Jūsu OK - iesacītu citai?

Reitings 467
Reģ: 29.03.2010
Sveikas!
Dīvaini, bet pie ginekoloģes aizgāju un prasīju, lai iesaka OK. Atbilde - nav nekādu analīžu, kas nosaka, kas ir piemērotākās, tas ir tikai bizness. Mēģini, un ja ir izmaiņas, rakstīšu citas..
Vai tā patiešām ir?
Man ieteica Yasminelle.
Bet ir dzirdēts daudz par Qlaira, kas it kā ir labākas. Viedokļu precīzu īsti nav..
Ko lai izvēlas? Tomēr tas ir visai nopietns lēmums!
19.08.2012 17:29 |

Reitings 4073
Reģ: 07.06.2012
Es lietoju Rigevidon,viņas vispār vienam mēnesim 3ls maksā :D Un ir ļoti labas D:
21.08.2012 14:18 |

Reitings 2487
Reģ: 24.04.2012
Liliii - varbūt man aiziet un pajautāt viņai, vai nav kaut kas lētāks? vai varbūt viņa pati man piedāvās?
a,kas bija tie kritēriji pēc kuriem skatījās, vai tev tās R...der?
21.08.2012 14:22 |

Reitings 8407
Reģ: 29.01.2009
zilbuliite - Nu man arī tad netaisīja nekādas analīzes, ārsts novērtēja manu sejas ādu pēc acu uzmetiena un teica, ka man nav sejas ādai problēmas, tāpēc varu dzert arī tās citas.

Tu jau vienmēr vari pajautāt, bet ir jau arī ārsti, kas citas neraksta, ja nav līgums, bet manējie parasti uz to īsti nav skatījušies.
21.08.2012 14:29 |

Reitings 2487
a, es nezinu uz ko skatās manējā..man bija MR ar iztrūkumiem un novirzēm, tad izrakstīja Yarinu. bez kā un man paveicās,ka nekādu blakus parādību nebija...nākamajā reizē apjautājās,kā patīk, vai nav kādu problēmu, vai kā...un viss..tā nu gadu jau dzīvoju ar šitajām dārgajām..
21.08.2012 14:40 |

Reitings 19
Reģ: 29.09.2009
Negribās taisīt jaunu diskusiju, bet...

Cik ilgi ir optimālais OK lietošanas ilgums un tad cik gara ir tā pauze?
Lietoju Midiana. Precīzi neatceros, cik ilgi, bet noteikti ir jau gads ar nelielu astīti.
Ginekoloģe teica, lai nāku pavasara beigās, taisīsim pārtraukumu, bet man fiziski nebija laika.
Šodien beidzu dzert un iešu pie viņas drīzumā.
Domāju, vai nekas traks nav noticis manām olnīcām? :D Un, vai ārste mani nenolamās? :D
21.08.2012 14:51 |

Reitings 2487
Melānija - man doka teica,ka reāli var lietot OK tik ilgi, kamēr negribi mazuli ieņemt..tikmēr vari lietot..viena pauzes apstiprina, otra saka,ka nav jēgas no tām..
21.08.2012 14:53 |

Reitings 8407
Reģ: 29.01.2009
Man jau drīz būs 5 gadi kopš lietoju, un visi ārsti ir teikuši, ka pauzes nevajag taisīt, jo tad tieši var rasties lielākas problēmas un veidoties trombi, jo lietojot tabletes ķermenis pieradis pie tām, bet ja ik pa laikam taisa pārtraukumus, tad tas ķermenim lielāks šoks, jo visu laiku kaut kas tiek izmainīts. Pauzi taisīšu, kad bērnu gribēšu, bet pirms tams kādu laiku jau ķermeni attīrīšu.
21.08.2012 14:59 |

Reitings 2487
Liliii...es tieši nesen biju nonākusi pie lielā jautājuma - vai taisīt pauzi ik pēc gada vai nē..tad nu nolēmu,ka netaisīšu un arī dakteri saka,ka neiesaka to pauzi, vienīgi jau laicīgi izdomāt "atmest" OK, un attīrīties,kad plāno mazulīti.
21.08.2012 15:04 |

Reitings 732
Reģ: 23.04.2012
man ieteica Yaz, lai risinātu pumpu problēmu. palika tikai sliktāk - no sākuma domāju, ok tas tikai sākumā kamēr organisms pieradīs, bet pēc 7 mēnešiem nekādu uzlabojumu nebija.
tad pārgāju uz Lindynetti. pieņemama cena, ar seju labāk nepaliek, bet vismaz arī sliktāk nē. piebildīšu, ka vispār nelietojot OK mana seja izskatās pēc kara lauka.
21.08.2012 15:12 |

Reitings 185
Reģ: 21.08.2012
Lietoju Yasminelle apmēram gadu.
Man izrakstīja sakarā ar olnīcu disfunkciju, tā var teikt bija vienīgā izvēle, lai man beidzot mēnešreizes būtu katru mēnesi. Tagad mēnešreizes ir kā pēc pulksteņa, tas man ir tāds atvieglojums. Bet tā, nekas būtībā nemainījās. Man krūtis palika lielākas par izmēru, tas mani ļoti priecē :D Tā jau gribētos lētākas zāles, bet tā kā viss ļoti apmierina, bail, ka nomainot kaut kas krasi mainīsies...
21.08.2012 15:14 |

Reitings 19
Bet es šonedēļ (neatceros, kurā žurnālā) lasīju, ka lietojot OK 4 gadus olnīcas vispār vairāk nefunkcionē un vairāk nav iespējams ieņemt bērniņu :o
Tāpēc arī sabijos un gribēju taisīt to pārtraukumu!
Tagad vairāk nezinu, ko lai dara, jo es vēl varu līdz rītdienai kā parasti sākt lietot jaunu paciņu un prezervatīvi man galīgi nepatīk :(
21.08.2012 15:29 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Melānija, nu tad vsjo, pi.ģec kotjonku, a mana māte jau mazmeitai vārdu izdomāja! :D
21.08.2012 15:51 |

Reitings 19
Becky, nopērc viņai mājdzīvnieku, lai liek tev un mazbērniem mieru :D
21.08.2012 15:54 |

Reitings 779
Reģ: 02.09.2009
Nezinu, neesmu vispār lietojusi kontracepcijas tabletes, un laikam arī nevēlos. Partneris nemainās, par bērniņu tagad domājam, bet iepriekš mācējām izsargāties ta, ka bērnu mums vēl nav.
21.08.2012 16:05 |

Reitings 306
Reģ: 16.05.2011
Māsas draudzene arī lietoja n-tos (cik tieši - nepateikšu) gadus OK, un kad gribēja ar vīruu ieņemt bērniņu - nevarēja. Ārsti teica, ka dēļ tā, ka bez pauzēm lietoja OK. Rezultātā bērniņu ieņēma tikai pēc gadiem ar medikamentu palīdzību.
Bet nu katram jau tas rezultāts savādāks.
21.08.2012 16:19 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Man bija Midiana. Arī bez jebkādam analīzēm, lai gan aizgāju pie spicākās ārstes valstī, kā viņa tiek dēvēta.
Nemācēšu izskaidrot, betas nebija traucējoši, bet nedaudz biedējoši... Visu laiku likās, ka kaut kas ar ķermeņa ūdeņiem.. nezinu, varbūt tās tabletes kaut ko ar nierēm darīja, kas arī instrukcijā ir norādīts. Bija tā, ka kādu dienu ūdens itkā uzkrājās organismā, pēc pāris atkal itkā sāka dzīties viss ārā, varēju skraidīt uz tualeti ik pa 20 minūtēm. Skaidrs, ka pa kādiem 2,3 kg mazāk uzreiz. Bija regulāri karstuma viļņi un kad izmērīju temperatūru ap 37 - 37,3. Analīzes nekādu iekaisumu neuzrādīja. Ģimenes ārste norakstīja uz nerviem, bet nu kādi man nervi... pārtraucot lietot, tā vairs nenotika..
Pāris reizes pa gadu uznāca tāds nelabums un vājums, itkā būtu stāvoklī.
Savādāk nekas, ēdu kā parasti, svars nenāca klāt, es pat teiktu, ka nostabilizejās, nenāca nekas klāt no kūkām un bulkam, kā iepriekš, pat nedaudz nokritos kopumā.
21.08.2012 16:30 |

Reitings 218
Reģ: 10.08.2012
Es lietoju Yasminelle, jau vairak ka 2gadus. Nav problemu! Protams ari esmu partraukumu taisiijusi, kad nebija vajadzibas lietot, bet atsaku un viss kartiba.
21.08.2012 17:13 |

Reitings 192
Reģ: 24.05.2009
Pavisam nesen sāku lietot QLAIRA. Uzskatu, ka tikpat labas varētu būt arī YAZ. Katrā ziņā, ja pēc dažu mēnešu novērojumiem QLAIRA man nebūs gana laba, tad noteikti gribēšu izmēģināt YAZ (ja manas analīzes to atļaus). Kā jau katra OK, tie satur estrogēnu un progestīnu. QLAIRA satur estradiola valerātu (estr.) un dienogestu (prog.), bet YAZ - etinilestradiolu (estr.) un drospirenonu (prog.). Domāju, ka starp šiem estrogēniem nekādas atšķirības nav, bet manis pirmīt pieminētie progestīni atšķiras ar to, ka QLAIRAs dienogests ir pēdējais jaunākās paaudzes vīriešu izcelsmes progestīns:
Kontracepcija ar dienogestu ir domāta ne tikai kontracepcijai, bet arī pūtīšu un seborejas ārstēšanai. Šis progestīns nomāc vīrišķo hormonu ietekmi uz ādu. Šī iemesla dēļ tas ir ļoti līdzīgs sieviešu izcelsmes progestīniem, tādēļ to bieži sauc par “hibrīdu”.

Bet drospirenons, ko satur YAZ, ir jaunākais sieviešu izcelsmes progestīns, kas ir pazīstams ar šādu iedarbību:
Tas ir šobrīd vienīgais zināmais progestīns, kas kontrolē ūdens un sāls vielmaiņu, tas samazina arī ādas taukainību. Tādēļ kontracepcijas tabletes ar drospirenonu samazina vai pat izslēdz PMS iespējamību, tas novērš ar šķidruma aizturi saistīta ķermeņa svara palielināšanos, samazina pūtītes. Pie tam sievietes, lietojot kontracepcijas tabletes ar drospirenonu, sievietes iepazinušas arī kvalitatīvāku seksuālo dzīvi.

To es iekopēju no linka:
http://yasminelle.atceries.lv/scripts/yasminelle/jaunas-paaudzes-hormoni/progestins.php

Tāpēc var teikt, ka YAZ ir pat par solīti priekša QLAIRAi, kaut arī atšķirību es strap viņām nesaskatu, jo abas ir jaunākās paaudzes kontracepcijas tabletes un abas ir ar antiandrogēnām īpašībām (kontrolē tauku dziedzerus (atrisina ādas problēmas) un ūdens, sāls aizturi organismā), tāpēc citām arī izdodas nedaudz notievēt, bet tas, protams, ir ļoti individuāli.
Kāpēc es salīdzinu tieši šīs abas OK? Jo abām kopīgs ir tas, ka gan QLAIRA, gan YAZ ir jādzer bez pārtraukuma, abām paciņas beigās ir tā saucāmās tukšās tabletes, ko var dzert tīri pēc pieraduma principa, lai neizlaistu ikdienas tradicionālo ripiņu, un ar vecā iepakojuma izbeigšanos uzreiz bez pārtraukuma vienkārši turpina ar jaunu.
Sākot lietot QLAIRA, izsargāties ar prezervatīviem ieteicams pirmās 9 lietošanas dienas, bet YAZ, ja nekļūdos, 7 dienas.
Abām cena līdzīga ~ Ls 10 -11.
21.08.2012 18:24 |

Reitings 192
Ahh, un QLAIRAs instrukcijā rakstīts, ka šīs OK lietošanas laikā 15% sievietēm mēnešreizes pazūd pavisam. YAZ droši vien arī varētu būt kaut kas līdzīgs.
21.08.2012 18:57 |

Reitings 192
Un vispār - pirms sāku lietot OK, kārtīgi izšiverēju visu internetu kājām gaisā un izlasīju līdz nelabumam maksimāli daudz informācijas, ko īsumā centos pastāstīt arī te. Jo sākumā arī nevarēju saņemties, līdz kļuvu gudrāka un sapratu, ka visam jābūt kārtībā. Neizsmeļami daudz informācijas un pieredzes daudzveidību uzgāju tieši krievu forumos, tur nu gan bija daudzpusīgāki viedokļi, salīdzinot ar mūsu vietējiem forumiem, ko piedāvāja visvarenais meklētājs.
21.08.2012 19:22 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits