Par pirmo skolu, kur mācījos, man praktiski nav, ko teikt. Bija dažas tuvas (toreiz tā likās) draudzenes, attiecības klasē lielākajai daļai vienam ar otru bija labas, bet man ļoti nepatika tas kā izturējās pret cilvēkiem, kuri skaitījās "atstumtie" - ņirgajās drausmīgi, apcēla, meta ar lupatām utt. Varbūt to var izskaidrot ar to, ka bērni ir cietsirdīgi, bet nu nez... Katrā gadījumā, tas bija pretīgi. Pēc 8.klases nomainīju skolu un tas bija mans labākais tā laika lēmums, jo tie 4 gadi jaunajā skolā bija vnk superīgi. Mana pirmā lielā mīla - mans klasesbiedrs, tas gan jau ir pagātnē. Kā arī 2 no manām vislabākajām draudzenēm, ar ko draudzējos arī tagad, ir manas klasesbiedrenes. Vispār kaut kur 11.klasē ar klasesbiedriem bijām ļoti satuvinājušies, regulāri rīkojām kopīgus tusiņus... Atceros, kar raudāju pēdējā zvanā, jo likās, ka bez šiem cilvēkiem nevarēšu normāli dzīvot. Bet... tad iestājos augstskolā, 1.kursa beigās atradu darbu un dzīvē iegāja pavisam citās sliedēs, par klasesbiedriem atcerējos arvien retāk. Pirmajā gada pēc izlaiduma vēl bija kaut kādi kopīgi pasākumi, kur gan ierādās labi, ja puse, bet vēlāk tas viss kaut kā dabiski izbeidzās. Ir daži, kurus es neesmu redzējusi kopš izlaiduma - jau vairāk kā 6 gadus. Viņi man nepietrūkst, bet zinu, ka nepieciešamības gadījumā varu pie viņiem vērsties, tāpat zinu, ka palīdzēšu, ja kādam no viņiem tas būs nepieciešams. Par draugiem varu nosaukt un regulāri kontaktējos tikai ar kādiem 4 cilvēkiem, bet nav arī neviena, kuru nebūtu priecīga satikt :)
Tava gadījumā, man liekas, ir vērts pacensties - nevis mākslīgi mēģināt izveidot baigu draudzību, bet vismaz uzturēt labas attiecības. Kā jau kāda minēja - tie kontakti dzīvē par sliktu nenāks :) Protams, jāmāk arī atrasties vienatnē, cilvēkam jābūt interesanti pavadīt laiku arī pašam ar sevi, bet komunicēt ar citiem arī ir interesanti, tā ir tikpat vērtīga pieredze kā pašas mācības. Cita lieta, ja Tu tiešām pati juti, ka Tev nav vēlmes komunicēt un šie cilvēki Tev neliekas interesanti - tad nav vērts kaut ko tēlot un mēģināt veidot kontaktu.