papildinu Fresh - tā lai visi citi nenojauš,kuram ieliec akmentiņu plaukstās ... kad kādam no sēdētajiem esi ielicis akmentinu , sauc : " Akmentiņs lec laukā! " Tas kuram akmentiņs,pieceļas no sēžus stāvokļa(tas jādara strauji,ar apmānu) un pārejie ķer. Tas ,kurš noķer - dala akmeni nākamais,ja izmūk,tad izmucejs dala.
Mana bērnība bija smieklīgie telefoni .. spelejam pagalmā līdz vēlai naktij :D
Viens vadītājs, pārejie rindā vai aplī. rindas secībā iechukst ausī lietvārdu. (talaķ jau var lietot frāzes utt)
Sanak tā , piemēram , vadītājs vaicā pirmajam dalībniekam (jāatceras,ka vadītājam jāmēģina uzdot pēc iespejas interesantāki jautājumi) : " Par ko tu bērnībā velējies kļūt?" Atbild ar iechuksteto lietvārdu, piemēram : " Skūtu vardi" ! un tā visiem uzdod savadākus jautajumus un beigās visi izvēlās smieklīgāko un tas ir nākamais vadītājs :D
Tad bij " KRĀSAS" . viens saimnieks, viens velns , pārējie krāsas (tādas,kādas saimnieks iedevis). Velns atnāk pie saimnieka un saka : " Man zaļo krāsu" Ja ir tāda,saimnieks prasa : " Ko dosi ? velns saka,piemēram :" 10 pietupienus,kreisās kājas kurpi (nu tā lai tā sanāktu kā ķīla ,ja krāsu nenoķer) .. Un tad saimnieks saka : " pieņemts! un tā krāsa (cilvēks) skrien un mūk no velns,velns ķer ! krāsai jāatskrien atpakaļ pie saimnieka un jāapsēžas, ja velns tomēr krāsu noķer, tad patur sev , protams dodot iespeju saimniekam pēc tam izpirkt to :D :D nu apburtais aplis.. tad sanāk tāda ķīlu spēle visiem :)
Aizrāvos , nav man ko diži darīt tagad , tāpec pakavējos atmiņās .. Ir jau vēl spēles, bet citas var nesaprast par ko es runāju :D
Vēl bija " Nazīši" , " Pilsētās" " Saulstabi" - tās tādas āra spēles :) hihih