Ticība un attiecības : padomus.

Reitings 186
Reģ: 12.06.2012
Man vajag kādu padomu šovakar,aizdomājos..
Esmu kopā ar draugu,attiecībās mums viss ir kārtībā, bet lieta tāda,ka viņš ir ticīgs,tic Dievam,nav gan,kā lai saka,praktizējošs, uz baznīcu neiet,utt, bet tic. Savukārt es, visu savu mūžu esmu reliģiju uzkatījusi par nevajadzīgu sev lietu. Manā ģimenē neviens nav kristīts,uz baznīcu neiet,rituālus neievēro un Dievam netic,arī es.
Švovakar aizgāja runa kaut kā no viena slietas pie otras un viņš izteica,ka precētos nākotnē tikai ar ticīgu meiteni,vispār nevar būt runas par precībām ar kādu,kas netic Dievam.

Smieklīgi vai nē,bet es,vismaz šobrīd..uzskatu,ka viņš ir tas cilvēks ar kuru pēc gadiem vēlos saistīties un dibināt ģimeni. Attiecības mums ir lieliskas un nespēju iedomāties sev blakus labāku cilvēku,bet... viss nonāk līdz ticības lietai. Vai es būtu spējiga pieņemt un atzīt Dievu,ar visu sirdi un dvēseli,ja būtu tāda vajadziba, vai šīs attiecības jau šobrīd ir lemtas nekam?
Es nespēju iedomāties būtu saistītai ar Dievu,ar kādu reliģiju,ticību,es negribu ticēt kādam,kam es patiesi neticu un ko es nevaru apgalvot kā patiesību... Draugs ir teicis,ka nekad man ar varu neuzspiestu pieņemt viņa ticību,bet ir skaidrs,ka ja es/mēs vēlamies patiesi būt kopā,man nav izvēles būtibā..

Tad nu šis vakars ir pārdomu pilns. Ar šodienas skatu saprotu,ka tagad es to nevarētu izdarīt,manī nav ne kripatas intereses par visu to reliģiju un kur vēl ticības Dievam,Jēzum utt. un ka atzīt to man būtu ļooooooti grūti...

Es nezinu, Saprotu,ka ģimene un precības ( JA būs ), tad pēc gadiem... Tad ko? Sākt studēt? Lasīt grāmatas un mēģināt saprast to visu vai pacelt ķepas un atteikties no domas par šo vīrieti sev blakus kā vīru..

Dodiet padomu vai es te runāju pareizi. Dodiet padomu,kā jūs rīkotos? Sakiet kaut ko. :) Uzklausīšus dajebkādus viedokļus.
26.07.2012 22:28 |

Reitings 2805
Reģ: 25.07.2011
Queen - nu tak ar seksu var nodarboties ar neticīgo, bet precēties nē :D
26.07.2012 23:15 |

Reitings 803
Reģ: 11.06.2012
Es parasti ar lūgšanām nenodarbojos, bet ja tu tur augšā esi, lūdzu, izglāb mani, Supermen! -Homērs Simpsons :D
26.07.2012 23:16 |

Reitings 803
Reģ: 11.06.2012
Ķīsels tavam draugam galvā.Uztaisi sev tādu maiku ar to uzrakstu ko minēju kā atbildi uz viņa plānprātību.
26.07.2012 23:18 |

Reitings 2569
Reģ: 16.07.2012
Sibilla, es to domāju vairāk, vai meitenei baigi svarīgas pašas kāzas, ka vispār jāprāto par to , kā nu nākotnē būs. Lai tak tic puisis kaut salavecim, ja vien nevelk līdzi uz baznīcu un neskalo smadzenes, tad jau var mierīgi līdz sirmam vecumam dzīvot. :D
26.07.2012 23:19 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
Domaaju, ka lielas jeegas tev pienjemt ticiibu nav, jo tu tapat tachu sirdii to nepienjemsi un neticeesi, vai ne? Nav ta, ka palasiisi biibeli un saaksi ticeet, nu nav taa... no mazotnes esmu audzinata ticigaa gimenee, gajusi katru svetdienu uz bazniicu, tagad man taa pietruukst, ticu sirdii... nedomaaju ka kaads, pats to iisti negribot kljuus par ticiigu cilveeku, un kam to vajag?

Manuprat tavam puisim, ka jau ticigam butu jasaprot, ka tas nav taa-shodien izdomaaju un buushu ticiiga. Varbuut vienkaarshi taadus vaardus sakot vinjsh tev deva riktiigu maajienu, ka nesaista savu nakotni ar tevi. Tas pats teksts citiem vardiem- es tevi nepreceeshu nekad, jo preceeshu tikai pilniigi savaadaaku cilveeku, tu neesi man piemeerota ilgterminja nopietnaam attieciibaam. Ne?
26.07.2012 23:20 |

Reitings 2805
Reģ: 25.07.2011
Džekam noteikti ir jāprecās, viņš taču ir ticīgs, bērni noteikti var dzimt tikai laulībā.
Sekss gan var tāpat būt :D

Reitings 186
Queen

Nu ja,būs man 90gadīgs boyfriends,kāda vaina?! :D

Reitings 2817
Reģ: 04.06.2009
Khmmm..Mums ar draugu bijushas dazhaadas sarunas un viedoklju apmainjas par sho teemu..
Es neesmu baigi ticiigaa,esmu piederiiga pie luteraanjiem,tachu pat kristiita neesmu,uz bazniicu aizeju retu reizi. (Parasti Lieldienaas un Ziemassveetkos) ,it kaa Dievam vairaak ticu,nekaa neticu.
Mans draugs ir vispaar citas religjijas paarstaavis,ir tik daudz atshkjiriibu starp mums shajaa jomaa,bet es sevi mierinu ar domu,ka nemaz nav vins tik religjisks ,JO reaali vinja religjija saka,ka vinjsh nedrikst smeekjeet,ne dzert,vinjiem ir jaaieveero tas gaveenis (kursh ir tagad veselu meenesi) ,tachu vinjsh to nedara.. Reaali vinjsh pat nevar gulet ar mani,ja neesam precejushies,bet vins nav taja visaa tapeec laikam,ka uzauga citaa valstii no 12 gadu vecuma,un jau 15 gadus dziivo citur,laikam tas visu maina (?)!
Mans draugs gan nesvin Ziemassveetkus,tachu es jau vinjam sen pateicu,ka svineshu Ziemassvetkus un ja tomer busim kopaa ilgi ,tad Ziemassvetki mums buus un egle arii! :D
Ja es buutu galiigi neticiiga,laikam to arii pateiktu un tad lai pats izlemj ko dariit!
26.07.2012 23:36 |

Reitings 186
smirnoff,izklausās,ka musulmanis. :) Man liekas,ka arī viņiem ir likums,ka precēties var tikai un vienīgi savā starpā t.i musulmanis ar musulmani un pirms kāzām ir jāpāriet islama ticībā, ne? (thinkin` )
26.07.2012 23:42 |

Reitings 2817
Reģ: 04.06.2009
Jaa,tachu shis viss ir paarrunaats simtiem reizhu,vinsh pat nekad nav bijis kopaa ar savas tautiibas un religjijas meiteni un vinja gjimenei nav aizspriedumu,ja noprecees ne-musulmani. Vinja braalji ir preceeti (viens ar spaanieti,otrs ar francuuzieti), taa kaa neuztraucos par sho.
Nekaadaa islaama ticiibaa nepaarieshu,un vinsh to pienjem.
:)
26.07.2012 23:47 |

Reitings 155
Reģ: 06.03.2012
Man ir nedaudz līdzīga situācija - mans draugs ir ticīgs, iet uz baznīcu utt., bet es sevi par īstu kristieti arī nesauktu, jo piekrītu vairākumam meiteņu, kas saka, ka ja esi kristietis jāievēro arī reliģijas nosacījumi. Manā gadījumā tikai draugs nav tik kategorisks - viņš grib mani precēt, vēlams, baznīcā, tikai tādā gadījumā man jāiet iesvētes mācībā. Mana puiša attieksme pret Dievu laikam ir līdzīga kā tavējam - atzīt augstāko spēku tik tālu kāmēr tas ir "'
ērti", nu kaut vai attiecībā uz seksu.
Nav arī tā, ka es pilnībā noliedzu Dievu, man patīk reizēm palasīt Bībeli vai kādu grāmatu par kristietību vai citām reliģijām, tas ir interesanti tieši no filozofiskā un kultūras vēstures viedokļa. Un no tā ko esmu lasījusi, salīdzinot to ar kristiešu rīcību un mācītāju izteikumiem, ir skaidrs, ka kristiesībā visa attieksme un rituāli pret dažādām rakstu vietām ir atkarīgi no katras konfesijas līderu interpretācijas viedokļa.
Manuprāt, tev vajadzētu ar draugu parunāt par to, ko tieši viņš domā ar "pieņemt Dievu", jo varbūt viņa interpretācijā Dievs būtu pieņemams arī tev un tev pat nebūtu jācenšas iedziļināties tajā ko dara citi kristieši, ja to nevēlies un tevi tas neinteresē.
27.07.2012 00:08 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
piekriitu mis take par to maajienu.
viņš izteica,ka precētos nākotnē tikai ar ticīgu meiteni,vispār nevar būt runas par precībām ar kādu,kas netic Dievam.

sis izklausaas peec - kaadu dienu mekleeshu sievu, bet taa buus kaada cita, ne tu. savaadaak vinjsh tev buutu pateicis, lai tu pienjem ticiibu, savaadaak neprecees.
27.07.2012 00:16 |

Reitings 2552
Reģ: 11.04.2011
Viņš jau pats nav nekāds lielais ticīgais, ja ņemās ar tevi pirms kāzām. Tā arī viņam pasaki!
27.07.2012 00:58 |

Reitings 2552
Reģ: 11.04.2011
Turklāt, ja patiesi mīlētu, tad reliģijai pilnīgi nebūtu nekādas nozīmes!
27.07.2012 00:59 |

Reitings 1602
Reģ: 12.04.2012
Es arī nedomāju, ka reliģijai ir jābūt par iemeslu attiecību pārtraukšanā vai strīdu rašanās iemeslam. Reliģija, konfesija ir vispār ļoti subjektīva un personiska lieta, katrs atbild pats par sevi un nedrīkst otru spiest ticēt tam, kam viņš negrib ticēt un netic.
Man arī kaut kā liekas apšaubāmi, vai tā ir patiesa mīlestība, ja pilnīgi tā spiež, turklāt vēl, ja runājam par laulībām...
Domāju tev ir jārunā, jācenšas panākt solidaritāti.
Mēs vispār esam katrs savādākas reliģijas pārstāvji, bet mums nekad nav kaut kādu nesaskaņu par to, tieši pretēji, man ir interesanti uzzināt kaut ko vairāk par viņa nacionālo reliģiju (kaut gan viņš nav ortodox). Svinam gan viņa svētkus, gan manus un visi laimīgi.
27.07.2012 01:24 |

10 gadi
Reitings 319
Reģ: 29.01.2009
Es esmu diezgan pārsteigta par jūsu "ja jau tāds kristietis, tad ar seksu pirms kāzām arī nedrīkst nodarboties". Protams, ir tādi ļoti, ļoti pārliecināti kristieši, kuri tā uzskata, bet ļoti maz. Es neeju uz baznīcu katru svētdienu, bet eju diezgan bieži, gan uz dievkalpojumiem, gan vnk tāpat ar mācītāju parunāt, gan uz dažādām nodarbībām. Un mācītājiem nav nekādu iebildumu pret seksu pirms kāzām. Vismaz manā draudzē. Protams, neatbalsta maukošanos apkārt, bet to es arī neatbalstu, ne jau tāpēc, ka esmu kristiete. Ģertrūdes baznīcā ir laulāto kurss, tur var pieteikties arī pāri, kas nav precējušies. Neviens nenosoda. Agrāk apmeklēju dažādus jauniešu pasākumus, kurus organizēja baznīca, tika runāts arī par seksu, bez nosodījuma. Esmu piedalījusies kristībās, kurās kristāmā bērna vecāki nav precējušies, nekāda nosodījuma. Tas tā, galīgi ne pa tēmu, tikai gribēju pateikt, ka arī baznīca kļūst modernāka. Protams, es varu spriest tikai pēc tās vienas beznīcas, kuru apmeklēju.

Runājot par autores situāciju - man arī laikam būtu ļoti grūti veidot nopietnas attiecības ar kādu, kas galīgi un it nemaz netic Dievam. Šī ticēšana vai neticēšana tomēr ieņem nozīmīgu vietu cilvēka pasaules uzskatā, un, manuprāt, tas ir svarīgi. Arī tādi sīkumi, kas varētu radīt nesaskaņas, bet ir saistīti ar reliģiju - piemēram, es gribētu precēties baznīcā, es gribētu kristīt bērnus... Ja otrā pusē ir kāds, kuram tas nav svarīgi, nez...
27.07.2012 10:15 |

Reitings 6037
Reģ: 10.08.2011
Tad viņam vajadzētu būt pretimnākošākam un neizteikties tik kritiski. Lai gan - varbūt viņš nemaz ar tevi neredz kopīgu nākotni..?

Liek aizdomāties.
27.07.2012 10:21 |

Reitings 2982
ņemot vērā, ka es tiešām pazīstu ticīgus cilvēkus, kuri nelieto alkoholu un citus "velna priekus", precās un tikai tad skūpstās un tikai pēc kāzām viņiem ir dzimumattiecības. bet tur tiešām džeks TIC Dievam, un meklēja tieši tādu pašu meiteni.

Tavā gadījumā, diemžēl, es redzu situāciju no viena komentāra citā diskusijā "dzīvo ar vienu meitenei ne jau tāpēc, ka mīl, bet tāpēc, ka ir labi, māja kopta, ēst uztaisīts, un pie pirmās labākas iespējas ies pie citas".

viņa ticību es nosauktu nevis par reliģiju, bet ticību augstākam spēkam untik vien.

Domāju Tev nopietni jāapdomā, ko Jums nozīmē šīs attiecības!

Lai arī tie ir piepušķoti stāsti, bet par to pašu Romeo un Džuljetu, tur pat naids bija starp ģimenēm, vēl citi stāsti, kur viens pliks un nabags- otrs bagāts, bet ja MĪL pa īstam, tad ir pie kājas pārējo domas. Un šeit es gribu uzsvērt, ka ticība ir tāda lieta, kas ir Tevī pašā, citi to īsti neredz, taču bagātības un stāvoklis sabiedrībā- tas ir visiem redzams, taču cilvēki, no augstākā un zemāka slāņa, neskatoties uz to, ka visi taču redz un zina, un nosoda viņus- ir kopā, tad kur problēma jūsu gadījumā?

Tad padomā, ka tik viņa "precēšu ticīgu", tiešām nav mājiens, ka Tu neesi viņējā :(((
27.07.2012 10:28 |

Reitings 479
Reģ: 12.10.2009
Aizej uz Svetdienasskolu, velti paaris stundas no sveetdienas kristiibas maaciibai un varbuut pat sapratiisi, ka tevi tas saista, es pati neesmu ne kristiita ne ticiiga, tachu pagaajuso gadu man bija ljoti gruuts posms dziivee un es aizgaaju uz bazniicu un zini palika tik viegli vienkaarsi seezot bazniicaa pilniigaa klusumaa. Varbut tiesam piesakies Kristibas macibai ja tiesam velies palikt ar to viirieti kopaa ;)
27.07.2012 10:29 |

Reitings 2982
bonie - doma laba, bet man liekas, ka šī ir tā lieta, kas jādara nevis kāda dēļ, bet tikai sevis dēļ. Redzi, Tu gāji, jo Tev bija grūti, nevis puisis citādi Tevi neprecēs;)
27.07.2012 10:31 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits