Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Kā sniegt savu atbalstu?

Reitings 147
Reģ: 28.08.2012
Labrīt!

Man ir 3 gadus ilgas attiecības, ar vīriieti ko ļoti mīlu. Līdz šim esam tikuši pāri dažādām grūtībām, bet tagad, man liekas, ka sajukšu prātā.

Situācija - viņš ļoti pārdzīvo par to, ka viņam nav tik daudz naudas, cik gribētos. Strādājam mēs abi, pelnam priekš LV arī ļoti labi, bet viņam tāpat nepietiek! Ir arī tāda lieta, ka viņš ir ļoti nepacietīgs cilvēks - ja viņam ko iekārojas - viņam to vajag tagad un uzreiz! Un es nekādīgi viņam nevaru ieskaidrot, ka mums ir jāpagaida līdz nākošajai algas dienai, lai kko nopirktu. Mums vienmēr mājās ir ēdiens, ir visādi saldumi, kaķis ir pabarots, viss viņam ir, it kā nekā netrūkst, algas dienā, mēs vienmēr sevi kkā iepriecinam, es nopērku dažus apģērba gabalus, kosmētiku, viņš sev trenniņiem kaut kādas lietiņas, braucam izklaidēties, kad abiem sakrīt brīvdienas, bet tāpat viņam ir par maz! Vakar pat neaizgāja uz darbu, cik slikti viņam bija.

Un lai arī ko es viņam teiktu, nekas nepalīz! Viņš staigā nelaimīgs, dusmīgs. Bļauj uz mani, uz kaķi. Piem. es viņam vakar uztaisīju brokastis, pienesu klāt un viņš man uzbļāva - kur cukurs? Es vai no ādas lienu ārā, lai viņam izdabātu, lai atkal viss būtu ok, bet pretī viņš tikai bļauj, dusmojas. Un protams, es nespēju izturēt. Es neesmu tāds zelta gabaliņš kā liekas - Citreiz man arī izsprāgst ārā - es nevaru neko tādu paciest un uzbļauju uz viņu pretī, bet tad viņam ir vēl lielāks iemesls dusmoties, jo viņam taču ir tik slikti!

Un tad pēc kāda laika, kad es jau vairs nevaru - esmu sabļāvusies, man asaras sprāgst no acīm ārā un es viņu patiešām IENĪSTU, viņš nāk un atvainojas un saka, ka viņam taču ir tik slikti un neviens viņam nepalīdz! Bet kā lai viņam palīdz es nezinu un viņš arī nē!!!

Īstenībā man tas viss besī ārā, kaut tas ātrāk beigtos! Es jau sāku domāt par to, lai tagad salasu mantas un vienkāršu eju prom, atpakaļ pie mammas dzīvot, bet tad atkal es redzu turpinājumu - es atnākšu pēc kāda laika atpakaļ, un ko tad es gribu panākt ar to aiziešanu? Mainīt viņa uzvedību??

Kā Jūs rīkotos šādā situācijā?
29.08.2012 07:46 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
vinjam gadienaa nav depresija?
29.08.2012 07:49 |

10 gadi
Reitings 4153
Reģ: 02.01.2011
Manējais arī dikti pārdzīvo, ja ir naudas problēmas, bet nu ne tik traki.
Un tā īsti jau palīdzēt nevar, viņam pašam jāmaina attieksme pret naudu, jāsaprot, ka nav jēgas tik ļoti pārdzīvot un ar to visu vēl bojāt attiecības ar tevi..
29.08.2012 07:52 |

Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
ak viņš tāds nabadziņš, kas VIŅŠ MIRST NOST VAI? tāpēc arī uz tevi bļauj virsū, ka tu esi kā grīdas lupata, lien uz ceļiem, bet viņš uzbļauj, un pēc liek tev likt justies vainīgai, ka viņš ir uz tevi bļāvis.. vai nav ironija? tas, ka viņš tik daudz nepelna, nedod iemeslu pret tevi slikti izturēties. tev tā nešķiet?
ja viņam ir depresija, tad jāapmeklē psihologs, un nekāda ucināšanās nepalīdz. tā v';el vairāk viņš iegrims sevis žēlošanā. tev vajag vīrieti, kas žēlo tikai sevi un un pret tevi izturās kā pret lupatu? kas tevi pažēlos?
ja viņš šadi neies uz darbu, tad paliks vsp bez darba, un atkal tev viņa būs žēl? attopies sieviete!!ja viņš grib kruti dzīvot, lai tad arī domā. tu vari palīdzēt, jā, bet ne jau šādi rīkoties.
manai draudzenei ir šāds vīrietis, kurš vspaizgāja no darba, jo tur viņam nepatīkot un labi nemaksājot. tagad sēž mājās un kasa dirsu, kamēr meitene strādā pelna cik var, bet kungam redz gribās savu biznesu un negrib priekš citiem strādāt, un grib savu naudu
29.08.2012 08:19 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Cik viņam bieži uznāk melnie??? ja reti,tad vēl var paciest. Es arī esmu tāda,kurai ,ja ir slikti, dusmas,tad viss ir slikti...tad labāk man nenākt klāt , neizdabāt un likt mierā.
Viņš darbu nevar zaudēt,ja neierodas tajā??viņš ir šefs,ka var tā vienkārši neierasties, vai arī pasaka,ka ,it kā ir slims?
29.08.2012 08:38 |

Reitings 13628
Man šāda situācija ļoti nepatiktu. Izklausās nelāgi. Vīrietis nedrīkst atļauties tā pret Tevi izturēties, tā ir necieņa.
29.08.2012 08:49 |

Reitings 147
Oj, meitenes, zinu, ka tā izturēties nedrīkst, bet tādi jau nu mēs esam. Citreiz man pat rodas domas - kas tā par mīlestību? Kā jau minēju - arī es neesmu zelta gabaliņš, man raksturs nav no vieglajiem, bet visgrūtāk man ir, kad grūti ir viņam un es tur nekādīgi nevaru palīdzēt!

Gribēju viņu pierakstīt pie psihologa, bet viņš negrib iet - naudas žēl! Bet nauda jau tam arī domāta, lai viņu tērētu, es nesaprotu, kāpēc viņš tik ļoti ieciklējies uz to naudu, man tieši otrādi - tas nav tik svarīgi! Man nevajag zelta kalnus, man labāk tā kā ir un mīļoto cilvēku blakus. :)

Varbūt izklausās, ka viņš ir skops, utt. bet tā nav, viņš man visu laiku kaut ko pērk - te kurpes nopirka, te kleitu, te puķes mājās nes, manuprāt tā vienkārši kaut kāda sevis žēlošana. Veido problēmu uz līdzenas vietas! Un es NESAPROTU kā lai tiek ar to galā, jo arī man ir ar to jādzīvo.
29.08.2012 09:05 |

Reitings 1319
Reģ: 11.10.2009
Īstenībā...traka situācija.
Mēgini apsēsties un mierīgi aprunāties ar viņu, ieteikt parunāt ar psihoterapeitu. Tikai jautājums-vai viņš atkal neaizsvilsies un vispār vēlēsies iet?!?
Turies! :)
29.08.2012 09:17 |

Reitings 8272
izskatās, ka viņš nesaka, ka negrib iet, bet vnk naudas žēl. bat varbūt aiz tā slēpjas, ka viņam ir bail no viņa. katrā ziņā tā tas nevar turpināties. viņš nav mazs bērns, kuram viss ir atļauts. un pat mazam bērnam ir ierobežojumi. nepadodies. tā tiešām ir kkāda sevis žēlošana. nezinu, tev būtu jāiegāž šķiet viņam ar ķieģeli, lai saprastu, kas tiešām ir sāpes
29.08.2012 09:38 |

Reitings 1906
Reģ: 05.04.2009
Kā sniegt atbalstu bērnam? Noperot.
29.08.2012 10:25 |

Reitings 802
Reģ: 28.06.2012
Ja pēkšņi uzvedība mainījusies, varbūt viņam ir kādas problēmas, par kurām neesi informēta?
29.08.2012 11:13 |

Reitings 1431
Reģ: 04.04.2012
pēc šitā izlasīšanas, tur tiešām ir vajadzīgs nervu dakteris, jebšu- psihologs, savādāk sajuksiet abi...
29.08.2012 11:35 |

Reitings 2487
Reģ: 24.04.2012
manējais arī pārdzīvo par naudas lietām, un visam plusā es vēl mēdzu fantazēt par lietām, ko man gribās un ko vajag.bet viņš cenšās kautk ā savākties, kaut gan pāra reizes jau esmu "dabūjusi" par kādu savu ikmēneša tēriņu. un pēc tam skandinaka esot pāršāvis pār strīpu bet ppat dusmās ir jāvalda pār savu muti,un to es viņam nemitīgi atgādinu,bet tāpat redzu,ka streso par to, kaut gan mute saka - tērē savu naudu,kā vēlies, pērc sev smukas lietas,lai justos labi, bet viņa nauda aizies konkrētam mērķim - remontam.
bet protams,ka es sev nevaru neko pirkt,lai nejustos vainīga savās acīs.
un nav tā,ka pērku šmotkas bezjēgā, un visu naudu notralllinu.arī mana nauda aiziet remontā..
vispār besī,ka vīrieši tik saasināti uztver naudas lietas,kad reāli tās ir pietiekami, un bendē sieviešu nervus..
29.08.2012 11:43 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Kā sniegt atbalstu bērnam? Noperot.
29.08.2012 12:03 |

Reitings 3298
Reģ: 16.04.2012
Tavam čalim ir konkrēta atkarība no materiālām vērtībām. Kad tāda rodas, atliek vien meklēt cēloni, kāpēc aizgājis viss garīgais piepildījums no dzīves.
29.08.2012 12:12 |

10 gadi
Reitings 1840
Reģ: 04.05.2009
Līdzinās mazam bērnam, gribu mantiņu tagad un tūlīt, līdz algai gaidīt netaisos. Tiešām savos gados nav sapratis, ka visu ko grib nevar dabūt uzreiz? Un ko viņš dara kad izdomā, ka vēlas kaut ko nopirkt? Iekrīt dziļā depresijā uz divām nedēļām, vai sliktākajā gadījumā skrien pēc ātrā kredīta?
29.08.2012 12:25 |

Reitings 10333
Reģ: 21.07.2011
Izlaists pēc velna, tad lai iet un meklē, kur vairāk maksā vai brauc uz ārzemēm, besī tie čīkstuļi. Redz, slikti, bet neko nedara, lai kaut kas mainītos.
29.08.2012 12:29 |

Reitings 1245
Reģ: 17.04.2009
Man liekas,ka viņam nekad nebūs gana.Tādiem cilvēkiem vienmēŗ ir par maz. Neesmu fanātiska ticīgā, bet te ir jārunā par dvēseles badu. Lai arī cik pelnīs un tērēs,būs sajūta,ka nav gana.Liekas,nu tūlīt nopirkšu to un to un būšu laimīģs vecis, bet parasti pēc tam ir tukšuma sajūta. Ir jāatrod kur citur dzīves jēga, ne naudā.

Vēl variants: šopoholiķis?
29.08.2012 12:35 |

Reitings 1906
Es vispār labāk nesāku domāt par to, ko nevaru atļauties, lai negruzītos, bet es laimi rodu pavisam citās lietās. Patiesībā žēl tādu materiālistisku cilvēku, grūti viņiem :D
29.08.2012 12:49 |

Reitings 147
Šopoholiķis noteikti nē, biju domājusi mazliet savādāk.

Ja kaut ko vēlas - tam jānotiek uzreiz. Un tas nav tikai par taustāmām lietām, bet arī par to pašu pārvākšanos uz ārzemēm - viņš grib to visu jau uzreiz, negrib gaidīt, bet ieplānots to darīt ir pēc laika - es gribu pabeigt skolu, viņam jāgaida jaunā pase, utt. Un tad viņš var nedēļu skumt, cik netaisnīga ir dzīve, cik viss ir slikti, ka nekas nenotiek pēc viņa prāta!

Viņš man ir ļoti mīļš, bet es vairs nezinu ko varu darīt - vai vispār varu ko darīt?
29.08.2012 12:49 |

Reitings 1906
Tu neko tur nevari darīt, neesi tak viņa mamma.
29.08.2012 13:10 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits