Gribēju vaicāt, vai grūtniecēm atļauts iet mežā sēņot. Saprotu, ka ar likumu nav aizliegts un ironizēt nevajag. Esmu potējusies pret ērču encifalītu kādu laiku atpakaļ(aptuveni kāds gads pagājis). Bet vai nav bīstami?
Būtībā bīstams var kļūt jebkas Tavā ikdienā. Sargā sevi, lieki neriskē, ja izvēlies iet uz mežu - notin sevi kārtīgi ar drēbēm, lai ērce, nevar zem tām palīst. Ja Tev tagad ir tas ilgais periods starp encefalīta potēm, tad no tā domājams esi pasargāta, bet nu par otru bēdu nevar būt drošs.
Protams, ka ērces ir arī zālē, daudzstāvu māju pagalmos, Jūrmalā u.t.t. Taču ejot sēņot pastāv lielāks risks. Tomēr tā locīšanās, sēņu meklēšana, staigāšana pa nelīdzenumiem mani kaut kā mazliet satrauc. Bet vīrietis vēlas brīvdienās doties sēņot.
LAbāk neriskē! Gadu atpakaļ arī pazņu sakoda ērce, grūtniece , bija gan pie ārsta, visu ,visu uzmanīgi, un beigās, piedzemdēja 9 mēnešos ,diemžēl, mirušu bebīti
Man arī viena pazīstama sieviete zaudēja mazuli, jo bija sakodusi ērce. Turklāt tās potes nepasargā no laima slimības un ar to ir liela iespēja saslimt.
Ja mežs ir tāds tīrs, tad pastaigāties jau var, ja esi sapakojusies, bet, lai tavs vīrietis sēņo.
Es pagājušnedēļ jau 2 x biju sēņot, un pēc katras uzgāju rāpojam pa ērcei. Pirmā man kaklu kutināja, otro uzgāju tik nākamajā dienā, laikam no meža drēbēm kaut kā pārlīda un uzrāpās uz kājas. Ļoti nepatīkami. Kaut arī esmu potējusies un neesmu grūtniece, bet mani tas tik un tā kaut kā attur braukt uz mežu. Jo no laima slimības pasargāts nav neviens. Tik + ir tāds, ka pati pastaiga mežā ir ārkārtīgi forša, kā arī sēnes... :)
Bet ar vīrieti no centra tūlīt pārvāksimies uz Mežciema jaunajām būvēm. Bet Mežciemā jau vien ir pilns ar viņām. Tad ko īsti darīt? Un kad viņām beidzās tā aktīvā sezona un dodas ziemas migā?
Un loģiski, ka tā taču nav. Bet tagad baidos no visa. Ir šaubas par visu. Vai drīkst dzert kafiju, vai drīkst nodarboties ar seksu, vai drīkst to un drīkst šito. It kā jau stulbi jautājumi, bet stāvoklī tomēr nepaliek katru dienu un līdz tam kamēr nesaskaries ar šo situāciju, tikmēr pārlieku liela interese par to nerodas.
tikko publiskotais pētījums "Izglābsim 100 bērnus", kurā, kā viens no būtiskiem zīdaiņu mirstības cēloņiem, minēta lauku novados dzīvojošu topošu māmiņu novēlotā stāšanās uzskaitē pie dzemdniecības speciālista un novēloti ultrosonogrāfijas izmeklējumi, kas liedz ārstiem agrīnā grūtniecības posmā atklāt iespējamās novirzes bērna attīstībā un nekavējoties rīkoties, lai mazuli glābtu.