Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Tunca salati

 
Reitings 1308
Reģ: 08.12.2011
Šodien sakārojās tunca salātus. Tās,kuras zin, sakiet burkāni ir jāvāra un vai klāt likt labak skabetos gurkus vai parastos.
Kāds ir jusu tunca salatu sastāvs, recepte? Taisīšu kārtainos.
19.07.2012 11:25 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Ja gatavo kārtainos salātus, tad burkāni ir jāvāra.
Es noteikti liktu klāt svaigus gurķus, nekādā gadījumā skābētos vai marinētos.

Manuprāt, viens no ēdienu ideālākajiem savienojumiem ir tuncis, mīksta baltmaize un svaigs gurķis! Mmmmm!
19.07.2012 11:28 |
 
Reitings 2569
Reģ: 16.07.2012
Man atkal lielas acis - tuncis ar skābiem gurķiem un burkāniem ? :O

Ja vienkārši taisu tunča salātus, tad - tuncis, tomāti, svaigi gurķi, nedaudz kukurūza, sīpols.

Ja taisu kārtainos, tad - ledus salāti, tuncis, tomāti, gurķi, kukurūza un kaut kur starp kārtām krējums ar majonēzi. Reizēm vēl marinēti šampinjoni.
19.07.2012 11:33 |
 
Reitings 1308
Reģ: 08.12.2011
sen jau neesmu taisījusi, bet nesen pirku Gastranome tos salātus, un tur viss tas bija un vēl siers, ņammīgi.
19.07.2012 11:36 |
 
Reitings 6324
Reģ: 29.01.2009
Es parasti taisu ļoti vienkārši un uz svaigas baltmaizes - tuncis, 2 rīvētas olas, majonēze, sīpols. Parasti piegriežu uz šķīvja svaigu gurķi :)
Kā jūs tos gurķus jaucat klāt?
Nekad neesmu ēdusi kārtainos salātus ar tunci, tikai ar siļķi :D
19.07.2012 11:37 |
 
Reitings 2310
Reģ: 09.06.2009
hm...es gan latvijaa nekad tuncha salaatus neesmu eedusi,bet valstii,kur es pashlaik dziivoju,vinjus ,manupraat,gatavo pilniigi citaadaak.
nekad neesmu ar tomaatiem redzeejusi!
19.07.2012 11:37 |
 
Reitings 457
Reģ: 29.01.2009
manējie= tuncis savā sulā + valrieksti + ola+ sīpols + ( sieru arī var ierīvēt)
19.07.2012 11:40 |
 
Reitings 991
Reģ: 11.05.2012
Esmu ēdusi Rimi kārtainos tunča salātus. Manuprāt tur bija gan svaigi, gan nedaudz marinēti guķi. Burkāni noteikti, ka vārīti.
19.07.2012 11:41 |
 
Reitings 457
Reģ: 29.01.2009
bāc, majonēze, protams :D
19.07.2012 11:41 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Jums arī šķiet, ka tuncis savā sulā un tumcis eļļā garšo ļoti atšķirīgi?
Es to, kas ir savā sulā, ieēst nevaru - liekas tāds nepanesami ūdeņains, pat pretīgs, bet tas, kas eļļā - dievīgs.
19.07.2012 11:43 |
 
Reitings 2569
Reģ: 16.07.2012
Valrieksti ? :O :D

Interesanti..pēdējā laikā vispār sanāk dažādas, manuprāt, dīvaainas receptes dzirdēt. Paziņas ēd meloni ar medu, griķu biezputru pārlej ar kefīru, aukstajā zupā liek desu un svaigu gurķi rīvē nevis griež. Es tikai klausos un brīnos. :D
19.07.2012 11:45 |
 
Reitings 1997
Reģ: 30.06.2009
Es tunča salātos lieku tikai tunci,ķīnas kāpostu un majonēzi :D
19.07.2012 11:47 |
 
Reitings 457
Reģ: 29.01.2009
womankind- ēdu tikai savā sulā, noleju to sulu un wualā- normāla gaļa :D
Gretta- doh, nav nekas dīvains- garšīgi :)
19.07.2012 11:47 |
 
Reitings 1308
Reģ: 08.12.2011
Es domāju, ka esmu vienīgā jukusī,kas griķus ar kefīru pārlej:D
19.07.2012 11:47 |
 
Reitings 6324
Reģ: 29.01.2009
Man savukārt garšo tikai savā sulā, bet zinu "zorti", kura man tīk :)

Man kefīrs un griķi iet kopā, tāpat mēdzu reizēm gatavot auksto zupu ar desu, bet pēdējā laikā izvairos, jo desu vairs neēdu, vismaz cenšo :)
Melone ar medu - veselīgi :)

Mani laikam maz kas var šokēt, ja nu vienīgi zemenes un marinēti gurķi, bet kas zina :D
19.07.2012 11:49 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
pumpurum - Nē, es nevaru! Reiz man aiz pārskatīšanās nopirka savā sulā, visādi izspaidījos, lai notecinātu to šķidrumu - nekādu uzlabojumu. Izmetu bundžu ārā.
19.07.2012 11:50 |
 
Reitings 6324
Reģ: 29.01.2009
Protams es arī šķidrumu nospiežu :D
19.07.2012 11:50 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Man gan tunča salātos garšo arī marinēti gurķi. Ir mega daudz variāciju, tā ka atliek vien palasīt neta un izvēlēties savējo. Pati netaisu, bet man garšo Rimi kārtainie tunča salāti.

P.S. Tunci ēdu tikai savā sulā, man vispār zivis eļļā riebj (izņemot šprotes). Un aukstā zupa bez desas nav aukstā zupa. :D
19.07.2012 11:52 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
reizēm variēju, bet mana tunča recepte ir šāda:

uz divām personām:

sastāvdaļas:
2 cieti novārītas olas
1 svaigs gurķis
1 liels svaigs tomāts
1 mazs šalotes sīpols
6 spāņu olīvas
1 bundžina tuncis savā sulā
2 daiviņas ķiploka

mērcei:
graudu sinepes (2 tējkarotes)
extra virgin olīveļļas (2-3 tējkarotes)
citrons (puscitrons izspiests)
jūras sāls (šķipsniņa)
svaigi malti pipari (šķipsniņa)

Pagatavošana:
Visas sastāvdaļas sagriežam, olas ripiņās, gurķi ripiņās, tomātu smukos četrstūra gabaliņos, sīpolu smuki atdalam pa kārtiņām, izskatīsies ka ripiņas...spāņu olīvas smuki pa virsu izmētājam. Uzsildam pannu, neizmantojam ne eļļu, ne sviestu, metam iekšā tunci sava sulā un pa virsu izspiežam ķiploku, ļaujam tik ilgi sildīties visam kopā, kamēr ķiploks ir ievilcies tuncī. Skaisti liekam pa virsu visam. Un nobeigumā, visas mērces sastāvdaļas sajaucam kārtīgi kopā un aplejam salātus. Boin apetit. Pasniedzam ar krāsnī grauzdētu čabatas maizi.
19.07.2012 11:53 |
 
Reitings 6531
Reģ: 18.08.2010
es vnk tunci ar majonēzi sačiniju kopā piegriežu vēl lokus un dilles un viss :D
19.07.2012 11:53 |
 
Reitings 2310
Reģ: 09.06.2009
DIO- ''Boin apetit'' ko tu ar to biji domaajusi?
kuraa valodaa tas ir?
jo,cik es zinu,tad franciski saka Bon Appetit!

p.s. recepte gan izklausaas laba :)
19.07.2012 12:01 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits