restorāns ,,Gan bei"

Reitings 518
Reģ: 11.12.2011
Pirms tam biju Can can picā, cili picā, viss super ūber kruta. Vakardien bijām Gan bei Spicē... nu pilnīgi trauma... man izbijušai lauku meitenei..viss tik oficiāli, gandrīz katru reizi kā paiet garām viesmīlis pajautā vai viss ir labi, vai garšo utt. man tas likās ļoti pārspīlēti, bet iespējams tas ir normāli. ā un vēl atnes pusslapjus dvielīšus pie zupas... īsti nezināju ko ar tiem iesāku un vēl tukšs šķivītis klāt zupai...hmm... man nemaz to nevajadzēja un neizmantoju....īsti nezinu kādu atbildi vēlos no Jums sagaidīt.
Laikam 1.reizi biju tā pa šiko ēdusi.
P.S. atstāju tur 2ls dzermanaudu, ceru, ka nebija par maz... tur visi izskatījās turīgi apmeklētāji.
Varbūt pārspīlēju, nezinu, bet jā, nekas līdz šim tāds nebija piedzīvots :) īsti nezinu vai tur vēl kādreiz gribētu ēst, jo man nepatīk, ka pret mani izturas kā pret bērnu.
02.09.2012 19:06 |

Reitings 147
Reģ: 28.08.2012
meksikanka, Tu gribi teikt, ka nekad ne ar ko neesi sākusi strādāt? Es esmu strādājusi par viesmīli, pārdevēju un cēlusi savu latiņu arvien augstāk, kamēr mācos par vecmāti. Cerams, ka Tev nenāksies pie manis dzemdēt savus bērnus.
03.09.2012 14:48 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
julenok, izlasi lūdzu kārtīgāk, esmu teikusi, ka man vienalga kā cilvēks sev pelna iztiku, jo jebkura profesija ir godpilna.. Es to teicu tai sakarā, ka redz meitenei jāatstāj dzeramnauda tikai tāpēc, ka viņa ir viesmīle. Un viņa iesmēj par klientiem, kas to neatstāj. Snobismu es tur saskatu daudz vairāk, nekā savos vārdos. Neuztver tik personiski

Sintij, to pašu pamanīju.. Nu ko, inteliģenti cilvēki jau var atļauties, viņai nav laika, viņai jāpaspēj izteikt savs superīgais viedoklis
03.09.2012 14:50 |

Reitings 11330
Lāsma, iemācies labāk lasīt, nevis ierēkt par klientiem, kas tev dzeramnaudu neatstāj. Un tu to latiņu esi pazeminājusi tagad, runādama par kaut kādiem maniem bērniem, kurus: a) tu nekad neredzēsi b) tev kā vecmātei visi bērni jāmīl, jo bērni nav atbildīgi par savu vecāku grēkiem..Nu tas tā, filozofiskās blēņas
03.09.2012 14:52 |

Reitings 147
Reģ: 28.08.2012
meksikanka, es vairs tur sen nestrādāju, es padalījos ar to, ko runā par tiem, kuri neatstāj dzeramnaudu un ja Tev būtu "mī un žē vienalga", tas Tevi nebūtu tik ļoti aizskāris un Tu tagad tik ļoti nesatrauktos.

Btw, es neesmu nekāda latviešu valodas skolotāja, man vienalga kāda citiem ir izglītība (pamata, vidējā, augstākā), bet izskatās, ka dažām labām vajadzētu tomēr iemācīties, ka pēc izsauksmēs vārdiem IR jāliek izsaukuma zīme vai tavā gadījumā vismaz komats.
03.09.2012 14:54 |

Reitings 11330
meksikanka, es vairs tur sen nestrādāju, es padalījos ar to, ko runā par tiem, kuri neatstāj dzeramnaudu un ja Tev būtu "mī un žē vienalga", tas Tevi nebūtu tik ļoti aizskāris un Tu tagad tik ļoti nesatrauktos.

Lāsma, par tevi jau var to pašu teikt. Es arī izteicos attiecībā uz tavu netaktisko komentāru, līdz ar to nepārmet man to, kas var būt attiecināms arī uz tevi.

Lāsma, jā, skolotāja tu neesi. Diemžēl. Un tagad vari sākt meklēt kļūdas manā tekstā, bet diezgan amizanti, ka cilvēks, kurš nemāk lasīt, pārmet otram pareizrakstības kļūdas. Kas tevi tā aizķēra? To, ka pret citiem iesmēj un par tevi nedrīkst? Neviens arī to nedarīja, bet te laikam jāpiemin sakāmvārds par baļķi savā paša acī.
03.09.2012 15:03 |

10 gadi
Reitings 2587
Reģ: 07.03.2011
Cenšos gan atstāt dzeramnaudu, taču ļoti nepatīk man uzstādījums "vienmēr" (tas izraisa tieši pretreakciju). Es uzskatu, ka dzeramnauda ir jānopelna, nevis jāuzskata par pienākumu saņemt. Un, ja šoreiz tās nav, labāk nākamreiz strādā cītīgāk, nevis uzreiz apsmej cilvēku. Tāpat tā tiek atstāta par ēdienu (ja oficianti ir godīgi, viņi padalās ar pavāriem), sorry, ja ēdiens nav sanācis, nedod Die's, atnests nepareizs utt. Restorāni ir cita kategorija, taču parastās ēstuvēs reizēm roka neceļas par tādu apkalpošanu.
03.09.2012 15:08 |

Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
Di'va- tā ir pieņemts pārsvarā visos restorānos.
ja ir ļoti laba apkalpošana, smaidīgi forši cilvēki, es atstāju dzeramnaudu.
03.09.2012 17:05 |

Reitings 1668
Reģ: 31.03.2011
Dievinu Gan Bei un to atmosfēru! Un viesmīļiem-cepuri nost! Nav ka citur- skrien un mekle viesmīli, ja aptrūkstās dzeramais ūdens!
03.09.2012 17:07 |

Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
Mežāze- ja tev viss patīk čilenē , tad viss ok :D bet tu nesaprati , par ko iet runa. tur ēdiens ir nebaudāms un oficiantes lēnas ( ne visas, bet pārsvarā). pati esmu strādājusi tādā vietā pāris mēnešus līdz neizturēju, nu centos no sirds, bet tādās ēstuvēs ir pārāk daudz cilvēku, lai visus apkalpotu uzreiz. bet tai pat laikā tas ir jāprot. nezinu, bet man vnk tādas vietas nepatīk.
03.09.2012 17:09 |

Reitings 1668
Reģ: 31.03.2011
Man Čillene nepatīk, cenas anormalas un kaut bolonjas merce ar makaroniem,bezgarsiga,pfe. Un picas tapat.
03.09.2012 17:11 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Smiekligi, ka daza laba seit telo nu taaadu etiketes pazineju un vispar TADU damu, nu pilnigi var just cik tas viss ir maksligs un parspilets. Kaut par tam dzeramnaudam - Japana tas vispar ir nepieklajigi tadu atstat un ari LV tas nav obligati, nav pat runa par to cik tev ir naudas, bet kapec jaatstaj oficiantei, kura vienkarsi dara savu darbu? Saprotu, ja ir ipasi laba apkalposana, bet ta vienkarsi? Mulkibas, kuras kads ir izdomajis un parejie skrien lidzi.
04.09.2012 09:08 |

Reitings 2
Reģ: 22.09.2012
ir tā, ka dvielis, jeb, asibori ir dezinficējošs dvielītis roku noslaucīšanai pirms maltītes. Tukšie šķīvīši pie zupas tiek doti, ja ņemat klāt plācenīšus, maizi, vai citu piedevu, lai tā nav jātur rokās, varat nolikt to uz šķīvīša. Un laipnā attieksme-tas viesmīlim ir stingri jāievēro, pie tam var gadīties, ka jums noder tieši, ka viesmīlis vienmēr ir klāt, jo var pagadīties ēdiena brāķītis un jums nebūs jāmeklē viesmīlis pa plašo zāli un jums laipni tiks atrisinātas problēmmas sākot ar cukuru vai salmiņu sulai vai jeb ko citu. Vienmēr klāt esošs viesmīlis jāuzskata kā ekstra nevis traucēklis, jo daudz kur viesmīlis pazūd bez pēdām un kad jums viņu vajag tad viņa nemaz nav. Un rēķins tiek atnests tikai, kad viņu paprasa, ja nepaprasa-var sēdēt kaut stundu pie tukšas kolas pudeles, rēķinu neviens nepiedāvās, tas ir ārkārtīgi nepieklājīgi...īsumā viss par Gan Bei...
22.09.2012 09:37 |

Reitings 2
Reģ: 22.09.2012
+ dzeramnauda ir bieži viesmīļa vienīgais iztikas avots,Gan Bei darot ārkārtīgi smago fiziski un morāli nogurdinošo darbu saņem vidēji 160-200 ls, velk dzīvi salasot tējas naudas, kas ir pieklājīga pateicība par labu apkalpošanu. Ja viesmīlis neizpilda kādu lūgumu, vai ir nepieklājīgs tējas naudu var neatstāt, bet ja tas darbu veic kvalitatīvi tad ir tikai normāli atstāt 10% vai vismaz latiņu. Ļoti daudz kur šī tējas nauda jau ir ieskaitīta servisā un jūs to atstājat pat negribot,neskatoties un kvalitāti Gan Bei ļauj rīkoties pēc sirdsapziņas. Bet šai banānrepublikā ,ar mūsdienu neaudzinātajiem, skopajiem un diezgan iedomīgajiem knauķiem gadās visādi. Jebkurā gadījumā normāli cilvēki atstāj tējas naudiņu, jo tieši no viesmīļa atkarīga vispārējā atmosfēra...
22.09.2012 09:46 |

Reitings 8187
Reģ: 27.12.2009
Par Čili picu gan nepiekritīšu.Cenas liekas normālas, un ar čili karti sanāk pavisam lēti.
22.09.2012 12:00 |

Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
nedodu dzeramnaudas, viesmīlis ir tāds pats darbs kā visi citi. man arī neviens nedod dzeramnaudas.
22.09.2012 12:33 |

Reitings 8189
Emii, saki , ka vienīgais iztikas avots:D vai tad adiministratoram kāds dod dzeramnaudu , kaut alga varbūt tāda pati? smieklīgi vispār..
22.09.2012 12:34 |

Reitings 2569
Reģ: 16.07.2012
Bet šai banānrepublikā ,ar mūsdienu neaudzinātajiem, skopajiem un diezgan iedomīgajiem knauķiem gadās visādi. Jebkurā gadījumā normāli cilvēki atstāj tējas naudiņu, jo tieši no viesmīļa atkarīga vispārējā atmosfēra...

Man atkal nešķiet normāls princips - ja jūs man pie algas vēl nepiemetat, tad uz labu servisu varat necerēt. Es tā jau ar savu pasūtījumu nodrošinu to, ka viņš saņem algu.
Man vienalga, vai draudzenes atstāj dzeramnaudu, vai kaimiņu galdiņš neatstāj, bet tas princips, ka viesmīļi ir kaut kas unikāls, pelnījis vairāk, ir nesaprotams. Kādēļ gan stjuartes, medmāsas, kaut vai sporta treneri, jo visiem taču darbs uz kājām visu dienu, neiedomājas, ka viņiem pienākas vēl 10%?
22.09.2012 12:43 |

Reitings 8189
tiešām , tad jau visa apkalpojošā sfēra prasīs dzeramnaudas..bankā ar iedomāsies prasīt:D jo redz pakalpojums, pastā ar lai saņemtu pacinu, prasīs dzeramnaudu. vispār kauna nav viesmīļiem, atradušies kategorija baigā! dusmas sanāca
22.09.2012 12:47 |

Reitings 34
Reģ: 12.09.2012
Ui, kāda traki aktīva rīta diskusija :)

Pati šobrīd strādāju divos darbiņos, viens ir mans privāts bizness, bet paralēli strādāju ļoti labā restorānā Rīgā.
Tas gan nav Gan Bei.
Kāpēc savos 25 gados, kad man ir savs biznesiņš un praktiski viss iet no rokas vēl strādāju restorānā?! Jo man šausmīgi patīk! Atmosfēra! Klienti! Un kas nav mazsvarīgi- es nopelnu vēl vienu algu ar dzeramnaudām! Tāpēc strādāju no sirds, runājos ar klientiem, rūpējos, lai tas būtu viņiem LIELISKS vakars...
Es gan savā praksē piekopoju taktiku par ēdienu apjautāties, kad viesi ir paēduši:)

Restorānā, kurā strādāju mums gan nav tādu klientu, kuri neatstātu tos 10 %. Jo šī nav ieskrietuve, bet lieliska vakara emociju guvums. Nevis paēšanas vieta, bet baudu un emociju ieguvums.

Tā arī ir atšķirība, manuprāt, starp "gribu ēst" un iet uz restorāniem un "baudīt ēdienu". Viss sverās attieksmē, ko dari!

Arī es savā dzīvē esmu neatstājusi viesmīlim dzeramnaudu, bet tad tiešām visam jābūt baigās auzās. Man patīk, kad apkalpo draudzīgi, nevis uzspēlēti. Tad ir prieks par būšanu tur.
22.09.2012 13:39 |

Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
Man atkal nekad nav bijis tā, ka uzbāžās ar tiem jautājumiem, kurus Jūs minējāt. Citreiz vienu reizi pienāk klāt un pajautā, vai nevar vēl ko piedāvāt/kā garšo, citreiz nepienāk un nepajautā nevienu reizi .. nezinu, varbūt tas tikai man tā! :D :)
Bet ja nāktu klāt vairākas reizes, es to tiešām par labu apkalpošanu neuzskatītu, tāpat tās oficiantes staigā pietiekami bieži garām, lai būtu iespēja pajautāt kaut ko, kas nepieciešams!

Dzeramnaudas - es arī neatstāju un man vienalga ko par to domā/nedomā citi! Neesmu miljonāre un man par darbu arī neviens papildus nemaksā. Labi, ja jāmaksā teiksim, 4.80 tad nolieku 5 Ls un eju prom, bet lai es liktu vēl klāt .. nu nezinu! :) Tāpat viss iekļauts cenā! :)
30.12.2012 16:05 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits