Mazuli uz ielas

Reitings 218
Reģ: 10.08.2012
Ko jus domajat par so jauno akciju? "Mazuli uz ielas"

file:///C:/Users/Lucien%20van%20der%20Rijt/Desktop/ngm_280670879.jpg
13.09.2012 14:27 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Parfait, ko tu tur redzi? Pozitīvismu? Vai, cik jauki, ka aicina taisīt bērnus ģimenē, kur ir četri bērni un tēvs ir alkoholiķis, kurš vardarbīgi iespaido māti? Tieši tāda bija zīmīte. Ko rīkotāji gribēja pateikt ar šo konkrēto zīmīti? Veidojam bērnus, tas ir labi, pozitīvi, forši?
13.09.2012 15:37 |

Reitings 258
Reģ: 03.07.2012
zilbuliite, jā treknraksts ar lielajiem burtiem tiešām Tev nepalīdzēs nomierināt nervus. :)

Lai ātri nomierinātu savus nervus, talkā būs jāsauc sava iztēle un vizuāli tēli, jo tieši ar redzes palīdzību mēs saņemam lielāko informācijas daudzumu par apkārtējo pasauli. Zinātnieki apgalvo, ka labāko vizuālo tēlu kopums nervu nomierināšanai ir balta gaisma un ūdens. Apsēdies, normalizē elpošanu, aizver acis un iedomājies vēsu baltu ūdeni (baltu nevis caurspīdīgu). Iedomājies kā baltais ūdens no tavas galvas virsas sāk tecēt pa ķermeni uz leju. Baltā, vēsā ūdens straumītes skalo tavas acis, lūpas, krūtis un plecus. Jau pēc mirkļa baltais ūdens pārklāj visu tavu ķermeni … Izbaudi ūdens dāvāto vēsumu aptuveni 30 sekundes. Pēc tam stādies priekšā kā baltais ūdens lēni noplūst pa tavu ķermeni un aiztek nelielā bedrītē grīdā. Skaidri iztēlojies šo bedrīti, jo šajā brīdī tur aizplūst visi tavu uztraukumu iemesli un problēmas.

Dziļi ievelc elpu un atver acis.

13.09.2012 15:40 |

Reitings 473
Reģ: 16.07.2012
Tik tiešām, pat šajā diskusijā var manīt to, ka tā akcija neko labu nedod, tikai uzskatu un viedokļu sadursmes. Tad labāk reklamēt to, kāda laime ir bērniņš, nevis kāda nelaime ir atteikšanās no tā..
Kaut kas sirsnīgi pozitīvs daudz vairāk ietekmē sabiedrību nekā izteikti negatīvs. Katrā ziņā tēmā par abortiem par gribot nevar saskatīt neko pozitīvu, tāpēc šis nav gadījums un runa par to, kas ko kur saskata.

Reitings 1951
Reģ: 17.03.2009
Laila, bet kāda Tev no tā atšķirība ko cilvēki dara, kas tev dzīvē mainās no tā, ka sievietes taisa abortus.

10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
Es nesaku, ka 100 bērni alkoholiķu ģimenē ir labi. Ir runa par izsargāšanos un domāšanu PIRMS tas bērns ir ieņemts, nevis tad, kad jau par vēlu. Un jā, bērns IR pozitīvisms. Negatīvi var būt apstākļi, bet pats bērniņš ar savu ķermeni un dvēselīti pats par sevi nevar tikt nosaukts par negāciju. Un, jā, akcija IR neželīga,bet tieši tādai sociālai reklāmai ir arī jābūt! Un sociālas reklāmas mērkis ir, lai par to runātu un būtu diskusija sabiedribā nevis vienaldziba. Acīmredzot - mērķis sasniegts.

Reitings 6531
Reģ: 18.08.2010
nelasiju visus komentarus,bet tik cik dazhus izlasiju,jasaka ta,kads censas izdarit kko labu un atkal nav labi,ja centisies izpatikt visiem,tad nekad neko nevares izdarit,jo vienmer atradisies kads,kam attieciga lieta ir aizskarosha.
13.09.2012 15:42 |

Reitings 2487
Reģ: 24.04.2012
Laila - es nesmu vainīga, ka tu pagrāb kaut ko no citas diskusijas pat nepalasot kā tur īsti ir un ko kurš īsti teicis, bet kaut ko tilzu muldi tā sakarā,ko pat neesi noskaidrojusi..domāju,ka tev ir problēmas ar elementāru teksta lasīšanu.
ja gribi kaut ko man pateikt - saki par to,ko es esmu teikusi, nevis par to,ko nēesmu.:P
vienā komentārā es teicu,ka tev ir skaidas galvā..pakomentē šito,jo to es tiešām teicu. :D
13.09.2012 15:43 |

Reitings 473
Reģ: 16.07.2012
Kas šajā akcijā labs? Nu, kas?
Tagad visiem parādam, ka aborti ir slikti, nežēlīgi. Nu? Kas tur labs, rādīt to, kas ir slikts? Uzrakstam kāda cilvēka bēdu stāstu. Kas tajā labs?
Lasot dažus komentārus šķiet, ka tiešām sieviešu galvās valda tāds viedklis, ka tas tāds easy game- aizgāju, izgriezu, atnācu mājās.
13.09.2012 15:44 |

Reitings 2487
Ir runa par izsargāšanos

nosauc man kaut vienu 100% drošu izsargāšanās veidu.
tu vari izsargāties, un rūpīgi pie tā piedomāt, bet ja tas prezis plīsīs, tad plīsīs...tas nenozīmē,ka kāds neizsargājās...
nekas nav 100%.
13.09.2012 15:45 |

Reitings 6531
es zinu 100% izsargasanas veidu :D
13.09.2012 15:47 |

Reitings 2487
nazic - celibāts..jā..arī..
13.09.2012 15:47 |

10 gadi
Reitings 2563
Man šādas akcijas drīzāk izraisa tieši pretēju reakciju. Nepatīk, ka cenšas uzspiest savu ''pareizo'' viedokli. Katra sieviete pati ir tiesīga izlemt par šo izvēli - paturēt bērnu vai nē. Un nevienam citam tur nav nekādas daļas, ne arī tiesību viņu nosodīt.
13.09.2012 15:48 |

10 gadi
Reitings 5929
Nedarīt to vispār, ja nespēj pieņemt un atbildēt par risku, ar ko saistīta ir nodarbošanās ar seksu. Nekas šai dzivē nav 100%īgs, bet, ja alkoholiķu ģimenē ir 11 bērni, tad acimredzot problēma ir citur, nevis sliktā kontracepcijas līdzeklī... tur tāda vienkārsi vispār nav.

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Parfait, nopietni? Te jau trešo lapaspusi min vismaz piecus gadījumus (kontracepcija nenostrādā, spontānais aborts, izvarošana, bērns, kuram būs ļoti lielas veselības problēmas, grūtniecība, kas apdraud mātes veselību), kad aborts nav ieskaitāms kategorijā "bija jādomā pirms bērna ieņemšanas".

Šī sociālā kampaņa vairumam neliek aizdomāties par to, ka aborts ir slikts (katrā ziņā manas domas nav mainījušās un nekad neesmu bijusi pret abortiem), pilnīgi noteikti neliek aizdomāties, ka bērns ir laime un prieks, un ka tādus ir jārada. Jo tas ir negatīvi - negatīvi līķīši ar negatīvām zīmītēm, kas ļoti daudziem cilvēkiem var saistīties ar savu dzīvi un ne tiem labākajiem laikiem. Ja šīs kampaņas mērķis bija raisīt ap to konfliktus, ažiotāžu ap šīs instalācijas autori/veidotājiem - tad jā, mērķis sasniegts. Ja pievērst cilvēkus aizdomāties par to, ka bērns tas ir prieks, tā ir laime - mērķis nemaz nevar būt sasniegts, jo nevienam normālam cilvēkam līķis Vecrīgā nesaistīsies ar laimi.

Reitings 6531
nu ja biju to domajusi,vel jau var vecim uztaisit snjik snjak un nevares uztaisit mazos :D
13.09.2012 15:49 |

Reitings 258
Reģ: 03.07.2012
Pievakare - uzdevums: sievietei ir četri bērni un vīrs alkaholiķis, kurš viņu fiziski iespaido.
jautājums: kāda velna pēc viņa vēl ir ar šo vīrieti un taisa bērnus?

cubiana - būtībā jau Tev taisnība - nekas. Tomēr mani šī tēma aizskāra, man ir bijis spontānais aborts. Un es tomēr domāju, ka ja sieviete nevēlas bērnu - kāpēc ir jānodarbojas ar seksu bez prezervatīva? kāpēc ir jānodarbojas ar seksu tad, kad ir piemirsies iedzert OK? un kāpēc vispār ir jāriskē? Protams, protams, prezervatīvs var pārplīst, spirāle var nenostrādāt, var gadīties daudz kas, bet tie ir tikai 10% iespēja, ka paliksi stāvoklī. Neizsargājoties - iespēja ir vismaz par 80% lielāka. Ir taču atšķirība.

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Tas patieshaam labi noveersh uzmaniibu no taa, ka valsts pilniibaa neruupeejas par iedziivotaajiem, kas maksaa nodoklus. Un valsts iedziivotaaju daudzuma samaazinaashanaas nav abotri, bet izbraucoshaas gimenes un jaunie cilveeki, kuri citaasvalstiis dzemdee beernus, jo tur var atlauties vinjiem sniegt normaalu dziivi... ne taa kaa Latvijaa.
Te aciimredzami meegina aizmaaleet acis, lai nesaskatiitu probleemas ceeloni, bet tikai sekas. Latvijaa tas ir diezgan populaari - meeginaat noveerst sekas, nevis risinaat pashu probleemu un taas celonus.

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Esmu pret gluži vienkārši tādēļ, ka man līdz kaklam tā cīņa pret abortiem, bet man netraucē, tādēļ lai dara ko grib un savu viedokli katrs var izteikt.
Abortu tēma vienmēr tiek tik ļoti dramatizēta, kaut patiesībā viss ir vienkāršāk nekā tiek uzpūsts. Jā, tas nav nekas labs un pareizs, taču uzskatu, ka šādai iespējai jābūt un neviena ar smaidu uz sejas abortu neveic. Ja tomēr veic, tad tas ir empātijas trūkums, kas visticamāk izpaužas arī citās dzīves jomās, ne tikai pret savu nedzimušo bērnu un te jau jābūt citām akcijām, kas vispār aicina vairāk just līdzi - sev, saviem/svešiem bērniem, dzīvniekiem, apkārtējiem cilvēkiem un tā joprojām.
Tāpat arī, man ļoti līdz kaklam, ja nepārtraukti piemin to "citas sievietes gadiem ilgi nevar tikt pie bērna"... Nu, tas ir tāpat kā teikt, ka ar vēzi slims cilvēks nedrīkst vairs kontaktēties ar veseliem un tāpat arī piemēram, invalīds. Tavas problēmas ir tavas problēmas, kuras nekā neietekmē tā cita sieviete, kas izdarīja abortu.
Tas nav domāts tik nežēlīgi kā izklausās, taču tikai gribu piezīmēt, ka neauglīgās sievietes nebūt nav vienīgie cilvēki, kas šajā pasaulē cieš un vēl jo vairāk - viņām ir tā lieliskā iespēja adoptēt bērnu un ja jau viņas tā mīl tos, tad jāpriecājas par iespēju kādam sniegt to mīlestību, kuras viņam citādāk nebūtu bijis.
13.09.2012 15:50 |

Reitings 2487
nu ja biju to domajusi,vel jau var vecim uztaisit snjik snjak un nevares uztaisit mazos

jā..viens no veidiem..bet nezvai visi tīņi - mazgadīgie tētuki,skries uz vas(z?)ektomiju.
13.09.2012 15:51 |

Reitings 2051
Mans viedoklis lasāms šeit: http://www.draugiem.lv/user/149325/blog/?p=7879036
13.09.2012 15:53 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)