Par Putinu jau iepriekšējās lapās izteicos, tāpēc to neatkārtošu. Patiesībā man jau diezgan apnika atkārtoties arī Pussy Riot un izteikšanās veida sakarā, tāpēc padarīšu šo komentāru par savu pēdējo šajā diskusijā. :)
Par to aizbraukšanu - es arī nevaru saprast, kāpēc 100 cilvēku dēļ (+-20) sešu gadu laikā aizbrauca gandrīz visi mani draugi, ja vnk slēdzās ciet fabrikas, kur viņi strādāja, ceļas nodokļi, bet algas neauga.
Cilvēki, par kuriem runāju es (kuri mīl savas mājas), nebrauc prom, bet cenšas atrast izeju tepat. Tie, kuri aizbrauc - viņiem principā ir vienalga, kur dzīvot. Un zinu pēc pieredzes to.
Varbūt, mūsējiem meitenēm arī jāiebāž kaut kur vista, lai par to runātu skaļāk?
Man nav nospļauties par veidu, ka viņas izteicās. Tomēr uz bāznīcu staiga pārsvarā veci cilvēki, kuriem no redzēta var pacelties spiediens utt utp.
Nedaudz citādāki, savādāki cilvēki ir jebkurā pasaules valstī, arī pie mums. Pussy Riot un Voina veido atklātas, absurdas akcijas, Norvēģijas Fuck for Forest nodarbojas ar seksu atklātās vietās, savukārt mūsu pašu Inese Saulīte kaila skrien Rīgā (un pavisam noteikti viņa nav vienīgā dīvaine Latvijā). Tas viss var aizvainot cilvēkus, es atvainojos, bet no kailas Saulītes, kas taisa ritentiņus, kādam vecam cilvēkam arī var pacelties spiediens. Galvenokārt kāpēc viņi to dara? Lai pievērstu uzmanību. Kas pievērš uzmanību? Mediji. Vai jūs domājat, ka Pussy Riot atkārtotu daudzās akcijas, ja viņas neradītu tādu interesi citos? Vai Saulītei nāktos stāstīt par savu seksu ar ārzemnieku, ja viņu kārtējo reizi neintervētu portāls Mango? Tad kāpēc jums raisa sašutumu šie absurdie izteikšanās veidi, ja paši "normālie" cilvēki tos tādā veidā atbalsta?
Tāpat mediji bieži sagroza informāciju, arī Pussy Riot gadījumā. Pats trakākais, ka ļoti daudzi uz to pavedas, jo nezina citu informāciju. Viņas NEKUR neapvaino baznīcu vai ticīgos. Teksts ir pret Putinu, pret Putina savienošanos ar baznīcu. Tas, ka akcija notika baznīcā - jā, slikti, n diennaktis cietumā vai naudas sods, sabiedriskie darbi būtu adekvāts sods (Norvēģijas gadījums tiešām bija trakāks). 2 gadi ir vienīgi tāpēc, ka viņas izteicās pret Putinu, tātad pastāv cenzūra un domu ierobežošana, kas nav īsti normāli un ko daudzi saprot (
http://www.echo.msk.ru/doc/903154-echo.html un kā jau minēju arī man pazīstams cilvēks no parastās tautas). Kāpēc grupu Voina neapcietināja, kad viņi nodarbojās ar seksu bioloģijas muzejā, kāpēc netika sacelts tāds tracis? Tas taču ir patiešām šokējoši, daudziem cilvēkiem var pacelties spiediens! Bet atbilde ir skaidra - jo tur nebija runu pret Putinu.
Pussy Riot meitenes man neliekas par 100% garīgi stabilas un viņas man nav žēl, jo izskatījās, ka viņas saprata, uz ko iet. Taču mani pārsteidz tieši tas, ka tik daudzi cilvēki nevar iebraukt tajā, par ko patiesībā šajā tracī ir runa un kāpēc ir cilvēki, kas viņas atbalsta.