Latvija

Reitings 473
Reģ: 16.07.2012
Sveikas, dāmas! :) (arī kungi ;D)
Strādāju pie neliela projektiņa, kura mērķis ir ārzemniekiem no daudzām dažādām valstīm prezentēt un parādīt Latviju.
Tāpēc vēršo pie Jums, jo man pašai jau ideju sāk trūkt. Ko Jūs noteikti gribētu pastāstīt par Latviju ārzemniekiem? Kādi kultūras vai savādāki pasākumi, kaut kas īpašs, ko noteikti vajadzētu pieminēt?
Video ir plānots ~10 minūtes garš. Dziesmu svētki jau ir iekļauti.
17.09.2012 17:24 |

Reitings 473
Mērķauditorija ir līdz 20 gadus jauni cilvēki no dažādām Eiropas savienības valstīm, to tiešām aizmirsu pieminēt.
No jūsu nosauktajiem piemēriem prezentācijas materiālos jau atrodas kapu svētki, Rīgas arhitektūra, ASV izbrīns par Latvijas uzvaru Olimpiskajās spēlēs, dažādi foto no Latvijas pilīm un muižām, bet bez aprakstiem, izcilākie dabas pieminekļi.

Mērķis ir tāds, lai viņiem būtu pašiem interese uzzināt, kas musm Latvijā tāds ir. Kaut kas jautrs, interesants, neparasts, jocīgs. Kas pie mums notiek un ko mēs darām, vairāk tādas mūslaiku tradīcijas un latviešu starpā pieņemtais.
Domāju pastāstīt arī par kādiem ikgadējiem pasākumiem, festivāliem, koncertiem. Kādus lielākā mēroga pasākumus jūs varētu nosaukt? Kā jau teicu, Dziesmu svētki bija pirmais, ko pievienoju, ir arī pieminēts fakts, ka notiek Jaunais Vilnis un Positivus.
Es mēģinu veidot tādu visaptverošu prezentāciju, neiedziļinoties sīkumos, jo zinu, kā ir klausīties sev neinteresējošas un ne-aktuālas lietas svešvalodā. :D
17.09.2012 20:05 |

Reitings 473
^
17.09.2012 20:17 |

Reitings 1319
Reģ: 11.10.2009
Šo piektdien runāju ar vienu igauņu meiteni par valodu līdzībām, kas nezināja, ka esmu no Latvijas, runājām, ka, piemēram, igauņu valoda ir līdzīga somu, un tad viņa ļoti pārliecināti saka "Zinu, ka latviešu un lietuviešu valodas ir ļoti līdzīgas krievu valodai". Tad nu man nācās teikt, ka esmu no Latvijas un neko viņa nezin :D

Tas tā atkāpītei, bet prezentācijā noteikti iekļauj par tradicionālajiem ēdieniem, svētkiem(piemēram, zinu, ka citās ES valstīs Lieldienās nekrāso olas ar sīpolu mizām, netaisa cīņas ar tām).
17.09.2012 20:20 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Mērķis ir tāds, lai viņiem būtu pašiem interese uzzināt, kas musm Latvijā tāds ir. Kaut kas jautrs, interesants, neparasts, jocīgs. Kas pie mums notiek un ko mēs darām, vairāk tādas mūslaiku tradīcijas un latviešu starpā pieņemtais.

Vēsture interesē ne tikai vecākiem cilvēkiem. Man ir 19 un es daudz labāk klausītos par Baltijas ceļu u.tml. nekā par Positivus. :D Bet nu, protams, tev labāk zināt to auditoriju. :)

Domāju pastāstīt arī par kādiem ikgadējiem pasākumiem, festivāliem, koncertiem. Kādus lielākā mēroga pasākumus jūs varētu nosaukt? Kā jau teicu, Dziesmu svētki bija pirmais, ko pievienoju, ir arī pieminēts fakts, ka notiek Jaunais Vilnis un Positivus.

Nezinu, vai citās valstīs kaut kas tāds notiek - ja notiek, tad jau laikam manis pieminētie nederēs. Bet nāk prātā Baltā nakts, Piena, maizes un medus svētki (ar piena paku laivu regatēm - tās laivas izskatās forši). Ja liek bildes, tad man ļoti patīk, kā izskatās lāpu gājieni Lāčplēša dienā un 18. novembrī.
17.09.2012 20:20 |

Reitings 4258
Varbūt kādu informāciju par pasākumiem u.tml. atradīsi šeit http://www.liveriga.com/lv/
17.09.2012 20:23 |

Reitings 1319
Reģ: 11.10.2009
Kā arī, ka mums ir pierasts, ejot ciemos, atnest kādu dāvaniņu/šokolādīti/vīnu/ziedus- daudzās citās valstīs to nedara. Un, ja kāds no ārzemju puišiem grasās iet uz randiņu ar latviešu meiteni, piekodini, lai ierodas ar ziediem, jo (vismaz es) to uzskatu par jauku un patīkamu žestu...nu kaut kā tā :D

Reitings 473
Ja runātu par vēsturi, tad prezentācijai vajadzētu daudz vairāk laika, jo no virspusējiem stāstiņiem par Latvijas vēsturi, piemēram, Baltijas ceļu, ļoti grūti to ir ārzemniekiem saprast, kas tas vispār tāds ir un kāpēc to vajag. Tā kā video garums ir ierobežots, tad vēsturi iekļaušu minimāli, ne tikai aiz tā, ka vēsture neinteresēs. Bet ja pieminēs pasākumus, tad vienkārši kā faktu, vēsturiskiem faktiem tas, manuprāt, nederēs..

Reitings 4258
Tad vēl mani absolūti neinteresē, bet zinu, ka daudziem patīk smilšu un ledus skulptūru pasākumi. No tiem arī var pielikt kādas bildes.
17.09.2012 20:24 |

10 gadi
Reitings 1660
Reģ: 29.01.2009
Liepājas karaostas cietums (ASV Ghost hunters apciemojums un atzīšana par vienu no šausminošākajām vietām) :-D

Pasaulē dārgākais tilts :-D Jauniešiem gan laikam nebūs īpaši aktuāli.

Jūrmala, piem., Liepājas pludmale ar kaitotājiem - iespējamā atpūtas vieta jauniešiem

Folkklubs Ala - fonā skan Iļģi un Skyforger - iespēja patusēt latviskā garā

Lido - kas tā par atpūtu bez nacionāliem gardumiem

Sigulda - prezentējam slēpošanu/snovošanu/pirtī iešanu ziemā un rodeļus vasarā

Aerodium - pirmais Eiropā

Katrā ziņā, ja mērķauditorija ir jaunieši, tad visas iespējamās izklaides, kas LV pieejamas.
17.09.2012 21:25 |

Reitings 473
Paldies, Laila, vēl nedzirdētas idejas! :)
17.09.2012 22:25 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits