Krutie ,atbrauc no ārzemēm!

Reitings 965
Reģ: 21.10.2011
Sveikas!

Esmu palikusi Lv un cīnos šeit,jo te ir manas mājas,mana zeme!
Bet kas visvairāk tracina?Tā saucamie draugi,kuri devušies labākos dzīves meklējumos,atbrauc no Anglijas,kur nu kurais,no kura stūra uz Lv,nu un tad,nu iet vaļā dižošanās un krutošanās!!!
Manis pēc tādi varētu pat nebrauk ciemos,pie radiem,draugiem,ģimenes!Ja visu laiku ir kas sliktsa sakāms par mūsu zemi!!!

Jūsu draugi ar mēdz atraucot padižoties?
Atbrauc un atbrauc,bet kad prasa cik tad labi iet tur,vai mašīnas jau nopirktas,mājai sakrāts,tad izvairās no tādām sarunām,un saka nauda pieteikot!
Pietokot,ta pietiekot,drošvien dzīvošanai un maz drusciņ iekrāšanai,bet ja labi grib,var cīnīties un krāt te pat Latvijā,arī!
18.09.2012 17:18 |

Reitings 3
Reģ: 28.08.2009
Latvieshi, kuri dzivo arzemes - ir tie cilveki, kuriem nav izdevies, vai nav bijusi iespeja, sasniegt sev velamos merkus Latvijaa.

Viss ir pavisam vienkarshi - ir daudz dazadu cilveku, un visiem vienjiem ir bijis iemesls, kadel vinji pameta savu valsti, cits nebija apmierinats ar 200ls algu menesi, naudas vinjam studijam nav, lai iegutu izglitibu, vinshs nolemj braukt uz citu valsti un pelnit vairak naudinju tur, cits atkal izjuta vajadzibu pec sevis piepildishanas profesionalaja laucinja, aizbrauca iegut pieredzi, macities, cits varbut iemilejas, kada arzemniecee, budams ekskursija, izlema, ka nevar dzivot bez vinjas aizbrauca tur.

Es gribu pateikt, ka daudzi uz situaciju skatas ljoti aprobezhoti. Ir jamak izvertet un analizet.
18.09.2012 22:45 |

Reitings 566
Reģ: 03.02.2012
bj
Tev ir galīgi stulba domāšana, izklausās,ka Tu pat ārzemēs neesi bijusi un nevienu turienieti nepazīsti.

Maniem vecākiem Latvijā ir māja, bija labi darbi, māsa gāja skolā, bet tomēr aizbrauca prom, jo gribēja kaut ko vairāk dzīvē sasniegt. Aizbrauca,un tā arī notika, viņiem ir māja, ir 2011 gada auto, brauc ceļojumos un neknapinās,kā arī ir paši sevi pierādījuši sev un strādā labos darbos. Ar dzīvi ir apmierināti.
Es esmu LV, strādāju & dzīvoju šeit, protams,nav man kontā katru mēnesi 3 000ls, bet man pietiek.
Nepazīstu nevienu, kas dzīvo karavānās, izņemot tos,kuri uz skandināvijas valstīm aizbraukuši zemenes lasīt, tie gan pa 10 vienā karavānā.
Un tiem,kas saka,ka aizbraucēji dara tikai melnos darbus,iesaku padomāt un pazīt kaut vienu aizbraucēju,kuram ir vairāk ,kā VSK.
18.09.2012 22:53 |

Reitings 3350
Reģ: 29.01.2009
summer - Paldies Tev!

bj - tieshi ta, ne vienmer aizbrauc uz arzemem, jo LV nevareja galus savilkt. Personigi man bija loti laba alga, bet man gribejas paplasinat savu redzesloku, pacelot, iepazit citas kulturas utt. Vienmer esmu teikusi,ka gribesu atgriezties LV, bet bernus gribetu dzemded seit, lai pec 18 gadiem vieniem butu iespejas.

Katra situacija ir savadaka un nevar visus viena maisa bazt!
18.09.2012 22:54 |

Reitings 566
Reģ: 03.02.2012
BJ
sorry, es izlasīju ''Latvieshi, kuri dzivo arzemes - ir tie cilveki, kuriem nav izdevies, vai nav bijusi iespeja, sasniegt sev velamos merkus Latvijaa. '' un sapratu,ka Tu to esi ielikusi :D :D :D
sorry
18.09.2012 22:55 |

Reitings 3
Reģ: 28.08.2009
:D nekas lolly_pOp ;)
18.09.2012 23:00 |

10 gadi
Reitings 2587
Reģ: 07.03.2011
Tas jau ļoti uzkrītoši redzams, ka pie jebkura raksta masu medijos par aizbraucējiem ir divas krasi atšķirīgi domājošas frontes. Un vienreiz lasīju interesantu viedokli, ka kādam noteikti ir izdevīgi šī sanaidošanās latviešu starpā. Tāpat kā tiek izmantota katra iespēja "kariņam" starp latviešiem un krieviem, nu jau tiek sašķelti arī paši latvieši. Varbūt padomāsim sākumā, pirms nosūtām kārtējo negatīvo lādiņu aizbraucēju/palicēju virzienā, neba mēs dzīvojam viņu dzīvi, pieņemam lēmumus un atbildam par tiem.
18.09.2012 23:02 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Man liekas, ka daudz kas ir atkarīgs arī no tā, kāda ir attieksme cilvēkam, kurš klausās. Tikpat labi, lasot šo diskusiju, es arī aizdomājos, ka varbūt es esmu lielīga, jo, piemēram, paziņām, ko satieku, uz jautājumu "kas jauns?" tā arī izstāstu, ka man jauns darbs, kuru tik ļoti gribēju jau ilgi. Man neliekas, ka šādi teikumi ir lielīšanās, bet gan pozitīvas emocijas, kuras izstāsta.
Citam tas jaunums ir jauna mašīna, citam kāzas, citam ceļojums uz Āfriku, bet laikam neko nevar stāstīt, jo cilvēkiem laikam tas traucē.

Mani draugi, kas ir ārzemēs, nedižojas. Nē, nu varbūt dižojas, sakot, cik forši, ka labāk skolā tikuši vai ka jauns darbs, bet es to katrā ziņā neuzskatu par dižošanos, bet gan par normālu atbildi uz jautājumiem "kā iet? kas jauns?"
18.09.2012 23:14 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Protams, izņēmums ir gadījums, ja kāds tiešām ar savu tālo ceļojumu All inclusive iet lielīties paziņai, kura knapina santīmus, lai maizi nopirktu. Šādā situācījā trūkst kauna izjūtas.
18.09.2012 23:19 |

Reitings 21
Ja LV alga nebūtu 150Ls uz rokas tad arī te būtu labi :) Radinieks bija ciemojies ,atklāti sacīja ka nepatīk tā ''svešā zeme'' ,bet savus 300-500Ls mēnesi atliek ,lai kādreiz būtu iespēja atgriezties tepat un kko savu atvērt..
Plātās jau tie kuriem nekā nav ,gudrais jau vnm paklusē:)
18.09.2012 23:25 |

Reitings 164
Reģ: 27.08.2009
nu man, piemēram, ir pilnīgi otrādāk - atbraucu un visi man sūdzās cik Latvijā briesmīgi, ka man jau tālumā viss daudz labāk. un grūti ir iestāstīt, ka nekur jau nav tā zelta bedre, ka visur cilvēki tāpat cīnās ar vairāk vai mazāk tām pašām problēmām. es atbraucot tiešām gribu pavadīt laiku ar ģimeni un draugiem un tāpat man ir mīļas vietas latvijā un visādas lietas kas iepriecina, bet man nemitīgi tiek bāzta virsū tā negatīvā informācija - paskat cik mums te latvijā palikušajiem nabadziņiem slikti!
tā noteikti ir viena lieta, ko prom esot iemācījusies - skatīties uz pozitīvām lietām nevis iespringt uz negatīvo kā latvijā daudzi diemžēl dara un stāsta nevis par labo kas noticis bet salīdzina kuram lielāka problēma.
un par tām pašām dāvanām - liekas, ka visiem šķiet ka man tik labi iet, ka kauns brauk bez dāvanām tā ka vienmēr cenšos kaut ko atvest, bet ne jau katru reizi arī varu - ja atvedu kaut ko mazu vai bez dāvanām vispār - tad nosmīkņā. liekas ka tiek pilnīgi gaidīts no manis ka man ļoti labi iet un ka būs visādi kolosālie stāsti - man jau nu nevar iet sliktāk kā nevienam latvijā dzīvojušajam.
vienkārši nevajag pašiem uz negatīvo ieciklēties tad neviens arī nevarēs atbraukt un teikt un likt justies slikti par dzīvi latvijā.
18.09.2012 23:27 |

Reitings 895
Es tur biju (Anglijā), man tur nepatika un atgriezties tur es negribu. Bet es nekaunos no tā, ka tur biju. Neesmu arī lielijusies par to, kā es tur nopelnīju. Arī man, pat tur esot, krita uz nerviem tie, kuri slikti runāja par Latviju. Bet, zini, ko? Uzliec mīksto. Tas, ka tu cepies liecina par skaudību no tavas puses. Gan jau grauž, ka kāds ar ceturto aifonu atbraucis no Anglijas, kaut gan te to var atļauties retais. Kad man kāds sāk runāt šitādus bulšitus, es vnk pārslēdzos uz citu tēmu, jo, ja godīgi - man tiešām ir vienalga, cik kurš nopelna, esmu laimīga tāpat. Tā kā - mazāk satraucies par to, kurš ko saka, vairāk domā par savu izaugsm,i un viss būs oki. :)

P.S. Nelasīju visus komentārus.
18.09.2012 23:33 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Pievakare - bet tā reāli ir, ka padzīvojot ārzemēs un redzot, ka var savādāk, tu pamani lietas, kas Latvijā varētu tikt uzlabotas. Un ko tad - klusēt?

Jā, un kāpēc gan nē? Vai es kādam aizbraucējam prasu viedokli par izglītības sistēmu? Nē, nu tad arī nevēlos dzirdēt, ka tā ir sūds. Jo tā mani pilnībā apmierina un man nav vajadzīga skola Anglijā, Īrijā vai Dānijā. Cilvēki jau ar tām runām neko nevar (negrib) izmainīt, viņi tikai vairo negatīvismu. Pie kam pārsvarā tie komentāri jau ir no tiem cilvēkiem, kas vai nu tikko ieradušies svešzemē vai nu vienkārši neko daudz tur nav redzējuši izņemot savu darbu un poļu kvartāliņu - bet tāpat noniecina Latviju. Jo cilvēki, kuri ir padzīvojuši kādu laiku citur, redz arī tās valsts mīnusus. Piemēram, man tuvs cilvēks ne tuvu neslavē Angliju, arī Latviju nē. Vienkārši visur redz gan plusus, gan mīnusus (arī tai foršajā Anglijā) un nenorāda uz to, ka man nebūs nākotnes Latvijā, ka es te palikšu badā, ka nebūšu neko iemācījusies vai tml.

Vienkārši abām pusēm ir jāpieņem vienam otru kā līdzvērtīgu,

Šim piekrītu.
18.09.2012 23:36 |

Reitings 5119
Mana pieredze - tie,kas blato, blato gan Latvija, gan citur.
18.09.2012 23:44 |

Reitings 2336
+++Bj
Bieži vien tie aizbraucēji plātībnieki ir visai provinciāli ļautiņi ar zemu izglītības līmeni. Tālāk par Sāremā nekur dzīvē nav bijuši, bieži ar rakstības problēmām, lamvārdu leksiku, tusētāji, alkohola cienītāji, bez konkrēta karjeras mērķa dzīvē utt.
Tie, kas tādi nav, zinās par šo "sugu".
19.09.2012 00:05 |

Reitings 182
Reģ: 07.08.2011
es nevienam, izņemot ģimeni un radus, vispār neko nestāstu par savu dzīvi uk. draugi zin, ka esmu šeit, drošvien noprot pēc dažām bildēm, ka man ir draugs un tas arī viss. LV neesmu bijusi 2 gadus. un īpaši arī netaisos. manas mājas ir šeit. skumji? jā. bet tās tikai skumjas pēc ģimenes. tāpēc cenšos katru trešo mēnesi vecākiem nopirkt biļetes, lai atlido un apciemo mani.
nauda nāk.. pagrūti. arī labā darbā, kādu beidzot daru es.
daudzi nesaprot, cik grūti šeit ir sākt dzīvi no nulles. cita valsts, cita valoda, cita kultūra.. ak dievs, tik daudz kā jauna! jūs vispār apzināties cik liela īre ir Londonas apkaimē? jeb.. cik liela ir apdrošināšana mašīnām? jeb, cik vispār maksā nolikt šeit tiesības? kas tās par iedomām, ka šeit viss nāk viegli un nauda aug kokos.
es atbraucu bez valodas un strādāju par apkopēju. man būtu no tā jākaunās? es toreiz tiešām biju priecīga, kad katru reizi saņēmu algu un, ka ieejot veikalā varēju nopirkt ko gribēju, nevis ko varēju atļauties!

cilvēki joprojām strādā gan melno darbu, gan tādu, kur rokas nevar sasmērēt. melno darbu gan vairāk dara cilvēki bez valodas zināšanām. kā poļi - dzīvo 10 cilvēki vienā mājā, strādā vienā siltumnīcā un ir laimīgi.
19.09.2012 00:08 |

Reitings 424
Reģ: 29.06.2012
Vienkārši abām pusēm ir jāpieņem vienam otru kā līdzvērtīgu

Nu, bet tieši tā! Gan jau tas cilvēciņš, kurš aizbraucis vai nu mācīties, kartupeļus rakt vai cilvēkus ārstēt, pat vienalga uz kuru valsti, zina kāda mērķa dēļ tas ir darīts un, ko no viņa tas prasīs.
Manuprāt, tas ir tā nesmuki, nosodīt cilvēkus, par viņu personīgo izvēli. Galvenais, lai katrs būtu apmierināts ar konkrēto situāciju, vienalga, esot dzimtenē vai ārvalstīs.
19.09.2012 00:12 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Ja es prasu cilveekam -ka iet ?Sagaidu arii atbildi tiesaam godiigu...!Man atkal nenormaali riebaas,ja prasu ,kaa iet ,un man saka -nu neiet jau nekaa,kad skaidri var redzeet ,ka viss ir ok un veel labaak!
Tagad domaju ,kapeec arii tas veiksminieks nevareetu pastaastiit,ka iet labi,izdariijis to un to...Man nav nekaadu gruutiibu uzklausiit to labo!:)
19.09.2012 00:38 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Latvieshi, kuri dzivo arzemes - ir tie cilveki, kuriem nav izdevies, vai nav bijusi iespeja, sasniegt sev velamos merkus Latvijaa.

heh, ir arii treshais - tie, kuri NAV NEKAD GRIBEEJUSHI neko sasniegt latvijaa, jo nekad nav veeleejushies tur dziivot.
19.09.2012 00:49 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
, jā viņš strādā melno darbu, lielās un lepojās ar savu algu, bet jautājums - kādēļ?!? Tas cilvēks šeit Latvijā dzīvojot, savos laukos neko citu par vecākiem-alkoholiķiem nav redzējis, bērnība nodzīvota aukstumā, pusbadā - kā jau liela daļa lauku sādžās. Un darba jau laukos pa lielam nav. Un tagad viņš tiek pie drusku vairāk naudas, lai cik smagi arī tā nāktu, un protams, viņš īstenos savus dažus mazos sapnīšus, par kuriem visu dzīvi ir atļāvies tikai sapņot. Turklāt nekā cita jau viņam nav ar ko viņš varētu lepoties...

Malacis puisis.Nenodzeras aiz bezceribas laukos, bet cinas par sevi.Lepojos ar tadiem.

Un otrs - pretējais stāsts ir par to, ka draudzene jau n-tos gadus dzīvo Amerikā, aizbrauca studēt, un palika tur, strādā bankā, pelna ļoti labu naudu, bet, kad viņa atbrauc šurp, no viņas ne reizi nedzirdēsi, "man ir tas, tas un tas", "biju tur, tur un tur", u.tml., jo viņai šeit Latvijā palikušajiem tuviniekiem, ģimenes locekļiem ir veiksmīgi uzņēmumi, uzceltas mājas, labi auto, daudz ceļo, un tas viss viņai ar varētu būt šeit, bet viņa ir izvēlējusies,ko citu. Dzīvi tur, un šoreiz tā izvēle nav balstīta uz finansiāliem mērķiem.

Un so damu gan nelielitu.Par ko gan? Tapat viss jau ir, un ar vecaku atbalstu labi dzivotu tepat.
19.09.2012 07:37 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Un tas runas par melno darbus dikti atgadina no padomijas nakusos pilsonus.Iz grjazi v knjazi --ir tads teiciens.Manuprat jebkurs darbs un godigi nopelnita alga ir cienas verti. Zel ka musejie to nesaprot. Un vispar ja padoma paldies Dievam ka ir kas dara to melno darbu. Visi nevar but prieksnieki, un ari bidit biznesu nevar. Man svarigaks ir setnieks kas uzkopj manu apkartni,blkaus veikala pardeveja,labs santehnikis.Tie man ikdiena loti noderigi.Un nedod Dievs ja nebutu kas sos darbus dara. bail pat iedomaties.
19.09.2012 07:41 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!