sveikas! nesen rakstīju ka gribu iegādāties trusi. bet ir sanācis tā ka man nav trusis bet iegādājos jūrascūciņu. viņa ir tik foršiņa un tā, bet man radās jautājums no jūsu pieredzes(kurām tada ir)
tas ir normāli ka viņa gandrīz visu laiku kko ēd? tad burkānus, tad sienu, tad barību, visu laiku, ta liekas ka viņa ēd no uztraukuma. un cik ātri tādi dzīvnieciņi pierod pie jauna saimnieka? tgd ir galīgi bailīga, bēg, slēpjas.
jūras cūka mna bija 3 gadi...un visu laiku bija tāda bailīga..liels mīnuss ir tas,ka tās cūkas smird. pat tīrot krātiņu vienmēr bija tā smaka tāda..
kāpēc cilvēkiem patīk zvēri,kurus nevar samīļot?
Ja dzīvnieciņš neēstu, tad būtu jāsatraucās.
Cik viņa Tev liela - maziņa vai jau pieaugušu paņēmi? Bailīgumu var novērst tikai pieradinot pie sevis, aiztiekot, ņemot rokās utml, protams, ja pieaugusi, tad diezvai varēs ieradināt citādi.
nezinu smaku pagaidam nejutu. cik palasiju interneta tad vinas esot miligas, kad pierod tad patik klepi sedet, un laujas nakt rokas.
kāpēc cilvēkiem patīk zvēri,kurus nevar samīļot?
man patik, bet ta ka man otrā mājā jau ir taksis kurs ir ists milumins, velejos sev tadu dzivniecinu. kaķi man tiesam nepatik, un suni negribu turet centra dzivokli.
womankind vinai ir 8 menesi, bet izaugusi diezgan liela. sodien gan ir tikai tresa diena ka vina pie manim. censos nemt rokas bet raujas ara. visadi pie vinas pielienu :D nesanak!
pirmās dienās būs tā,kamēr viņa pieradīs utt.
tu jau droši vien zini tās cūciņu barošanas nianses,kas saistītas ar c vit?
8 mēneši ir diezgan daudz, būs vajadzīgs vairāk laika,lai pieradinātu pie rokām.
Jūras cūciņas ir ļoti mīlīgas un pilnīgi droši var ņemt klēpī un manejā pat ar kaķi drudzējās, gulēja viņam kažokā :) Drošvien, ja nebūtu tā īpatnēja smarža no būra, man vēl tagad kāda būtu :) Bet laižot brīvā dabā izskrieties, jāuzmana no suņiem....
Jo tu ar viņu vairāk čubināsies, jo viņa drošāka kļūs. Atpazīs tavu balsi un atbildēs tev ( nu savā valodā). Viņa ēd arī savus izkārnijumus, jo tur ir kkas, kas viņai vajadzīgs. Palasi vairāk info netā.
Kāpēc gan jūras cūciņu nevarētu samīļot?
Ar sauso barību neieteiktu aizrauties.Man gan bija trusis, bet arī grauzējs-nav sāta sajūta.Viņš apēd to sauso barību, tu uzreiz pieber klāt.Man vet ārsts teica, ka ar sauso barību vispār daudz ko aizrauties labi nav, jo rodas aptaukošanās problēmas (kā manā gadījumā) utt.
Sienam un ūdenim gan vienmēr ir jābūt.Un ar svaigu pārtiku jāuzmanās, jo var uzpūsties puncis.
manējā arī daudz ēd. TAs bailīgums jau atkarīgs no pašas cūciņas, jo manējā tāda droša jau no sākuma. patīk pa klēpi dzīvoties, toties paziņām tāda kuru pat rokās nevar noturēt.
3 dienas domāju ir par maz, lai viņa pierastu. turi varbūt būri vaļā. varbūt pašai patiks. ja viņa pirms tam nekad bija tiksui brīvībā, tad viņu būs sarežģīti pie tā pieradināt un vsi vsp pieradināsi. noliec barību viņai , teiksim, burkānu ārpus būra, bet pietiekoši lielā attālumā no tevis. un, ja viņa izlien, nebāzies uzreiz virsū