅĀ, nevis pārvācas uz ārzemēm dzīvot un strādāt normālu darbu. Tas ir pavisam kas cits, kā aizbraukt saraust piķi un tad braukt atpakaļ un mētāt kruto, jo esi salasījies kāpostus, gadu dzīvojis būdiņā un tagad iedomājies, ka esi pasaules naba.

Zinu sievietei kura gadus ta smagi kraja, atbrauca lai dzivokli sev nopirktu. Un jau gados sieviete. Malacis manuprat.
19.09.2012 14:31 |

Reitings 3743
Zinu sievietei kura gadus ta smagi kraja, atbrauca lai dzivokli sev nopirktu. Un jau gados sieviete. Malacis manuprat.

Nu, bet vai tad viņa atbrauca un tagad blato ar to dzīvokli? Visiem to bāž sejā un tagad iedomājas, ka ir pasaules naba? Stipri šaubos.
19.09.2012 14:35 |

Reitings 506
Reģ: 06.05.2009
Zini ko!!!!Drusku uzrāvi gan dusmu!!!! Tu te sēdi un gudri spried kā mēs nodevēji esam aizlaidušies no lv labakas dzīves meklejumos!!?Tu zini kā cilveki dzīvo mazpilsētas, laukos?!Daudzi ir speisti aizbraukt- jo ir kredīti, bērni kas jālaiz skolā un vecāķi invalīdi kuriem ir jāpērk zāles!!!
Es arī jau 5 gadus nestrādaju vairs Latvijā, un arī ne UK...bet varu pateikt vienu- nauda no gaisa nekrīt, strādāju ar melnu muti pa 10 stundām dienā un praktriski bez brīvdienām...bet varu ieiet veikalā un nopirkt ko vēlos neskaitot kapeiku!!!!Un esmu sasodīti lepna par to!!!!
Kāpēc man sisties par izdzīvošanu Latvijā ja varu dzīvot labāk ārpus Latvijas robežām?!!!
19.09.2012 21:06 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits