suns

10 gadi
Reitings 904
Reģ: 09.11.2009
čau visiem!
uzradusies nepatīkama problēma, kurai neredzu risinājumu, vai nevaru tādu iedomāties...
šodien saņēmām pirmās sūdzības par suni. neko tādu viņš neizdarīja, bet rej virsū cilvēkiem, un nejau visi zin, ka viņš nekož, tik muti virina daudz...
suns ir mazs, gan izmērā (apmēram takša lielumā) gan gadu zinjaa - 7 mēneši. suni laižam ārā skrieties pašam, pēc tam vins atnak majas. (dziivojam laukos). no sākuma vis bija labi, suns bija mierīgs. bet tagad rej virsuu visiem, kurus satiek pirmo reizi, vai redz kādu kuru nav redzējis. tai skaitā pastnieci, kurai tas jau ir apnicis...
kā lai iemāca viņam neriet uz cilvēkiem? :( būšu pateicīga par jebkādu atbildi un padomu..lūdzu :/
09.08.2012 10:35 |

Reitings 339
Reģ: 29.01.2009
Ir jāved pavadā un problēmas atrasinātas, kas tā par modi, uztaisīt dzīvnieku par nepareizu. Tak normāli, ka rej,. normāls suns, pie tam vēl mazs( vecuma ziņā). Jāved ir laukā un jāuzņemas atbildība par suni. Mums abiem ir darbs, bet suns vienmēr tiek izvests laukā 2x dienā, kārtīgā pastaigā, izskraidinam viņu, izpeldinam, daudz jāķemmē un spalvu kamoli katru dienu rāpus no paklāja jāvāc, bet tā ir mūsu atbildība, ko ņemt suni, ja nevar tikt galā ar elementārām lietām, tā nav manta, bet dzīva radība!
09.08.2012 13:09 |

Reitings 254
Reģ: 13.07.2012
Seleste
tiesam bija piemirsts par tadu ierici; kadu laiku atpakal lasiju un redzeju piedavajumus kuponos ar atlaidi, tas ir labs risinajums!!
Ja sitais rej ka traks-baidos iedomaties kas bus-ka tik dumi no ausim nesak nakt!!!! :) :) :)
09.08.2012 13:09 |

Reitings 339
Sviests, likt siksnu, lai nerej un dabūn par riešanu ar elektrību. Tad kā jums patiktu, ja kā iekliegtos vai ierunātos dabūtu ar elektrību. Murgs, kas jādzird!
09.08.2012 13:12 |

Reitings 2186
Reģ: 12.07.2009
Seleste

Man paziņām ir šāda metode - siksna ar elektrošoku. Kā vispār kaut ko tādu atļauj ražot un iegādāties. Tas ir drausmīgi! Suns kauc un brēc, viņam sāp. Debīlie cilvēki!
09.08.2012 13:13 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Ziniet ko, nu kā savam sunim var likt apkārt siksnu, kas sit ar elektrību? Viss mūsdienās notiek vienkārši, nevis strādājam ar suni, bet uzliekam elektrības siksnu. Bērniem to pašu var, ne?
09.08.2012 13:14 |

Reitings 991
Reģ: 11.05.2012
Par to riešanu man arī liekas stulbi, bet tā par ierobežoto teritoriju man liekas forša ideja. Redzēju, kā LV vienam vecim lauku teritoriju apsargāja 2 rotveileri ar šīm siksnām. Suņi jau bija iegaumējuši savu teritoriju un ārpus tās negāja. Tā kā suņi neklaiņoja un apkārtējos neapdraudēja, piem., tos kas gāja garām pa ceļu.
09.08.2012 13:18 |

Reitings 2342
nedomāju, ka suņa attiecības ar saimnieku, kurš liek šādu siksnu būs labas... un der atcerēties, ka tas ir suņa bēbis. Maziņš vēl, jāaudzina un jāskolo.

Par autores vienaldzību pret citu viedokli... skaties, ka nesanāk, ka dārzā iemet saindētu desu un suņuks priecīgs apēd. Ir dzirdēti šādi gadījumi.
09.08.2012 13:20 |

Reitings 339
Prasti ierobežota teritorija ir maza, liela teritorija nemaz netiek dota tam sunim, jo siksna nav tik efektīva, man sirds sāp noskatoties pie biezo mājām sunīšus, kam milzīgajā teritorijā, tik mazītiņš pleķīts atvēlēts..nu kā tā var, sunim vajag brīvību. neņem ja tev nav laika pastaigāt, paspēlēties un nav vietas sunim! :@ nevaru pilnīgi, ka šitādas tēmas panesas!
09.08.2012 13:20 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Neizlasīju visus komentārus, bet acīs ļoti "iekrita" frāze, ka sunim pie siksnas staigāt nepatīk. Nu un, ka nepatīk? Ja viņam nepatiks iet ārā čurāt, ļausi to darīt kāpņutelpā vai savā gultā? Tev kā dzīvnieka saimniecei, vajadzētu zināt, ka Latvijā likums nosaka to, ka neierobežotā teritorijā suni drīkst staidzināt tikai pavadiņā un nekā savādāk. Un jā, ja tavs suns bez pavadiņas lien cilvēkiem klāt un kvekšķinās, viņiem ir tiesības izsaukt policiju.
Kaitina mani šitādi neaudzināti saimnieki un viņu suņi. Vienu reizi šitādu sīku kvekšķi gandrīz nobraucu. Braucu ar riteni, bet pa pagalmu staigā dāma ar savu sīksuni (kuram arī noteikti nepatīk pavadiņa). Suns mani ieraudzījis, riedams metas virsū. Interesanti, kas būtu no viņa palicis pāri, ja es būtu mazliet neuzmanīgāka un nebūtu strauji bremzējusi, kad šis leca ritenī?
09.08.2012 13:25 |

Reitings 339
Tādi nu ir tie saimnieki, tāpēc jau arī rodas nevajdzīgas problēmas un tāpēc patversmes ir pilnas!

Bieži vien neatbildīgiem saimniekiem, vai tādiem, kas spīdzina, gribas uzšaut, jo ciests nevaru, ja nemīl, bet ņem vai nedod Dievs, spīdzina dzīvniekus
09.08.2012 13:27 |

Reitings 142
Reģ: 07.06.2012
Ir tāds teiciens - nav stulbu suņu, ir tikai stulbi saimnieki - kuram es pilnībā piekrītu. Abi mani suņi ir apmācīti suņu skolā un vieni paši apkārt nekur neskrien, pirmkārt, jo es rūpējos par viņu drošību. Nesaprotu cilvēkus, kas ļauj saviem suņiem kaut kur doties brīvsolī uz pus dienu - šādos gadījumos atbalstu policijas un visu citu atbilstošo dienestu izsaukšanu. Neviens jau nav spiests ņemt suni, ja nevar par viņu parūpēties.
09.08.2012 14:35 |

Reitings 205
Reģ: 05.07.2012
Jau te viena teica, ka ir tādas siksniņas, kuras sit ar elektrību (pret riešanu un tās kas ierobežo notiektā teritorijā) Manam sunim ir tā, kura ierobežo teritoriju un nekas traks jau tas nav, stiprumu var noregulēt.
http://www.e-dog.lv/index.php/lv/anti-riesana
Nebaidies, sunim nekas notikt nevar un tas trieciens ir gandrīz tāds pats, kā var dabūt ar elektrību cilvēks (nu ir tā, ka dažreiz kāds pieskaras un iesit ar elektrību).
Uzreiz paliks paklausīgāks :)
09.08.2012 15:12 |

Reitings 492
Reģ: 29.11.2009
priecājies, ka rej! mana laika visiem bija draugs un gāja līdz, ja ne katru dienu, tad katru nedēļu aizklejoja kādam līdz..un vairs neatgriezās! :/

un tev nav vienalga par to pastnieci? ja nekož, lai jau rej, tas ir tikai normāli, ka aizstāv savu teritoriju! ;)
09.08.2012 15:16 |

Reitings 2569
Reģ: 16.07.2012
Ak jel, sit ar elektrību, ja rej :O Kuda mir katjitsa?!
09.08.2012 15:20 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Vai suņiem ir vecuma marazms? Manējā galīgi jocīga uz vecumu palikusi, sāk taisīt visādus trikus, kurus nekad mūžā nav darījusi - aizvakar atņirdza pret mani zobus.
Es nekad neiedomātos suni laist vaļā, man besī, ka citi laiž vaļā, gribētu tos cilvēkus nosist, man no sava suņa nav bail, bet tas nenozīmē, ka no citiem nav.

Man ir bijuši gadījumi, kad eju pa šauru taciņu un priekšā divas cacas ar saviem tepiķdirsējiem klačojas, mans suns nav nekāda lellīte - svars ir pietiekami un arī ņiprums, lai gan vecs jau, bet kā var nepadot cilvēkam ar lielāku suni ceļu? Kā?? Man ar viņu jālien caur krūmiem tikai tāpēc, ka divas grib klačoties. Un pa šiem gadiem es varu uzskaitīt nenormāli DAUDZ gadījumu, kad cilvēks pats sevi nesargā, pārdroši rīkojas, piemēram, veči gados, kas iedomājas nākt manam sunim klāt un bužināt, zinu, ka nekodīs, bet nu.. Sorry. Un tad būtu vainīgs suņa saimnieks!

Vēl viens gadījums - eju ar suni, ģimene nevar savākt trīsgadīgu bērnu, es jau visu saprotu, bet tas bērns kliegdams un spiegdams skrien pie mana suņa, kuru es stingri turu pie pavadas. Nu kur prāts? Kad pieskrējis klāt, tad uzbļauj "Vai jūsu sunītis nekož?". Manējai no tiem spiedzieniem stress sākās. Vājprāts dažreiz, ja padomā.
09.08.2012 15:27 |

Reitings 991
Reģ: 11.05.2012
Manējā galīgi jocīga uz vecumu palikusi, sāk taisīt visādus trikus, kurus nekad mūžā nav darījusi - aizvakar atņirdza pret mani zobus.

Jap, manam arī tas pats uz vecumu. Baigais īgņa palicis. Dārzā šis gulēja uz burkānu vagas, gribēju pastumt malā, bet šis uzrūca, zobus gan nerādīja, laikam jutās baigi aizskarts. :D
09.08.2012 15:31 |

Reitings 2186
Reģ: 12.07.2009
Tās, kuras te skaļi bļauj, ka sunim pret riešanu vajag tās elektriskās siksnas. Jūs esat debīlas! Godavārds!
09.08.2012 15:38 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Seleste, tad nav brīnums. Man viss tagad otrādāk, ja agrāk klausīja, tagad palikusi spītīga, uz balss tembru nereaģē, apsēžas ceļa vidū un nekur neiet, jo viņai, redz, negribas tur iet, viņa grib iet uz pilsētas pusi. Nemaz nerunājot, ka vairs nevar normāli paskriet, kā lielāka slodze uz kājām, paliek kliba uz visu dienu, tad man sirds vai asiņo, ka esmu suni nomocījusi. Bet fizisko jau atkal vajag. Un sākās visādas slimības. Eh..
09.08.2012 15:38 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
es uzskatu, ka ja tas ir ciemats, tad suns ir jāved saitītē. kas to lai zin, kas viņam prātā, u

Bez saites var laist savā pagalmā privātmāja. Citadi ir likums kas to regulē,uzrakstis iesniegumu samaksas saimnieki sodu tad saks domat ka nedzīvo meža vidū.Suns neaudzināts un nepieskatītas klīst.Nav jānem dzīvnieks ja slinkums pienācīgi rūpēties un audzināt.
09.08.2012 15:42 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Pilsētās un ciemos ārpus norobežotās teritorijas suns bez pavadas un uzpurņa var atrasties zaļajā zonā un mežā (izņemot vietējo pašvaldību noteiktās vietas, kur saskaņā ar vietējo pašvaldību saistošajiem noteikumiem tas ir aizliegts) pastaigas laikā īpašnieka vai turētāja uzraudzībā un redzeslokā tādā attālumā, kādā īpašnieks vai turētājs spēj kontrolēt dzīvnieka rīcību."

Ja suns ir bez saimnieka klātbūtnes tad jasauc municipālā policija.
09.08.2012 15:47 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits