Problēma jau gadiem ilgi..

Reitings 2001
Reģ: 11.02.2011
Sveikas meitenes! Man ir viena problēma,kura jau velkas ar mani gadiem. Mans patēvs aizliedz,lai kāds paliek pie manis pa nakti,pat ne draudzenes,kur nu vēl runājot par puišiem!
Ļoti sen atpakaļ bijušais puisis palika,kādas 3 reizes,nodraudzējos ar viņu gandrīz 2 gadus. Tagadējais puisis,pie manis ir palicis tikai vienu reizi,un viņš nedzīvo manā pilsētā. Man ir jau 20 gadu,neesmu vairs maza meitene,jā zinu,dzīvoju vēl kopā ar mammu un viņu,bet es nekad nevienam neesm traucējusi ar,to,ka pie manis kāds pat ir atnācis.Ko man darīt,un kā runāt ar viņu?
Nezinu,kā lai to atrisina..
05.07.2012 21:58 |

Reitings 925
Reģ: 20.04.2012
Gan jau izteica piedāvājumu, lai nomierinies. Gan jau viņam pietiktu ar palikšanu pa nakti, lai būtu seksiņš arī gultā nevis... kojās, parkā, mežā, mašīnā?
06.07.2012 12:37 |

Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
nu ta jau ari nevar ka tu tikai par to visu uztraucies..jabut ari no vinja kadai iniciativai, bet varbut vinsh vnk tads ir, ka visu izdara vinja vieta. luk jau ir piemers ar vinja mati un tagad tu busi varbut vinja mates vieta...tu to tiesham velies?pavero vinju un padoma, vai tu velies ka visu laiku visi pienakumi un uzdevumi bus tikai uz taviem pleciem un sis vares vnk kukot un skatities griestos..
06.07.2012 12:39 |

Reitings 70
Reģ: 20.03.2009
Arī man ir audžutēvs ar kuru ir tādas ne baigi mīļās attiecības, bet nu tādas pa vidam.
Runājot par to palikšanu pa nakti. Maniem vecākiem arī ir uzskats, ka pa nakti svešam cilvēkam nav jāpaliek, ja nu vienīgi ir kāda baigi trakā situācija, jo piemēram patēvs ir tā audzināts no bērnības, ka vienmēr jāguļ pa nakti savās mājās, bet mammai vienkārši nepatīk sveši cilvēki mājās. Vienu brīdi bija tā, ka mans draugs nāca katru dienu ciemos un pēc kāda laika mamma paziņoja, ka tas jau ir pa biežu, ka viņa nevar justies ērti savās mājās. Protams, tad mēs kašķējāmies utt. (tagad man gan šķiet, ka tas bija muļķīgi). Pēc kāda laika mamma saprata, ka tas jau viss ir diezgan nopietni un lēnām pieņēma viņu par ģimenes locekli. :)
Runājot par to, ka patēvs audzina tevi tā sakot caur mammu. Arī man tā notiek, bet es domāju, ka tas ir tāpēc, ka kādā strīda laika viņš diez vai gribētu dzirdēt vārdus "Tu neesi mans tēvs. Tev nav tiesības mani audzināt". Un cik sapratu, tad viņi sākotnēji ar mammu jau norunāja, ka mana mamma mani turpinās audzināt, jo tā visu laiku ir bijis.
Vēl varu pateikt, ka tev noteikti ir psiholoģiskas problēmas tēva jomā (nevajag uztvert to kā uzbraucienu). Arī man tādas ir. Un šo problēmu dēļ ir ļoti grūti veidot attiecības ar patēvu. Vismaz man ir tā, ka negribu viņu laist pārāk tuvu, jo liekas, ka viņš mani varētu kaut kādā veidā sāpināt tāpat kā to ir izdarījis īstais tēvs. Tā teikt salauzts cilvēks.
Es arī atceros kā ir tad, kad ir tā sajūta, ka gribas ātrāk ar puisi kopā dzīvot, prom no mājām ātrāk. Tā teikt lekt augstāk par savu pakaļu, jo bez vecāku palīdzības tas nav iespējams, vismaz ne tavā situācijā, jo puisis vēl mācās.
Atceros, ka mamma man teica, ka es esmu mazs bērns, kas vēlas jau dzīvot pieaugušo dzīvi un savu statusu - bērns, pieaugušais, mainīju pēc vajadzības. Tad kad mainīju domāšanu un parādīju, ka spēju būt pieaugusi, cik nu gan pieaugusi savos 19 varu būt, tad arī attieksme no vecāku puses mainījās. Novēlu ar puisi mainīt domāšanu un pierādīt vecākiem, ka spējat būt pieauguši.
06.07.2012 12:40 |

Reitings 4703
šokolāde, bet ja tik problemātiski ( diemžēl pie šādas situācijas ir vainojama tava mamma, kura nav laicīgi nostādījusi lietas savās vietās, šeit es nedomāju pa nakti palikšanu, bet attiecības), tad kāpēc nelūdz palīdzību tēvam, un nepārcelies pie viņa? Jo kā saprotu viena neesi gatava vēl sākt dzīvi.

Reitings 8272
Farfalla Vendetta- es ari iedomajos par to, ka vinsh vnk pateica to, ko vinja gribeja dzirdet., varbut agrak ir izteikti majieni un lai nesak cepties par to, vnk ari piedavaja kopa dzivot, bet tlaka lai doma pati visu :D

Reitings 2001
Pievakare- atļaušos tev pateikt,nezini visu-nedirs! nespriedelē,te visu gudri,un nesaki,to,kā darītu,tu jo tu nezini,kāda ir situācija. Gudri dirst,mēs visi mākam,tad,kad pašai kaut kas tāds notiek,tad domā savādāk.Da protams,ka viņš mani ir saukājis,ne reizi vien,un ne tajos labākajos vārdos! Cik reizes,nav teicis,ka manu istabu grib pārvērst par viņu guļamistabu! Viņš mani neapgādā,to dara,mana mamma,un man nav viņam jāpateicas,paldies,paldies,ka esi bijis tik labs pret mani! Mēs te katrs ģimenē,esam par sevi,tā viņš pats nesen teica. Es najaucos viņu darīšanās,bet mamma ir izteikusi,to,ka nemaz nevēlas ar viņu dzīvot kopā,bet,to kāpēc viņa to dara,publiski nevienam nekad neteikšu!
06.07.2012 12:41 |

Reitings 1323
Reģ: 04.03.2012
Bet neesi padomājusi, ka varbūt vaina tiešām ir tevī? Man te tuvumā ir divas 12 gadīgas dāmas, nu, bļin, kā viņas ar saviem vecākiem runā. Pati gan nebiju labāka. Tā kā nav grūti iedomāties tevi tīņa vecumā, kad uz savu patēvu bļāvi, lai paklusē, jo nav tavs miesīgs tēvs un viņam nav nekādas tiesības ne tev ko aizrādīt, ne tevi mācīt. Tāpēc arī tagad visas savas darīšanas ar tevi kārto ar tavas mammas starpniecību. Man draudznei situācija ar patēvu bija tieši tāda. Kaut arī viņš viņu audzināja jau no 4 vai 5 gadu vecuma, tīņa vecums bija smags.
Tad kādēļ maziņu viņš varēja mani pieņemt,bet augot lielākai to vairs nespēj? Kāpēc tad tagad nedara,un nerunā ar mani tā,kā to darīja piemēram pirms 8 gadiem?

Un par tavu čali bezmugurkaulnieku - nu, ja tu ar tādu pinies, tad rēķinies, ka būs jābūt mātes vietā, ja sāksiet kopā dzīvot. Jo, kad viņš beidzot tiks pie naudas, tad arī tērēs, ne rēķinus maksās, ne pārtiku pirks un, gan jau, arī sev apenes un zeķes nevīžos nopirkt, jo mājās taču atvilknē vienmēr bija jaunas un vai tad viņas tur nerodās pašas no sevis? Pati varēsi viņu uzturēt, ko jau tagad daļēji dari ar visām tām izmaksāšanām, jo viņam tāpat nekad naudas nav, gan apčubināt un klausīties bubināšanā, ka mammīte tā sviestmaizi taisīja un šitā zupu vārīja. Nez, es ar tādu pat saieties nesāktu, ja 20 gados teķī mācās un vēl divi gadi palikuši, kad principā vēlākais šogad bija jābeidz, naudu mamma izsniedz uz nedēļu un ievāksies pie tevis, kad dzīvokli būsi atradusi un iekārtojusi. Bet nu katrs jau pats savas laimes kalējs.
06.07.2012 12:50 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Pievakare- atļaušos tev pateikt,nezini visu-nedirs! nespriedelē,te visu gudri,un nesaki,to,kā darītu,tu jo tu nezini,kāda ir situācija. Gudri dirst,mēs visi mākam,tad,kad pašai kaut kas tāds notiek,tad domā savādāk.Da protams,ka viņš mani ir saukājis,ne reizi vien,un ne tajos labākajos vārdos! Cik reizes,nav teicis,ka manu istabu grib pārvērst par viņu guļamistabu! Viņš mani neapgādā,to dara,mana mamma,un man nav viņam jāpateicas,paldies,paldies,ka esi bijis tik labs pret mani! Mēs te katrs ģimenē,esam par sevi,tā viņš pats nesen teica. Es najaucos viņu darīšanās,bet mamma ir izteikusi,to,ka nemaz nevēlas ar viņu dzīvot kopā,bet,to kāpēc viņa to dara,publiski nevienam nekad neteikšu!

Ja tu lasītu komentārus savai diskusijai, tad atklātu, ka es pateicu - manā ģimenē arī ir situācija, kur ir pusmāsa un patēvs. Un zini, es pajautāju par rupjiem vārdiem un fizisko ietekmi daudz nopietnākā līmenī, kur tas robežojas patiešām ar vardabību, nevis vienkārši (pavisam iespējams, nepareizu) audzināšanu. Es domāju, ka diezgan daudzi bērni (vismaz mēs ar pusmāsu bērnībā un abas pie tam, neatkarīgi no tā, vai miesīgā meita vai nē) esam karstākajos strīda momentos gan nosauktas nesmukā vārdā, gan dabūjušas pērienus. Nevajag sevi veidot par upuri, kuru neviens nesaprot un kurai visas bēdas tikai tāpēc, ka ir patēvs, kurš neļauj 20 gadīgai sievietei vest puisi savās mājās.
Tas, ka tava māte nešķiras, ir viņas un viņu abu problēma, nevis tava.
06.07.2012 12:50 |

Reitings 8272
šokolāde-nerunā tik rupji, tu ludzi padomu, tev atbildeja un izteica domas par situaciju. tu visu neizstastiji tik smalki lai apkartejie to tik labi saprastu..citi vnk nedomaja ka ir tik traki, bet tagad kad tu shadi pastastiji, rodas atkal cits iespaids
06.07.2012 12:51 |

Reitings 4258
Patiesībā es tavā vietā vai nu aizvērtu muti un turpinātu dzīvot vai meklētu savu dzīvokli. Noteikti nelektos par to, ka nedrīkst palikt ar puisi kopā.
06.07.2012 12:51 |

10 gadi
Reitings 1698
viņš nāktu dzīvot ar mani tikai,tad,kad es atrastu dzīvokli,tad arī to teiktu,mammai,prasītu to savu naudu,un visu pārējo! ātrāk jau nekas nenotiktu..

Nu vai zini... Cilvēks 20 gados rīkojas un uzvedas kā mazs bērns. Izskatās, ka Tu esi tā, kura vēlas sākt ar viņu kopdzīvi, kaut kā atrisināt šo situāciju, a Tavam draugam viss ir pie kājas, viņš grib, lai viņam viss tiktu pasniegts uz paplātītes. Protams, lieliski, meitene atradīs dzīvokli, meitene ies strādāt, lai to apmaksāt, un tad viņš varbūt palūgs mammītei atļauju dzīvot ar meiteni kopā. Un ja viņa neatļaus, ko nu? Piekritīs un turpinās dzīvot zem mātes tupeles? Ko vispār nozīmē "neļauj izņemt naudu"? Viņa karte, lai iet un izņem. Nu un kas, ka pēc tam būs skandāls, taču vienreiz būtu jau jāparāda mātei, ka dēls ir izaudzis! 20 gados vīrietis vairs nav nekāds bērns, viņam jāsāk mācīties pašam par sevi parūpēties. Priekš kam viņš vispār Tev tāds ir vajadzīgs? Ja Tev pat kafija viņam ir jāizmaksā... Ko jūs vispār darat, kad esat kopā? Cik saprotu, viņam vispār nav savas naudas - ne aizbraukt kaut kur var, ne aiziet kafejnīcā pasēdēt..?
06.07.2012 12:53 |

Reitings 2001
Lexy- paldies,ka visu tik saprotoši izskaidroji,es no,tā sapratu daudzko. :) Bet man nebūtu grūti,uzsākt,ar viņu labas attiecības,man tač tādas ar viņu ir bijušas,tikai,ja viņš to nevēlas,un viņam ir labi,kā ir,tad man nav tas vajadzīgs.. Viņš ir dīvains cilvēks,visu tur sevī iekšā,pat nezinu,ar ko lai viņu salīdzina.. Brīžiem viņš ir normāls,citreiz,tāds,ka bail paliek.Runājot,par manu mammu,viņa piekrīt,tam,ka dzīvoju citur,viņa saka,tā ir mana dzīve un mana izvēle,jo viņa saprot,to,kā tās lietas,iegrozās.
DIO-mans īstais tēvs nedzīvo Latvijā,un pie viņa nekad nepārvāktos. Ar viņu jau sākās pavisam cits,stāsts,ko man nemaz negribētos,te rakstīt!
06.07.2012 12:53 |

Reitings 925
Nepatīk, ka pasaka patiesību par Tavu memmīti? :D
Ja kaut kas nepatīk, ej, dari kaut ko, lai sapelnītu naudu un viena pati dzīvotu.
Tas dzīvoklis ir Tava patēva teritorija, viņam ir visas tiesības tā izrīkoties vairāku iemeslu dēļ.
06.07.2012 12:56 |

Reitings 2001
Hippie Chick- tīņu vecums visiem ir smags,bet es nekad neesmu lamājusies uz viņu,rupjos vārdos. Atceros,ka man bija 12 gadi,pateicu,viņam,ka nav mans īstais tēvs,un,ka nevar mani sodīt,vai nopelt. To es pateicu,aiz dusmām,bet nezinu,vai tas tiešām ir tas iemesls,kādēļ man ar viņu tagad ir tādas attiecības. Manai mammai arī,bija patēvs,un viņiem bija vēl trakāk,trauki,un šķīviji,strīda karstumā šķīda,bet mums nekad tā nav bijis.
Pievakare- atvaino,ka neidziļinājos,tavos komentāros,un pateicu,kādu rupju vārdu,vienkārši,es tagad sēžu un meklēju atbildes sevī,kāpēc tā notiek,ka man ar viņu nav labas attiecības,es nevaru atrast tam skaidrojumu..un tāpēc aizsvilstos.
06.07.2012 13:01 |

Reitings 2001
Farfalla Vendetta- ha,nu saki,saki,man jau patīk,palasīt,tavas domas,par cilvēku,ko nepazīsti.
06.07.2012 13:03 |

Reitings 2001
fluffy- viss jau it,kā nebalstās tajā naudā,bet tā spēlē lielu lomu,ja gribi sākt dzīvot patstāvīgi! ja viņam kādreiz vajag naudu,tad paprasa,bet tā,neļauj ņemt. Atceros,ka viņam uzdāvināja uz dz.d naudu (vecāki),un viņa mamma to pēc tam noslēpa,un nedod,kā vēl līdz šim..
06.07.2012 13:06 |

Reitings 4258
Pievakare- atvaino,ka neidziļinājos,tavos komentāros,un pateicu,kādu rupju vārdu,vienkārši,es tagad sēžu un meklēju atbildes sevī,kāpēc tā notiek,ka man ar viņu nav labas attiecības,es nevaru atrast tam skaidrojumu..un tāpēc aizsvilstos.

;) Nu, ja tev baigi vajag ar viņu labas attiecības, tad vienkārši izrunājies, pajautā par to viņam pašam. Taču, manuprāt, pilnīgi normāli var dzīvot arī tā - neitrāli.
06.07.2012 13:06 |

Reitings 925
Bet palasi pati, ko raksti par savu puikiņu - mamma neļaus, mamma nedos utt.. Pašai tā nav nekad nemaz nav licies, ka memmītis?
06.07.2012 13:13 |

Reitings 2001
Ir tev taisnība,bet,ko darīt,ja tādos samīlās.. Tā,jau ir manas draudznes,saka,es nekad nevarētu saķerties,tādos,kā tu,bet nu redz,kā tas notiek..
06.07.2012 13:14 |

10 gadi
Reitings 1698
šokolāde,
laikam jau viņa mamma ir no tādām sievietēm, kuram patīk savus bērnus pilnībā kontrolēt, tādas ir ļoti daudz. Problēma ir tur, ka viņas kaut kādā brīdī jānoliek pie vietas, jāparāda ar attiecīgām darbībām, ka bērns jau ir izaudzis un ar viņu vairs nevar manipulēt. Šeit, pēc tā, ko Tu stāsti, izskatās, ka Tavs draugs nemaz arī negrib uzsākt patstāvīgu dzīvi.

Zini, man ienāca prātā gadījums no savas pagātnes. Man tīņu gados bija draugs, viņam toreiz arī bija 16-17 gadi, mācījās vidusskolā. Vecāki nebija nekādi biezie, kabatas naudu nedeva. Tad nu viņš iekārtojās kaut kādā vietējā bistro, kur no skolas un kursiem brīvajā laikā mizoja kartupeļus un mazgāja traukus, lai nedēļas nogalē būtu par ko aizbraukt pie manis uz Rīgu, nopirkt puķes un aizvest uz kafejnīcu, kino... Es to uzzināju tikai pēc tam, ka arī to, cik ļoti pazemojošs un nevīrišķīgs viņam šķīta tas darbs. Bet viņš tāpat to darīja - meklēja jebkādu iespēju, lai varētu būt ar cilvēku, kuru mīl. Man liekas, tā ir normāla vīrieša rīcība, nevis tikai sēdēt čīkstēt un lūgt, lai meitene izmaksā kafiju. Es nekādā gadījumā negribu apvainot Tevi vai Tavu draudu, bet pēc Tevi rakstītā tieši tā arī izskatās!

Runājot par Tavu patēvu, man liekas, ja Tu izrādi vēlmi uzlabot attiecības, bet viņš to ignorē, tad tiešām neko nevar darīt. Šobrīd Tev ir jāpieņem viņa spēles noteikumi, Tu jau tāpat zini, ka tas nav uz ilgu laiku, tāpat pēc pāris gadiem Tu kļūsi pieaugušāka, varbūt izmācīsies, atradīsi darbu un Tev vairs nebūs vajadzības dalīt ar viņu dzīvojamo plātību. Varēsi tad kontaktēties tikai ar mammu un ar patēvu vispār neuzturēt nekādas attiecības...
06.07.2012 13:18 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits