Krutie ,atbrauc no ārzemēm!

Reitings 965
Reģ: 21.10.2011
Sveikas!

Esmu palikusi Lv un cīnos šeit,jo te ir manas mājas,mana zeme!
Bet kas visvairāk tracina?Tā saucamie draugi,kuri devušies labākos dzīves meklējumos,atbrauc no Anglijas,kur nu kurais,no kura stūra uz Lv,nu un tad,nu iet vaļā dižošanās un krutošanās!!!
Manis pēc tādi varētu pat nebrauk ciemos,pie radiem,draugiem,ģimenes!Ja visu laiku ir kas sliktsa sakāms par mūsu zemi!!!

Jūsu draugi ar mēdz atraucot padižoties?
Atbrauc un atbrauc,bet kad prasa cik tad labi iet tur,vai mašīnas jau nopirktas,mājai sakrāts,tad izvairās no tādām sarunām,un saka nauda pieteikot!
Pietokot,ta pietiekot,drošvien dzīvošanai un maz drusciņ iekrāšanai,bet ja labi grib,var cīnīties un krāt te pat Latvijā,arī!
18.09.2012 17:18 |

Reitings 218
Reģ: 10.08.2012
Sim laikam es nevaretu piekrist, man ir daudz draugi un pazinas arzemes, bet neviens atbraucot majas ta nelielas un es ar ne :D Nav nemaz dizi ar ko lieliities :D

Bet, piemeram,kad es aizbraucu majas, satieku,kadas pazinas, vinu teksti "oo tu esi Lv, varetu satuset" vai "cik tad esi sapelniijusi?" ar tadiem cilvekeim nemaz runat negribas!
Un un kapec vini peksni mani pamana, man neta esot prom neveins no viniem neko nav uzrakstiijis, cau ka iet.. ta daudzi draugi ari parversas pazinaas.
18.09.2012 21:25 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
es arii esmu aarzemees! bet - Latvija ir MANA zeme, es tur atgrieziishos, veelaak!

jaa, es nelielos ar to, cik pelnu! vai tev vieglaak paliks, ja pateikshu, ka nopirku 2005 gada mashiinu? tikko biju restoraaanaa un izteereeju 80 eiro? ka par kaazaam samaksaaju n-tos tuukstoshus?un ka tulit braukshu atpuusties un spaanijas salaam? ka esmu iekraajusi majai (lv), utt??

es to nestaastu nevienam, kad aizbraucu uz lv, prieksh kam? es neizraadu, ka man ir kaS vairaak....taapat pietiek taadu skaugju kaa tu ;) es pietiekami smagi straadaaju, lai visu to dabuutu :)
18.09.2012 21:33 |

Reitings 6531
Reģ: 18.08.2010
un vispar esmu sapratusi to,ka LV ir iespejas,tikai tauta tada iesunejusi un kutra,jo mums vel daudz kas no padomju laiku uzskatiem ir jutams sabiedriba no vecakas paaudzes! Man pashai ir simtiem(parspileti,protams)idejas,kuras domaju dzives laika realizet paraleli tam,ko velos darit,ka pamatdarbu,ta ka es ceru,ka man tas izdosies un zinu,ka ari mani draugi bus sakuma atsuacigi to realizeshanai :D
18.09.2012 21:38 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
veel - ljoti riebjas taadi cilveeki kaa tu - tu uzskati, ka tie, kas ir aarzemees tevkaut ko ir paraadaa! es neuzskatu, ka taapeec, ka es esmu tur, kur esmu, esmu kaadam ko paraadaa, vai man tagad kaadai senai pazinjai buutu kaut kas jaatved, tikai tapec, ka esmu tur? jaaizmaksaa? kaapeec? jaa, es vedu daavanas savaam miiljajaam draudzeneem sveetkos, gjimenei, bet ne kaut kaadaam skaudiigaam pazinjaam.

un kad vinjas jautaa, cik esmu nopelniijusi (gluzhi kaa tu) es nelielos ne ar mashiinu, ne ar tuukstoshiem kontaa, taa nav vinju dariishana, es ATBILDU - dziivoshanai pietiek! nelien citu kontos, makos un dziivee! dziivo savu dziivi un neskaud!
18.09.2012 21:38 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Bess, es te vairāk runāju par ikdienas komunikāciju ar nepazīstamiem cilvēkiem - pārdevēju veikalā, tantuku trolejbusā, cilvēku, kurš pie gājēju pārejas netīšām uzkāpis tev uz kājas... Tur nav ko par šiem cilvēkiem domāt un tur nav ko aprunāt, taču nav iemesla neizturēties pret viņiem cik jauki vien iespējams. Tagad, ja sanāk ieskriet veikalā "uz atvēršanu" plkst. 7-8 no rīta, vienmēr cenšos novēlēt pardevējai jauku dienu, labi zinot, ka viņa darbā reāli ir jau kādu stundu, izbesījusies un maz ticams, ka 5os ceļoties, labā noskaņojumā. Taču ar tādiem sīkumiem kādam to noskaņojumu var uzlabot, un sev arī.
18.09.2012 21:51 |

Reitings 424
Reģ: 29.06.2012
Arī man ļoti tuvs cilvēks šobrīd dzīvo Anglijā. Pašlaik ir atbraukusi uz kādu laiku. Visvairāk tracina, ka noliek šejienes dzīvi, viss viņai slikti-cenas par augstu, cilvēki drūmi, pensionāri smirdīgi, laikapstākļi arī nekādi. Pēc viņas stāstītā Anglija sanāk kā tāda leiputrija. Un, nē, man tiešām neskauž, es ļoti vēlos, lai viņai tur iet vēl piecreiz labāk, bet vai tad nevar savus pozitīvos iespaidus izklāstīt vienlaikus neapvainojot Latviju un latviešus?
18.09.2012 21:58 |

10 gadi
Reitings 2587
Reģ: 07.03.2011
Ne visiem latviešiem piemīt skaudība. Piemēram, mani iedvesmo citu veiksmes stāsti, tad arī es nedaudz izraujos no rutīnas un sapurinos uzņēmībai papildināt zināšanas, prasmes, atceros, ka daudz kas atkarīgs tikai no paša, pašpārliecinātības, drosmes utt.

Un kas tad vispār par ieradumu vērtēt cilvēkus pēc viņa veiktā darba? Lūk, piemēram, padzīvosiet kādu laikā ziemā, aizputinātas sniegā, tad varēsiet skatīties no augšas uz melnā darba veicējiem. Man šī diskusija izklausās pēc - pati nevaru, citiem arī nenovēlu.
18.09.2012 22:01 |

10 gadi
Reitings 6339
Reģ: 01.04.2009
Neņemtu tādus galvā, man tas neliekas kruti. Skatos draugos galerijās, dzīvo kaut kādos vagonos ar sētu riņķi, a es skaistā lauku mājā vēroju aiz loga gadalaikus un ēdu nemodificētos dārzeņus no sava lauka :)
18.09.2012 22:11 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Un, nē, man tiešām neskauž, es ļoti vēlos, lai viņai tur iet vēl piecreiz labāk, bet vai tad nevar savus pozitīvos iespaidus izklāstīt vienlaikus neapvainojot Latviju un latviešus?

Tieši tā! Ļoti reti ir tie gadījumi, kad ārzemēs aizbraukušie, kuri ir sajūsmā par savu jauno valsti, stāsta pozitīvus iespaidus un reizē nenoliek Latvijas dzīvi. Pat šajā diskusijā to var manīt, tāpat arī ar tiem manām paziņām, kas aizbraukuši studēt. Tāpēc saprotu autores nepatiku un neizprotu komentārus par skaudību, jo tomēr nav patīkami, kad noliek valsti, kurā esi dzimis, uzaudzis un plāno turpināt dzīvot.
18.09.2012 22:18 |

Reitings 1475
Reģ: 05.01.2010
Pirmkārt, ne jau par mūsu zemo viņi droši vien izsakās slikti, bet par šeit valdošo sistēmu, kura viedoklim varētu daļēji piekrist, JO ja Tu nekad neesi bijusi ārzemēs un tur pastrādājusi, tici man, nesapratīsi arī nekad.
Bet dižošanos un tml. neesmu manījusi no savām paziņām.
18.09.2012 22:18 |

Reitings 1475
mūsu zemo = mūsu zemi
18.09.2012 22:19 |

Reitings 3350
Reģ: 29.01.2009
Nesaprotu, kas tas par pensionaru stereotipu par dzivoki un autamasinu!? Vai tad tas ir dzives merkis? Varbut LV man ari sanaktu i vienam i otram, bet arzemes tomer cilveki savadak dzivo. Kada man jega no masinas, ja dzivoju pasha centra un parvietojos ar metro un insurance menesi maksa tik, cik LV 2 minimalas algas. Tas pats par dzivokli, es jutos laimiga savos 25cos gados ari irejot.

Man atkal liekas savadak, kad abraucu uz Rigu visi tadi skaudigi un nedraudzigi. Kluba ierauga, ka tev vairak naudinjas lidzi uzreiz visi sak apkart lekat, lai izmaksa. Nav problemu, visu var uzsaukt, davanas atvest, bet ta pat tu busi tas lielais tautas nodevejs. Vnk tapec, ka pasiem nav dushas aizbraukt ar diviem cemodaniem uz pilnigi nepazistamu valsti pari okeanam.

Ta ka man tiesi ir pretejs viedoklis, ka nejau tie, kas aizbrauc savadak izturas, bet palikusie. Bet tas no personigas pieredzes!
18.09.2012 22:23 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Pirmkārt, ne jau par mūsu zemo viņi droši vien izsakās slikti, bet par šeit valdošo sistēmu, kura viedoklim varētu daļēji piekrist, JO ja Tu nekad neesi bijusi ārzemēs un tur pastrādājusi, tici man, nesapratīsi arī nekad.
Bet dižošanos un tml. neesmu manījusi no savām paziņām.

Es nesaskatu būtisku atšķirību starp valdošo sistēmu un Latvijas valsti. Galu galā valsts nav tikai meži un ezeri, tie ir arī cilvēki un arī valdība. Protams, nav viss kārtībā un par to būtu jārunā (lai gan lietderīgāk būtu darīt, nevis vienkārši sūdzēties), taču aizbraucēji to var pateikt taktiski vai vispār nepieminēt, jo kāda gan viņiem vairs tur daļa - ne viņiem te dzīvot, ne viņi te gribējuši kaut ko izmainīt. Savukārt bieži vien var dzirdēt ļoti negatīvus komentārus par Latvijas izglītību vai vēl kaut ko, paceļot debesīs citas valsts augstskolas. Ja gribi dalīties ar saviem pozitīviem iespaidiem, tad dalies un vairākums priecāsies, taču nevajag Latvijā palikušajiem norādīt, kādā "sūdu bedrē" viņi palika - skaidrs, ka tad arī sekos negatīvisms (ko aizbraucēji lepni nosauks par skaudību).

Ārzemēs esmu ļoti daudz bijusi. :) Un tā pati Anglija man pamatīgi nepatīk. Tad jau labāk jebkura cita valsts.
18.09.2012 22:26 |

Reitings 3350
Ja šie stāsta, ka labi iet, ka bija tur aizbraukuši, to redzējuši, to nopirkuši, tātad plātās.

Vai tad tapec, ka cits LV sitas ka pliks pa natrem liedz man teikt, kur biju, ko nopirku? Ta nav platisanas, bet gan fakta konstatesana. Ja runaju ar draudzeni un man prasa, ka iet, kadi plani, protams, ka es pastastishu bijam tur, redzejam to un to, dalamies pieredze. Neuzskatu to par patisanos.
18.09.2012 22:31 |

10 gadi
Reitings 3711
Atkarīgs no cilvēka.
Tīri no pieredzes- lielās tie, kuriem īstenībā to nu nemaz nevajadzētu darīt (jo īstenībā nav par ko).

Man atkal liekas savadak, kad abraucu uz Rigu visi tadi skaudigi un nedraudzigi. Kluba ierauga, ka tev vairak naudinjas lidzi uzreiz visi sak apkart lekat, lai izmaksa. (..)Vnk tapec, ka pasiem nav dushas aizbraukt ar diviem cemodaniem uz pilnigi nepazistamu valsti pari okeanam.

Nu forši tev paziņas, draugi..
Bet par to braukšanu prom..nedomāju, ka nav dūšas..ir cilvēki, kam iet labi arī tepat.
18.09.2012 22:32 |

Reitings 3
Reģ: 28.08.2009
Lielibnieki no arzemem - cilveki, kuriem nekad nekas nav bijis, vai piederejis. Parsvara tadi, kuri neko nav sava dzive redzejushi, vai izbaudijushi. Diemzel, jasaka, ka pec maniem noverojumiem, daudzi no shiem individiem ir ar trucigu izglitibas limeni, dazkart ari ar zemu intelekta limeni. Tadel, shiem individiem ari dabiska veidaa rodas lielishanas sindroms, jo vinuprat, un varbut ta ari ir, vinja pasha dzive vinshs ir sasniedzis loti augstu latinju. Shis, manuprat, ir ljoti prasta, cilveka dzives modulis, vinja galvenais merkis ir izdzivot no algas, lidz algai. Parsvara, shiem cilvekiem nav talejosha dzives plana vizija, un vinji dzivo, lai muzigi stradatu.

Raksta autorei ieteiktu domat plashak, un nenosodit shos cilvekus, bet gan izvairities no komuniceshanas, un izveleties savaam interesem un butibai atbilstoshu sabiedribu, kura uztureties. Un aiztaupiit sev negaacijas un negativas emocijas, kas saistas ar grecigam izjutam - skauzanas, bet gan veltit savu energiju kam pozitivam un padarit sev blakus esosho butni uzladetu un pacilatu ar savu labo energiju. :)

P.S. ljoti atvainojos, ka rakstu bez garumzimem, diemzel man nav tadas iespejas ;)
18.09.2012 22:35 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Piekrītu, ka vietējie domā, ka ārzemēs naudu tāpat vien maisiem dod, un ka tad, kad atbrauc, tad jāpadod ziņa, lai tas "bagātais" ar kaut ko atmet. Un vienreiz satiekot, ja neko baigi neizmaksā, neliekas vairs par atbraucēju ne zinis, nemaz nerunājot par kaut kādu komunikāciju, kad aizbraucējs aizbraucis prom.

Tāpat zināma diskriminācija, ja ir saruna par Latviju. Ja vietējais pasaka, kaut ko sliktu, tad nekas, viss ok, bet ja aizbraucējs, tad uzreiz dzimtenes nodevējs, lielībnieks, palicēju nod*rsējs. Nu par kādu sirsnību varbūt runa, ja aizbraucējam visu sakāmo 5-reiz jāapdomā, vai tajā gadījumā palicējs nesaklausīs kaut ko aizvainojošu par valsti, par viņa māju, par viņa darbu, par viņu pašu. Tik ļoti asi reaģē palicēji tikai tāpēc, ka viņiem skauž, ka paši nevar aizbraukt prom- vai nu valodu neprot, vai drosmes par maz. Normāls cilvēks neapvainosies, ja kāds cits pateiks, ka kādā citā valstī ir kaut kas foršāks. Ja liekas, ka te paradīze zemes virsū, viss ir perfekti, ideāli un labāk nemaz nevar būt, varbūt laiks izbraukt kaut reizi ārpus sādžas robežām un paskatīties, kā citur cilvēki dzīvo.

Es aizstāvu aizbraucējus, lai gan pati esmu palicēja, jo man kaitina, kā pret aizbraucējiem izturas. Draugi un ģimene ir un paliek vienalga, kur tie dzīvo vai strādā.
18.09.2012 22:37 |

Reitings 1475
Es nesaskatu būtisku atšķirību starp valdošo sistēmu un Latvijas valsti.

Man, piemēram, šīs ir divas dažādas lietas. Man Latvijas valsts ir skaistā zeme, jaukie latviski runājošie cilvēki ... visas lietas, kuru dēļ būtu gatava krist. Sistēma - politika un tml., par kuru pat domāt nevēlos.

Man liekas, ka tie, kas parasti slikti izsakās, jūtas iekšēji ļoti nelaimīgi, ka nevar būt savā valstī un DZĪVOT šeit.
18.09.2012 22:38 |

Reitings 1475
Es aizstāvu aizbraucējus, lai gan pati esmu palicēja, jo man kaitina, kā pret aizbraucējiem izturas. Draugi un ģimene ir un paliek vienalga, kur tie dzīvo vai strādā.

Pilnīgi piekrītu!
18.09.2012 22:39 |

Reitings 2739
Reģ: 25.02.2009
Pievakare - bet tā reāli ir, ka padzīvojot ārzemēs un redzot, ka var savādāk, tu pamani lietas, kas Latvijā varētu tikt uzlabotas. Un ko tad - klusēt? Vienkārši abām pusēm ir jāpieņem vienam otru kā līdzvērtīgu, jo arī es izjūtu nelielu nicinājumu no Latvijā esošajiem latviešiem un automātiskā diagnoze ''brauc vieglu zeltu meklēt'' tiek nedomājot piešķirts, kas galīgi ne vienmēr ir taisnība. Arī es esot Dānijā esmu ievērojusi, kas šo valsti padara tik iedzīvotājiem labvēlīgu, un par to draugiem pastāstu. Vai viņi pie sevis mani nolādē par to? Tā nu ir viņu problēma, ne mana.
Tā ka piekrītu Dominikai. Cilvēki ir emigrējuši ne tikai mūsdienās. Es vnm esmu jutusi, ka man ar Latvijas mežiem un pļavām nepietiek, ka jāredz vairāk un jāizbauda vairāk. Tāpēc mēdzu teikt, ka neesmu Latvijas, bet pasaules iedzīvotājs.
18.09.2012 22:41 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits