uzaicināt līdzi uz kāzām

Reitings 150
Reģ: 17.07.2009
Jūsuprāt pēc cik ilga kopā būšanas laika, puisim vajadzētu uzaicināt draudzeni līdzi uz savas māsīcas kāzām?
15.08.2012 12:55 |

Reitings 3
Reģ: 12.03.2012
Ar draugu bijām kopā vairāk kā mēnesi, viņa draugam bija kāzas. Tikām aicināti mēs abi, kaut gan draugu tik labi nepazinu. :) Nezinu, tas laikam ir atkarīgs no jaunā pāra.
15.08.2012 14:26 |

Reitings 1431
Reģ: 04.04.2012
Vispār tiešām ir jāskatās kāda stila tās kāzas ir- ja ir maza cermonija ar nelielu mielastu, tad loģiski, dara kā grib, bet ja taisa lielu balli, tad nu gan ir jāievēro etiķete. Ja mani uzlūgtu un manējo veci nē, teiksim uz kāzām Bīriņu pilī, ar nakšņošanu, es loģiski, ka nebrauktu...

P.S. Un arī nebrauktu, ja visiem es riebtos, vai visi man riebtos... :D :D :D
15.08.2012 14:26 |

Reitings 308
Reģ: 10.05.2012
Šogad biju pirmo reizi kāzās, precējās puiša bērnības draugs. Viņi man ir paziņas, biju patīkami pārsteigta, ka ieliūgumā bijām minēti mēs abi ar draugu :)

Par procesu. Vismaz tur, kur biju es, bija noteikts vietu skaits pie galda, katram ierādīta sava vieta ar vārdu, bija arī viesu karte, tā ka diezin vai var uz savu galvu ņemt vēl kādu, ja ielūgumā nav teikts ''var ar pavadoni, otro pusīti''.

Piekrītu par to faktu, jānoskaidro vai māsīca zin par jūsu attiecībām. Ja nezin, tad puisim jau pašam būtu bijis jāpainformē viņu, ka ieradīsies ar savu meiteni. Ja viņš to nav darījis, varbūt nemaz nevēlas izrādīt tik daudziem tuviem radiem?....Bet ja māsīca zin un neaicina un puisis arī neliekas ne zinis, tad nevēlas lai tu nāc
15.08.2012 14:30 |

Reitings 874
Reģ: 29.01.2009
julenok - neviens nav OBLIGĀTI jāaicina, ja jaunais pāris nevēlas šo cilvēku redzēt savās kāzās, kā arī nav tādas etiķetes, kas noteiktu, ka ir jāaicina otras pusītes, neatkarīgi no tā, cik ilgi ir kopā. Un uz savu galvu ierasties būtu vairāk nekā nezolīdi, un iespējams, tā tiktu sabojāts jaunā pāra pasākums. Jo kā te minēja, lielākoties kāzās ir galda kartes un par katru cilvēku rēķinās!
Esmu bijusi ļoti daudzās kāzās, bet vienmēr pirms ielūgumu izsūtīšanas, jaunais pāris ar mani (un arī ar citiem) ir sazinājies, lai noskaidrotu attiecību statusu un to, vai uz kāzām iešu viena vai ar vīrieti, un ielūgumos ir bijis minēts nevis pavadonis utt, bet gan konkrēta cilvēka vārds.
Esmu pieredzējusi kuriozu, kad noskaidro puiša pašreizējo draudzeni, bet līdz kāzām tā nomainījās, tur gan bija jautrība un bēdas vienuviet, jo vajadzēja papildus galda kartes un citu ielūgumu :D

Bet par to, ka nav neviens obligāti jāaicina - tas ir tikai jaunā pāra ziņā. Man piemēram ir situācija, ka ja precēšos arī būšu dillēmas priekšā, jo savu draudzeni es gribētu redzēt kāzās, bet viņas vīru es negribu redzēt ikdienā, nemaz nerunājot par tādu pasākumu kā mana kāzu diena, tāpēc, es ielūgumā tā arī rakstīšu, ka tiek aicināta tikai viņa, protams, sapratīšu, ja viņa neieradīsies, bet pirms ielūgumu izsūtīšanas, ar viņu aprunāšos.
15.08.2012 14:56 |

10 gadi
Reitings 3077
Reģ: 05.09.2010
Kad precējās drauga māsīca(pirms tam nebiju viņu redzējusi, jo viņa nedzīvo Latvijā) bija viens ielūgums uz visu ģimeni, tā kā īsti neskaitos drauga ģimene, tad domāju, ka neesmu ieskaitīta. Kad drauga māsa ar viņu sazinājās, lai uzzinātu, kas īsti skaitās tajā ielūgumā, tad viņa teica ka visi un it īpaši es, jo ļoti grib mani satikt. Biju ļoti patīkami pārsteigta. :)

Nepatīkami mani pārsteidza māsīca, jo uz savām kāzām viņa baigi dīvaini sadalīja manu ģimeni vienu māsu ielūdza, mani un citu māsu neielūdza, kādu brāli ielūdza, bet pārējos nē.. Tas man likās pavisam dīvaini. laikam lozēja. :D
15.08.2012 15:19 |

Reitings 431
Reģ: 14.10.2010
Kad precējās 2 manas draudzenes, tad man jautāja personigi- ir man draugs vai nav, ko nemt lidzi un vai gribu kadu nemt, bet kad precejas bralens, tad ieludza manu gimeni un bez liekiem jautajumiem par otrajam pusitem, domaju, ka tapec, ka visi zinaja,ka otro pusisu vienkarsi nav..Kazas jau ir tads pasakums, kas ir lieli izdevumi un visi vienmer velas,lai precizi dod atbildi- busiet, nebusiet, bet domaju,ka tas ir tikai pieklajigi pajautat, vai otra pusite ir, nemsi lidz..Nu bet atkal viss jau atkarigs, cik ilgi esiet kopa.. :)
15.08.2012 17:09 |

Reitings 2308
Reģ: 12.03.2011
Missss
Man tieši tagad taisās precēties draudzene un viņu ļoti interesē, ka viss pareizi jādara pēc etiķetes. Un daudzviet ir rakstīts, ka ja attiecības ir ilgstošas - jāaicina pāris. To, ka tavi draugi tā nedarīja nerada, ka viNi pārzin etiķeti labāk.
15.08.2012 18:59 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Atkarībā, kas norādīts ielūgumā. Ja Jānim ar draudzeni, tad var paņemt līdzi kaut vai pēc pāris randiņiem, man galīgi neko neizsaka arguments - paņems līdzi, pēc nedēlas varbūt jau cita būs.. so what, kāda starpība, galvenais, ka pats Jānis nejutīsies vientuļš.

Mēs tikko bijām kāzās, kur visi bija pāros, izņemot vienu meiteni un pāris čaļus, protams, ka meitene garlaikojās, nujā, bet tāpat vakara gaitā tika savākta :D

Ja norādīts vienam pašam puisim un viņš grib Tevi ņemt līdzi, tad lai vienkārši uzjautā jaunajam pārim, kas varbūt nemaz nezina par meitenes eksistenci. Pats uz savu galvu, protams, viņš tad nedrīkst ņemt līdzi, uz baznīcu jā, bet ne uz mielastu, ir taču ierēķinātas vietas.
15.08.2012 19:13 |

Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
nu domāju, ka pieklājība tomēr prasa aizcināt abus no pāra. es piemēram vienu sievieti gribētu aicinat, ja precētos, bet vinas vīru- nē, bet man roka neceltos ielūgumuā neierakstīt vina vārdu:D
15.08.2012 19:14 |

Reitings 362
Reģ: 01.03.2012
ja uzaicina, tad pasaka viesiem, ja ir draugs/draudzene lai njem lidzi
15.08.2012 19:37 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Īstenībā šajā jautājumā manas domas vēl svārstās. Es zinu, ka es noteikti negribētu savās kāzās svešus cilvēkus, tā kā, ja kādam ciemiņam ir otra puse, kuru vēl neesmu iepazinusi, nevēlos, lai kāzās būtu tā pirmā reize. Bet no otras puses tas ciemiņš varbūt jutīsies vientuļš.
Bet es domāju, ka man tas tiks atrisināts tā, ka es nemaz neplānoju daudz aicināt. Tikai pašus tuvākos. Un tur nemaz nevar iemaldīties kāds svešais.

Tomēr es noteikti uzskatu, ka puisim draudzene līdzi nav jāaicina. Jā, viņš var māsīcai apjautāties zem četrām acīm, vai drīkst paņemt līdzi draudzeni. Bet citādāk - ne viņam to nolemt.
15.08.2012 20:10 |

Reitings 362
Reģ: 01.03.2012
vientulsh nejutiisies, paris 40 tostus un bus ok :D
15.08.2012 20:14 |

Reitings 874
julenok
Kur es rakstīju, ka mani draugi tā nedarīja? Es rakstīju, ka vini pirms tam pakonsultējās, vai ir draugs/draudzene un tad pēc attiecīgi saņemtās informācijas arī ierakstīja ielūgumā - Jānim un Līgai, vai vnk Jānim, ja Jānim nebija otra puse.

Man taja laikā arī bija ttiecības, bet tās bija sākumstadijā, un es negribēju sevi apgrūtināt, um otru apgrūtināt, jo nepazīst nevienu, un gāju uz kāzām viena un nemaz negarlaikojos, izdejojos no sirds, pat vairak neka tie, kas bija pa pāriem, tas viss no cilvēka atkarīgs :)

Un par to etiķeti/neetiķeti, man pilnīgi nospļauties, ja es negribu vienā no savām iespējams svarīgākajām dienām redzēt kādu cilvēku, tad kāda velna pēc man viņs jāaicina? Kā jau es teicu, man ir normālas attiecības ar draudzeni, bet viņas vīru es labāk redzu ejam, nekā nākam - kas man var piespiest viņu aicināt - neviens. Tik cik draudzenei jāizvēlas, nākt vienai vai nē.
15.08.2012 20:15 |

Reitings 1668
Reģ: 31.03.2011
Es to uzskatiitu ka necienju pret mani. Protams,ja mees menesi kopaa,ok, vel taa, bet ja uzaicinatu tikai mani un manu draugu nee,es nezinu ko es kaazaas dariitu viena? Kad ir visa taa ampelesanas,dejosana? Baudiitu citu viiriesu(parasti iereibusu)gramstisanos? Esmu varbut jociga-bet es neietu! Ja esmu kopa ar miloto cilveku,tad jaciena ne tikai mani,vbet ari vinsh!
15.08.2012 20:33 |

Reitings 41
Reģ: 04.10.2010
Man savulaik bija situācija, kad gadu satikos ar vienu puisi. Bet mēs nesteidzāmies viens otru iepazīstināt ar savām ģimenēm, taču ģimenes zināja par mūsu attiecībām no bildēm, no st;astiem u.tml.
Tad viņa brālim bija kāzas. Un viņš tika uzaicināts kopā ar savu bijušo sievu + meitu. Mans vārds ielūgumā netika minēts. Neko jau neteicu, bet sirds nedaudz iesāpējās. Pēc tam man arī vairs nebioja vēlme iepazīties ar viņa ģimeni. Un nu jau vairs neesam kopā.
15.08.2012 20:47 |

Reitings 1668
Reģ: 31.03.2011
kate1984- Es ar taadu nepaliktu kopaa! Tapec Tev nav par ko pardzivot! Viss atkarigs no viriesa,acimredzot ieluguma saturs vinjam pasam patika! Kka jutu,ka vins ir kopa ar savu bijuso sievu :D
15.08.2012 20:48 |

Reitings 41
Reģ: 04.10.2010
Nē, nē, nav kopā, kad vēl pēdējoreiz veikalā saskrējāmies, bija ar jaunu meiteni kopā. Toreiz viņš teica, ka negrib iet, ka brālis tā, es teicu, lai tik iet, neiešu jau naidot ģimeni. Viņš aizgāja, no citiem viesiem dzirdēju, ka kopā nav sēdējuši, īsti kontaktējies tikai ar meitu, tomēr man t;āds mazais rūgtums sēdēja sirdī par ģimenes rīcību. Zinot, ka cilvēks ir izšķīries, tomēr iel;ugumu nosūtīt ģimenei.
15.08.2012 20:52 |

Reitings 8272
tātad, varbūt nemaz puiša ģimene nemaz nezina par tavu eksistenci, līdz ar to tu varētu neierasties, ja kāzas ir ļoti tuvā ģimenes lokā..vēl, cik jūsu attiecības ir nopietnas?ja jūs tiekaties tikai mēnesi , tad diez vai ka kuru katru puiša ģimene gribēs redzēt tādā notikumā.
jūs ar savu draugu esat apsprieduši šo tēmu? ja nē, tad viņš arī uzskata, ka tev nevajag tur doties..
16.08.2012 13:53 |

Reitings 8272
Sany- sajaucu nedaudz, es domāju, ka puiša māsai ir kāzas, nu tad atkarīgs no tā, kas ielūgumā rakstītts, teikts, apspriests, un kādi cilvēki apmeklēs šo pasākumu
16.08.2012 13:57 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits