Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Adoptētie bērni

10 gadi
Reitings 2587
Reģ: 07.03.2011
Vienas iepriekšējās tēmas iespaidā aizdomājos par smagu tēmu - tātad pamestie bērni un bērnu namu bērni, daļai no kuriem paveicas un viņi nokļūst audžuģimenēs. Bet vai ar to problēma ir atrisināta?

Kā jūs uzskatāt, vai/kad bērnam vēlāk atklāt šo faktu?! Protams, to var neatklāt, bet tad vecākiem un radiem jādzīvo melos jeb kopīgā pasaciņā brīžos, kad bērns sāk uzdot jautājumus. Bērns var arī ieraudzīt atšķirības no vecākiem (ārējais izskats, rakstura iezīmes, veselības stāvoklis), vai arī izjust dažādu attieksmi, ja ģimenē, piemēram, ir arī bioloģiskie bērni. Vienreiz pamesti, viņi var būt krietni jūtīgāki. Taču es vienmēr esmu bijusi par skaudru patiesību (mums visiem ir tiesības uz patiesību), nevis saldiem meliem. Un šeit laikam sākas lielākā sāpe - kas notiek, kad bērni uzzina par adopciju.

Man visvairāk acīs krīt viena lieta (par ko nedrīkst šos bērnus vainot, bet tomēr), ka viņi aizmirst (precīzāk, piemirst) visu viņiem sniegto audžuģimenes mīlestību, rūpes, gādību un cenšas atrast "īstos" vecākus, būtībā svešus cilvēkus, ar kuriem vienīgā saistība ir asinsradniecība. Kad tad īsti ir ģimene?! No otras puses, cilvēkam nu vajag, VAJAG to piederību kaut kam, saistību ar kaut ko, nesatricināmu pamatu šai saulē, ar ko tiek asociēti bioloģiskie vecāki.

Vai jums ir pazīstami šādi bezdibeņa malā novesti bērni? Kā viņi mēģina vai ir tikuši ar to galā?
16.08.2012 21:47 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Tu ļoti esi saskārusies ar adoptētiem bērniem, kas meklē savus īstos vecākus!?
Esmu šur tur lasījusi par dažādām pieredzēm. To, vai bērns, kā Tu raksti, nonāk bezdibens malā, veicina maksimāli ilga patiesības teikšanas novilcināšana vai nejauša nākšana gaismā.
Ja bērns jau no mazotnes zin, ka ir adoptēts, vai nekad neuzzin, tad tāda šokējoša momenta vienkārši nav.
16.08.2012 21:59 |

Reitings 787
Reģ: 02.05.2011
Es tiešām neuzskatu, ka šis portāls būtu īstā vieta šādu tēmu apspriešanai.
Par šo tēmu vari palasīt šeit http://www.calis.lv/forums/32-adopcija/
16.08.2012 22:01 |

Reitings 518
Reģ: 11.12.2011
Man bērnības kaimiņiene arī ir no bērnu nama, un ap 4gadiņiem viņai stāstīja, ka viņa ir paņemta no bērnu nama, taču viņu ļoti mīl un viņa esot vismīļākā meitiņa kāda vien var būt...
tagad jau ir izaugusi savā dzīvē, un viņai ir ļoti labas attiecības ar audžuvecākiem, pati arī man ir teikusi, ka audžumamma viņai neesot nekāda audžumamma, bet gan īstā mamma, kura viņu izaudzinājusi, viņa mīl savus vecākus, un viss ir kārtībā.šis ir viens reāls gadījums ko es zinu. Protams, varbūt kādam ir slikta pieredze.
16.08.2012 22:05 |

10 gadi
Reitings 2587
Reģ: 07.03.2011
womankind, vienīgā saskare ir ar pietiekami tuviem cilvēkiem, kas domā par adopciju. un kiwi, es tikai par viedokļiem jautāju, nepretendēju un neprasu kādu augstāko patiesību :)
16.08.2012 22:06 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits