Programmas īstenošanas rezultātā tiek sagatavoti speciālisti, kuri orientējas Eiropas Savienības politisko kursu attīstībā, tās iekšpolitikā un ārējā, un drošības politikā, ES integrācijas problēmās un institucionālajā attīstībā, tādējādi kļūstot par konkurētspējīgiem speciālistiem ne tikai vietējā, bet arī starptautiskā mērogā.
Eiropas studiju speciālistiem ir paredzams plašs daba lauks ārlietu resoros – LR Ārlietu ministrijā, ministriju, dažādu sabiedrisko un biznesa organizāciju ārējo sakaru nodaļās, pētnieciskajos institūtos un firmās. Iegūtā specialitāte dod iespēju strādāt kā padomniekiem dažāda līmeņa politiskajās institūcijās, kā arī par konsultantiem, analītiķiem un ierēdņiem.
Studenti iegūst zināšanas studiju programmas virzienos: Vispārizglītojošie un politikas zinātnes teorētiskie pamatkursi. To vidū obligātie teorētiskie pamatkursi, vispārizglītojošie mācību kursi un citi politikas zinātnes kursi, kuri sniedz metodoloģiskās bāzes zināšanas un attīsta analītiskās pamatiemaņas - tādi kā Eiropas ideja, Latvijas politika, politikas teorija, politiskās ideoloģijas, salīdzinošā politika, starptautisko attiecību teorija. Studijās tiek iegūtas zināšanas arī specializētajos priekšmetos. To vidū ES institūcijas, ES ekonomiskā un monetārā politika, ES tiesiskie pamati, ES vides politika, Latvijas integrācija ES, Eiropas kopējā ārējā un drošības politika, ES reģionālā politika, diplomātiskais protokols u.c.
Virkne programmā paredzēto priekšmetu tiks veltīti starptautisko attiecību problemātikas apguvei: ES un Baltijas valstu attiecības, ES un Skandināvijas valstu politika, ES un Centrālā un Austrumeiropas politika, ES un Krievijas, Ukrainas un Baltkrievijas politika, ES un Eirāzijas politika, ES un ASV savstarpējo attiecību attīstība.