Par maksājumu dalīšanu kopdzīvē..

Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
Tātad, kopdzīvē vīrietim un sievietei ir dažnedažādākie izdevumi, it sevišķi sākumā, kas viss ir jāiegādā..
Mans uzskats ir tāds, ka sievietei arī tajā visā ir jāpiedalās, ja piem., kko pērk sadzīvei, tad uz pusēm, pārtiku nu kā kuro reizi kurš, kuram vairāk naudas, kā arī daļa rēķinu ir jāsedz.. Šis mans viedoklis ir pilnīgi pretstatā ar manas mātes un vecāsmātes domām. viņas, it sevišķi, vecāmāte uzskata, ka man nav jāgādā gandrīz pilnīgi ne par ko un ka naudai jāpaliek ir pašai gadījumam - "ja nu kas". bet nu bāc es tā nedomāju, mēs abi dzīvojam, tērējam un lietojam.. protams ka vīrieša alga ir lielāka par manējo, bet tā ir mainīga, it sevišķi ziemā.viņš var vairāk nopirkt, bet ne jau pilnībā uzturēt. ja viņš būtu miljonārs un man būtu maza alga, tad nu būtu savādāk, bet tā nav..es justos savādāk kā savtīga egoiste, ja es tagad dzīvotu uz "nahaļavu" un lai tas vīrietis domā kā nomaksāt rēķinus, uzturēt sevi un mani..
kādas meitenes ir jūsu domas šajā jautājumā?un kā cīnīties ar šo te manis terorizēšanu, tas goda vārds vnk nav izturams. vēl bonusā nāk tas, ka man vecaimātei ir katru dienu jāzvana un tad viņai vajag runāt un runāt. tas izpaužas tā, ka viņa uzpīkstina un man ir jāatzvana, un nedod dievs es to neizdarīšu.. zb jau, kā viņa nesaprot, ka man ir sava dzīve un nav katru dienu pa pusstundai jātrakšķ pa telefonu un vēl jāskalo smadzenes..
05.07.2012 12:45 |

Reitings 15
Reģ: 22.04.2010
Vīrs maksā īri, komunālos, mašīnu, degvielu. Pārtiku, ja ejam kopā. Es šad tad pārtiku, saimniecības preces utml. Mana nauda lielākoties paliek izklaidēm, kino u.c. Tā ka sev arī pārāk daudz netērēju, neesmu no šopoholiķēm, nauda sakrājas. To izmantojam ceļojumiem 2x gadā. 1x kāzu jubilejā, 2x 1-2. nedēļas vasarā.

Tā lūk.
08.07.2012 11:11 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
uzskatu, ka abiem ir jāmaksā vienlīdzīgi. lielākus maksājumus - īri, komunālos var sadalīt proporcionāli katra algas lielumam, bet man būtu pazemojoši pilnībā sēdēt uz vīrieša kakla. arī viņam ir savas vēlmes un vajadzības, kur vajadzīga nauda
08.07.2012 11:29 |

10 gadi
Reitings 1167
Reģ: 18.08.2011
mazzaachirka, tad pēc taviem vārdiem es esmu dzīvotāja "nahaļavu" :D jo mans vīrietis maksā rēķinus un pērk pārtiku par savu nadu + vēl uztur mani, jo es pagaidām esmu dekrētā, jo valsts maksā 30ls mēnesī. :D Bet tad kad strādāju, tad mans vīrietis arī maksāja visus rēķinus un pirka pārtiku, un no manis neko neprasīja, jo es esmu sieviete, un man savas vajadzības ir lielākas nekā viņam. Protams, ka sākšu strādāt, tad būs jāpalīdz piem. maksāt par dārziņu, jo visu kopā būtu bezkaunīgi prasīt maksāt vīrietim.
08.07.2012 11:39 |

Reitings 1531
Šobrīd gan man nav attiecības, bet mans ex no manis neņēma vispār naudu. Es uzskatu, ka vīrietim ir jāatstāj sievietei brīvu naudu, kuru izmantot sev, jo visi takš grib skaistas sievietes blakus. A ja ir maza alga, kura vēl puse jāatdod maksājumiem, jo redz, viss jādala uz pusēm, tas nekas, ka viņam ir uz pusi lielāka alga, kā tad lai sakopjas? Kur lai rauj naudu vaksācijai, manikīram, solārijam, frizierim, jaunai blūzītei? Nu jā, es domāju, ka vīrietim ir tomēr jāapmaksā vairāk, ja finansiālais stāvoklis to atļauj, nevis dalīt.
Par vecmāmiņu... nesaprotu kur rodas tik kreizī omes :D Manējā piezvana moš reizi mēnesī, bik parunājam un viss. Dzīvē nejaucas. Tik teica- neprecies jauna, izvērtē vīrieti un izvēlies tā, lai nav jānožēlo. Es tagad retāk braucu ciemos, to gan viņa pārdzīvo, bet es tā arī pateicu- man ir sava dzīve un es neesmu vienīgais mazbērns. Ir vēl 5 mazbērni, no kuriem 2 dzīvo viņas pilsētā, kā arī dēli, meita un 5 mazmazbērni. Un viss, man tagad ir miers :)
08.07.2012 11:46 |

Reitings 1078
Reģ: 24.10.2009
SpaNic - Ja jau tu pirmstam stradaji, tad kapec valsts tagad maksa tikai 30 ls menesi?

mazzaachirka - nesaprotu ka vina var zinat ko tu dari ar savu naudu. Ja jau tu dzivo atseviski tev vispar nav jaatskaitas kur ko tere vai ka kopa terejat naudu.
08.07.2012 11:47 |

Reitings 2224
Man ir līdzīga sitācija, es nemaksāju nevienu rēķinu, pārtiku un saimniecības preces šad un tad nopērku, bet tā pārsvarā viņš maksā visu...

Man ir jāatliek nauda dzīvoklim, ko es īrēju Rīgā, ceļam, skolai, un brīžos, kad nav, tad es atļaujos kko sev un viņam nopirkt :) Nav tā, ka es viņam sēž uz kakla... Un es nemaz nesaskatu tajā, ka viņš vairāk maksā, neko sliktu... Tā kā nedomāju, ka tava mamma vai ome saka ko sliktu...
08.07.2012 13:10 |

Reitings 760
Reģ: 19.03.2010
Mums ir tā. Es maksāju rēķinus,dzīvokli un vīrs pērk ēdienu,sadzīves preces,pamperus. Un nav nekādu starpgadījumu.
08.07.2012 14:41 |

Reitings 8968
Par dzivokli mes maksajam uz pusem, parejos rekinus katrs savus.. uz veikalu ejam kopaa, tad skatamies, kuram taja menesii vairak naudas, tas maksaa...
Un paliek man ari pari kadu meeslu, kuru man nemaz nevajag, arii nopirkt :D
Ta ka mums vienlidziiba :D

Eh, kaut viena no manam omem butu dziva.. pietrukst man loti, jo abas bija superigas, protams ar visadiem uzskatiem, bet nekad nemacija ka dzivot...
Mammas mamma nomira nesen, vinai gan nepatika mans ex, bet nu man jau jadzivo ar vinu, nekad neboreja...
Gan jau ome par tevi vnk uztraucas un rupejas, vnk vinai tadi valdonigi uzskati un nemaak normaali runaat :D nav vecis, kurs sapurina :D
08.07.2012 15:13 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits