Ja netēmē uz profesionālo līmeni, tad droši pērc jau ieteiktos + varu ieteikt savu pusprofesionālo digitālo Olympus SP-600UZ. Ja ir interese par šī modeļa fotoattēliem, privāti varu nosūtīt savu fotolapu, kur publicēti manis uzņemtie foto - daba, celtnes utt. :) Turklāt tagad apskatījos šo modeli caur salidzini.lv jau var nopirkt par Ls100! :o
O kā cenas krīt!
Bet, ja tomēr pērc ar profesionālo nolūku, tad labāk ieguldi un pērc Canon vai Nikon modeļus (ar kit, pēcāk objektīvus piepirksi).
Piemēram, mani mans fotoaparāts ierobežo, pēc potenciāla varu sasniegt daudz ko vairāk, bet nu nevar izspiest no pusprofesionālajiem digitālajiem patiesi kvalitatīvus, augsta līmeņa kadrus, piemēram, liels mīnuss pusprofesionālajiem digitālajiem - nav saules filtra (t.i. ja bildē pret sauli, cilvēks ir tumšs, krāsas deformējas), tāpat trūkst gaismas, ja bildē ēnā, ja bildē cilvēku saulainā laikā, tad bieži grūti uzstādīt parametrus, cilvēks vai nu "sadeg" vai arī ēnas nepareizi krīt.
Tāpat pilnībā nav iespējams bez zibspuldzes fotogrāfēt mākslīgā apgaismojumā. Ar zibspuldzi iebūvēto cilvēka sejas vaibsti paliek asāki, redzami ādas defekti utt.
Vārdu sakot - es ieteiktu labāk nopirkt kaut vai lētāku, bet kādu nopietnāku modeli nekā knapināties ar tiem digitālajiem. Pati kožu pirkstos, ka pāris gadus atpakaļ nobremzēju un iegādājos pusprofesionālo digitālo nekā pirkusi nopietnu kameru.
Vismaz mans nākamais ieguldījums būs laba fotokamera ar objektīviem :)