Par maksājumu dalīšanu kopdzīvē..

Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
Tātad, kopdzīvē vīrietim un sievietei ir dažnedažādākie izdevumi, it sevišķi sākumā, kas viss ir jāiegādā..
Mans uzskats ir tāds, ka sievietei arī tajā visā ir jāpiedalās, ja piem., kko pērk sadzīvei, tad uz pusēm, pārtiku nu kā kuro reizi kurš, kuram vairāk naudas, kā arī daļa rēķinu ir jāsedz.. Šis mans viedoklis ir pilnīgi pretstatā ar manas mātes un vecāsmātes domām. viņas, it sevišķi, vecāmāte uzskata, ka man nav jāgādā gandrīz pilnīgi ne par ko un ka naudai jāpaliek ir pašai gadījumam - "ja nu kas". bet nu bāc es tā nedomāju, mēs abi dzīvojam, tērējam un lietojam.. protams ka vīrieša alga ir lielāka par manējo, bet tā ir mainīga, it sevišķi ziemā.viņš var vairāk nopirkt, bet ne jau pilnībā uzturēt. ja viņš būtu miljonārs un man būtu maza alga, tad nu būtu savādāk, bet tā nav..es justos savādāk kā savtīga egoiste, ja es tagad dzīvotu uz "nahaļavu" un lai tas vīrietis domā kā nomaksāt rēķinus, uzturēt sevi un mani..
kādas meitenes ir jūsu domas šajā jautājumā?un kā cīnīties ar šo te manis terorizēšanu, tas goda vārds vnk nav izturams. vēl bonusā nāk tas, ka man vecaimātei ir katru dienu jāzvana un tad viņai vajag runāt un runāt. tas izpaužas tā, ka viņa uzpīkstina un man ir jāatzvana, un nedod dievs es to neizdarīšu.. zb jau, kā viņa nesaprot, ka man ir sava dzīve un nav katru dienu pa pusstundai jātrakšķ pa telefonu un vēl jāskalo smadzenes..
05.07.2012 12:45 |

Reitings 728
Reģ: 21.07.2010
Izdevumi jāsadala attiecīgi proporcionāli katra ienākumiem.

Uzskatu, ka vispirms jānomaksā katra paša individuālie izdevumi - mobilais telefons, privātie kredīti utt., jo tos otrs nevar ietekmēt un katrs par tiem atbild pats. Tad maksā kopējos pēc savstarpējās vienošanās - īre, komunālie u.c. kopējie. Šeit var vienoties, ka viens samaksā visus rēķinus, bet otrs visu mēnesi pērk pārtiku. Viss atkarīgs no tā cik kurš pelna - ja vīrietis pelna 1000,00 Ls mēnesī, bet sieviete 200,00 Ls mēnesī, tad nebūtu godīgi, ka sieviete samaksā visus rēķinus, bet vīrietis pērk tikai pārtiku. Īsāk sakot - radiem, draugiem, paziņām nav nekādas daļas gar svešu naudu - it sevišķi, ja paši ar savējo netiek galā.
05.07.2012 13:47 |

Reitings 220
Reģ: 03.06.2011
Mana ome ir tāda pati! Ar saviem veclaicīgajiem uzskatiem, ka sieviete nevar nopelnīt tik pat, cik vīrietis :D un vīrietim jāuztur sieviete. Ik pa laikam ko tādu no viņas dzirdu. Mamma, par laimi, ir ar mūsdienu domāšanu.
Es esmu panākusi to, ka viņa zina - ja sāks savu veco dziesmu, es vienkārši klusēšu un par šo tēmu nerunāšu vai arī sastrīdēsimies. Tad nu sliktākajā gadījumā izmet pāris frāzes un pati nomaina tēmu :D
Mans ieteikums - pasaki, ka par šo tēmu ar viņām nerunāsi un viss. Varbūt liks tev mieru...

Manuprāt, viņas balstās uz kaut kādas savas negatīvās pieredzes. Mana ome, piemēram, dzīvo viena jau daudzus gadus un jau kopš bērnības man stāsta, kādi tie vīrieši ir. Nevienam nedrīkstot uzticēties. :D Es kaut kā nekad neesmu viņu ņēmusi par pilnu. :D Lai jau runā, ja viņai vieglāk paliek. Omei ir tikai meita, varbūt arī tam ir sava loma viņas uzskatos, jo uz visu raugās no sieviešu (nabadzīšu :D ) puses.
05.07.2012 13:47 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
ja normali pelan, tad lielakoties, lai virietis maksa. bet ja abi ir kadi studentini ar minimalo, tad nu nekas cits neatliek, ka visu uz pusem dalit un knapinaties.
05.07.2012 13:48 |

Reitings 220
Es domāju - vairākums vīriešu, kuri pelna vairāk, arī labprāt sedz lielāko daļu maksājumu. Viņiem jau arī nešķiet īsti normāli tas, ka sieviete maksā vairāk. Tas ir tikai normāli.

mazzaachirka - tavam vīrietim arī tas viss tiek teikts? Vai tikai tev?
05.07.2012 13:53 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Mums ir vienkārši - saņemot algu nomaksājam katrs savus tēriņus (telefona rēķins, līzings, autostāvvieta utjp.). Es vēl maksāju par lattelekomu, bet viņš samaksā komunālos. Pārējā nauda kopīga. Kurš grib, tas ņem, cik vajag. Nevaru iedomāties, ka visu savu algu turētu tikai sev.
Par vecākiem - mazāk stāsti kā jūs dzīvojat. Nu nav mammai un omai jāatstāsta, cik kurš saņem un, cik tērē. Man mamma nekad nav pat neko tādu prasījusi.
05.07.2012 13:54 |

10 gadi
Reitings 1698
Es arī uzskatu, ka, ja vīrietis normāli pelna, nevar būt nekāda runa par rēķinu samaksu uz pusēm. Jā, protams, es pērku pārtiku, mājsaimniecības preces, arī šo to vīrietim, bet maksāt par īri vai komunālajiem man nebūtu ienācis prātā. Protams, ja sieviete pelna vairāk vai abi pelna vienādi maz, tad ir cita lieta. Bet nu, ne par to ir runa, katram jau sava dzīve :)
Attiecībā uz mammas un vecmammas viedokli - vienkārši nevajag stāstīt viņiem par savām naudas darīšanām. Saprotu, ka ļoti gribās pastrīdēties un pierādīt, ka tev ir taisnība, man arī grūti klusēt, kad vecmamma sāk mani pamācīt, bet tiešām, ja negribi klausīties moralizēšanu, tad nestrīdies ar viņām un izliecies, ka piekrīti ;)
05.07.2012 13:58 |

Reitings 8272
libra- es vēl studēju bet man tas tūlīt beigsies..bet nu partiku jau vinsh vairak perk, ja dodamies pie draugiem ciemos, tad ari var teikt visu vinsh perk.

nee nu cik jau esmu teikusi ka nerunashu par tam temam un viss, laikam bus jaatkartojas. bet kad es ta pasaku, tad no vecamasmammas ir atbilde-vai tad mes nevaram tapat par to parunat??
ne nevaram :D
nee nu tik smagi jau nau ka vinja tagad staves ar sveciti blakus, un ja ta padomajot vispienemakais variants laikam ir tas ka vinjai nav nekas jazina ka ir un viss..acimredzot vsp nevar ljaut ipashi lielu valju ar runashanu u.tml., jo savadak ir ta - padod mazo pirkstinju-panems visu roku. ahrak nevareja saprast ka darba mani nevar traucet, kad daudz darba un nesaprot ka var piezvanit ari velak un galvenais ka pa sikumiem..esmu izmeginajusies daudz ko darit lietas laba ar tiem zvaniem-necelshana, pazvanishana velak vai pateikshana ka nevar daudz tagad runat bet tas protams vnm beidzas ar lieliem konfliktiem. un redz tad vinjai ir slikti, nav gulejusi, jaiet pie arsta , un tas viss manis delj vai kada cita delj no mums. pati sataisa problemas un tad vaino citas. vnk ljoti skaisti,,
05.07.2012 14:03 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Simulante un aktrise. Uzaudzē ādu beidzot, pēdējais laiks.
05.07.2012 14:10 |

Reitings 8272
nu tiešā tekstā jau neviens man nav prasijis cik es ko noperku, bet vnk ir pusstundas garuma pamaciba ka man nevajag pirkt, maksat un dalit vsp neko. ja nu vienigais dazhreiz partiku, ja nu kads sikuminsh beidzies :D nu bet tas tachu ir smiekligi, galu gala tadu naudu vinsh nu gluzhi nepelna, bet ja ari visu nomaksatu un nopirktu tad nu neko citu mes nevaretu atlauties, nekadu atputu, nekadus braucienus.

reeda- ne nee tas tikai man tiek teikts. manam virietim nekas tads netiek teikts. tad jau es nezinu, manuprat vsp sazina nebutu..lai tik kkas tads vinjai ienak prata.. bet nee nee vinjai patik aiz muguras parunat "tapat vien"
05.07.2012 14:15 |

Reitings 925
Reģ: 20.04.2012
Maniem vecākiem, vecvecākiem - visiem bija tā, ka pāris met naudu vienā katlā, līdzīgi kā minēja Libra.
Nevaru iedomāties, ka tagad ņemtos un rēķinātu propociju, cik kuram ir jāiegulda komunālajos, cik telekomunikācijās utt.. Murgs.
Man mans vīrietis ir kā daļa no manis. No sevis tak neaizņematies,a, ja pietrūkst, lai vēl pēc tam atdot sev ar procentiem, ja jau tik stingri ar tām maksājumu daļām? :D
Kurš iet garām veikalam, tas nopērk.
05.07.2012 14:15 |

Reitings 8272
Dope- kamer es sapratu tavu komentaru pareizi :D nu to jau esmu pamanijusi, ne nu slikti jau ir, bet nu vinjai vnm ir visi citi vainigi, lai gan nu vecums ir vecums. un vecuma cilvekus biezhi peimekle kaites jo vnk ta ir, bet vinjai vnk vajag atrast vainigo kadu. kaut gan es to censhos nenemt ta vera, vnk ja kas caur mati painteresejos ka ir ar veselibu.

Farfalla Vendetta-tas ir ari mans uzskats ka ta ir ari jadzivo. maksajumi jau kka jasadala vnk ta iemesla delj lai tiktu nomaksati. es nesaprotu, vai es viena tada gimene esmu vai ka bet mate man ir diezgan mantkariga uz naudu - vinjai galvenais ka vecim ir nauda un ka var maksat un vel no vinja naudas sev liek maka un kraj vinju. vecaimatei tagad ir luk shadi uzskati kadus es uzskaitiju. no kurienes tas drausmigais egoisms nak? es ceru ka es tada nekljushu uz vecumu.. mes ar bralo to esam paarunajushi, vinsh ar tas mates un vecasmates domas nevar saprast..
05.07.2012 14:23 |

Reitings 220
Vai nav pretīga sajūta, kad kopā ar draugu satiekat viņas? It kā viss kārtībā, bet tu zini, ko viņas patiesībā domā...
Varbūt pasaki, ka visu pastāstīsi draugam. Lai saprot - ko zini tu, zinās arī viņš. Gan jau sabīsies un viņām paliks kauns :D Mana ome arī acīs ir tāds eņģelis, bet aiz muguras runā pretīgas lietas.
05.07.2012 14:38 |

Reitings 925
mazzaachirka, cik sapratu, Tu uzskati, ka viss ir jādala. Es tieši uzskatu, ka nav.
Kad vīrietis atnāk no veikala, neskrienu kapeikas skaitīt, lai samaksātu savu daļu. Tas ir zem vīrieša pašcieņas pieprasīt santīmu proporciju no mīļotās par veikalā iztērēto.
Ahh, vispār sarežģīts temats, neiedziļināšos sīkumos, bet vispārīgi - nekas netiek dalīts.

Par omi, iesaku ņemt to visu viegli, mazāk stāsti par savām attiecībām. Ja aizvainosi, nevarēsi vairs sev piedot, ja omes vairāk nebūs.
05.07.2012 14:39 |

Reitings 8272
reeda-nee nu par tam naudas lietam jau tas tikai tagad pedeja laika..aj man vsp riebjas ja jaucas mana dzive, un kur nu vel shada veida. ir jau ta tizli, ka shita var nemties aiz muguras, bet nu par to teikshanu vecmamaai vai matei- oj nee nesabisies tici man :D vnk ka jau te teica- mazak runashu par to. kaut gan es vispar censhos neiesaistities tadas sarunas, bet atliek 3 vardus bilst, kad par mani birs pusstundas garuma instrukcijas :D

farfalla vendetaa- nee nee, es sapartu pareizi, bet varbut izteicos ne ta vai ari tu izlasiji ne ta :D mes viens otram ari nemetamies preti kaut ko dalit un skaitit. un nedomaju ka mans virietis no manis kko tadu prasitu. vinsh var pateikt lai ieskrienu veikala noperku kadu sikuminju kas ir aizmirsts vai ari ja kkam nauda lielakam ir ieguldita, tad piem., ta ari pajauta- ja mes ta darisim vai tu tas paris dienas varesi nopirkt partiku? nu tas ta lai pekshnji nav secinajums ka abi esam palikushi bez naudas :D bet nu ta mes neskaitam ko kursh ir pircis, vairak jau tapat sanak vinjam pirkt, par cik vinjam ir lielaka alga. gluzhi kopigs konts mums nav, bet neskaitam ko kursh ir nopircis.
05.07.2012 14:50 |

Reitings 925
mazzaachirka, nu jā, tas ir ok variants:)
05.07.2012 14:51 |

Reitings 8272
fartalla vendetta- beidzot iespejams es izskaidroju, ka es to biju domajusi :D

bet nu ja secinajums ir tads- vel mazak jaruna, neka es runaju, lai gan musu sarunas ir tadas, kad vinja kadu laiku stasta ko ir darijusi, ko redzejusi, kas tv jauns, nu visos sikumos. negribas aizvainot tieshi taa, bet nu klausities pa pusstundai visus sikumus es ari nevelos. jaizdoma ka maigak pateikt man to
05.07.2012 14:59 |

Reitings 895
Reģ: 14.04.2010
Neuzskatu,ka manam vīrietim par visu vienam jāmaksā. Tas modelis nekad nebūs mans. Iesaku tev novilkt robežu un neļaut mātei un vecmāmiņai jaukties jūsu attiecībās ar saviem ''padomiem''. Tas, ka viņas ir tavas radinieces nedod viņām tiesības uzspiest tev savus uzskatus. Ne vienmēr māmiņām un vecmāmiņām ir taisnība. Ja dārgā vecmāte paziņos ka tavs vīrietis ir idiots un tev viņš jāpamet - tu pametīsi? Diez vai. Novelc skaidru robežu un vienreiz par visām reizēm pasaki abām, ka jūsu attiecības nav viņu darīšana, un kamēr viņas to nesapratīs tu vari arī vispār ar viņām nekontaktēties. Ja nenoliksi pie vietas laicīgi, tad pārmetumi nepazudīs, bet tikai pastiprināsies un vēlāk, kad jums būs bērns, tad viņas ēdīs tevi nost par bērnu audzināšanu utt.
05.07.2012 15:05 |

Reitings 1603
Reģ: 22.06.2012
Brālim iz dzīves situācija - viņa draudzenes mamma pastiprināti jaucās attiecībās un skaloja smadzenes savai meitai. Rezultātā bērns palika bez tēva, abi pašķīrās. Mans ieteikums būtu vienmēr domāt ar savu galvu! Pakonsultēties ar radiem, protams, nav slikti, bet ar Taviem lēmumiem dzīvosi Tu, nevis mamma vai vecmamma. Es uzreiz noliktu situācijas priekšā - Tā ir mana dzīve un viss. Darīšu, kā tai momentā uzskatīšu par pareizu un vainošu sevi, ja būšu kļūdījies.
05.07.2012 15:12 |

Reitings 8272
jaukties ieksha es viennozimigi neljaushu. tikai ka lai ar to korekti tiek galaa..vnk vinjas pashas panaks to ja sabojas attiecibas ar mani. vecmamma pat gribeja lai mes irejam dzivokli taja daudzdzivoklju maja kur vinja dzivo. jaa jaa ta tik vel man truka lai pie manis vel vinja katru vakaru naktu ciemos :D viennozimigi ka sho piedavajumu es atraidiju un draugam par sho variantu vsp neieminejos, tik velak pateicu to vinjam. shis pasmejas par variantu ka katru vakaru naktu ciemos, bet naktu jau ari vai ari man to naktos darit :D viena lieta ir labi izdarita, es no vinjam dzivoju vismaz galigi otra pilsetas gala un nebus nekadas pienakshanas uz isu bridi vai tml :D protams ciemos aizbrauksim, bet tas jau droshi vien ka pa svetkie, biezhak negribetos, vismaz pagaidam..nu es ta ari noradishu lai nejaucas, vnk nav citas izveles
05.07.2012 15:33 |

Reitings 478
Reģ: 12.06.2012
Es teiktu - ļauj viņam maksāt. Katru reizi vari piedāvāt, bet ja pasaka, ka šoreiz nevajag, neuztraucies! Vīrietim patīk būt vīrišķīgam un lutināt sievieti - Tevi. :)
05.07.2012 20:46 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits