Krutie ,atbrauc no ārzemēm!

Reitings 965
Reģ: 21.10.2011
Sveikas!

Esmu palikusi Lv un cīnos šeit,jo te ir manas mājas,mana zeme!
Bet kas visvairāk tracina?Tā saucamie draugi,kuri devušies labākos dzīves meklējumos,atbrauc no Anglijas,kur nu kurais,no kura stūra uz Lv,nu un tad,nu iet vaļā dižošanās un krutošanās!!!
Manis pēc tādi varētu pat nebrauk ciemos,pie radiem,draugiem,ģimenes!Ja visu laiku ir kas sliktsa sakāms par mūsu zemi!!!

Jūsu draugi ar mēdz atraucot padižoties?
Atbrauc un atbrauc,bet kad prasa cik tad labi iet tur,vai mašīnas jau nopirktas,mājai sakrāts,tad izvairās no tādām sarunām,un saka nauda pieteikot!
Pietokot,ta pietiekot,drošvien dzīvošanai un maz drusciņ iekrāšanai,bet ja labi grib,var cīnīties un krāt te pat Latvijā,arī!
18.09.2012 17:18 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Nazic-tad tev Hawaii nepatiktu ,un pie manis arii buutu par siltu!Tas fans-mainiit sezonas dreebes arii atkriit!:D
18.09.2012 18:58 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Nu, tiešām, Aly, ko pati plāties, ka esi baigā patriote? Domā, tevi šeit kāds paslavēs, ka ooooo, malacis, atbrauci rauties melnās miesās lv, tu esi lieliska! Ko lien citu biksēs, kurš gribēs, tas brauks citur. Es šeit neredzu nekādu nākotni, šķiet drīzāk, ka pēc pāris tuvākajiem gadiem te viss noies vēl lielākā burbulī.
Piekrītu nazic, modell, spotorno un emanuellei, kristai. Es gribu doties prom no šejienes vien tādēļ, ka nepatīk sabiedrība, valsts un kultūra! Arī redzu lielāku izaugsmi citur, īpaši radošajās profesijās. Latvieši jau reti kurais prot priecāties par to, ka citam labi. Jauno dzīvesstilu tiešām uzskata par lielīšanos...
18.09.2012 19:00 |

Reitings 10816
Reģ: 29.01.2009
es gan varetu dzivot muzhiigaa vasaraa...ehhh....
18.09.2012 19:02 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
tas, ko lv sauc par vasaru, lielaakajaa daljaa valstu tiek uzskatiits par agru pavasari, kanaadas dienvidus ieskaitot.
18.09.2012 19:05 |

Reitings 1103
Reģ: 07.10.2011
Man netraucē, ja kāds, pēc autores apzīmējuma 'lielās'. Man pašai dzīvē sokas tīri labi, lai spētu priecāties par tiem, kuri prot par sevi palepoties un savā dzīvē saskatīt iepriecinošus sīkumus, prieks par tiem, kuri dodas, strādā, mācas un atpūšas.
Atļaušos izteikt skaļi, ka mani kretinē cilvēki kā diskusijas autore, kura acīmredzami 'barojas' no citu nelaimīgajiem stāstiem. Tiec pāri saviem kompleksiem un pievērsies savas dzīves nokārtošanā, lai varētu arī kādreiz pati ar sevi palepoties!

Te viena meitene minēja, ka iesmej par tiem, kas taisa suši mājās tā vietā, lai ēstu tos restorānā. Kopš es iemācījos taisīt suši, uz restorāniem vairs i nedomāju doties tos ēst, jo man savi meistardarbi garšo vislabāk. Un es LEPOJOS ar to!!!!
18.09.2012 19:19 |

Reitings 646
Reģ: 05.03.2011
nedižojās nevien.
Protams, atbraucot uz tejieni, var redzēt, ka atļaujas vairāk nekā pirmstam un vairāk nekā esot tur.
bet aizbrauc atpakaļ un tupina vergot. jēgas nekādas, mērķi jau lieli, bet panākts nekas.
18.09.2012 19:22 |

10 gadi
Reitings 886
Reģ: 10.11.2011
Man gan Latvieshu eediens nemaz nepietruukst . Dziivojot Latvijaa tagad sapratu, ka biju kaa mucaa, neko neredzeeju un nezinaaju. Neuzskatu ka mums buutu baigi labie eedieni, vieniigais kas man shiet labaaks par visu ir muusu Galja. Nezinu ko vinji te liek klaat un kaa vinji kauj tos dziivniekus ka galjai nav ne smarzhas ne labas garshas. A taa paareejais viss ir ok.. Tagad tak uz katra stuura ir Latvieshu veikali, ej un peerc savus latvieshu eedienus. Manupraat gruutaak sheit ir viirieshu kaartas paarstaavjiem, jo sheit nav taa kaa pie mums ieej veikalaa nopeerc desas gabalu un ej prom. Mums vienkaarshi ir milziiga izveele galjas izstraadaajumu zinjaa un tas arii viss.. Es uzskatu ka esot aarzemees var pagatavot jebkuru Latvieshu eedienu ja vien ir veeleeshanaas :) Man laikam pietruukst mana daarza, kur var aiziet un nopleest svaigas dilliites un panjemt noraut svaigu gurkiiti.
18.09.2012 19:23 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Favel++!
18.09.2012 19:26 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
es nesaprotu, kur juus visi raujat to, ka aarzemees latvieshi tikai vergo? man paziistamie - viena straadaa lielaa kompaanijaa par direktora asistentu un gadaa pelna pie 100k, cita savukaart ofisaa straadaajot, braukaa apkaart ar jauno mersi utt.
18.09.2012 19:33 |

Reitings 1103
Reģ: 07.10.2011
biziy, Tavu teikto 'atļaujas vairāk', es savukārt redzu kā atbrīvošanos. Latvijā mūždien būs kāds, kas nosodīs, kāds, kas greizi skatīsies, slapstīsies pa stūriem un aprunās. Es pati izaugu sabiedrībā, kur mani kaunināja par to, ka uztvēru un redzēju pasauli mazliet citādāk kā tas ir pieņemts. Biju pelēka un neizlecoša kā liela daļa sabiedrības. Tad es devos prom un iemācījos dzīvi tvert vieglāk. Iemācījos nedomāt par to, ko par mani domās citi, iemācījos skaļi smieties, izteikt savus spriedumus skaļi un aizstāvēt savu viedokli. Cilvēki ārzemēs ir mazliet atbrīvotāki un ne tik kpmpleksaini, tas latviešiem būtu vēl jāpamācas.
18.09.2012 19:35 |

10 gadi
Reitings 886
Reģ: 10.11.2011
Man visvairaak interesee kaapeec sheit forumaa vienmeer visi saka ka Latvieshi ir taadi un shitaadi,skaudiigi un lieliigi. Biezhi vien arii tvnet komentaaros pamanu ka kaads kaut ko uzraksta sliktu pat Latvieshiem. Sanaak taa ka mees visi to saprotam bet nez kaapeec nemainamies??? Sanaak bez maz vai ka mees katrs to rakstam par sevi.. :)
18.09.2012 19:41 |

Reitings 276
Par tiem ārstiem, kuras tuur sāka brēkt - es to biju domājusi, ka dzivojot sēit (mani radi, paziņas) nespēja pat atļauties aizvest bērnus pie ārstiem, nopirkt vajadzīgās zāles un leduskapis regulāri bija tukš, kamēr slims un raudoš mazs bērns uz rokām, bet tagad strādājot UK-tādas problēmas nav un atbraucot uz LV ir protams viņiem prieks, ka ir sanācis izrauties no sūdu bedres un pofig, ka tapēc bija jābut savam valsts nodevējam, ja beidzot visi ir paēduī, veseli un laimīgi.
Tas tā-tīri virspusēji.
18.09.2012 19:43 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Man daudzi ļoti tuvi draugi ir Londonā. Nesen bija uz pāris nedēļām atvaļinājumā ciemos atbraukuši, atpūsties un savējos satikt. Vienā no pēdējiem vakariem pasēdējām plašākā kompānijā un izvērsās ļoti interesanta diskusija ar puišiem, kurus es tik labi nepazīstu, tā ka arī nezinu, ar ko viņi nodarbojas, zinu vienīgi, ka izglītības nav - plika videne. Un tie maniem draugiem metās virsū ar pārmetumiem par to, ka viņi ir aizbraukuši, jo esot gļēvi, ka baidās no šeit draudošajām grūtībām. It kā tur būtu zelta bedre un lietas un labi darbi paši pie kājām birst. Sarunas gaitā izskanēja zelta citāts, par to, ka šeit viņi (vietējie čaļi) var būt kā kingi savās mājās, piekaut urlu un paziņot, ka te ir Latvija un viņi te "kačās pravas", turpretī ārzemēs viņi nevar to atļauties, jo tā var izrīkoties ar viņiem. Tajā mirklī sapratu, ka viss, ko viņi pārmet aizbraucējiem, patiesībā ir viņu pašu bailes un skaudība - par to, ka viņi ir tepat un viņiem isti nekā nav, ka viņi neko nav redzējuši, jo ilgak par pāris dienu ceļojumu ārzemēs neviens nav bijis. Mēģināt viņiem iestāstīt, ka ne jau naudas dēļ aizbraukuši, bet gan seklās sabiedrības, bija pilnīgi kā pret sienu un tā kā kompānijā bija daži Latviju apskatīt atbraukuši briti, kas to visu dzirdēja, man bija patiešām kauns par tādu sabiedrību.
Mani draugi, aizbraucēji, vienmēr centās atstāt labas dzeramnaudas, jo paši Londonā situšies no pašas apakšas un labi zina, kā ir, gan tur, gan te, saņemt niecīgu algu un nievājošu attieksmi no klientiem. Vini zina, kāds prieks ir par to ekstra latiņu, ko atstāj uz šķīvīša. Un runājām arī par to it kā pārspīlēto laipnību, kad veikalā pārdevēja tev pajautā "how are you?" visiem sorry, thanks vietā un nevietā. Tas padara ikdienu jaukāku un cilvēkus priecīgākus, šeit to nesaprot, šeit ir pavisam citādāka un teikšu pēc savas pieredzes, provinciāla sabiedrība. Pat tā saucamais "sabiedrības krējums" ir lielākoties ar tik šaurām pierītēm, ka redz tikai kārtējo ballīti un jaunāko mersi. Protams, ir tādas sociālas grupas visur, taču mazai valstiņai kā Latvija, šādu cilvēku procents ir pārak liels un sabiedrība šķiet ļoti nepatīkama. Galu galā arī viņi paši atzina, ka dzīvo no algas līdz algai, taču braucot uz Latviju iekrāj, lai varētu atļauties vairāk, un ņemot vērā, ka cenas te ir mazākas, kā tur, var arī vairāk atļauties. Tāpēc nevajag to uztvert kā lielību. Ja reiz cilvēki brauc atpūsties, viņi vēlas to izbaudīt.
18.09.2012 19:51 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Aly, ja kaitina draugu izturēšanās, tad jāpārskata iemesli, kāpēc tu viņus sauc par saviem draugiem. :)

Man tādu draugu nav, vispār arī samērā maz tuvu pazīstamie cilvēki ir aizbraukuši prom. Ir viens ļoti tuvs cilvēks ģimenē, kurš pirms vairākiem gadiem aizbrauca un citu iemeslu dēļ, ne darba meklējumos. Viņam patiešām iet labi, bet nekad nelielās vai nicinoši nenorāda uz to, ka šeit it kā dzīve sliktāka. Katram jau var būt savs viedoklis un zinu, ka tas cilvēks nekad nesaistīja sevi ar šo valsti (it īpaši jau tāpēc, ka neesam "tīrie" latvieši), tomēr viņam pietiek prāta nenolikt citu skatījumu. Un prasa atvest latviešu ēdienus. :)

Ir arī pāris paziņas, piemēram, bijušie klasesbiedri, kas aizbrauca studēt. Atsauksmes ir no tās pašas sērijas, kas te tika pieminēta "ārzemēs viss labāks, esmu priecīgs, kāpēc kāds vispār palika Latvijā?", taču es to neuztveru pārāk nopietni - viņi ir jauni, laikam jau skaitās forši izrauties no vecākiem, radiniekiem tik tālu, tāpat arī pagājis pavisam mazs laika brīdis, lai kaut ko varētu spriest.

Un pats svarīgākais, kāpēc mani neuztrauc šī lielīšanās - jo man te iet visai labi, man patīk Latvija, latviešu valoda, kultūra utt., es redzu izaugsmes spējas un man vienalga, ka kāds cits nespēj izsisties. Ja es kādreiz aizbraukšu prom, tad noteikti vēlāk gribēšu atgriezties un tas noteikti nebūs tādu iemeslu dēļ, ka uzskatīšu Latviju par sliktu valsti.
18.09.2012 19:52 |

Reitings 794
Reģ: 13.09.2012
Samaara-nu redz...Latvieši ir tauta ,kas pateiks to ko domā un tāpēc esam tādi maitas....Angļi ar savu laipnību un smaidīšanu parāda mums iebraucējiem cik gan jauka tauta....Angļi pretēji mums reti pasaka acīs viņi aprunā aiz muguras un pamatīgāk nekā to dara Latvieši pasakot acīs:)
Bieži vien Latvieši tā sapriecājās par to,ka viņu paziņu lokā ir angļi,ka nu nez kādi draugi,bet kādi ir patiesībā?!..protams nejiet runa par visiem...mums arī ir daži angļi šeit un tiešām ļoti jauki cilvēki un nepazīstu viņus tikai džas dienas vai mēnešus tas ir pierādijies ilgākā laika sprīdi
18.09.2012 20:46 |

Reitings 772
Eh, man šķiet, ka sabiedrības daļa, kas aizbrauc arī nav vienā maisā metama. Reāls piemērs - manam vīrietim laukos kaimiņš (jauns puisis) ar draudzeni aizbrauca uz Angliju strādāt, dzīvo kaut kādā vagoniņā - n-tie cilvēki kopā, strādā pa 12 līdz 16h dienā, jā nopelna stipri lielāku naudu, kā es šeit Latvijā strādājot nopietnu darbu profesijā. Tas puisis ar draudzeni, jā, liek draugos bildes ar jaunākajām šmotkām, dižojas ar jaunām adidas botēm, tādi paši sētu pasākumi ar tādiem pašiem, kā viņi utt..., un raksta vēstulē, es šeit pelnu ĻOTI daudz, kad aizbraukšu uz Lv, nokārtošu tiesības, nopirkšu tādu un tādu auto (kaut kādu tur BMW modeli nosauca :D ) - tiesa piebilst, ka vakarā pēc darba kājas ir vienās asiņu tulznās, ceļgalus nejūt, naktī nevar aizmigt no pārguruma..., jā viņš strādā melno darbu, lielās un lepojās ar savu algu, bet jautājums - kādēļ?!? Tas cilvēks šeit Latvijā dzīvojot, savos laukos neko citu par vecākiem-alkoholiķiem nav redzējis, bērnība nodzīvota aukstumā, pusbadā - kā jau liela daļa lauku sādžās. Un darba jau laukos pa lielam nav. Un tagad viņš tiek pie drusku vairāk naudas, lai cik smagi arī tā nāktu, un protams, viņš īstenos savus dažus mazos sapnīšus, par kuriem visu dzīvi ir atļāvies tikai sapņot. Turklāt nekā cita jau viņam nav ar ko viņš varētu lepoties...

Un otrs - pretējais stāsts ir par to, ka draudzene jau n-tos gadus dzīvo Amerikā, aizbrauca studēt, un palika tur, strādā bankā, pelna ļoti labu naudu, bet, kad viņa atbrauc šurp, no viņas ne reizi nedzirdēsi, "man ir tas, tas un tas", "biju tur, tur un tur", u.tml., jo viņai šeit Latvijā palikušajiem tuviniekiem, ģimenes locekļiem ir veiksmīgi uzņēmumi, uzceltas mājas, labi auto, daudz ceļo, un tas viss viņai ar varētu būt šeit, bet viņa ir izvēlējusies,ko citu. Dzīvi tur, un šoreiz tā izvēle nav balstīta uz finansiāliem mērķiem.

Tā, kā nevar visur un vienmēr vilkt vienlīdzības zīmi...
18.09.2012 20:59 |

Reitings 646
Reģ: 05.03.2011
Favel: manā gadījumā,es runāju par savu-vienu no labākajām draudzenēm. un viņa tiešām, pati atzīst, ka beidzot saprot, ka UK esot viņa bija iesūnējusi. atbraucot uz tejieni daudz izklaides un jautrības,dzīvesprieks utt. jo tur strādā un strādā, kā zirgs un ikdiena ir savādāka, jo nav tik tuvi draugi un ģimene apkārt.
18.09.2012 21:01 |

Reitings 6531
Reģ: 18.08.2010
emmanuelle-kadu laiku es padzivot varetu siltas zemes,ka tur kur tu dzivo,bet ne visu muzhu. :)
18.09.2012 21:07 |

Reitings 8968
Man pietrukst vecaki, mans trusis, rudens, forsas eestuves, normali klubi, forsi veikali..
Parejais pie pakalas :D
Es gribetu kadreiz atkal dzivot lv, bet savu laiku, laj veidotu vismaz kaut kadu karjeru, esmu palaidusi garaam, par to gan zeel man..
18.09.2012 21:09 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Sūkstīšanās par aizbraucējiem izklausās pēc skaudības.
Ja šie stāsta, ka labi iet, ka bija tur aizbraukuši, to redzējuši, to nopirkuši, tātad plātās. Bet gribās taču cilvēkam dalīties priekā! Vienalga- vai te vai svešumā dzīvojot.
Ja stāsta īsi, lakoniski, lai neizklausītos pēc lielīšanās, tad mājās palicēji laimīgi nospriež, nu ja, sūdīgi iet, izgāzās plāns lielu naudu dabūt, pigu dabūja. Tā šiem vajag.
Ja atbraucējs- kas ir diezgan normāli un dabiski- stāsta par dzīvi svešumā, salīdzina turieni ar šejieni, tad vietējie uzmet lūpu- a kā, pie mums vai tad nav vislabāk?
Vienalga, ko braucēji darītu vai nedarītu, viss jau a priori ir slikti, nicināmi.
Man neskauž aizbraucēju panākumi un neiepriecina viņu neveiksmes.
18.09.2012 21:11 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits