Mazuli uz ielas

Reitings 218
Reģ: 10.08.2012
Ko jus domajat par so jauno akciju? "Mazuli uz ielas"

file:///C:/Users/Lucien%20van%20der%20Rijt/Desktop/ngm_280670879.jpg
13.09.2012 14:27 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
zilbuliite, vispār jau tieši to es arī teicu (un paskaidroju otrajā komentārā sīkāk). Pie tam, piedzemdēt un nodot adopcijai to arī nozīmē, ka nodot maziņu, nevis piedzemdēt, padzīvot pāris gadus un TAD nodot adopcijai.
13.09.2012 16:12 |

Reitings 10333
Reģ: 21.07.2011
Ja tie 15 gadīgie ir informēti par dažādām kontracepcijas metodēm, tad, lūdzu, lai ņemas pa labi un pa kreisi kā mazi eži, bet ja ne, tad lai tur kājas saspiestas.
Šo akciju neatbalstu, jo šāda izvēle katras pašas ziņā, un nedomāju, ka kādai sievietei aborts ir izprieca, tomēr, ja izšķiras par šo izvēli, tad tam ir savs noteikts pamatojums, nevis tāpat prieka pēc, un nav nepieciešams vēl vairāk to visu bāzt acīs. Ļoti labs arguments bija par māmiņām, kuras ir vēlējušās mazos un ir bijis spontānais aborts. Es pat nevaru iedomāties kā jūtas viņas.
Vairāk skolās ir jāievieš veselības mācība un jāstāsta par izsargāšanās metodēm. Piemēram, mums vidusskolā bija atsevišķa stunda par izsargāšanos no nevēlamas grūtniecības, pat prezervatīvs koka draudziņam bija jāvelk, jā, smieklīgi(visi ķiķināja), bet tajā pašā laikā cilvēks aizdomājas pirms liekas gultā.
13.09.2012 16:13 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Pievakare, Tu nē - Tev noteikti nav bijusi saskare ar alkaholismu vai narkomāniju slimojošiem cilvēkiem ģimenē, draugu vai paziņu lokā, bet sieviete, kurai vīrs ir alkaholiķis noteikti kaut ko būs dzirdējusi par šādu līdzatkarīgo biedrību. Jā, saņemties varbūt ir grūti, bet ja mīli sevi un savus bērnus un nespēj vairs to paciest, neredzi labākus variantus.... Bet īstenībā Tu jau runā vispārīgi - no abortiem līdz kā saņemties. ČAU!

Tieši tev tādi vispārīgi secinājumi par to, ar ko es esmu vai ar ko neesmu sastapusies.

Gimenes, kuras nevar tikt pie bernina, gaida rinda uz tikko dzimusajiem berniniem un audzugimene noteikti nav salidzinama ar bernu namu.

Labi, vai tu pati esi adoptēta? Vai tu zini, kā tas cilvēks jūtas? Ja tu nezini, ja tev nav superpozitīva attieksme pašai uz savas ādas, kā tu vari ieteikt citiem (viņiem negribot bērnus) dzemdēt un tad atdot adopcijai? Tas ir daudz, daudz, daudz nežēlīgāk par abortu.
13.09.2012 16:14 |

Reitings 2487
Reģ: 24.04.2012
bet sieviete, kurai vīrs ir alkaholiķis noteikti kaut ko būs dzirdējusi par šādu līdzatkarīgo biedrību.

ir uz planētas arī cilvēki,kas dzīvo laukos, mazpilsētās un kuriem jau tā ir čābīgi ar finansēm un viņiem nav internetu..un šis alkoholiķis ir vienīagsi,kas pelna...
jā..tādi pastāv...tad labāk iet ar visiem bērniem, dzīvot uz ielas,kad nav ne kripatasko mutē bāzt viņiem? bet ka tik prom? gribu redzēt to māti,kas necietīs to sišanu pret sevi,lai tikai viņa bērni būtu paēduši. parādīet man to māti,kas aizies prom, un izarus pēdējo kumosu bērnam no zobiem,un necietīs to sišanu bērnu dēļ...tāpēc daudzas sievietes paliek pie tādiem izdzimteņiem...mazpilsētās darba nav sievietēm.
okej..Rīgā iespējams tas ir reālāk, bet ir arī citas vietas LV..
13.09.2012 16:14 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
*
superpozitīva attieksme

superpozitīva pieredze
13.09.2012 16:15 |

Reitings 2487
kā tad rodas tie lielie bērni bērnunamos? pēkšņi vecākiem tos mazos vairs nevajadzēja? un viņi netīšām izauga?
ja būtu tā garantija,ka tie mazie visi tiks paņemti..okej..

Reitings 6531
Reģ: 18.08.2010
Lou tu laikam nezini,kadi cilveki iznak no bernu namiem pec tam? Tikai retais ir normali dzivotspejigs,parejie ir vnk norakstami un degradejusies,kas talak par zagsanu neredz.

zilbuliite nu tadam matem ar vajadzetu pa tafeli sadot,lv tas vel nav tik traki(domaju salidzinot ar citam vietam),bet,piemeram,UK arprats,kas daras. Es nesaku,ka tagad berna klatbutne vispar nedrikst smekjet vai iedzert,bet tas ir atkarigs kaa to dara,bernu klatbutne vai kulturali vai ari pljeeguro lidz nemanjai.

Reitings 2487
Ja tie 15 gadīgie ir informēti par dažādām kontracepcijas metodēm, tad, lūdzu, lai ņemas pa labi un pa kreisi kā mazi eži, bet ja ne, tad lai tur kājas saspiestas.

:D 15 gadīgie ir zinoši vēl labāk par kontracepsiju mūsdienās,kā daži labi 50 gadnieki, bet kur ir rakstīts,ka kāda kontracepsijas metode ir 100%? kur ir garanstija tam?
13.09.2012 16:17 |

Reitings 2304
nazic, es jau teicu, ka zīdaiņus adoptē uzreiz, tādēļ es to minēju.
13.09.2012 16:18 |

Reitings 2304
Man šķiet, ka idiotam nekāda skola ar informācijas sniegšanu nepalīdzēs. Vismaz man šķiet, ka es šķirstot visādus "Sīrupus" jau pirms lekcijām skolā zināju, ka bez kontracepcijas nekāds sekss, īpaši jau ņemot vērā STS.
Jo tās lekcijas ir noklausījušies teju visi, taču man vēl pirms vairākiem gadiem nācās diskutēt ar 19 gadus vecu puisi kurš man centās iestāstīt, ka pārtrauktā metode ir uzticama (pat nezinu kā mēs sākām runāt par to) un kad es teicu, ka nē, nē un vēlreiz nē, tad viņš man, tolaik šķiet 16-17 gadus vecai teica, ka es neko nesaprotot, jo esmu nepieredzējusi un nemācīšu viņu par to, kā izsargāties. :D Ok, par visai inteliģentu es viņu nesauktu, bet nu arī par galīgi muļķi nē. Drīzāk tāds kā vairākums jauniešu. Godīgi sakot, es nebrīnītos, ja tādu "tīņu" ir daudz.

Reitings 2487
Mademoiselle! - kurā skolā tu mācījies,ka tev nepateica,ka pat prezervatīvs nav 100% drošs? man to pateica..

Reitings 362
Reģ: 29.01.2009
Pievakare - pec tava teikta sanak, ka nezeligi ir palikt dzivam un dzivot audzugimene un zeligi ir tikt nogalinatam?
Interesanta pieredze...
13.09.2012 16:19 |

Reitings 2304
zilbuliite, man jau šķiet, ka lielākā daļa bērnu tomēr nonāk bērnu namā vēlāk kā 5-6 gadu vecumā. Droši vien lielākā daļa vēl vēlāk. Būtu jauki kaut kur redzēt statistiku, bet nu tāds iespaids radies parasti lasot informāciju medijos un visādi citādi uzsūcot dzirdēto.
13.09.2012 16:21 |

Reitings 6531
Lou latvija adoptacija nav tada limeni,ka arvalstis

un ludzu nesmidiniet mani,ka 15gadnieki ir zinosi kontracepcijas lietas,skola veselibas maciba dizhi neko neizstasta,un kad es gaju skola,tad man bija vienu reizi meitenem un zeniem atseviskji,kur mums meitenem,izstastija praktiski par menesreizem. Nedomaju,ka kaut kas skolas ir mainijies,visi tikai joprojam runa,ka vajag macit par seksu.

Reitings 473
Reģ: 16.07.2012
Piekrītu zilbuliitei, ka tiešām, mātei bērni ir svarīgāki par viņu pašu. Un šīs sievietes tāpēc arī cieš- savu bērnu labā. Daudzām nav kur aiziet, nav neviena cita vai arī nevienam citam viņas nebūs vajadzīgas. Viņas ir gatavas panest sitienus, lai viņas bērniem būtu ko ēst. Bet ja pietiek tikai 3 bērniem, pati jau neēdīs kaltētas pieneņu saknes ziemā, lai varētu dzemdēt vēl ceturto.. Tad tā vairs nav dzīve. Labāk 4 nelaimīgi cilvēki nevis 5.

Reitings 2487
nazic - man pašai ir paziņa,kas sieviete būdama kurī istabā, abi ar veci pļēguro katru nedēļas nogali un (teikšu rupji) pisās tā,ka bērns pamostas..un paši ņerkst,ka bērns uzvedās,kā mažonis..
a,ko tad tu gribi? ko tad tas sīcis redz?
13.09.2012 16:22 |

Reitings 258
Reģ: 03.07.2012
Pievakare - tad atbildi tieši - Tu esi ar ko tādu saskārusies? Es saprotu, ka jā, Tu tik pārliecinoši raksti par manu vispārīgumu, vai arī es kļūdos?

zilbuliite - ja cilvēkam ir problēmas ar alkaholu, tad ir atkačalka, problēmas ar policiju, sociālie darbinieki, kuri redz, ka 4 bērnu tēvs dzer un sit māti, utt.
Un šie cilvēki - vienalga vai Rīgā vai Madonā, Rēzeknē IR informēti gan par motivācijas programmām, gan narkologiem, gan rehabilitācijas centriem, gan līdzatkarīgo atbalsta grupām un viņu pienākums ir informēt šos cilvēkus par šīm iespējām.
13.09.2012 16:22 |

Reitings 2304
nazic, es jau arī neteicu, ka visi tie 27 aborti dienā (kā minēts rakstā) nedrīkst tikt veikti, jo tad tiešām būtu pārprodukcija bērnu namos, taču vismaz kāda daļa...
Jo vismaz man tā Glābējsilīte šķiet kaut kas nu ļooooti pozitīvs un priecājos par katru bērnu, kas tur tomēr ir nonācis un pēc tam tika ģimenē, kur viņš tiešām bija gribēts, nevis kļūda vai neveiksme.
13.09.2012 16:24 |

Reitings 473
Reģ: 16.07.2012
Un vispār, kā vispār kāds var zināt to, ko grib un domā tas embrijs mātes vēderā? Viņš pat nedomā, jo vēl nav izaudzis tik tālu, lai viņa smadzenes būtu izveidojušās tik tālu, lai viņš domātu. Tad kas te ar tiem viņš gribēja dzīvot? Da kā jūs to zinat? Embrijs nav cilvēks apzinātā vecumā, kd saprot, ko grib, nav ko spriest pēc pieauguša cilvēka vēlmēm un gribas!

Reitings 6531
zilbuliite nu tadi gadijumi,protams,ir shausmigi un diemzel ta ir vairuma.

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)