Draudzene

Reitings 2353
Reģ: 29.01.2009
čau!

Man šobrīd reāli sāk tracināt mana draudzene, un izdomāju, ka labāk izlikšu forumā sevi, nekā galīgi sakasīšos ar viņu, ja vien neesmu jau to izdarījusi... :D Vispār jau viss ir diezgan sarežģīti, bet īsumā viņa senāk ir mocījusies ar depresiju, dzērusi daudzus gadus antidepresantus, bet iepazīstot mani un mainoties viņas domāšanai viņa pārtrauca lietot tās zāles un it kā ir ok jau 4us gadus. Bet dažkārt viņai nāk virsū visādas depresīvas domas, viņa vienmēr vēlas, lai viņu uzklausa, es cenšos un arī tagad pārvarēju sevi un uzklausīju viņu, bet man pēc tam ir reāli sūdīgi, jo viņa visu laiku čīkst un gaužās, viss ir viņai slikti utt. vienreiz arī atteicos klausīties viņas čīkstēšanā, jo zināju ka pēc tam jutīšos kā izspiests citrons, bet pēc am bija vēl trakāk, viņa pārmeta, ka es esot slikta draudzene jo viņu neuzklausot. Īsti nezinu, ko iesākt, jo jūtos nogurusi no viņas un visām tām viņas problēmām. Bet šādas reizes uznāk pēdējā laikā arvien biežāk, un nezinu kā viņai palīdzēt vēl... Liekas, ka man pašai drīz vajadzēs pie ārsta iet, jo viņa ar savu čīkstēšanu mani būs novedusi tiktālu. :S Varbūt kādai ir kādi ieteikumi, ko darīt un kā tikt galā ar to?
14.08.2012 17:37 |

Reitings 2353
Reģ: 29.01.2009
Nikola, varu vien just līdzi :( Tas ir bezgala skumji un grūti. Man nav bijis tik traki ar savu draudzeni, tāpēc laikam varu tagad nopūsties un priecāties, ka viss jau nav nemaz tik slikti.

Zane, man ir tāpat kā tev paturu sevī visu un cīnos ar savām problēmām, jo visiem jau tādas ir un, kad tev visu laiku jāizdzīvo ir otra cilvēka problēmas un jāiedziļinās tajās, vienā brīdī vnk jūtu, ka pati palieku tāda pesimistiska un depresīva. Bet šodien ir ok, pārgāja, būšu stipra un gan jau nokārtosies ar draudzeni viss. Nemšu vērā arī meiteņu ieteikumus, aicināšu doties viskkur un iepazīties ar jauniem cilvēkiem, lai nav tik daudz laika domāt par problēmām un sliktām lietām. patiešām gribētos, lai viņai ir vairāk draugu, nevis tikai viena es, tad arī būtu savādāk drošvien.

un tās, kuras saka, ka es nevaru palīdzēt maldās..ja es nebūtu ar viņu, tad viņa tagad vēl aizvien dzertu antidepresantus un mocītos ar to visu daudz smagākā formā, ja es tolaik varēju palīdzēt tikt tam pāri, tad tagad šajos krīzes brīžos, kas uznāk pa retam arī palīdzēšu...galv. jau pašai izturēt un saņemties, lai nepavelkos līdzi, dažkārt tas ir grūtākais, jo ne jau man viss ir vienmēr tik ideāli kā gribētos. Katrā ziņa, paldies par viedokļiem visām meitenēm! :)
15.08.2012 11:45 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Bet es netaisos tikt no viņas vaļā vai kā tamlīdzīgi, saprotu, ka viņai ir grūti, jo viņa principā ir viena, ne viņas vecākiem interesē kā viņai klājas, ne kādam citam. Un negribu zaudēt viņu kā draugu, jo kopā jau daudz kas ir piedzīvots un visādi jautri brīži bijuši. Domāju varbūt kāda ieteiks, kā vēl var viņai palīdzēt šādos brīžos un lkm jau pašai pietiek savas problēmas, kad otrs vēl savējās visu laiku gāž virsū, paliek par grūtu..tāpēc arī tapa šī diskusija.

Liekas, ka es tavu mirkļa vājumu pārpratu (un nodomāju, ka apnicis palīdzēt, tāpēc izveidota diskusija).

Par ieteikumiem - gan jau viss tas pats, ko darīji iepriekš - būt blakus, atbalstīt, vest viņu cilvēkos. Aicini viņu apmeklēt ārstu (kas, manuprāt, nenozīmē uzreiz antidepresantus), apmeklēt jaunas nodarbības, kur viņa varētu iegūt citus draugus, tad tev pašai arī kļūs vieglāk. Neko vairāk tu īsti nevari darīt, tev nav baigi jāiedziļinās un jārod atrisinājumi viņas problēmām - ja viņa to prasa, pasaki, ka to vislabāk, profesionālāk izdarīs ārsts. Man patiesībā, kad ir slikti, visvairāk pietrūkst nevis cilvēka, kurš uzklausītu tās problēmas (pastāv arī papīra vai interneta dienasgrāmatas, starp citu, tas arī labs ieteikums), bet gan, kurš spētu sapurināt. Pateikt, ka būs labi, ka, piemēram, obligāti jāapmeklē tas ārsts utt.
15.08.2012 12:30 |

Reitings 472
Reģ: 11.07.2010
Nikola, protams, tava situācija ir nepskaužama, bet tā krasi atšķiras no autores situācijas. Pirmkārt, tā nav viņas māte, otrkārt, pēc apraksta var spriest, ka, pat ja tā ir depresija (par ko šaubos, bet neesmu psihiatrs), tā ir nesalīdzināmi vieglākā formā.

Es piekrītu sophie garajam komentāram par veselīgo egoismu. Ģimene ir un paliek ģimene, tās ir asins saites (lai gan arī te noteiktās situācijās varētu atrast izņēmumus), bet draugi ir cilvēki, kurus paši izvēlamies. Nedrīkst pamest nelaimē? Autore arī nepamet un ilgus gadus nav pametusi, viņa ir pietiekoši laba draudzene. Bet tomēr, manuprāt, veselīgais egoisms... Dzīvē ir jājūt robežas un mērs, ja gribam saskaņu ar sevi, harmoniju.

Arī es esmu atteikusies no vairāk nekā 10 gadus ilgas, fantastiskas draudzības, jo cilvēks mainījās un viņa enerģija kļuva man nepanesama. Ja agrāk ar šo cilvēku cēlos spārnos, tad pēc tam nespēju izturēt viņa uzskatus un uzvedību. Un pārstāju sevi apgrūtināt ar to. Skumīgi vēl tagad, bet tas vairs nebija tas pats cilvēks un enerģija man bija nepieciešama savas dzīves dzīvošanai.
15.08.2012 12:41 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits