Ar puišiem vienmēr viss bijis ok.
Pamatskolā meitenēm, jā, visādas intrigas un aprunāšanas, es vienmēr centos ieturēt vidusceļu un nejaukties, lai citi izņemās, neielaidos visā tajā. Atzīmes bija labākās klasē, bet norakstīt nedevu:D
Mums bija modē nevis tieša apsmiešana, bet pēkšņa grupas vēršanās pret kādu, lai nu ko viņš būtu izdarījis, vienas semestra ietvaros varēji būt gan upuris, ar ko neviens nerunā, vai bezmaz krutākais klasē, ko visi grib.
Lielākoties tas ļaunums nāca no vienas personas, tika sakūdītas citas, un bija tā dalīšanās bariņos, katru dienu savādakos. Bieži, ja kādam spļāva indi par drēbēm, labāku atzīmi, vecākiem utml. metos aizstāvēt, lai cik paradoksāli nebūtu - vienīgā no klases, atceros man bija dusma par tām aitām, kas tikai noskatījās un atstāstīja pa kluso. Ja padzirdēju, ka kāda inde gāzta par mani, uzreiz gāju aci pret aci taisnoties, apklusa vienmēr, sāka taisnoties. Lielākais šedevrs pret vienu biklāku meiteni - eu, piem. Līga, aizsien man kurpi, man atsējusies! Psc, tad gan brēcu šai virsū, ko iedomājas.
Nu katrā ziņā nepatīkami viņu redzēt vēljoprojām draugos onlainā kaut vai, kaut gan nekāds atklāts naids jau nekad nav bijis, nācās jau vien sadzīvot, klase kā mazs sabiedrības modelis, neko darīt.
Vidusskolā, labā centra skolā, bija ļoti daudz cilvēku, neviens nevienu neapsmēja, visi nobrieduši, jau personības, bet skaidrs, ka meitenēm saveidojās grupas - gudrītes, klubu cacas, un pa vidam.