Izmaksāšana draudzenēm

Reitings 556
Reģ: 13.09.2011
Ir man viena tāda draudzene, kurai gandrīz nekad nav naudas, tāpēc es vienmēr maksāju par kafiju, saldējumu un reizēm, ciemos braucot, par kaķu barību.
Nav jau tā, ka esmu skopa vai man žēl, bet gadījumos, kad man tā pašvakāk ar naudu, viņa nepiedāvā izmaksāt.
Kā jūs rīkotos?
22.08.2012 19:28 |

Reitings 1534
Reģ: 29.01.2009
Abalone, nevajag man no viņas ne santīma.
Viņai vairāk noderēs nekā man. :D Un visdrīzāk arī tāpat viņa neizlasītu - te vairs neapgrozās, cik zinu.
22.08.2012 20:19 |

Reitings 1352
Reģ: 10.08.2012
Tā nav draudzene, kas tā dara, bet tīrākā izmantotāja..
Otrkārt, ja Tev pašai nepatiktu izmaksāt visu laiku, tad to nedarītu un man besī cilvēki, kas žēlojas, bet taksh aizej un pasaki viņai, kur problēma.

Izskatās, ka Tev ir pilna p..... naudas.

Vēl joprojām cenšos pārmācīt savu draudzeni, kas dara līdzīgi ar savā dzīvokļa biedrenēm pfff
22.08.2012 20:19 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
es tavaa vietaa kaadu laiku vispaar neko neizmaksaatu. pasaki, ka algu neizmaksaaja vai kaut ko tamliidziigu. ja apvainosies un pazudiis no tavas dziives - buusi tikusi valjaa no paraziita, ja vienalga ar tevi veeleesies tikties un pati pat kaut ko izmaksaas - tad tomeer taa ir iista draudzene.
22.08.2012 20:23 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Vispār var jau pateikt ka arī nav naudas.Tad jau redzēs ko teiks.Un ta vairākkārt.Es ta saku ka tada mele tāpēc ka nekur negriabs iet cireiz, bet zinu ka manējās druškas čīkstēs. Un šitais ar nekad nav darbojies, pasaka ka viņai ir...pakaļas tādas.:D
22.08.2012 20:23 |

Reitings 2817
Reģ: 04.06.2009
Es laikam parunaatu ar draudzeni par sho teemu!
Izskataas,ka Tevi izmanto!
Man,piemeeram,patiik izmaksaat,arii draudzenes/koleegjes man forshas,piemeers:
man bija iekaisums,straadaaju,draudzene gaaja paartraukumaa un nopirka man zaales,pat neprasot man,tas liekas dikti forshi,naakamajaa reizee es kko izmaksaaju vinjai.
Taadaam jaabuut izmaksaashanas attieciibaam draugu starpaa,manupraat!
22.08.2012 20:30 |

Reitings 2569
Reģ: 16.07.2012
Mēs ar draudzenēm nemēdzam neko viena otrai izmaksāt, ja kādreiz kāda aizņemas, tad tas ir par kaut ko maksājot un mazas summas, kas tāpat tiek pie pirmās izdevības atdotas. Ja pērkam dzērienus vai ēdienus, sadalam uz galviņām un norēķinamies.

Ir gan viena draudzene, kura diezgan bieži aizņemas naudu, arī mazas summas, tas ļoti kaitina, jo nu - katrs tērē tik, cik viņam makā, bet es labi saprotu, ka tā ir mana vaina - ja es dodu, man arī turpina prasīt.
22.08.2012 20:41 |

10 gadi
Reitings 6337
Reģ: 01.04.2009
Man tā nav gadījies, ka tā izmanto, bet teikšu tā : saņemies un tā arī pasaki, ka Tev nav pieņemama tāda situācija!
22.08.2012 20:41 |

10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
nākošreiz, kad zvana un aicina kafiju dzert, tu atbildi : "O, nu ja tu uzsauc, ejam!" :D
22.08.2012 20:42 |

Reitings 556
Reģ: 13.09.2011
Paldies, meitenes, par padomiem :)
22.08.2012 20:48 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Nu nesaprotu, ko te var pārmest par naudas skaitīšanu. Kad man maciņš kļūst plānāks, es arī sāku apsvērt, kur tad tā naudiņa aizgājusi un kāds man labums no tā.
22.08.2012 21:40 |

Reitings 555
Reģ: 05.01.2012
nu nezinu, izklausās pēc riktīgas izmantošanas
man arī draudzenes dažreiz kaut ko izmaksā, bet nekad nepalieku lielajos parādos, cenšos arī izmaksāt kādu coffee inn vai ballīti pie manis.
22.08.2012 22:11 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Nez, kad man ir nauda man nav nekādu problēmu izmaksāt, ja nav - vienkārši neiešu nekur ārpus mājām ēst/uz kino/uz teātri. Citi tādi nav, un es zinu, ka šo manu īpašību reizēm varbūt arī izmanto, taču draudzenei, kurai bieži izmaksāju, ja man nav naudas uzreiz tā arī pasaku un droši tajā vakarā pasēžu uz viņas kakla. Ja viņa pateiks, ka viņai arī nav - nekur neiesim. Problēma atrisināta.
Pie tam, man šķiet, ka tā izmaksāšana ir iespējama tieši starp draudzenēm, nevis paziņām, līdz ar to man draudzenei pateikt "hei, kāpēc tu šodien nevarētu par mani samaksāt, ņemot vērā to, ka es tev vienmēr izpalīdzu?", nebūtu ne mazāko problēmu.
22.08.2012 22:17 |

Reitings 689
Reģ: 15.09.2010
Nu Tev pašai būtu jājūt, kur ir Tava izmaksāšanas robeža un kur ir viņas nekaunības robeža.
Man nekad nav bijusi problēma izmaksāt draudzenēm kino vai kafejnīcu, pat ballēšanos Vecrīgā, ja man tai mirklī ir vairāk līdzekļu un es vēlos, lai esam abas kopā, nevis viena ballējas, otra mājās.
Jo es zinu, ka tad, kad man būs nepieciešama palīdzība, viņa savu iespēju robežās man palīdzēs.
22.08.2012 22:24 |

Reitings 342
Reģ: 21.08.2012
Man parasti ir tā, ka ja piemēram mums ir kāds mazs tusiņš, skatamies filmu vai, piemēram, vakar ar draudzeni divatā svinējām vārda dienu un viņa samaksāja par pasūtīto picu kkādus 5 latus un piegāde 1, 50 un es samaksāju par diviem dzērieniem.. Lai nav tā, ka es tikai ēdu un dzeru par viņas naudu.. Vai arī dažreiz viņa man pajautā parādā kādus 2,3 latiņus, nav žēl,jo zinu, ka atdos vai arī, piemēram, tagad man būs jāmaksā viņai par pasūtīto ebay - es varēšu par 3 latiem mazāk viņai samaksāt un tad viņa nebūs vairs parādā.. Tā kā tā.. Nav gadījies, ka es palieku ļoti daudz parādā vai man kāds paliek parādā.. Parasti jau tas ir kāds plus mīnus lats, kas, lai atdotu sanāk pārak lielas problēmas lai saskaitītu kam kas jāatdod. :)
22.08.2012 23:28 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Ir dažādi cilvēki. Piemēram, ar vienu draudzeni pa visiem šiem gadiem vienmēr ir bijis katrai savs maks, norēķināsimies līdz pēdējam, maksāsim vienmēr par sevi. Viņai pat agrāk, kad bija jauna, bija paradums, ja pērkam ko kopā teiksim četri cilvēki, nu kaut vai arbūzu, tad arī dalam uz attiecīgi vienādām daļām, man šī lieta būtu brīvāk - katrs apēstu tik, cik apēstu, nevis tādi rāmji. Bet nu tas atkarīgs no audzināšanas visdrīzāk.
Ar citu atkal dodam viena otrai nemitīgi, izmaksājam utt., tur nav vispār domas, kura dod vairāk un nesautīgāk.
Katram sava pieeja, ja kāds pret mani skaita kapeikas, enerģiju, laiku.. utml., tad es arī nedošu pretī. Atšķirībā, no manas mammas un vīra, kas manā skatījumā ir pārāk dāsni un labi pret pasauli, esmu dusmojusies, bet nu jau pieņēmusi, viņi tā jūtas labāk acīmredzot - dodot.
22.08.2012 23:36 |

Reitings 2728
Es arī esmu 'pamīksta' uz atteikšanu cilvēkiem, bet pēdējā gada laikā esmu kļuvusi prātīgāka attiecībā uz savu budžetu, jo nemanot arī sākās tādas lietas, ka ejot ciemos pie kādas 3.personas, es pirku gan vīnu, gan uzkodas, gan vakarā vēl par taksi maksāju, kas it kā pa ceļam (ar līkumu,protams) aizvizina mājās arī draudzeni. Man taču arī nauda kokos neaug un tā ir jānopelna, tādēļ man šāds stiliņš apnika līdz brošai. Tagad kaut kur braucot uzreiz pajautāju - cik metam dāvanai vai dzērieniem? Vai vēl labāk - uzreiz sadalu, ka katra nopērk daļu no dāvanas, lai nav jāņemas ar summas dalīšanām. Nesaprotu, vai tiešām cilvēks neaizdomājas, ka nav glīti citam uz astes uzsēsties? Es tā nespēju - es pat par degvielu maksāju, ja kāds ar savu auto ved uz kopīgu pasākumu, jo saprotu, ka nevienam neiet traki bagātīgi un tas viss maksā naudu.
Kafejnīcās arī ejam tikai tad, ja visiem ir nauda, izņemot dažus gadījumus, kad naudiņu aizņemamies, bet vienmēr atdodam. Es laikam no tādas liekēdīgas personas izvairītos maksimāli - ja cilvēkam nav nekādas jēgas, tad priekš kam tādu draudzeni?
23.08.2012 09:35 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Man ar draudzenēm pierasts pirms iešanas kaut kur noskaidrot, vai var to atļauties. Ne jau katru reizi notiek prasīšana "Vai Tev ir nauda?" bet gan, ja naudas kādai nav, tad to uzreiz pasaka pirms došanās kaut kur. Un ja naudas nav, tad pasēžam dzīvoklī pie kādas.
Tāda izmaksāšana nav bijusi. Ja nav naudas, jo, piemēram, maks aizmirsts mājās, tad var aizņemties.
23.08.2012 09:40 |

Reitings 171
Reģ: 13.08.2012
Nu gan,draudzene...
23.08.2012 09:46 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Man ari viena tada tipa draudzene, vinai muzhigi nav naudas, saperkas visadus niekus, tur jaunas kruziites, dreebites, bla bla bla, pec tam ejam uz veikalu, panemam vinu, uzkodas, (ari cigaretes - inai), tagad sarunajam, ka vina maksa - es majas atdodu, kur nu - ATKAL veikala karti atsaka, naudas nav - jamaksa man. Vai vina kadreiz atdod kaut pusi? NE. Tapec es vispar nolemu pec si gadijuma vairs naudas lietas nepities ar vinu, miers un Dievs.
23.08.2012 10:07 |

Reitings 8272
ieteiktu ar viņu tad nedoties uz šādiem pasākumiem vai pateikt ka tev nav naudas vai arī ka negribi/nevari.
Man ir viena draudzene, kurai ir pašvakāk ar naudu, jo viņas draugs pastāvīgi dzer un pat negrib strādāt. esmu aizdevusi viņai naudu, izmaksājusi, bet pēdējā laikā to vnk nedaru vairs. viņa vēl gribēja, lai es paņemu kred. uz viņas vārda, jo viņai vairāk nedod. un ka pēc tam man atdošot un savu puisi piespiedīsot lai tur vai kas iedot viņai naudu. nu to es uz savu galvu neņēmu, jo zinu, ka viņa ar savu algu velk abus, un parados ir līdz ausīm. kā tad viņa man to summu atdos?un no savas naudas es to netaisos maksāt. žēl man viņas, ka viņa tādu idiotu nepatriec, kurš redz negrib strādāt, jo grib savu biznesu. slikts cilvēks viņš nav, bet tas liecina tikai par to, ka viņš vnk tikai viņu izmanto. bet to viņa arī laikam neredz..
23.08.2012 10:13 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits