Personas kontaktinformācija pēc vārda/ip?

Reitings 26
Reģ: 31.05.2012
Ir cilvēks, kurš mājaslapai (čatam) traucē darbu. gan lietotājiem, gan administrācijai- pārkāpjot noteikumus, personiski apvainojot un visādi citādi neliekot mieru. Mājaslapa internacionāla, darbojas vēl kādās 5 valstīs, es pati neesmu īpašniece, bet administrēju tieši Latvijas līniju, līdz ar to mans pienākums, lai saglabātu darbu - rūpēties par to, lai lietotājiem būtu patīkami tur uzturēties un tie gribētu atgriezties, taču ar viņa līdzdalību kaut kādu mieru un patīkamu atmosfēru ir ļoti grūti uzturēt.

Nobloķējot vienu šīs personas profilu, viņš reģistrē citus un turpina darīt to pašu. Nobloķējot IP adresi, tā tiek mainīta, pēc maiņas sistēma vairs, protams, viņu neatpazīst un atļauj piekļuvi čatam. Protams, mums tamlīdzīgi gadījumi ir bijuši jau iepriekš, bet iepriekšējiem pēc ~ 10 bana reizēm pietika, apnika ņemties. Ar šo - kā ar vējdzirnavām. Pusgadu.

Ir zināms cilvēka vārds, uzvārds, pēdējā IP adrese (pirms maiņas). Cilvēks nepilngadīgs. Ja būtu iespējams, sazinātos ar viņa vecākiem, bet man nav nekādas kontaktinformācijas. Kā lai dabū rokā?
12.07.2012 14:52 |

Reitings 26
Warrior - vispirms runāšana, ja nelīdz, profila bloķēšana, galīgā variantā ip bans. tādas ir mūsu metodes, pagaidām nav nācies pielietot citus līdzekļus, jo ar tik nejēdzīgu personu darīšana ir pirmo reizi.
12.07.2012 16:09 |

Reitings 1487
Reģ: 04.11.2010
iesākumā runāšu

vecāki to pasniegs kā draudus
12.07.2012 16:09 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Pievienojos Warrior jautājumam.

Elza. Nu. Es nezinu, cik viņam gadu, cik tev gadu, bet iedomājies situāciju - pieaugusi sieviete pienāk kaut kādam tīnim klāt un sāk skaidrot, runāt. Viņš droši vien kaut ko nelaipni atbildēs, tā jums tā saruna aizies, pieminēsi vārdu "policija". Pusaudzis to visu iztulkos par iebiedēšanu (kas viņam ir izdevīgi), vecāki (ja viņi ir cīnītāju tipa) būs neapmierināti par radušos situāciju, jo kaut kāds cilvēks no viņiem nezināma portāla (un ja vēl viņi visu to čatu lietu uzskata par nieku) kaut ko cenšas iegalvot viņu bērnam. Ja neskaidrības risina divi sīkie, tad tāda ir dzīve. Ja neskaidrības risina svešs pieaugušais cilvēks un tīnis, tad.. nu kaut kā nav īsti labi. Ja sāksi runāt ar vecākiem, tad tas nebūs tik traki, bet, manuprāt, arī rezultāta nekāda nebūs. Pieklājības pēc, iespējams, viņi pateiks, ka parunās ar to bērnu, bet reāli jau nespēs ietekmēt pusaudža gaitas internetā.
12.07.2012 16:15 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
1. Kas tas par čatu?
2. Googlē kā cīnīties efektīvāk.
3. Meklē palīdzību no datoriķiem.
12.07.2012 16:18 |

Reitings 26
Ok, nu, ienāca prātā viens variants - pie reģistrācijas uzlikt pieprasījumu ievadīt savu numuru, uz kuru tad arī tiktu atsūtīts kods, kodu ievadot, tiec čatā. Labi, vienu numuru viņš apstiprinās, apstiprinās otru, trešo, bet cik tad tādu numuru būs? Nobloķēsim tos dažus piereģistrētos profilus. Kad numuri beigsies, neies jau speciāli pirkt jaunu čipu.
Tas būtu labs risinājums arī citiem tāda tipa cilvēkiem, jā. Šodien parunāšu ar lielo vadību, redzēs, ko teiks.
12.07.2012 16:21 |

10 gadi
Reitings 8191
Tāda numuru iegāde tikai dēļ čata, manuprāt, trollim ir pārāk smags darbs. Varētu izdoties.
12.07.2012 16:25 |

Reitings 4258
Labs risinājums būtu. :)
12.07.2012 16:29 |

Reitings 26
Vispār esmu pārsteigta par jūsu nostāju, ka vecāki aizstāvēs savus bērnus, lai ko viņi nedarītu. Jābūt taču kaut kādai audzināšanai. Šāda uzskata dēļ jau arī valda tāda visatļautība, ar kādu es katru dienu saskatos tajā čatā. Mūsu auditorija ir apm. 10-15 gadus veci bērni, un tie vārdi, kas no viņiem nāk ārā, liekas, ka acis izsprāgs. mucā auguši, pa spundi baroti. Pievakare te teica, ka normāli, ka ''neattīstīti tīņi'' šādi uzvedas, nu man gan tā nav pieņemami un neuzskatu to par normu. Varbūt tāpēc es arī neesmu piemērotākais cilvēks šādam darbam, cits to manā vietā uztvers mierīgi un tračus necels. Es uzskatu, ka nav normāli, ka aug šāda sabiedrība un tiem bērniem, kas katru dienu saukā viens otru pilnīgi amorālos lamu vārdos un neievēro nekādu cieņu pret citiem, pēc 20 gadiem būs sievas, bērni un darbi. Tad kādi cilvēki balstīs mūsu valsti nākotnē?
12.07.2012 16:34 |

Reitings 313
Reģ: 07.10.2010
Ilgi lasīju un domāju, kas tas par čatu. Iespējams, zinu, un pat pati viņu esmu administrējusi, hehe. :D
12.07.2012 16:37 |

Reitings 70
Reģ: 20.03.2009
Laba ideja par to nummuru. :)
Starp citu, tas pusaudzis(ja tas ir pusaudzis) arī pārkāpj likumu.
-CITU AIZVAINOŠANA UN EMOCIONĀLA PAZEMOŠANA INTERNETĀ. - NAUDAS SODS 20 LVL. (LAPK 172.2 PANTS)
-RUPJAS VALODAS LIETOŠANA - NAUDAS SODS 25 LVL. (LAPK 167. PANTS)
-CIEŅAS UN GODA AIZSKARŠANA, JA TIEK RADĪTS MORĀLS KAITĒJUMS. - AIZSKARTAJAI PERSONAI IR TIESĪBAS VĒRSTIES TIESĀ PRET PERSONU, KAS IR AIZSKĀRUSI GODU UN CIEŅU PIEPRASOT KOMPENSĀCIJU. (CIVILLIKUMA 1635. PANTS)

Piemēram mūsu skolā sanāca situācija, kad internetā (draugiem.lv domubiedros) tika "apcelta" persona. Tālāk šim cilvēkam nācās saskarties ar policiju un gan jau noteikti arī pēc tam ar skolas vadību, jo tas notika skolas domubiedros.
Vienīgā problēma šajā situācijā, ka tieši ar vārdu un uzvārdu viņš tur nav.
12.07.2012 16:40 |

10 gadi
Reitings 8191
Elza, tas mūsdienās jau ir norma. Tie ir troļļi, kuriem ir garlaicīgi, tie ir bijuši vienmēr un visur, tik tagad jau tas ir stilīgi būt tādam. Priecājies, ka čata adrese nav ielikta 4chan vai jebkurā citā pasaulslavenā saitā, lūk TAD būtu iemesls uztraukties.
12.07.2012 16:42 |

Reitings 220
Reģ: 03.06.2011
Kā tu zini viņa vārdu, ja viņš ir nepilngadīgs? Interneta pieslēgums nav uz viņa vārda, tādā gadījumā. :) Manuprāt, tu vari sūdzēties tikai par pieslēguma īpašnieku un sazināties ar viņu, nevis ar nepilngadīgu bērnu. ;)
12.07.2012 16:46 |

Reitings 4258
Elza, tu ļoti stipri jauc virtuālo pasauli ar īsto. Kā jau iepriekš teicu, virtuālajā pasaulē daudzi izliekas par to, kas patiesībā viņi nav. Tā uzvedas it īpaši pusaudži, jo viņiem - nezinu - hormoni trako, liekas, ka tas ir stilīgi, ka viņi tā izpelnās slavu (un tā jau arī ir, ko jūs pierādāt - tik daudz ņemšanās viena konkrētā indivīda dēļ..). Citi uzjautrinās, provocē, izliek savu noskaņojumu. Atliek vien palasīt tvneta vai delfu komentārus pie rakstiem. Vai tu domā, ka tie cilvēki tāpat uzvedās dzīvē? Jā, pieņemu, ka daži tiešām arī dzīvē ir neadekvāti, nepieklājīgi, bet vairums ir normālu cilvēku. Nezinu, vai tu esi ievērojusi, bet ir šeit pat cosmo.lv forumā viena meitene Saulcerīte - es neticu, ka viņa arī dzīvē ir tikpat aprobežota un visu laiku kviec "wii". Ļoti daudzi no šāda posma izaug, saprot, ka tā nedrīkst, ka par saviem pateiktiem vārdiem jānes atbildība tāpat kā dzīvē un arī interneta vidē kļūst par normāliem cilvēkiem, tāpat kā izaug no pokemonu (AhaAAaa buČ saWlj) rakstības. Zinu par ko runāju, jo man ir saistība ar forumiem jau ilgus gadus un varu redzēt gan savu, gan citu cilvēku progresu. Tāpat ar tiem cilvēkiem satiekos dzīvē un varu salīdzināt viņu uzvedību. Protams, pastāv izņēmumi, taču pārsvarā tam nav nekādas saistības ar audzināšanu un "mucā auguši" (tāpat kā, piemēram, bērns bērnudārzā vai bērns skolā var uzvesties pavisam citādāk kā bērns mājās, jo vides ir dažādas un neglīti vārdi vai kaušanās var pielipt arī no citiem bērniem).

Aizvainojoši komentāri internetā, portālu darbības traucēšana utt. nav pieņemami, bet tāpat man neliekas pieņemama tava attieksme par policiju. Par to tehnisko risinājumu gan.
12.07.2012 16:46 |

Reitings 4258
Vispār esmu pārsteigta par jūsu nostāju, ka vecāki aizstāvēs savus bērnus, lai ko viņi nedarītu.

Man nav bērnu pašlaik, bet ceru, ka brīdī, kad viņi būs, es saglabāšu šo pašu nostāju - tikai radinieki (vecāki pirmām kārtām) var audzināt savus bērnus. Ja kāda nepazīstama sieviete nāktu aizrādīt un teikt par policiju kaut miermīlīgā balsī, protams, ka es aizstāvētu savu bērnu! Viņam es paskaidrotu, aizrādītu utt., bet neļautu kādam citam ar viņu "runāt".
12.07.2012 16:49 |

Reitings 26
Ne jau pēc interneta pieslēguma. Pats savu vārdu un uzvārdu daiļā visiem čata lietotājiem, protams, man atlika pajautāt citiem un uzreiz arī šī info nonāca pie manis. Tas būtu lieliski, ja es varētu noskaidrot pieslēguma īpašnieku, kas drošvien būtu viņa māte vai tēvs. Tas nav iespējams, jau sazinājos ar lattelecom, viņiem, protams, personas datu aizsardzība, teica, ka tikai policija var no viņiem pieprasīt šādu info, resp, ieteica iet uz iecirkni ar visiem uzņēmumiem no mājaslapas, kur kas konkrēti ir teikts. Problēma, kā jau Dope teica, viņš tur nav ar savu vārdu un uzvārdu, tur ir niki. Ej nu pierādi, kurš to rakstījis, kaimiņu Pēteris vai Anniņa.
12.07.2012 16:52 |

Reitings 4258
Lexy, iedomājies, ja mēs savulaik Septīto grafikas debešu laikā sāktu vērsties policijā par autortiesību pārkāpumiem, jo kāda meitene nozagusi mums darbus? Neliekas pārspīlēti?
12.07.2012 16:53 |

Reitings 1487
Pievakare

atkal jāsaka perfekts komentārs.
12.07.2012 16:53 |

Reitings 220
Reģ: 03.06.2011
Es domāju, ka par tādu informācijas uzrakšanu (telefons, vārds, adrese...) un personas meklēšanu Elzai pašai draud ziepes ;) Jo runa ir par nepilngadīgo. Vienīgais likumīgais ceļš ir policija.
12.07.2012 16:54 |

Reitings 1487
komentāri
12.07.2012 16:54 |

Reitings 4258
Member, paldies! :D
12.07.2012 16:55 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (4)