tātad, līdz 10. augustam man ir jāsamaksā 600ls par pirmo semestri. LU mājaslapā rakstīts, ka tad, kad paņemšu kredītu man šie 600ls jāatdod, kas nozīmē - 600LS JĀSEDZ NO SAVAS KABATAS
Paga, paga, no maniem avotiem LU līdz septembrim jāsamaksā puse no pirmā semestra, oktobrī otra puse un tad tas pats otrajā semestrī.. Kas pa fakultāti?
Jā, tā ir. Sākumā jāsamaksā tev pašai un tad naudu atgriezīs.
Ja nekļūdos, tad neatgriež pilnu summu, kaut kādu daļu tev ir jāmaksā no savas kabatas, jo studiju kredīts nav 100% apmērā. Vismaz man pazīstamajiem tā ir.
Studentiem, kuri uzsāk studijas 2012./2013.akadēmiskajā gadā par personīgajiem līdzekļiem, studiju maksa par semestri jāsamaksā līdz š.g. 5. augustam./
Iekļūstot maksas grupā, studiju maksa par rudens semestri (puse no noteiktās maksas gadā) pilnā apmērā jāsamaksā līdz 10. augustam. Iemaksātā studiju maksa tiek atmaksāta, ja students saņem studiju kredītu.
NU, man ar tā bija,
tētis ņēma patēriņa kredītu uz 550ls, oktobra vidu man viņus ieskaitīja, es pārskaitīju tētim un viņš nomaksāja patēriņa kredītu.
Tā tas diemžēl ir, un visu šo informāciju varēja jau uzzināt arī laicīgāk, nekā 2 nedēļas pirms nauda jāmaksā! Jālasa visa informācija un laicīgi jādomā rezerves plāni! Tā lūk..
a nevar paņemt kaut kādu citu kredītu? nu vienkārši random kredītu no kādas kredītkompānijas. skaties kur Tev visizdevīgākie atmaksas termiņi un gan jau kaut kā izdosies savilkt galus.
paldies par padomiem, bet nu nav tik viegli paņemt to random kredītu, jo pašai nav ienākumi, un vecākiem jau ir kredīti, tāpēc šaubos vai banka dos, un ja dos, tad nezinu vai gribēs vecāki ņemt.
nu nez, tā ir tā kā drošības nauda droši vienk,. vienk no savas kabatas samaksā. un tad, kad banka maksās augstskolai, tad to naudu dabūsi atpakaļ, bet moš varēs atvilkt no kredīta, nezinu.
Tipiskā jauno studentu kļūda. Ja zināji, ka netiksi budžetā, bet nāksies pašai maksāt, vajadzēja visu vajadzīgo informāciju ievākt jau iepriekš. Tas tomēr ir kredīts, un tev tavā apzinīgajā vecumā vajadzēja zināt uz ko ej. Vismaz tagad zināsi kā viss notiek. Lūdz palīdzību radiem, varbūt kopā spēsiet samesties tādai summai.