Gruuti but godigai!

Reitings 3350
Reģ: 29.01.2009
Mana pedeja laika problema ir mans tieshums. Es nepiekopju aprunasanu aiz muguras, bet gan pasaku tiesi seja, ko domaju.Man nav problemu izteikt savu viedokli, bet lieta ir tada, ka cilveki negrib pienemt kritiku vai godigumu un vienkarsi noversas no manis. Rodas priekstats, ka cilveki velas, dzirdet tikai glaimojosas lietas. Daudzi mani uzskata par iedomigu tikai tapec, ka nebaidos sava viedokla. Noskatoties filmu Closer, secinaju, ka cilveki netic patiesibai, bet labprat tic meliem. Gandriz vai pieprasa melus. Lai tik viniem butu ertak un labak skanetu. Nezinu, ka lai talak izturas pret cilvekiem? Varbut ta nav nemaz mana problema un tie kas ir tadi pashi ka es pievilksies? Es vnk jutos ka melna avs pedeja laika.

Jusu domas?
28.08.2012 17:41 |

Reitings 2552
Reģ: 11.04.2011
un tas par tām draudzenēm, lai jau bojā viena otrai dzīvi. galvenais, lai tevi pašu neiepin
28.08.2012 21:25 |

Reitings 82
Reģ: 07.05.2012
Pilnībā piekrītu.
Un jau kādu laiku esmu nonākusi pie tā paša secinājuma
Un sanāk, tā ka cilvēkiem patīk, ka viņiem melo
Jo ja tu pasaki, ko tiešām domā, tu esi slikts
Bet ja saldi melo, aiz muguras domā ko citu, tad foršais!
Nu nepatīk man melot, tad jau labāk neteikt neko!
28.08.2012 21:30 |

Reitings 452
Reģ: 07.02.2011
Man ir līdzīgi, saku ko domaju un redzu ir tādi, kas to pieņem, bet ir tādi, kas to vienkarši nevar pieņemt.
28.08.2012 22:17 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
manupraat, ir lietas, kur padomus sniegt vai izteikt pieziimes ir ljoti netaktiski. tajaa starpaa par beernu audzinaashanu, religisko vai politisko piederiibu, par cilveeka vecaakiem un gimeni kaa arii par fiziskaa izskata iipatniibaam, kuras var nebuut atkariigas no cilveeka, bet gan no geneetikas vai slimiibaam.
29.08.2012 01:24 |

Reitings 1103
Reģ: 07.10.2011
Man patīk tieši cilvēki, BET riebjas, ja lien ar savu viedokli, kad tas netiek prasīts! Tas var nokaitināt un radīt pretēju reakciju. Kad es jautāju kādam sev ticam cilvēkam viedokli, tad nu es sagaidu maksimāli godīgu atbildi, pat ja tā patiesība nebūs tik rožaina.
29.08.2012 10:09 |

Reitings 1103
Reģ: 07.10.2011
*tuvam cilvēkam ( ak tas autocorrectors :D )
29.08.2012 10:11 |

Reitings 659
Reģ: 15.04.2009
Esmu francūzis,polis,leitis un kad man paskaa vai neesmu čigāniete(manupraat,man ne smakas no tā!) jā, man nepatīk šī kritika

Mardzita Sheep
Ja mani nosauc par Latvieti, es gan to neuztveru kā kritiku. tev ir kaut kādas problēmas, ja šādas lietas uztver kā KRITIKU. Iespējams situāciju labos skaidrojošā vārdnīca, kurā vieglā valodā ir uzrakstīts, kāda ir vārda KRITIKA/KRITIZĒt nozīme.
29.08.2012 10:17 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
ir jau forši dzirdēt patiesību, bet ne visi tam ir gatavi?

Tā savukārt nav Dominikas vaina, ka citi nav gatavi uzklausīt. Laikam pirms tam vajadzētu pajautāt, vēlies, lai es tev meloju vai vēlies, lai pasaku, ko domāju tieši?

Man arī liela mute, nekaunos no tā un saku, ko domāju. Kad pati to saņemu pretī, pasaku paldies, neapvainojos. Un piekrītu tam, ka cilvēki grib dzirdēt melus un dzīvot ilūzijās, nevis saklausīt taisnību un ar to tikt galā.
29.08.2012 11:48 |

Reitings 10333
Reģ: 21.07.2011
Var pateikt, ko domā, izteikt viedokli, tas nevienam nav aizliegts, bet ir jāmāk to izdarīt, tā lai tas nesāpinātu un neaizskartu otru cilvēku, ir jābūt empātiskam un padomāt, kā es uztvertu, ja man pateiktu to, ko es saku.
Nevar tā uzreiz pa smago, ew, tu esi uzbarojusies vai tava draudzene ņem nost tev vīru, nu nav tas pareizi, ir jābūt lojālam, kaut arī tā ir tava draudzene.
Es tādas lietas mēģinu pateikt maigākā veidā, tā ka tas otrs mierīgi uztver un nejūtas ne aizvainots, ne pazemots. Ir reizes, kad labāk paklusēt.
29.08.2012 12:14 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Skatoties ,ko pasaka un kaa!Te tiesaam ir liela atskiriiba-runa iet par kleitu ,viiru ,vai beernu!Laikam par beernu audzinaasanu ir loti gruuti kaut ko ieteikt vecaakiem,jo vini vienmeer domaa,ka dara pareizi!Ja kaut ko pasaka par viiru ,tad pirmaa doma-skauz!Paliek veel kleita...tas arii ,kaa to pasaka !
Es peedeejaa laikaa loti domaaju ,kaa runaaju ,kaa pasaku savas domas!
29.08.2012 18:23 |

10 gadi
Reitings 219
Reģ: 20.08.2012
man arī piemīt tiešums. pati gan ar to esmu ļoti apmierināta, uzskatu par labu īpašību, noteikti ne iznīdējamu problēmu. kad man kas patīk, izsaku komplimentus, kad nepatīk, arī neturu mēli aiz zobiem. tiem, kas krituši par upuriem manai kritikai, loģiski, tas neglaimo, tik jautājums, kādus secinājumus viņi izdara pēc tam. ir divi varianti - tādi, kas uzklausa (konstruktīvu) kritiku un attiecīgi arī konkrēto trūkumu sevī mēģina izlabot un tādi, kas vnk apvainojas un pie sevis padomā - stulbā govs, kā tu kaut ko tādu vari man teikt :D ar pirmajiem saprotos labi, a otrie ātri vien atsijājas no paziņu loka un pirmās sarunas ar tādiem bieži vien ir arī pēdējās.
29.08.2012 18:38 |

Reitings 787
Reģ: 11.04.2009
Piekritisu, ka viss ir atkarigs no ta, ka kritika tiek pasniegta. Ir diezgan daudz cilveku, kuri nemak pieklajigi izteikt kritiku (lasit: savas domas).
Bet nu par tam tavam 2 draudzenem un draudzenes gimeni - ieteiktu padomat, vai Tev ir vajadzigi blakus cilveki, kuri ta dzivo un, ka Tev visu laiku ir jaizliekas, ka viss ir kartiba. Es par draugiem uzskatu cilvekus, ar kuriem varu but es pati, nevis man ir jaizliekas, ka vinu dzivesveids ir super.
29.08.2012 18:48 |

10 gadi
Reitings 219
Reģ: 20.08.2012
vispār man šodien sanāca twitterī pasekot līdzi vienai interesantai sarunai par kritiku. viena puse - kritizētājs, otra - kritikas saņēmējs.
kritikas saņēmējs - ''jā, bet ko tu no tā (kritizēšanas) iegūsti???''
kritizētājs - ''man nav jādomā par saviem ieguvumiem,es neesmu svarīga.svarīgi ir pateikt,ka tas braucamais šķūrē grāvī. varbūt kāds paraus stūri.'' manuprāt, ļoti viedi vārdi. ;)
29.08.2012 19:00 |

10 gadi
Reitings 2858
Tas nekas, turpini būt godīga, nevis glaimojoša. Brīdī, kad cilvēki tev blakus (kas bija novērsušies) to sapratīs, tad rikšiem skries pateikties,ka mēģināji ''brīdināt'' or whatever. CILVĒKI NEGRIB PIEŅEMT SKARBO PATIESĪBU, kas bieži vien kož acīs.
29.08.2012 19:30 |

Reitings 339
Dominika, domāju ne Tu viena esi tieša.
Man ar mēle esot asa kā žilete, tā man nesen draudzene (jau esam kādus gadus 7ņus draudzenes) pateica. Piebilstot, ka visvairāk to visi manī mīlot, manus jokus, tiešumu, to, ka saku kā ir, bieži atveru acis uz sāpīgu BET tomēr patiesību, par to visu viņa mani dievinot, un kad čīkstēju kā Tu, saņēmu visus šos tik patiesos un tai pat laikā jaukos vārdus.

Īsti draugi, cilvēki, kas iemīlējuši Tevi un ir Tev blakus, Tevi tieši mīl ar to tiešumu, jo zin, ka nemelo, ka tā domā, un patiess viedoklis no malas, no laba drauga, ir zelta vērts :)
29.08.2012 19:49 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Skarbga patiesība bieži it tikai takta trūkums. Jo ja tiem pašiem kas mīl visu pa tiešo arī pasaka visu acīs, oj kā trako un apvainojas. :D Trūkumi, nepilnības,neveiksmes ir jebkuram. tā ka čill.
29.08.2012 19:53 |

Reitings 339
Kubiete, piekritīšu, skarba patiesība jau vairāk kā "uzbrukums", ne taisnība vai tiešums.
Bet ir jāmāk pateikt saviem mīļajiem taisnību, ja liekas, ka čalis izmanto un kkā mēgina palikt zem tupeles, ir jāmāk pateikt, kko ko visi mana un par ko klusu apspriežas Tavai draudzenei aiz muguras.. Es arī gribu, lai mani draugi ir patiesi, tāpat kā es. Tas ir tikai normāli.
29.08.2012 20:00 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits