Es nesen atgriezos no ceļojuma uz Santorini, Grieķijas salas. Nedzīvoju tur ilglaicīgi un pieņemu, ka tā varētu atšķirties no pašas Grieķijas, tomēr padalīšos ar iespaidiem. :)
Vairākas lietas likās slikti saorganizētas, mazāk attīstītas kā citās valstīs. Piemēram, lidosta bija ļoti maziņa, nododamo bagāžu tev pašai bija jānes nodot, reisa gaidīšana, rindā stāvēšana bija tāds neliels haoss. Tāpat bija ar sabiedrisko transportu - mūs informēja, ka tur tāds īpaši daudz nebraucot (pati ielās redzēju tikai tos, kuri brauca uz kādām atpūtas vietām, piemēram, pludmali) un ka labāk ņemt taksi (ar kājām tur grūti būtu izstaigāt). Patiešām ļoti daudz brauc ar taksi, tādēļ arī tos vienreiz nācās gaidīt lielā neorganizētā rindā. :D
Taču mani šādas lietas īsti daudz neuztrauca, jo pati sala apbūra. Daba ir skaista - tur bija maz zaļumu, vairāk dominē brūna krāsa, tie kalni un vispār skats (baltās mājas..) ir ļoti skaists. Laikapstākļi karsti pa dienu (no rītiem un vakaros patīkami vēsāk), mums stāstīja, ka arī Ziemassvētkos viņi staigā t-kreklos un cep šašlikus. Man patika, lai arī domāju, ka ikdienā uzturēties tādā karstumā un strādāt varētu būt grūti, taču ar laiku noteikti pierod. Trāpījām uz vētru, kuras laikā smiltis lidoja pa gaisu un bez saulesbrillēm tur uzturēties nevarēja, tāpat kā ar izlaistiem matiem grūti. :D
Cenas, manuprāt, bija padārgas apģērbiem, apaviem, kafejnīcās, tomēr tās noteikti ir tādas tūristu dēļ.
Cilvēku mentalitāte ir forša - visi atvērti, runīgi, atsaucīgi, tomēr nav arī tā pārspīlētā smaidīšana un laipnība kā, piemēram, Anglijā. Santorini cilvēki liekas dabiskāki. Redzēju ļoti daudz skaistu puišu! :) Par gaumēm nestrīdās, bet, manuprāt, kopumā skaistāki par latviešiem. Ar (nakts) izklaidēm tāpat kā Latvijā - klubi, bāri utt.
Tu māki grieķu valodu? Ļoti skaista valoda un tā rakstība! Man tiešām sagribējās prast. :D Salā gan nebija problēmas ar angļu valodu, visi visu saprata, pat satiku vairākus cilvēkus, kas paši no Serbijas vai Gruzijas un kuri labi prata krieviski. Nedaudz saskatīju līdzību starp grieķu valodu un krievu valodu, tur dzīvojošie pateica, ka ir daži vārdi, kas skan līdzīgi, taču apzīmē citas lietas.
Lai tev veicas! :)