Problēma ar matiem.

Reitings 88
Reģ: 22.05.2012
Sveikas meitenes! :)
Es zinu,ka šeit forumā ir ļoti daudz visvisādu diskusiju par matiem,ka kopt utt.
Bet man ir tāda problēma , ka man mati ir vienkārši šausmīgi.Lai vini izskatītos labi , man katru dienu ir jāmazgā,jāžāvē ar fēnu un jātaisno.
Mani mati ir ļoti sabojāti,jo bieži viņus krāsoju,balinu un taisnoju,jo no dabas viņi man čirkojas,bet ne tajā labākajā veidā,viņiem čirkojas gali un neizskatās diez ko smuki,uzreiz izskatās man viņi tādi nekopti , ja ir sačirkojušies gali :(
Bet pats galvenais , ko es gribētu uzzināt,kā atrast risinājumu,ja matiem ir gandrīz vai visas iespējamās problēmas-maniem matiem gali ir sausi un lūzt,pārejie ātri taukojas,katru dienu jāmazgā,ļoti pūkojas jo ir sabojāti,un ir plāni un neaug.
Es vienkārši nezinu kur atrast tādu līdzekli/līdzekļus lai rastu risinājumu visām problēmam,jo es tomēr nevaru atļauties un arī tas nebūtu normāli,ja es tagad nopirktu 5 šampunus,5balzāmus katrai problēmai,un mazgātu ar visiem 5.
Varbūt kādai no jums arī matiem ir vairākas problēmas , un varbūt kāda no jums palīdzēs atrast man risinājumu. :)
19.07.2012 15:39 |

Reitings 231
Reģ: 20.02.2012
Luize pamegini, ka jau te meitenes mineja pirms mazgasanas iesmeret kadu elljinju matos, tad izmazgat, tad ieleic kadu labu masku ( liec sakot no galiem lidz +/- matu vidum, lai saknes netaukotos vel vairak), kad izskalo, ieliec serumu matu galiem...un kad sausi un taisies kkur iet, vari vel pa virsu parlaist nedaudz anti frizz lidzelja.
ISANA uzskatu par dranjkji :D pamegini labak kadu sampunu kas nesatur sls, parabenus, kadu dabigo un LABU matu masku ( tai naudu nevajag zelot)
19.07.2012 16:07 |

Reitings 205
Reģ: 05.07.2012
Un tikai dieva dēļ netaisi keratīnu, pēc tam mati būs vēl briesmīgāki, un netici, kas saka savādāk, pati esmu pieredzējusi un gadu mocījos....
Un tas efekts ir tikai labi ja 1,5 mēnesi... + vēl jāizmet nauda par spec.līdzekļiem, kurus tāpat neizlieto un pēc tam tikai izmet ārā.
19.07.2012 16:09 |

Reitings 88
Paldies par padomiem.Tiešām ļoti noderēs :)
amia-par to matu fēnu un apaļo kemmi , tādas lietas man jau ir , vienreiz māsīca man žāvēja matus ar apaļo ķemmi , tik forši viņai sanāca , ka pat taisnot nevajadzēja , esmu mēģinājusi darīt tā pati sev , bet kaut kā nesanāk.:( varbūt biežāk vajag padarboties,lai sanāktu.
zizhele-Liels tev Paldies , par to video ar zeķi , nekad agrāk nekur neko tādu nebiju redzējusi , lokas sanāk vienkārši superīgas :)))
19.07.2012 16:11 |

Reitings 779
Reģ: 02.09.2009
Diemžēl arī mani mati bez taisnošanas ir nekādi, tāpēc taisnoju tos gandrīz katru otro dienu.(Pielauju, ka vienkārši nezinu, kādas frizūras man piestāv, jo kad sasienu aste, vai saspraužu ar spraudem draugs saka, ka man neizskatās pārak skaisti, nepiestāv sejai) Tāpēc staigāju ar izlaistiem līdz pleciem un taisnoju.

Man matus palīdz saglabāt labākā stāvoklī šis te balzāms -

Viņiem ir arī šampūns, bet man mazgajot ar šampūnu un plus balzāms mati ir taukaini, laikam par daudz tur tās eļļas sastāvā. Piemēram, es matus izmazgāju ar Garnier argan oil šampūnu un tad šo balzāmu, un galiņus matu ar serumu zaļo no avon. Palīdz. Pēc tā balzāma mati aug labi, ir spīdīgi, līdz ar to izskatās sakoptāki un veselīgāki. Balzams maksā Drogās, ja nemaldos, ap 3Ls. Iepriekš tērēju lielu naudu kvalitatīvai matu kosmētikai, kamēr nesāku lietot šo balzamu. Tā ka dažas labas lietas noder arī no krievu kosmētikas.
19.07.2012 16:12 |

Reitings 779
Reģ: 02.09.2009
uij šis te balzams http://www.elfa.com.ua/our_products_are/1282/9024/
19.07.2012 16:14 |

Reitings 308
Reģ: 10.05.2012
Man bija gandrīz identiska situācija pirms vairākiem gadiem, beidzot esmu ataudzējusi normālus matus!! PIRMAIS LIKUMS - NEBALINI!!!!!!!! Lieto balinošās krāsas.Šis solis ļāva man tikt pie normāliem matiem, kas pamazām ataug veselīgi.
Es mazgāju 3-6 reizes nedēļā, pilnīgi vienmēr fēnoju un pēc tam taisnoju. OTRS LIKUMS - AIZSARDZĪBA pret KARSTUMU! (pirms fēna, taisnošanas). Kopš lietoju šos, nevar pateikt, ka taisnotāju lietoju gandrīz katru dienu!!!
Un protams, kopšana! Ja mati ir pūkaini, nepakļāvīgi, lieto kondiconiet/masku katru reizi un pēc tam neskalojamo kondicionieri, pēc žāvēšanas/veidošanas nogludinošu serumu!
Tikai atceries - šos matus nesaglābsi. Pārtrauc balināt, rūpējies un tad gaidi rezultātus.
19.07.2012 16:17 |

Reitings 308
Reģ: 10.05.2012
Ak jā, un mati nevis neaug, bet gan cik izaug, tik nolūzt.
19.07.2012 16:17 |

Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
Frambuesa, kādus līdzekļus lieto aizsardzībai? :)
19.07.2012 16:20 |

Reitings 991
Reģ: 11.05.2012
Maniem matiem ir ideāli tie balzāmi, ko neizskalo.
Tad kad vēl matus nekrāsoju un nelietoju neskalojamos balzāmus, tad ļoti lūza mati. Tiklīdz sāku lietot neskalojamos balzāmus vairs nelūzt, arī tagad, kad krāsoju matus nelūzt :)
19.07.2012 16:22 |

Reitings 9202
Es arī varu padalīties, kkad pirms pieciem gadiem sāku taisnot matus, lai gan tāpat bija gandrīz taisni, tik kāds mazs vilnītis kaut kur sānos un tāāāā sabojāju matus. Tagad mēģinu atkopt, krāsoju ar normālām krāsām (nu gan jau tur balinātājs arī iekšā, bet mazākās proporcijās) un lietoju visādas lietiņas, dzeru zivju eļļu, skatos, lai būtu pilnvērtīgs uzturs. Smērēju jau minētās eļļiņas pirms mazgāšanas. Un ar netaisnotiem matiem arī nepatīk kaut kur iet, tādēļ pēdējā laikā esmu sākusi taisīt dažādas copītes, kādreiz likās, ka nepiestāv, bet tagad šķiet, ka tīri forši izskatās, nav vismaz vienmēr tie izlaistie mati. Paralēli ik pēc kādiem 3 mēnešiem griežu sabojātos galus, taisnoju tikai īpašās reizēs, kas ir ne vairāk kā dažas reizes mēnesī :) Ja konkrēti par līdzekļiem jārunā - ļooooti, ļooooti labs šampūns + balzāms ir loreal absolut repair, bet jāatzīst - ka diezgan dārgi. Bet pēc šiem es varu matus arī netaisnot un iet ar vaļā un ir pieņemami :) No mazliet lētākiem - lee stafford ir konkrēta maska matiem, kuri nekad neaug garāki, vai kkāds līdzīgs nosaukums, maksā apmēram 6 Ls, arī iesaku. Un ja taisno tās retās reizes - galvenais laba aizsardzība, pati tagad lietoju lee stafford, bet paralēli meklēju vēl ko labāku :) Tāpat lietoju Paul mitchell super skinny serumu, sākumā likās ideāls, bet tā kā lietoju jau kādu pusgadu, nākamo meklēšu citu :) Pieļauju, ka tas varētu būt CHI zīds matiem.
19.07.2012 16:26 |

Reitings 9202
Seleste, pūšamos, vai kādus citus? Varbū vari nosaukumu uzrakstīt :)
19.07.2012 16:27 |

Reitings 2552
Reģ: 11.04.2011
Vitamīnus vajag!
Zivju eļlu un vit - matiem, ādai, nagiem.
19.07.2012 16:32 |

Reitings 991
Mēģināšu ielikt bildi

Šobrīd lietoju šo.
19.07.2012 16:35 |

Reitings 991
Ir dažādu veidu, lietoju bojātiem matiem. Ir drogās un Rimi.
19.07.2012 16:36 |

Reitings 636
Reģ: 29.01.2009
Ļoti labi matus atkopu ar TIGI catwalk šampūnu , kondicionieri, piena proteīna matu masku , macadamia natural oil deep repair masku ( uz maiņām abas 1- 2 reizes nedēļā) , pret karstumu pūšu tigi catwalk līdzekli, kad izfēnoju lieku chi matu zīdu, ļoti labs .
19.07.2012 16:38 |

Reitings 9202
Seleste, paldies, pamēģināšu :)
19.07.2012 16:38 |

Reitings 1468
Reģ: 04.04.2011
Iesaku darīt tāpat kā es - ja ne izmest, tad matu taisnotāju un fēnu iebāzt tālākajā stūrī, nogriezt galus vismaz 3cm, eļļas +maskas + bio silk serums, saudzīgas matu krāsas (NEkādu balinātāju) un matus tīt uz ruļļiem, ja,tavuprāt, tavējie dabīgi neizskatās smuki. Kā jau te iepriekš minēja, kādi vitamīni un zivju eļļa arī nāktu tikai par labu.
Savus matus tā saudzēju vairāk kā gadu un ir veselīgi un spīdīgi. :)
19.07.2012 16:40 |

Reitings 991
Par taisnotājiem un fēniem ir pilnīga taisnība. Visus matus taisnoju dažas reizes gadā, fēnu izmantoju ārkātas gadījumos, parasti vakarā izmazgāju un ar slapjiem eju gulēt.
Šampūna veidam manā gadījumā nav nozīmes, galvenais, lai pēc mazgāšanas matos ir neskalojamais balzāms (obligāti katru reizi).
Pēdējo reizi matus griezu decembrī, līdz šim mati nav lūzuši. Nebrīnieties, ka tik reti griežu, mati gandrīz līdz viduklim, 10 cm garāki vai īsāki, tas neko nemaina. :)
19.07.2012 16:53 |

Reitings 925
Reģ: 20.04.2012
Arī man agrāk bija sabojāti mati. Pusaudze būdama mazliet pabalināju (tikai šķipsnas un pie friziera).
Vispirms pārtrauc darīt to, kas kaitē matiem - taisnošana, balināšana utt., arī ISANA šampūns.
Nogriez augošā mēnesī bojātos matus. Nežēlo, jo tie tāpat ir miruši. Vispār, kad matu gali sāk šķelties, nogriez.

Tad no savas pieredzes varu ieteikt
Hemmos Fito Šampūnu balzamu, kuru maiņus lietoju ar Dove šampūnu (mani mati par to ir sajūsmā)

Pēc mazgāšanas Gliss Kur izsmidzināmo balzamu (tieši ar keratīnu, pārējos izmēģināju, nav tas)

Un 3-4 mēnešus palieto Healinature kompleksu matiem, nagiem un ādai. Man ļoti palīdzēja.

Arī kādu matu masku, eļļu (atstāj visu nakti) matiem palieto. Eļļu neiesaku saknēs.

Pie šī pieturoties pēdējos gados, rezultātā man ir patiešām gari, biezi mati. Pēdējo reizi griezu ar karstajām šķērēm pirms 7 mēnešiem, bet joprojām gali nelūst.
19.07.2012 17:03 |

Reitings 837
Es domāju, ja tev tie mati ir tik ļoti sabojāti, tad nogriez īsus, cerams, ka saknes nav tik sabojātas, lai aug no jauna, vesali un viss!
Es arī biju atkarīga no taisnošanas, kad sapratu, ka matu gali 10cm garumā pilnīgi beigti, aizgāju pie friziera, lai nogriež karē. Izbeidzu taisnošanu! Tgd visi mati savējie atauguši, ne krāsoti ne taisnoti, un visi vesali! Paralēli tam lietoju omega3 un omega 6 tabletes, kā arī selēnu un cinku, ka sir nozīmīgi matiem!

Manuprāt Tev- jaizbeidz balināšana, ja nevari tad vnk krāso, ir taču pieejamas krāsas saudzīgākas bez amonjaka, apgriez matus, izmet taisnotāju, ataudzē lokas un vnk liec putas vai kādu labu līdzekli, lai matu gali lokainie vnk izskatās forši un veselīgi! ;)

veiksmi
19.07.2012 17:08 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)