uz ko ietaupat?

Reitings 2133
Reģ: 09.05.2011
Nu arī man ir pienāci taupīšanas laiks.Esmu secinājusi,ka nevajag staigāt pa veikaliem.Ne pārtikas ne drēbju.Pirkt tikai pašu visnepieceiešamāko,var iztikt bez tusiņiem un pasēdēšanām ar draugiem .Bet no viena gan es neatteikšos.No savas dzimšanas dienas svinēšanas!
13.09.2012 16:17 |

Reitings 1475
Reģ: 05.01.2010
Ir tāds teiciens - ka sieviete skaistā kleitā nevar nosalt. Es varētu sagrozīt to tā, ka skaistā kleitā nevar nomirt badā :D

Es atkal nevaru saprast, kā var gribēt pirkt našķus un visādās tādas lietas, jo tas nav ilgtermiņa ieguldījums. Apēdīsi un viss. Bet ja nopērku, piemēram, zābakus man visu ziemu būs silti. Tāpat zinu, ka veikals būs vaļā arī nākošā mēnesī un to, kas kārojas nopirkšu pēc tam, ja ir jāizvēlas.
13.09.2012 16:51 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Alkoholu lietoju samērā reti, nepērku visādus mēslus, vienmēr apskatos, ko varētu dabūt par atlaidēm, necenšos katru mēnesi pirkt drēbes, jo tas nemaz īsti nav vajadzīgs (tā ir mana atkarība, ko cenšos nonāvēt). Neeju veikalā tikai "lai apskatītos", eju ar konkrētu mērķi, ja vēl kādai precei ir atlaide, tad, protams, iegādājos, bet tā strikti ievēroju savu vajadzību sarakstu, nošķirot to no mantām, kuras vajadzētu, bet bez kurām varētu iztikt. Esmu budžeta meistare :D
13.09.2012 16:51 |

Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
priori, nemelo, ja? Es redzēju, kā Tu tusējies :D :D :D

Es ne uz ko netaupu..es vienkārši neizjūtu nepieciešamību pēc n-tajiem kurpju pāriem, somām, drēbēm..līdz ar to ļoti sanāk "ietaupīt" :D Bez pasēdēšanām un garšīgiem ēdieniem gan es nevarētu iztikt :D
13.09.2012 16:52 |

Reitings 83
Reģ: 13.09.2012
Nedrīkst taupīt, ja gribi saglabāt savu īpašo statusu pārējo acīs! Vajag demonstrēt, cik labi Tu dzīvo, cik smalki ēd un, kādās labās drēbēs staigā. Ja sāksi rādīt, ka taupi, neviens Tevi vairs neuzlūkos kā izsmalcinātu dāmu.
13.09.2012 16:58 |

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
apģērbu eju pirkt,kad tiešām vajag, aizeju un zinu,ko meklēju, nevis karte rokā un cauri visiem veikaliem. Pārtika-ļoti skatos ko pirkt. Labāk no zemniekiem vai pati izaudzēju. pārtiku pērku tikai,tad kad vajag, bet maza rezervīte ir. Apavi labāk ādas kurpes,nevis made in china 3pāri
13.09.2012 17:03 |

Reitings 289
Reģ: 08.05.2012
Netaupu ne uz ko.
Drēbes pērku tad ja vajag un pieskaņoju, lai nav tā, ka pēc laiciņa jāmet ārā.
Izklaidēm netaupu, parasti uzsauc puisis.
Ēdienam netaupu, jo ēdu tā jau maz. Pērku visu ko gribās. Ietaupās uz saldumiem, jo tādus nelietoju.
Ietaupu arī uz kosmētiku, jo pērku nepieciešamo, kad produkts beidzās. Neko lieku nepērku.
13.09.2012 17:08 |

Reitings 794
Reģ: 13.09.2012
Sveiki!
Dotajā brīdī esmu sākusi taupīt pārtikas ziņā...dzīvoju uk un nedēļai aizgāja ar draugu kādi 60paundi....bieži vien tika sapirkti produkti kuri vēlāk tiek izmesti jo beidzās derīguma termiņš..ieejot veikalā šķita,ka vajag es taču apēdīšu,bet pa to nedēļu aizmirst,ka tāds vispār ir....tagad ļoti izvērtēju vai vajag tiešām un vai gatavošu kaut ko no tā!
13.09.2012 17:09 |

Reitings 610
Reģ: 24.07.2012
Pārtikas ziņā man ietaupīt sanāk,ja es apēdu to visu ko esmu nopirkusi un tikai tad atkal dodos uz veikalu pēc jaunas paikas, nevis kad man kaut ko sakārojas, tad tik skrienu uz veikalu. Protams,ne vienmēr sanāk pārvarēt kārdinājumu, ja tas ko gribas mājās nav.

Uz pīpēšanu pagaidām ietaupās nauda, bet kad būšu Rīgā atkal, tad vairāk gan jau neietaupīsies. :D
13.09.2012 17:14 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Hiacinte Burkaa-es atkal domaaju ,ka to "statusu citu aciis" labaak var saglabaat ar labu sejas aadu ,zobiem ,matiem un paareejo,nevis to skaisto kleitu un izbirusiem zobiem!:D
Man arii , zinaamaa meeraa, taupiisanas laiks!Es nekad netaupu uz eedienu,bet arii neesmu izskeerdiiga!Nopeerku labu eedienu un arii apeedu!
Esmu ieveerojusi,ka loti daudz ietaupu uz dreebeem,apaviem!Es noteikti pirksu vienus labus apavus,bet tie buus aadas!Taapat arii dzemperiisi,bluuzes utt-vienmeer skatos ieksaa sastaavu!Jo labaaka kvalitaate dreebei ,jo labaak izskataas peec mazgaasanas!Mazgaaju visas savas dreebes ar rokaam!
Man noteikti ir millionaara domaasanas veids!:)
13.09.2012 17:16 |

Reitings 27
Reģ: 23.02.2009
Vienīgais, uz kā sanāk ietaupīt ir skaistumkopšanas procedūras- vienmērīgi nokrāsot matus un uztaisīt manikīru-pedikīru, kas tikpat kā neatšķiras no salonā veiktā, esmu iemācijusies laika gaitā.
13.09.2012 17:22 |

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
apģērbs, kosmētika u.c. sekundāras lietas nekad neizkonkurēs normālas pusdienas vai vakariņas:P bet cenšos taupīt uz visu, t.i., ja aktuāls kāds apģērba gabals, piemēram, pašlaik rudenim vējjaka, tad noskatīju atverskapi.lv vienu pa 10ls, pārtiku arī uz akciju. nu tā... arī īpaši netusējos, bet ja tusējos, tad ar mēru. nekad bārā neatstātu vairāk par 10ls.
13.09.2012 17:26 |

Reitings 946
Reģ: 24.04.2010
Taupu uz pārtiku ( cenšos nepirkt našķus, skatos, cik kas maksā un ņemu lētāko), samērā reti pērku kosmētiku, jo izlietoju to, kas ir. Piemēram, man plauktā nav 5 dušas želejas, bet viena. Kad tā beigsies, nopirkšu citu. Ar dekoratīvo vispār nav problēmu- tā pietiek ilgam laikam.
Drēbes- tikai to, ko tiešām, vajag. Bet tad kvalitatīvu.

Nelietoju alko, nesmēķēju- arī tur nauda ietaupīta.
Tusiņi- ļoti reti.
13.09.2012 17:26 |

Reitings 16208
Mums matu kraasosana un griezsana maksaa kaadus 150$(veel nenogrieza taa ,kaa veeleejos...)Es noteikti ietaupu uz to,ka visu daru maajaas pati!Es vienmeer saku viiram ,ka vinam loti paveicies ar mani taadaa zinaa,ka neeju pie aarstiem-tikai pie dentista!:)Aarsti mums tiesaam daargi!Neko daudz neesi pateicis un stunda jau pagaajusi un naudina aizgaajusi!:D
13.09.2012 17:30 |

Reitings 2728
Es tikai mācos taupīt (t.i. nedzīvot pāri saviem līdzekļiem). Uz pārtikas veikalu eju ar sarakstu - tā atkrīt klaiņošana gar plauktiem un akcijas produktu kraušana groziņā un pēcākā maisiņa nešana uz atkritumiem, jo viss netiek apēsts un sabojājas. Ejam 6dienās uz Centrāltirgu - pērkam gaļu/zivis nedēļai un augļus, kas tur ir krietni izdevīgākās cenās!

Apģērbu veikalos neesmu bijusi kādus 2 mēnešus un izvairos tajos iegriezties.
Izrādās, ka skapjos ir tīri labas, bet aizmirstas lietas gan no apģērba, gan apaviem.

Kopjošo kosmētiku 90% pērku no iherb.com, jo man svarīga 'zaļāka' dzīvošana un vienlaikus arī gribu nepārmaksāt par šiem produktiem.

Nagus kopju un lakoju pati, spalvu izraustu pati, matus krāsoju savā lauku ciemā pa 6Ls, sejas ādu pati rūpīgi kopju un ādai ir ļoti labs stāvoklis.

Kaut kā tā mēģinu pietaupīt un vienlaikus domāt, kā lai nopelnu vairāk! :)
13.09.2012 17:31 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
eediens tiek pirkts 1x nedeeljaa peec saraksta, spontaano meeslu pirkshana neeksistee, nieku pirkshana nepastaav (man nav ne atsleegu piekarinju, ne vairaak par 2 matu gumijaam utt, jo man tie liekaas pilniibaa nevajadziigi), skaistumkopshanas un higeenas preces peerku megalielajos iepakojumos, apgeerbu peerku 2x gadaa,tehnika, meebeles utt noluukoju internetaa, tad ar addonu paliidziibu atrodu, kur leetaakais un pasuutu turpat caur netu. tas nav taupiishanas noluukos, bet gan man liekaas mulkjiigi pusi briivaa laika pavadiit pa veikaliem un ietaupaas pie reizes lielas summas.
13.09.2012 17:31 |

Reitings 308
Reģ: 10.05.2012
Par skaistām lietām nekad neskopošos - šmotkas un smaržas :) Ietaupu uz ēdienu, jo man kā meitenei daudz nevajag rīt. Ja kādreiz sanāk, ka sagribas našķus, aiziet tiešām padaudz naudiņas galīgi neveselīgos, nevērtīgos produktos! Vispār es varu iztērēt praktiski visu naudu drēbēm un man talāk ir pilnīgi vienalga - visās citās jomās varu knapināties un vilkt ar pavisam mazāk summām. Nekad neapmeklēju salonus - rokas no īstās vietas aug, lai prastu uztaisīt manikīru, pedikīru, nokrāsot matus. Vēl forša lieta ir draugu, paziņu ballītes - ko tik garšīgu ciemos nevar paēst un iedzert :D
13.09.2012 17:34 |

Reitings 556
Reģ: 13.09.2011
Esmu izšķērdības kalngals. Parasti nauda paliek Narvesenos, Statoilos, Drogās, kur galvenokārt pērku tikai niekus - žurnāli, kafijas, šokolādītes. Kā jau minēja viena meitene, man plauktā stāv 5 dušas želejas un tikpat body losjoni. Nagulakas arī pērku bezjēgā, gandrīz katru reizi ieejot Drogās. Par kurpēm jau sen esmu aizmirsusi - ja katru mēnesi nenopērku vismaz 2 jaunus apavu pārus, ar mani ir cauri.
Pārtikas veikalā ar mani vnk ir bezpriģels - grozā iekšā lido viss iespējamais.
Jāiet ārstēties :(
13.09.2012 17:52 |

Reitings 4129
Es neapmeklēju nevienu skaistumkopšanas procedūru- ietaupās milzu nauda. :) Tiesa to notērēju apģērbā un kosmētikā, kuru ne vienmēr vajag, kā gan savādāk sevi iepriecināt. :)
13.09.2012 17:54 |

Reitings 16208
Man atminaa ,ka taada esmu bijusi arii tad ,kad bija veel tie 18g.Atceros ,ka omiite suutija man dreebes no Vaacijas!Vienmeer bijusas maajas dreebes un "izejamaas dreebes"!Tas veel palicis no veciem laikiem ,kad vienmeer paargeerbjos maajaas!
Amerikaani ir diezgan izskeerdiigi uz eedienu!Piemeeram ,riisi paliek paari no vakarinaam...jaamet aaraa,jo tie tacu maksaa kapeikas!Es noteikti izmantosu naakosaa dienaa -liksu klaat kaut kur atkal un apeediisu!:)
13.09.2012 17:59 |

Reitings 2569
Reģ: 16.07.2012
Es tagad ekselī pierakstu pilnīgi visu, līdz mazākajam sīkumam visus pirkumus un tad arī redzu, kur tā nauda pazūd, attiecīgi tās lietas arī cenšos ierobežot.
13.09.2012 18:00 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits