Gandrīz vīramāte.

Reitings 537
Reģ: 07.07.2011
Sveikas, meitenes :)
Nu jau kādu laiku manī kaut kas krājas, pat nezinu, ar ko sākt. Laikam jau ar sevi. No ģimenes aizgāju knapi 18 gados un uzsāku patstāvīgu dzīvi 100 km prom no mājām. Ar vecākiem sazinos labi ja 1x nedēļā un tiekamies labi ja 1x divos mēnešos. Lēmumus nemēdzu apspriest ar viņiem un nezvanu katru reizi, kad kaut kas neiet tā, kā gribētos.
Tagad no otras puses. Mans mīļotais ir malacis, ka savos gados daudz ir sasniedzis. Dzīvojam mēs savā dzīvoklī- 5 min no viņa vecākiem :) Tā kā pati esmu pretstats, augstāk minēto ņemot vērā, tad nevaru saprast, kā var katru dienu sazvanīties ar mammu, jautāt padomus utt. Saprotu, ka vecāki vēl tikai to labāko, ir gudrāki, bet tas man, vienkārši izsakoties, dziļi besī. Nu, ja gribam nopirkt mēbeles vai jaunas tapetes, kāpēc jāsauc līdzi vecāki?? Es pati gribu izvēlēties MŪSU dzīves iekārtošanai piemērotākos līdzekļus! Nu, nav jāsauc palīgā mamma, ja kaut ko gribam sakārtot/ izremontēt. Man šķiet, ka kādā strīda karstumā šo visu izmetīšu, bet negribu aizvainot vīrieti.
09.08.2012 16:11 |

Reitings 3376
Reģ: 18.03.2012
ewaaaaa - negribu tev īsti piekrist, jo ir dažādas situācijas, kad var māt ar galvu un runāt pretī. Piemēram, ja v-māte man sāk stāstīt to, ko jau es zinu, es māju ar galvu un pat nedzirdu, ko man stāsta. Cits variants ir tad, ja viņa man man mēģina iestāstīt, ko tādu, kas ir pilnīgas muļķības vai kas attiecās uz manu bērnu. Vispār man vienmēr ir savs viedoklis un es nebaidos to teikt, bet reizēm tas vienkārši nav tā vērts. Viņa taču redz, ka es tāpat daru, kā gribu. Pēdējā laikā gan esmu sākusi diezgan pretī strīdēties, tad viņai parasti tāda pārsteigta sejas izteiksme. :D
09.08.2012 17:25 |

Reitings 240
Reģ: 16.06.2009
Kaprace- es arī sākotnēji māju ar galvu, jo man jau būtībā bija vienlaga, ko viņa man tur cenšas iestāstīt. Viņa ir cilvēks, kas vienmēr savu viedokli uzskatīs par to pareizo un vienīgo. Man nekad nav bijusi vajadzība kādu pārliecināt par sava viedokļa pareizumu. Ļoti labi, ka Tu dari pa savam, jo tā arī vajag. Vismaz viņa saprot, ka nevar grozīt Tevi kā labpatīkas.
Aij, vispār jau šo tēmu var izvērst ļoti plaši. Galvenie vaininieki ir vīrieši, kuri mīļā miera labad, lai neapvainotu māti, lūdz, lai draudzene i paklausa, i samierinās, i paklusē kādu reizi.
09.08.2012 17:32 |

Reitings 537
Kaprace, mīļš Tev paldies! :)
Tagad klausies manējo- šodien viņa bija, iztīrija dušu, izvilka ārā manus matus, teica, lai nopērkam sietiņu un 2x mēnesī tīram ar tādu un tādu līdzekli. Jautāja, kāpēc veļā ārā karājas, ja izmazgājām vakar, teicu, ka salija, viņa- vajadzēja jau no rīta noņemt. Un beigās piebilst- tā jau jūsu darīšana. Un atkal sāk. Vienmēr saka- viss, eju mājās, un pēc kādas pusstundas tikai aiziet. Tāpat kā kapracei- atnes paiku un stāsta, ko ar viņu darīt.
09.08.2012 17:34 |

Reitings 537
Ā, aizmirsu piebilst- mēs plānojam kāzas, un man ir ĻOTI BAIL, ka viņa sāks teikt manējam, kurā baznīcā precēties, datumus, kādu kleitu man izvēlēties. Godīgi- man kļūst nelabi, iedomājoties, kas notiks kāzu gatavošanās laikā :S
09.08.2012 17:38 |

Reitings 29
Reģ: 23.02.2010
nu labi, sapratu ka jusu situacija ir vnk ekstremali divaina. Nekad nevaretu iedomaties ka mani vecaki naaktu un tiiriitu man dushu :D

Autorei ieteiktu vnk parunat ar savu virieti
09.08.2012 17:48 |

Reitings 537
Ko man teikt viņam?? Lai mamma vairāk nenāk tīrīt mūsu dzīvokli? :D Kāds ar kādu saies ragos..
09.08.2012 17:52 |

Reitings 3376
Reģ: 18.03.2012
Barnij - manēja vismaz māju man netīra. :D svarīgākais, dari tā, kā pati uzskati par pareizu un runā pretī, taču nevis strīdoties, bet mierīgi un ar pārliecinošiem argumentiem līdz viņa saprot. :)
09.08.2012 19:07 |

Reitings 537
Tikko rakstīju savējam, kur atrodas, atzvanīja.. Un kas runāja? Mamma!!:O :D
09.08.2012 19:34 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
Bet tu jau pati kaa beerns, dushu nevari iztiiriit! Logiski, ja vinja mazgaa tavu dushu vinja juutas kaa dziivoklja saimniece, kurai tas arii jaaiekaarto :D kaa vispaar var pieljaut to, ka tavu dziivokli tiira puisha maate? Tev pashai rokas no dibena aug?
Mana ex maate bija veel trakaaks gadiijums, vinja liida arii attieciibu siikumos, tas ir veel riebiigaak, bet tapec jau vinjsh ir mans ex, es vinju pametu mates deelj, jo vinjsh 30 gados nespeeja pateikt maatei,. Kur ir robezha.
09.08.2012 19:37 |

Reitings 537
Mis Take, manam dzīvoklim viss ir kārtībā, vienkārši tādi cilvēki atradīs jebko, ar ko nodarboties, kā jau te minēja, piemēram, 15 min kārtot aizkarus ;) Kas man viņu triekt āra? Nedzīvoju jau viena.
09.08.2012 19:43 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Ir labi,ja vecāki cenšas palīdzēt, atbalstīt, bet visam jābūt robežai. tai jāieskaidro puisim,ka Jūs būsiet abi,kas katru dienu skatīsieties uz tām tapetēm, atradīsieties tajā dzīvoklī neviss mamma.
kādu reizi pa tiešo pasaki,ka jūties aizskarta,ka viņa uzskata,ka tu nepietiekami labi izmazgā vannu, kārto istabu vai ko citu dara. var būt ,ja pa tiešo pateiksi viņa sapratīs, bet iespējams,ka viņa ir tāda ,kura vēl vairāk uzvilksies. ja Tu viņas dzīvoklī sāktu mazgāt vannu,tad gan jau sāktu baurot:D
09.08.2012 20:05 |

Reitings 537
Viņu vairs neizmācīt- kāds ir cilvēks, tāds ir..
09.08.2012 20:08 |

Reitings 1103
Reģ: 07.10.2011
Es Tevi ļoti labi saprotu.
Man gan nav tik traki, ka drauga mamma nāktu un kaut ko baigi tīrītu mūsu miteklī. Tomēr viņa dzīvo pārāk tuvu, tāpēc bieži iegriežas, lai kaut ko pakoriģētu, izteiktu viedokli, kuru viņai NEVIENS NEPRASA. Es vienmēr esmu pieklājīga, jo par spīti viņas kontrolēt tieksmei, man viņa ļoti patīk (neviens nav perfekts :D ). Bija laiks, kad es klusēju, klusēju, devu draugam mājienus un man smagi piegriezās. Pateicu visu, ko domāju, kā jūties tieši, kā jau te apzimēja 'kā ar bomi pa galvu'.
Man ir noruna ar draugu, ka es tieku galā ar savu ģimeni, un viņam jātiek galā ar savu. Viņš aprunājās ar mammu, teica, lai piebremzē. Uz brīdi viss bija kārtībā, līdz viņas kontrolēšana atkal spiedās pa visām vīlēm laukā, bet tas tikai tad, kad viņa pie mums ciemojas to KATRU DIENU..

Mans risinjums? Mēs pārvācamies 100km tālāk :D
Draugu nostādīju vienkārši fakta priekšā, ka es tā vairs nevaru. Man tas ir nepieņemami, jo ģimenes modelis ir bijis citādāks. Mani vecāki pat nezin, kura pasaules valstī es šobrīd atrodos, jo viņus tas neinteresē. Es nesaku, ka tā ir labāk, nē... man pietrūkst un vienmēr ir pietrūcis ģimenes siltums. Man patīk drauga ģimenes siltums, es to pieņemu un priecājos, tomēr es vēlos saglabāt savu brīvo un neatkarīgo lēmumu pieņemšanu patstāvīgi. Tā kā man tas tik ļoti traucēja, piedāvāju, ka es izvākšos. Viņš neticēja, ka spēšu ko tādu izdarīt, bet es izvācos, bez strīdiem, apvainošanās. Saglabājot attiecības, turpinot sazināties ar viņa vecākiem, vecvecākiem. Katru dienu teica, lai nāku atpakaļ, bet es ne un ne. Parādīju no savas puses, cik forši ir dzīvot neatkarīgi, pieņemot lēmumus pašai. Viņš redzeja, cik ļoti relaksējos. Tā nu iepriekš ierastās ērtības, ko gādāja viņa mamma, sāka arī viņam pašam kaitināt. Pekšņi atvērās acis. Tā nu mēs pēc 3 nedēļām pārvācamies uz pavisam jaunu vietu! :)
09.08.2012 20:47 |

10 gadi
Reitings 2673
Reģ: 25.05.2012
Mana mamma un vīra mamma arī par mums ļoti interesējas. Kad esam mājās vienmēr obligāti jāaizsūta sms, ka viss ok ar mums.

Man tas tieši patīk, ļoti ģimeniska un saliedēta sajūta.

Kad kko iegādājamies, tad vienmēr apsriežamies ar ģimenēm un viņi mums dod arī daudz noderīgus padomus. Tāpēc vienmēr ar iegādātajām precēm trāpam desmitniekā :)
09.08.2012 20:55 |

Reitings 8407
Reģ: 29.01.2009
Mums ar draugu vienmēr svētdīenās, kad esam kur bijuši, tad jāziņo mammām, ka esam mājās, jo savādāk satrauksies, lai abi dzīvojam Rīgā, bet ģimenes katra savā Latvijas galā.

Ja man regulāri komandētu kaut ko saistībā ar manu dzīvokli, tad nevarētu tā dzīvot un laikam sastrīdētos ar visiem, jo tagad jau, kad kāds atbrauc tās retās reizes uz Rīgu, tad māca, ka tur vajadzētu kādu plaluktiņu un vēl šo to, tad tikai pasaku, ka man nepatīk, ka viss pebāzts un, ka viņi, lai paciešās to vienu dienu, jo mēs ar draugu te dzīvojam un daram kā gribam.

Ieteiktu tev draugam visu izstāstīt un izrunāties, ja nekas nemainās, tad labāk pagaidītu ar kāzu plānošanu, jo ja draugs nebūs tavā pusē, tad tev visu mūžu būs viņa matē, kas maisīsies pa vidu, un tu vēl nezini, kas notiks, kad bērni jums būs. Tā kā labāk sāc kaut ko laicīgi darīt. ;)
09.08.2012 21:04 |

Reitings 537
Favel, man arī drauga mamma patīk, bet mēs vienkārši neesam savienojamas uz ilgāku laika periodu. Centīšos parunāt ar savējo, paldies, meitenes :) Nekad neesmu bijusi tik stulbā situācijā :/
09.08.2012 21:12 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)