reizēm variēju, bet mana tunča recepte ir šāda:
uz divām personām:
sastāvdaļas:
2 cieti novārītas olas
1 svaigs gurķis
1 liels svaigs tomāts
1 mazs šalotes sīpols
6 spāņu olīvas
1 bundžina tuncis savā sulā
2 daiviņas ķiploka
mērcei:
graudu sinepes (2 tējkarotes)
extra virgin olīveļļas (2-3 tējkarotes)
citrons (puscitrons izspiests)
jūras sāls (šķipsniņa)
svaigi malti pipari (šķipsniņa)
Pagatavošana:
Visas sastāvdaļas sagriežam, olas ripiņās, gurķi ripiņās, tomātu smukos četrstūra gabaliņos, sīpolu smuki atdalam pa kārtiņām, izskatīsies ka ripiņas...spāņu olīvas smuki pa virsu izmētājam. Uzsildam pannu, neizmantojam ne eļļu, ne sviestu, metam iekšā tunci sava sulā un pa virsu izspiežam ķiploku, ļaujam tik ilgi sildīties visam kopā, kamēr ķiploks ir ievilcies tuncī. Skaisti liekam pa virsu visam. Un nobeigumā, visas mērces sastāvdaļas sajaucam kārtīgi kopā un aplejam salātus. Boin apetit. Pasniedzam ar krāsnī grauzdētu čabatas maizi.