Uzņem pie sevis apmaiņas skolēnu!

Reitings 209
Reģ: 17.02.2012
Sveikas! :)

Vēlējos lūgt Jūsu palīdzību - jau augustā Latvijā ieradīsies 18 skolēni no Vācijas, Taizemes un Austrijas, taču 14 no viņiem mēs vēl neesam atraduši viesģimenes. Ieguvēji, protams, būs arī pašas viesģimenes un viņu bērni, jo viņiem būs iespēja uzlabot savas svešvalodu zināšanas, nodibināt kontaktus un iegūt sev jaunus draugus, kuri pec kopā nodzīvotiem 11 mēnešiem kļūst par īstu " māsu" vai "brāli"!
Vēl pie praktiskām lietām - viesģimenei jārēķinās, ka viesskolnieks ēd kopā ar ģimeni un dzīvo Jūsu mājā/dzīvoklī, bet pārējiem izdevumiem (transports, skolas izdevumi, apģērbs, telefons utt)naudu viņiem sūta īstie vecāki.
Ja Jums rodas interese uzņemt kādu apmaiņas studentu savā ģimenē, rakstiet man vēstulēs vai uz e-pastu [email protected] !

te būs intervija ar ģimeni, kura šogad uzņēma puisi no Vācijas :) http://youtu.be/kz4n1n5FwyA

Ļoti cerēšu uz atsaucību... Ja nevēlies pati uzņemt, varbūt kāds no draugiem/radiem/paziņām? :)
11.07.2012 13:21 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Es bez atlīdzības varētu domāt uzņemt apmaiņas studentu uz nedēļu, varbūt maksimāli uz divām. Tad man nebūtu žēl ne ēdienu izmaksāt, ne kādu biļeti vai mazu ceļojumu tepat pa Latviju. Bet 11 mēneši ir daudz par daudz. Citās valstīs praktizē tā, ka to laiku- gadu, sadala, piemēram, trīs posmos- 4 mēneši pie vieniem, 4 pie otriem, 4 pie trešiem. Ne bērnam, ne viesģimenei nepaspēj apnikt, turklāt apmaiņas bērnam ir iespēja veidot priekšstatu par valsti ne tikai pēc vienas ģimenes, bet arī salīdzināt, uzzināt kaut ko vairāk.
11.07.2012 14:48 |

Reitings 803
Reģ: 11.06.2012
Varu vien iedomātos tos bērnus no kuriem vecāki grib tikt vaļā uz 11 mēnešiem:D

'Dēļin tu esi man tā piegriezies es te skolēnu apmaiņas programmu redzēju 3000km no mājām,ēd tu arī tā,ka piebarot tevi nevar,tad tur tev bezmaksas varēsi ēst cik lien a man tev atliks vien 15$ mēnesī aizsūtīt tev jaunām drēbēm,telefonam,skola gan jau tālāk par 10km no mājas nebūs līdz tai ar kājām aiziesi,lai ceļam $ nav jātērē.
11.07.2012 14:58 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Cumshot
Dēļin tu esi man tā piegriezies es te skolēnu apmaiņas programmu redzēju 3000km no mājām,ēd tu arī tā,ka piebarot tevi nevar,tad tur tev bezmaksas varēsi ēst cik lien a man tev atliks vien 15$ mēnesī aizsūtīt tev jaunām drēbēm,telefonam,skola gan jau tālāk par 10km no mājas nebūs līdz tai ar kājām aiziesi,lai ceļam $ nav jātērē. un naudiņu jaunām drēbēm tev nevajadzēs, jo Latvija nabadzīga valsts, varēsi nonēsāt tās vecās, kuras te pa dārzu nesā, telefonu arī nevajadzēs- Latvija tik maza, ka ar kājām aiziesi un pateiksi un naudu skolas mantām nevajag, jo Latvijā bezmaksas izglītība. Še tev cepumiņi, ko pa ceļam apēst- gan jau tiksi līdz Latvijai un tevi kārtīgi pabaros :D :D :D
11.07.2012 15:06 |

Reitings 3685
Reģ: 14.11.2011
Ja man butu pietiekami liels majoklis, un pietiekami ienakumi, es domaju,ka mierigi varetu uznemt. Jarekinas, jau ir netikai par edienu, bet ari par rekiniem, uzreiz ikmenesa maksajumam klat nak kadi 3-4 kubi ar udeni (zinot ,ka LV par to ir jamaksa),ka ari varbut elektribu, bet nu ta jau nebutu ta patereta. Un ari gimene uzreiz mainas noteiktumu, teiksim,ja gimenes galva ir ieradis vakaros sedet apenes pie TV un sukt alinu, tad , atbraucot sim bernam tas uz gadu jaatliek, ka ari bezdet jau nevares vairs kur pagadas :D http://www.easyfreesmileys.com/smileys/lol-047.gif" alt="" />
11.07.2012 19:32 |

Reitings 355
Reģ: 20.06.2012
pati esmu bijusi vairākās valstīs un dzīvojusi viesģimenēs, superīgs laiks, bet gan dzīvoju max nedēļu pie vienas ģimenes, bet uz gadu, oooi, tas taču ir par traku
reāli, kad es dzīvoju, vācijā, bonnā, mums ģimene vadāja, tur uzsauca picas utt, ļoti, ļoti jauka ģimene un tā arī bija pirmā , kura dzīvoja, taču ja būtu gads man šķiet tas būtu pamatīgs robs finansēs, bet vispār, kādreiz nākotnē es 100% ņemšu pie sevis apmaiņas studentus, jo tā patiešām ir fantastiska iespēja un neaizmirstamas atmiņas ;) :D
11.07.2012 22:03 |

10 gadi
Reitings 1221
Reģ: 07.06.2009
Lasu un brīnos, cik dīvainas būtnes te ir salasījušās. :)

Meitene,kura rakstīja apmēram "varu iedomāties,kāds tas bērns ir ,ja vecāki uz tik ilgu laiku gribu sūtīt projām", laikam nav sapratusi apmaiņas mācības jēgu.
Viena no manām labākajām draudzenēm bija Brazīlijā uz gadu - viņas ģimene ir superīga, deva daudz naudu, jo uz šādām apmaiņām cilvēki bez naudas aizbraukt NEVAR! Un tā bija viņas izvēle - mācīties gadu citur, nevis vecāku.

Par izmaksām pajautāju, un viņa teica - ka ģimenes,kas uzņem viesstudentus, ir bagātas, protams, var jau arī neuzņemt turīga ģimene,bet gan nabadzība, bet tad pašiem būs jāskaita nauda vislaik. Apmēram tāpat, kā to dara lielākā daļa meiteņu šeit.

Ja es pati nebrauktu pēc trīs mēnešiem apmaiņā, es noteikti paņemtu šādu viesstudentu, tā ir ārkārtīgi superīga pieredze.
Pie manis vienreiz bija vāciete, tik ļoti jauka meitene. Un jā, viņai arī bija kontaktpersona. Zinu gadījumus, kad cilvēks aiziet uz citu ģimeni, tā kā viss ir likumīgi un normāli - tas tām, kas neko nesaprot,tikai kunkst, ka būs jāpērk gaļa un nenormāli jābaro.
11.07.2012 23:44 |

Reitings 469
Reģ: 03.07.2012
neskumsti! galvu augšā! kā man viena draudzene vienmēr saka - don't get over, get under them!
12.07.2012 02:54 |

10 gadi
Reitings 2326
Reģ: 14.07.2011
Labrāt uzņemtu, bet man pašai nav passtāvīga dzīvesvieta, jo nepārtraukti ceļoju. ar vienu kāju esmu lv, ar otru vācijā.
12.07.2012 03:17 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Šis vienkārši nav īstais forums, kur meklēt viesģimenes. Šeit lielākoties ir meitenes vecumā no 20-25 gadiem. Taču skaidrs, ka tā nav mērķauditorija, jo lielākoties studentes vai jaunās absolventes un naudu skaita katru latiņu. Ja meklētu citur, kur apgrozās vecāki cilvēki (lasi - nodrošinātāki), liela iespēja, ka neskaitītu ūdens kubus un karbonādes vakariņām. Kā arī foršāk būtu, ja ģimenē būtu pašiem savs bērns ārvalstu bērna vecumā. Ja sadraudzētos, būtu ļoti jauki. :)
12.07.2012 07:20 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
ja man pašai būtu bērni un apmaiņas skolēnu vecumā, noteikti kādu paņemtu pie sevis!
16.07.2012 22:07 |

Reitings 470
Reģ: 01.07.2012
Wīiii kāaa es savā dārzā gribētu nēģerēnus dažus,cik jauki viņi tur vagās izskatītos:D
16.07.2012 22:10 |

Reitings 8968
Reģ: 29.01.2009
Bet taa tacu ir lieka mute majaa, nez kurs lv dzivojos cilveks grib barot vel vienu :D
16.07.2012 22:11 |

Reitings 470
Reģ: 01.07.2012
Ir vēl melnie palikuši? Dzeltenie arī der tie arī smieklīgi izskatītos.wīiiii:D

Man 2 Uz rītdienu.wīiii
16.07.2012 22:12 |

Reitings 8968
Reģ: 29.01.2009
Baac, iedomajos ka saulcetite sez lateksa kostimaa ar patagu roka, kamer negwreni svistot ravee un ar shamejaas daarzu :D
16.07.2012 22:17 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)