julenok - neviens nav OBLIGĀTI jāaicina, ja jaunais pāris nevēlas šo cilvēku redzēt savās kāzās, kā arī nav tādas etiķetes, kas noteiktu, ka ir jāaicina otras pusītes, neatkarīgi no tā, cik ilgi ir kopā. Un uz savu galvu ierasties būtu vairāk nekā nezolīdi, un iespējams, tā tiktu sabojāts jaunā pāra pasākums. Jo kā te minēja, lielākoties kāzās ir galda kartes un par katru cilvēku rēķinās!
Esmu bijusi ļoti daudzās kāzās, bet vienmēr pirms ielūgumu izsūtīšanas, jaunais pāris ar mani (un arī ar citiem) ir sazinājies, lai noskaidrotu attiecību statusu un to, vai uz kāzām iešu viena vai ar vīrieti, un ielūgumos ir bijis minēts nevis pavadonis utt, bet gan konkrēta cilvēka vārds.
Esmu pieredzējusi kuriozu, kad noskaidro puiša pašreizējo draudzeni, bet līdz kāzām tā nomainījās, tur gan bija jautrība un bēdas vienuviet, jo vajadzēja papildus galda kartes un citu ielūgumu :D
Bet par to, ka nav neviens obligāti jāaicina - tas ir tikai jaunā pāra ziņā. Man piemēram ir situācija, ka ja precēšos arī būšu dillēmas priekšā, jo savu draudzeni es gribētu redzēt kāzās, bet viņas vīru es negribu redzēt ikdienā, nemaz nerunājot par tādu pasākumu kā mana kāzu diena, tāpēc, es ielūgumā tā arī rakstīšu, ka tiek aicināta tikai viņa, protams, sapratīšu, ja viņa neieradīsies, bet pirms ielūgumu izsūtīšanas, ar viņu aprunāšos.