Parāda piedziņa, ja parāds atmaksāts

Reitings 9
Reģ: 29.01.2009
Tīri informatīvs jautājums..

Situācija: Bija parāds Latvijas Gāzei, kurš bez brīdinājuma lietu nodeva Paus konsults. Taču nu parāds ir atmaksāt pa tiešo Latvijas Gāzei, kas notiek ar parāda piedziņas parādu?
14.08.2012 13:20 |

Reitings 2302
Reģ: 13.06.2011
Kruta kruta, un tagad vēl arī man atsakās to parādu atdot, lai es viņu varētu nomaksāt..
Nu ceru, ka izdosies panākt savu, un tikt valā no procentiem, tagad tā palasot visu šito, tā vien gribās uz to Paus aiziet un apgriezt tur visu kājām gaisāa..
Nekas, visu uzraksim... :)
14.08.2012 15:22 |

Reitings 511
Reģ: 04.08.2011
Kubiete, nevajag jau iestāstīt meitenēm pilnas ausis ,ka visos gadiijumos, lai sūta dillēs tos piedzinējus, jo tā nav ! Pati strādāju milzīgā starptautiskā uzņēmumā, kas piedāvā pakalpojumu, kur klientam ir jāparaksta 2 līgumu, viens klientam, viens kompanijai, TELE2 ir tiesi tas pats, divi līgumi, viens drugdealerin , otrs TELE2; un līgumā atrunāts, ka ,piem, ja 90dienu laikā (3mēn.,) standarts parasti, netiek maksati reķini, tad Uzņēmums ir tiesīgs nodot klientu Pārādu piedzinēju kompānijai! Šajā gadījumā drugdealerin Tele2 cedē Pausam!
Un kaut apdirsies, bet būs jāmaksā!

drugdealerin , ja ļoti vajag zināt, varu ,iespējams, noskaidrot Tavu parādu tele2 konkreti, jo ar šo uzņēmumu man arī ir tiešs sakars!
14.08.2012 17:26 |

Reitings 1352
Reģ: 10.08.2012
Sveiki!
Esmu pati strādājusi Paus Konsultā.
Ja nomaksāji pa taisno Latvijas Gāzei, tad Tev pašai jāsazinās ar Paus Konsults. Tev tur droši vien jānomaksā kaut kādi procenti, tās komisijas maksas par piesaisti, tur varbūt būs pāris lati, bet labāk nomaksāt, lai neuzkrājas vēl lielāka summa :)
14.08.2012 17:28 |

Reitings 1352
Jo viņi Tevi turpinās tad meklēt arī 5 sant. dēļ.
14.08.2012 17:29 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Starp citu - kas skaitās tā cedēšana?
14.08.2012 17:31 |

Reitings 1352
Un arī pie ZTI esmu strādājusi, tā , ka ļoti labi zinu, kā to visu piedzen no iedzīvotāja.
14.08.2012 17:32 |

Reitings 511
Cedēšana: Piemēram, Tele2 ir izstrādāts līgums, kur minēts, ka ja nemaksā tik un tik ilgi, tad nodod tādām un tāda paru piedzinējam, un klients parakstās, šajā pat laikām Tele2 noslēdzu līgumu ar Pausu, ka nodos visus savus klientus viņiem ,lai piedzen parādu,ja netiek galā ar kādu klientu ,kas nemaksā. Apmēram tā!
Atsevišķi, kāpēc tele2 pats nevar Tev piedzīt, ir ka līkuma minēts, ka uznemums nevar un nedrīkst papildus tādā veidā iegūt ienākumus uz Tevi (ja neskaita līgumsodu, ko var). Tapēc tas uznemums nodod Tevu Pausam, kas to dara un ienākumus iegūst sev!
14.08.2012 17:35 |

Reitings 511
MIA , varbūt Tu spēsi korektāk pastāstīt par cedēšanu un kādu piemēru iz dzīves par piedzīšanu utt?
14.08.2012 17:36 |

Reitings 2302
welsh, rīt pati personīgi došos uz Tele2, un mēģinašu visu noskaidrot, kā arī pieprasīšu lai uzrāda visus līgumus ar kuriem tiku cedēta Pausam un tā tālāk.. Kā arī, laikam nāksies zvanīt Pausam uz izķidāt visu, kapēc ir uzaugusi tik astronomiska summa... Jo, kā jau Kubiete minēja mana reālā summa Tele2 varētu būt tikai 80 Ls, bet Paus apgalvo, ka jāmaksā 230 Ls, no kurienes ir parādījušies pa virsu 150 Ls? Tas taču nav reāli, manuprāt..
Mana kļūda laikam ir tāda, ka nedarīju to jau uzreiz, un Pausam jau ir iemaksāti 50 Ls..
Bet nekas, gan tikšu skaidrībā... Vismaz jāmēģina to summu kaut kā samazināt.. Neticu, ka varēja uzaugt ti milzīga summa, tomēr tāda nauda man zemē nemētājas, kaut arī pa daļām tiek maksāts, tomēr, katru mēnesi pa 40-50 Ls, nav viegli tā vienkārši atdot, velns sazin kur, tapēc gribu visu uzzināt visos sīkumos.. Ceru, ka izdosiess. :)
14.08.2012 17:47 |

Reitings 511
Es turešu īkšķus ka tev viss izdosies! KAC Tele2 noteikti Tava līguma nebūs, (oriģināla), bet noteikti tas būs ieejams ieskanētā veidā, nezinu vai taja pat dienā, bet icu, ka viņiem vajadzētu visam DB būt ieskenētam! Ceru,ka Tev veiksies, uz TELE2 KACā būs kāds labs un kompetents cilvēks, kas Tev visu paskaidros! :)
14.08.2012 17:56 |

Reitings 2302
Viņiem ir jābūt līgumam kaut vai ieskanētā veidā, bet ir jābūt.. Un, ja viņi uzreiz nevarēs man viņu uzrādīt, tad vērsīšos PTAC, jo tur man pateica, ka, ja viņi man nevar uzrādīt konkrētu līgumu, vai ja nevar pateikt manu konkrēto summu kuru esmu parādā, viņi nav tiesīgi no manis kaut ko pieprasīt..
Un, ja nevarēs man uzrādīt līgumu, kurš tika slēgts ar Paus, ka viņi ir tiesīgi piedzīt no manis parādu, tad miers, nomaksāšu Tele2 esosšo parādu, un tas Paus lai iet dillēs. To man arī paskaidroja PTAC, nu protams cenzētā versijā.. :D
14.08.2012 18:01 |

Reitings 1571
Tā cedēšana nozīmē to, ka, par pamatu ņemot šo gadījumu,- Tele2 ir pārdevis drugdealerin parādu Pausam. Un viņiem nevajag drugdealerin piekrišanu šādam darījumam. BET Civillkums nosaka, ka Paus nevar uzlikt nekādas savas soda naudas vai tamlīdzīgi sodus, viņi var piedzīt tikai tos maksājumus, ko no drugdealerin būtu varējuši pieprasīt Tele2. Kā arī šajā gadījumā Tele2 bija jānodod Pausam līgumi u.c dokumenti, uz kuru pamata ir radies šis parāds.
Vispār šaubos, ka šajā gadījumā bijusi parāda cesija (kaut gan, mazums kas), drīzāk jau, kā parasti, vienkārši Tele2 ir ar mieru maksāt Pausam, ka viņi "izsit" to parādu, lai pašiem nav jāčakarējas. Bet tās ir tikai manas domas. Katrā ziņā ir jāiet, jārunā aci pret aci, jāpieprasa līgumi utt.
14.08.2012 18:42 |

Reitings 511
drugdealerin , vai Tu pati neatceries, kad Tu ,laikā, kad iegādājies telefonu, ar patstāvīgo pieslēgumu parakstīji divus līgumus?
14.08.2012 19:01 |

Reitings 659
Reģ: 15.04.2009
KAS Tā PAR HUIņU???

Tu slēdzi līgumu ar PK???? Kapeec tev viniem kaut kas butu jamaksaa?? Samaksaa tad man labaak, ja jau vienkaarsi pirmajam kurs prasa aizskaiti naudu!!!!!!!

Tas ir pilnigs sviests, ka cilveki tiek apmulkoti- Jums ar nevienu paradu piedzinas kompanijuNAV LIGUMS PAR PARADA PIEDZINU, sos izdevumus atstaajiet firmas, kura veelas, lai parads tiktu piedzits vinas labaa, ZINAA! Gan jau vini sledza sadarbibas ligumu! Savadak ir, ja jusu parads ir cedēts, bet šaubos, ka Paus ir cedējis:)
14.08.2012 19:08 |

Reitings 537
Tik "gudras" te dažas :D

Skaidrs, ka parādniekam nav līgums ar piedziņas firmām. Bet ir līgums ar pakalpojuma sniedzējiem, kurā ir atrunāts, ka maksājumu kavējuma gadījumā pakalpojuma sniedzējs pilnvaro parādu piedziņas kompānijas piedzīt parādu. 99%, ka parādi netiek cedēti (t.i. - pārdoti piedzinējiem un pakalpojuma sniedzējam ar Tevi vairs nav nekāda sakara). Visbiežāk piedzinēji strādā uz pilnvaras pamata.

Un par līgumsodu runājot - tas nav tas pats, kas soda procenti un var augt kaut līdz miljonam. Jāskatās līgums, tur līgumsoda apmērs ir atrunāts (parasti līdz 1% par katru kavējuma dienu). Tad nu rēķiniet - pamatparāds 100Ls, kavēts maksājums gadu, līgumsodā pavisam likumīgi var uzrēķināt 365Ls.
14.08.2012 19:20 |

Reitings 1571
Varbūt te ir meitenes, kas šo jomu pārzina- ar ko vispār atšķiras "soda procenti" no "līgumsoda"?
14.08.2012 23:41 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits