Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Kad viss pierastais apnicis

 
Reitings 99
Reģ: 05.06.2012
Sveiciens visām!

Noteikti daudzām no mums ir zināma situācija, kad ieslīgstam vienkāršajās ēdienu tradīcijās - kartupeļi visādās variācijās, rīsi, makaroni, pelmeņi, griķi.. Pienāk diena, kad neko no iepriekš minētā vairs negribās, drīzāk no tā jau nāk, atvainojos, vēmiens. Tad nu jautājums - ko jūs gatavojat? Ar ko atsvaidzināt savu ēdienkarti?
10.09.2012 13:19 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Velku ārā savu Rimi savākto recepšu mapīti un skatos ko vēlos, gatavoju, ko izvēlos :D
Tur ir atrodamas ļoti daudz neikdienišķas receptes vai citā skatā ierastie produkti
10.09.2012 13:23 |
 
Reitings 3216
Reģ: 12.01.2010
es pēdējā laikā daudz sautēju dārzeņus. dažādās kombinācijās, tāpēc garšo dažādi. un klāt piegriezta gaļa vai vistas fileja. tikai vajag sautējamo katlu, parastajā nesanāk.
10.09.2012 13:24 |
 
Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Pazīstama situācija, tikai draugs man neko tādu neparastu neēd, vsp. ļoti izvēlīgs ēdienos. Es parasti apmeklēju receptes.lv, kko tādu vienkāršāk gatavojamu atrodu un pagatavoju cāļa porciju :D
10.09.2012 13:33 |
 
Reitings 3216
Reģ: 12.01.2010
tad draugs lai taisa sev atsevišķi. izlaižat jūs te vīriešus :D
10.09.2012 13:35 |
 
Reitings 146
Reģ: 28.06.2012
Brokastīs lielākoties uztaisu kādu auzu pārslu putriņu ar žāvētiem augļiem. Bieži ēdu arī pārslas ar jogurtu.

Pusdienās darbā paņēmu kādus salātus. Ar salātiem taču var variēt - tie ir tik dažādi! Ja ir laiks - var mēģināt un mēģināt kko jaunu. Recepšu pilns i - nets.

Vakariņās - piena produkti(jogurts, kefīrs, paniņas, tīrkultūra) un sautēti dārzeņi. Šad un tad izšmorēju kādu vistiņu.


Nu, nekas dižš jau nav, bet tāda ir mana ēdienkarte. Visie tie makaroni un rīsi tikai rada smaguma sajūtu, neko vairāk.
10.09.2012 14:11 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Atsvaidzināšana notiek pēc sezonilitātes, teiksim pašlaik aktuāli ir cukini, baklažāni, jogurts, ļoti izjūtu, ka gribas pastiprināti olas ēst. Klausos savu organismu. Tāpat jūliju un augustu teju lielāko daļu aktīvi saldajā ēdām tikai arbūzus, tagad vairs ne, vairs nav labi, šogad ir ideāli izdevušies nektarīni un arī mazie bumbieri.
11.09.2012 19:18 |
 
Reitings 159
Reģ: 13.04.2012
Tagad man populārs kuskuss dažādās variācijās un gailenes. Kad sagribās ko citu, visbiežāk taisu dārzeņu biezzupas. Parasti eju uz Rimi un tur rodas idejas kaut kam jaunam.
11.09.2012 19:37 |
 
Reitings 1814
Reģ: 29.01.2009
Man arī šis jautājums nomoka! Parasti man fantāzija strādā uz visvisādiem saldajiem ēdieniem, bet kad vakariņas nāk tad neko citu kā tos griķus, rīsus makaronu nevaru izdomāt, vismaz lai būtu kaut kā dažādība parasti taisu visādas interesantas mērces! :)
11.09.2012 19:59 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
DIO-atkal mums liidziigi!Mums tagad viinogas-esmu aiznesusi uz darbu visiem koleegiem,vini smejaas-domaa,ka man maajaas viina dariitava!Man nav padevusaas viiges,bet kaimini atkal piedaavaa no sava daarza!
Taisu zupas-savaa gaumee!Receptes nekad neizmantoju-vienmeer taisu kaut ko jaunu,lieku klaat ,piemeram spinaatus ,saknu zupai,ieksaa veel tos "damplingus"...:)Es censos katru reizi varieet ,meeginaat veel kaut ko nebijusu,izmantojot to ,kas maajaas pasiem daarzaa!
Man iegarsojaas marineetas seeniites pie zupas-lieku klaat,kad zupa jau gatava-nekad nedomaaju ,ka vareetu garsot!Indiesi vienmeer liek klaat zupaam citronu,laimu!Es izmeeginaaju seeniites!:)
11.09.2012 20:02 |
 
10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Nu...tad es velku laukā savu kaudzīti ar ''Ievas virtuvēm'' un skatos, ko varētu tādu interesantu pagatavot :D Tur vienmēr atrodu vienkāršu un garšīgu ēdienu receptes. Skatos, protams, kas vairāk piemērots konkrētajam gadalaikam. Piemēram, visādus dārzeņu sautējumus un dažādus salātus skatos vasarā un rudens sākumā, kad pašai dārzā viss atrodams un nav jāizpērk puse dārzeņu nodaļas, lai pagatavotu ēdienu. Ar garšvielām arī eksperimentēju. :)
11.09.2012 20:11 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Emmanuelle, man kaut kā tieši šogad vīnogas nemaz neprasās, vīģes vīŗatēvam labas šogad, salātos patīk jaukt iekšā :)
Manam vīram dikti patīk citronu izspiest pie zupas, es šito nesaprotu, nu vienīgi , ja jūras velšu zupa, tad jā, bet viņš pie visām :)patriots. Es arī variēju ar zupām, man patīk savas receptes izdomāt, tā esmu atklājusi lielisku puravu zupu,oo drīz sāksies sezona puraviem...arī vistas zupu es taisu savādāk un visi ir sajūsmā par manu laša zupu :)
marinējumus es neizmantoju, bet tā vietā es dikti aizraujos ar garšaugiem, taisu savus mikšļus. :)
11.09.2012 20:13 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
DIO- Latvijaa nekad nespiedu citronu pie zupaam,likaas buus skaaba utt,bet viirs man iemaacija !Vispaar mes abi esam uz taadu improvizaaciju-nekad nav bijis taa ,ka ir neeedams:D
Mums sogad ir tik daudz tumso viinogu-es nevaru vairaak apeest ,kaa vienu kekaru vienaa reizee!Briinos ,ka vaaveres arii need-taa kaa ,ir tiesaam daudz!:)
Es loti daudz izmantoju visus zalumus-taadas garsvielas ,no pacinaam, vispaar nelieku klaat jau no tiem laikiem ,kad bija mazie "kiparini"!Atceros ,ka daktere teica-visu tikai , kas daarzaa aug...taa arii iegaajies:)!Neaizraujos ar melniem pipariem arii!
11.09.2012 20:24 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Emmanuelle, es arī tikai garšaugus izmantoju, un piparus arī izmantoju, bet tur es jaucu vairākus kopā un tad pie ēdiena griežu klāt, cita garša, samaltos gan nē, nepatīk... šeit ir tradīcijas tajā ziņā, kad garšvielas izkaltē, jauc kopā brīnumu lietas, arī puķes, vispār beigās sanāk unikālas smaržas un garšas :)
11.09.2012 20:35 |
 
Reitings 8968
Reģ: 29.01.2009
Sodien man akninas krejuma mercee :) ar varitiem kartupeliem..
Bet dievigs ediens ir vistas fileja sagriezta mazos gabalinos, apcepta, ar mascarpones sietu, drusku tomatu merci un pikantajiem pipariem.. Nezeliiga namma..
11.09.2012 20:41 |
 
Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
man arī šobrīd topā sautējumi, sēņu ēdieni, karstajā laikā bija aukstās zupas - skatos pēc sezonalitātes. Cenšos katru svētdienu izmēģināt ko jaunu!
11.09.2012 20:47 |
 
Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
citi dārzenņi, kas nav kartupeļi :D ļoti garšīgi ar apcepti patisonu un tad sautēti kopā ar sarkanajām pupiņām krējumā
13.09.2012 14:37 |
 
Reitings 289
Reģ: 08.05.2012
Gatavoju lazanju, kuskusu, dažādus salātus u.c ēdienus.
13.09.2012 14:39 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits