ēdnīcas, kafejnīcas

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Nesen biju kafejnīcā...Pieeju pie kases..gaidu,gaidu..pēc ilgākas uzgaidīšanas atnāk vīrietis un ar nelaipnu sejas izteiksmi skatās virsū. ar tādu-ko esi atnākusi:D pasūtu. tālāk eju galdiņiem..neviens brīvais galdiņš nebija tīrs. trauki nenovākti. sāka vākt ,kad sāku ēst.paēdu...ēdiens bijs gards,porcijas lielas, cenas arī lētāk nekā citur. eju uz wc..tur tualetes papīri izsvaidīti pa grīdu.
biju citā pilsētā, nezināju ,kas kur atrodas un iegāju pirmajā kafejnīcā ,kas gadījās pa ceļam.
08.07.2012 22:03 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Vispār, moš skan jocīgi, bet es par kafejnīcu, restorānu spriežu pēc tualetes, cik tā sakārtota, lai cilvēks normāli var ieiet tīrībā, nomazgāt rokas, atrast ziepītes, papīru utmlt., tas kā no Limuzīns Jāņu nakts krāsā klasikas, ka par cilvēka kultūru var spriest pēc mazmājiņas (c). :)
09.07.2012 00:50 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
aisse Z-O! Tā nemaz nav lielīšanās. Lielīšanās būtu,ja rakstītu-man uzdāvināja briljanta kaklarotu.
Karamelle! Es tur biju pirmo reizi. es nevarēju paredzēt tādi tur apstākļi, kāda apkalpošana. ja man tā nebūtu jāsteidzas, būtu laiks citur pameklēt kafejnīcu, tad ,protams, ietu uz citu vietu, bet ta kā man nebija laika ,tad iegriezos pirmajā vietā ,kas patrāpījās pa ceļam un samierinājos ar to kā tur ir.
09.07.2012 00:56 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Nē, nepiekrītu, Lou, visam NAV jābūt perfekti un viss nemaz nevar būt perfekti! (turklāt - kas vienam liekas perfekts, otram var būt kas absurds un nepieņemams)

Tā teikt augstākā labuma iestādes tomēr spēj to perfekto piedāvāt, tādēļ, ka viss un visi (tajā skaitā personālu) ir nopulēts līdz detaļām un rūp izdabāšana klientam.
Nevajag taču pārspīlēt par to perfekto, nerunājam par cilvēkiem un to izskatu, bet gan par apkalpojošo sfēru, kur vismaz pagaidām, cilvēku domas lielākoties sakrīt par to, ko viņi grib redzēt apmeklējot restorānu/viesnīcu/veikalu. Ir protams, arī specifiskas lietas, vai tas, cik lielu uzmanību klients vēlētos saņemt, bet tādēļ pastāv zelta vidusceļš.
Kas attiecas uz to "visi esam cilvēki", nuuu...laikam man būs jāsaka, ka nē, darbā neesam. :) Un man nevar piesiet to, ka esmu izlepusi caca, kura nekad nav strādājusi šajā jomā, jo kā jau teicu - esmu. Un viena no atziņām, kuru guvu bija tāda, ka klientam nav nekāda sakara ar to, ka šorīt esmu izkāpusi no gultas ar kreiso kāju. Kas attiecas uz mani kā uz pakalpojuma saņēmēju - es gluži tāpat nemēdzu izgāzt savu slikto garastāvokli uz pārdevējiem un viesmīļiem.

Par tām tualetēm... Kāpēc saimnieku vaina? Tāpēc, ka nav nolīguši apkopēju, bet "uzkrauj" šo pienākumu viesmīlim? Un atkal - kas tur slikts? Ne visi to var atļauties!

Šo es pieskaitu pie cūcībām un mani tiešām skumdina fakts, ka redz, ja tu neesi bagāts un nevari atļauties tērēt pusdienām 15 Ls, tad tas nozīmē, ka esi pelnījis netīru tualeti, netīrus galdiņus un viesmīli, kuram vispār vienalga par tavu labsajūtu.

Ak, un es gribēju teikt to pašu ko kari par tualetēm, man ir tāpat.
09.07.2012 01:46 |

Reitings 2304
Protams, kopsavilkums ir tāds, ka vismaz mani, kā klientu viņi zaudē, un jā, man neviens neliek apmeklēt kafejnīcu vai restorānu ar nesakoptu tualeti un to arī nedaru, bet acīmredzot, citiem vienalga un bizness plaukst un zeļ.
09.07.2012 01:47 |

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
vispār es ir šokā ... vairāk par karameles komentāriem..esmu ārprātīgi cimperlīgs klients.. ok tas kā katra no mums izvēlas kur ēst, kur malkot kafiju tas ir gaumes jautājums, taču ja ieiešu restorānā un zāles pārzinim seja būs apgraizīta (lasīt nelaipna), ja apsēdinās pie galda, kas nebūs novākts, tas būs pirmais, kas man liks vienkārši pateikties un iet projām, un ja dzirdēšu nepatīkamu komentāru, tad palūgšu arī menedžeri vai īpašnieku sarunu. Jo tīri galdi, sakopta vide ir darbinieku uzdevums.
Cita situācija ir kad oficiants nespēj ietekmēt ēdiena kvalitāti, par ko ir atbildīgs pavārs, taču, ja vīnu neprot ieteikt, tad visticamāk no manis tāds oficiants nesagaidīs labu dzeramnaudu.. arī dzeramnaudas ir jāprot nopelnīt.. oi un wc.. nav komentaru vairs...
09.07.2012 09:02 |

Reitings 803
Reģ: 23.05.2011
kādu laiku strādāju apkalpošanas sfērā ar ēdienu. un jā ziniet tā gadās, ka nepaspēj visu novākt, sataisīt utt. sanāk vienā brīdī cilvēki, nevar izvēlēties, paši kko urd un tad man vēl jābūt priecīgai sejas izteiksmei? protams, es centos cik varē'ju un neviens nekad man neteica, ka būtu nelaipna vai vēl kā. bet tur strādā tikai cilvēki, kas nav supermeni!
09.07.2012 11:23 |

Reitings 1229
Reģ: 15.05.2012
NO VISAS SIRDS PIEKRĪTU AVENEI!
Joptvai, es nerunāju par, piemēram, GanBei, kur ir simts darbinieks - viens apkalpo klientus, otrs tīra podus, trešais ēst taisa, ceturtais ierāda klientiem vietas... Es runāju par "parastajām"kafejnīcām, kur ir divi darbinieki - VIEMSĪLIS un PAVĀRS! DIVI darbinieki, DIVI!!! (Ok, kaut vai trīs - viesmīlis, pavārs un pavāra palīgs). Tagad, lūdzu, iztēlojaties situāiju - jūs esat viena (bārmene), saskrien PILNA kafejnīca ar klientiem, tātad jums ir
1. jāpieņem pasūtījums no klientiem
2. jāaiznes pasūtījums pavāram
3. jāsalej dzērieni, jāuztaisa kokteiļi (pa vidu šim parasti citi ir, piemēram, paēduši, tātad man uz fiksāko jāskrien novākt trauki plus jānotīra galdiņš plus jāaiznes rēķiņš paēdušajiem)
4. kad BEIDZOT esmu salējusi dzērienus un pa vidu izdarījusi vēl simts citas lietas, varu nest tos klientiem
5. tad nu varu ķerties pie trauku mazgāšanas un pa vidu tam aizskriet apskatīties uz tualeti, vai tur netrūkst tualetes papīrs, viss ir tīrs, nav sacūkots, bet AK, VAI! TAVU NELAIMI! Jau atkal ienāk cilvēki (vai dodas prom, pilnīgi vienalga) un tie trauciņi turpina stāvēt izlietnē (vai uz galda, ja neesmu paspējusi novākt, jo esmu taču nevarīga un slinka bārmene) vai/un tualete palikusi nekārtīga, jo joptvai - MAN TAČU IR JĀAPKALPO KLIENTI, NEVIS KAMĒR ŠIE GAIDA, JĀMAZGĀ TRAUKI VAI JĀBERŽ PODS!!!
Visas te šokā, nu bļin - no sirds iesaku pastrādāt kafejnīcā (jā, nevis tur kaut kādā GanBei, Čili picā, bet parastā kafūzī) un tikai tad atļaujaties paust savu sašutumu un šociņu par manis teikto! Jā, jā, arī esi biju "cimperlīgā" klienti, varēju piekasīties pie visa, līdz beidzot pati sāku strādāt šajā nozarē un ziniet - paldies dievam , ka tā, jo vismaz ES SAPROTU, KA CILVĒKS NAV NEKĀDS SUPERMENS UN NEVAR VISU UN UZREIZ IZDARĪT! Protams, neiet runa, ja galdiņi ir netīri ilgu laiku un cilvēku nav, bet nu come on meitenes - domājiet ar galviņu un beidzat piekasīties lietām, kuras ir mazsvarīgas! Skatieties vai jūs savā darbiņā esat perfektas, visu paspējat, visu varat uzreiz izdarīt utt.! Ticiet vai nē, bet viesmīles darbs tik tiešām ir stresains un slodze ir pamatīga!
P.S. UN ATKĀRTOJU, AK RUNĀJU PAR KAFEJNĪCĀM, NEVIS RESTORĀNIEM, KĀ TE DAŽA LABA IR PĀRPRATUSI!
09.07.2012 22:34 |

Reitings 1229
Un nē, nekad neesmu bijusi nelaipna, bet ziniet - arī cilvēki ir dažādi , t.i. klienti - ja man atnāk tādi ***, kas burkšķ , tēlo nez kādus svarīgos un gudros un galvenais - ir nelaipni pret mani, teiksim pat rupji, tad ko - man smaidīt tam cilvēkam , jo redz, man jau vajag viņa sūda kapeikas dzeramnaudai?! ha!
09.07.2012 22:40 |

Reitings 2304
Karamelle, es tev tiešām iesaku nomierināties, tāda trakošana un pārāk bieža caps lock izmantošana nenāk par labu veselībai.
Ja vēl te kāds kādu aizskartu, es saprastu, bet notika miermīlīga diskusija un meitenes izsaka savu viedokli, ka neies uz šādām vietām, tas arī viss.
09.07.2012 22:41 |

Reitings 1229
Es vienkārši nesaprotu kā cilvēki var būt tik nesaprotoši?!
Un jā, "neies uz šīm vietām"... Pareizi, jo, Jums par brīnumu, viesmīle nepaspēja notīrīt galdiņu. Ha!
09.07.2012 22:47 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
Karamelle, nestraadaa, luudzu, nekad apkalposhanas sfeeraa. Riebjas cilveeki, kas ienes darbaa savas personiigaas probleemas. Ja tev maksaa par darbu, tad tas ir jadara kaa pienaakas, nevis - shonakt nedabuuju, varu staigaat niknu gjiimi un neko nedariit... jaa, esmu stradajusi apkalpojoshajaa sfeeraa, klients sabojaa gariigo? Naakamais nav vainiigs! Vienmeer biju pieklajiga, smaidiga un dariju savu darbu. Ipashniekam jasaprot, ka, ja personaals netiek galaa ir japienjem papildus darbinieki, vai jaanomaina esoshie!
09.07.2012 23:02 |

Reitings 2304
Karamelle, tagad tu vēl dusmojies, ka cilvēki neies? Nē, es neesmu izlepusi, bet ēšana ārpus mājām ir ekstra jebkurā gadījumā un jā, ja man nebūs naudas es neiešu uz kuru katru ēdnīcu ar nesakoptu tualeti. Tad labāk, īpaši ja vasara, nopirkšu salātus lielveikalā un paēdīšu parkā.
Nepatīk man tādas iestādes, kur ir kaut kāda nekārtība un cūcības, bet ja jau ir pieprasījums, tad ir piedāvājums.
Nesaprotu, kādēļ tev par to vajag cepties, tiešām nesaprotu.
09.07.2012 23:07 |

Reitings 1229
Mis Take - palasi to, ko rakstu mazliet uzmanīgāk. Es neizturos nelaipni, bet, kā jau minēju, nesmaidīšu un "nedancošu apkārt" tam savam klientam, kurš pret mani izturējies kā pret mēslu. Un, ja man arī ir bijusi tā "sliktā diena", tad kāda hreņa pēc lai es teatrāli smaidītu un līstu pakaļā visiem klientiem? Vai tad LAIPNA APKALPOŠANA nozīmē vien stulbu smīnu sejā?!?
09.07.2012 23:07 |

10 gadi
Reitings 532
Reģ: 29.01.2009
Lasīju to karamelles komentāru un pilnīgi sasmējos, jo man bija identiski tādos pašos darba apstākļos jāstrādā :D
Divi cilvēki - tas tiešām ir maz priekš kafejnīcas vietā, kur diezgan daudz cilvēku..
Un man arī dēļ tās visur-skriešanas - trauki, klienti, galdi, tualetes,uz virtuvi, atpakal, eedienu pienešana - tas bija diezgan depresīvi, bet nu tas jau laikam no katra rakstura atkarīgs - es atceros, ka vienmēr biju smaidīga, vabūt dažreiz bišķi norūpējusies, bet tā, ka nikna vai dusmīga , laikam tā nebija.. :)
Bet nu jā, tā jau laikam ir, ka darba devēji ieekonomē uz vienīgo darbinieku nervu rēķina :D
:)
09.07.2012 23:21 |

Reitings 1229
ilze12345_28725
Priecājos, ka vēl kāda mani saprot! :) Tas tiešām ir grūti, atzīšos, ka reizēm pat pinkšķis ir nācis virsū, jo cilvēki tik nāk un nāk, traukiem galu neredzu, pati esmu noskraidījusies slapja utt.! :D Toties pēc tam ir gandarījuma sajūta, ka viss padarīts un esmu dzīva. :D
09.07.2012 23:28 |

Reitings 227
Reģ: 26.09.2011
Vissmieklīgākais ir tas, ka šī diskusija no autores ir radusies pēc festivāla Liepājā. :D un tad nu gan brīnums ,ka pēc tāda pasākuma kaut kur ,kaut kas nav bijis tīrs :D :D smieklīgi.
09.07.2012 23:29 |

Reitings 227
Reģ: 26.09.2011
Baidies likt nosaukumu ,jo kāds pateiks,ka tur arī ir ēdis un viss bijis perfekti ???
09.07.2012 23:30 |

10 gadi
Reitings 532
Jā,jā, man arī bija pinkšķis vakarā :D
Tad nu skaitīju dienas, cik ilgi man vēl tur bija jāstrādā!
Bet no rīta likās - ak šausmas, kā negribās iet tik dēļ tās sajūtas, ka nevar neko paspēt!
09.07.2012 23:31 |

Reitings 1229
Jā, man tas pats! Bet darbs man tiešām ļoti patīk, vienīgi ne tad, kad sabrauc pilna kafejnīca ar cilvēkiem un tad skrienu kā traka! :D Bet strādāt ar cilvēkiem ir jauki, var iepazīt un saprast cik tomēr mēs , ļautiņi, esam dažādi! :) Jā, un var vēl smuki pieēsties :D
09.07.2012 23:38 |

Reitings 121
Karamelle, vai tad katram pašam nav jātiek ar savu darbu galā?
09.07.2012 23:40 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits